Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz Impair1980 #8250 üzenetére

    Nem, a Dockerben magában a programban nem módosíthatsz elérési utat, ez nemígy működik. A konténer létrehozásakor megadott 3 könyvtárhoz fér hozzá:
    volumes: - /path/to/data:/config - /path/to/downloads:/downloads - /path/to/watch/folder:/watch
    Ezekkel társítod a könyvtár eléréseket. Amit a Dockerben futó Transmission /downloads könyvtárnak lát, az a valóságban amit létrehozáskor megadtál neki (/path/to/downloads).
    Pont ez a Docker lényege, hogy csak a programnak előre megadott könyvtárakhoz fér hozzá, és semmi másshoz. Ez egy plusz védelmi vonal, hogy bármilyen rendellenes/szándékos működési anomália esetén sem tudja módosítani a rendszer lényeges elemeit. Csak azokhoz az a könyvtárakhoz fér hozzá, ami a működéséhez feltétlenül szükséges.

    Melyik "alapértelmezett portszám"ra gondolsz? De ezt is a konténer létrehozásakor kell megadni.
    ports: - 9091:9091 - 51413:51413 - 51413:51413/udp

    A könyvtárkhoz hasonlóan portokat is "társítod". A fenti példában a WEBfelület 9091 portja meg van feleltetve a program konténerének 9091-es portjának, de ettől eltérhetsz. pl. 12345:9091 azt jelenti, hogy a külvilág az 12345 porton éri el a WEB-es felületet, de a program úgy látja hogy a 9091-es porton kommunikál.

    Meg is csavarhatod, 12345:12345 társítást megadva módosítani a konfig fájlt (ami a fenti példából adódóan a /path/to/data könyvtárban találod settings.json néven. Itt az "rpc-port": 9091, sort ki kell cserélni "rpc-port": 12345, -re.
    Fontos hogy ne hagyle a végéről a vesszőt!

    Mármint a WEB-es felület jelszavára gondolsz? Igen, meg lehet adni jelszót, szintén a konfig fájl átírásával:
    "rpc-password": "jelszavad",
    "rpc-username": "felhasználód",

    Arra viszont figyelni kell, hogy a konfigurációs fájlok módosítása elött állítsd le a dockerben futó programot! Amíg fut a program, nem tudod módosítani a konfig fájlt (Elmenteni el tudod, de nem jut érvényre)

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák