- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Pitu
aktív tag
válasz
Jester01 #3408 üzenetére
Nem a tartalom fontos számomra, hiszen azt tudom védeni és jobbik esetben az nézi+ aki jogosult. Nekem az lenne a lényeg, ha kilép a jogosult felhasználóm, és nyitva hagyja a böngészőt, és beül vk, akkor az ne tudja visszatölteni az oldalt a historyból. Talán ez lesz az: document.location.replace('url') Ha van vknek más ötlete szóljon.
-
Pitu
aktív tag
Üdv!
A következő problémám lenne:
cookie-k segítségével azonosítom a lapjaimon a felhasználókat. Ha törlöm a cookie-t, akkor hogy lehet azt +oldani, hogy a böngészőben visszalépkedve ne tudja elérni a korábban elért lapokat? Ne legyen history a lapok böngészése közben.
thx -
Pitu
aktív tag
van vm eljárás v. változó amivel ellenőrizhető egy kép betöltődése?
-
Pitu
aktív tag
Üdv!
Hogyan lehetne azt +csinálni, hogy egy nagy kép letöltése esetén a honlap megjelenik és igazából a háttérben közben szépen letöltődik a kép és ha lent van akkor kerül újra
feldolgozásra a lap és akkor egy villanás alatt meg lenne? -
Pitu
aktív tag
Igen, közben a függvényekre sikerült nekem is rájönni. Kár hogy programok között nem tudom megoldani a küldést. A printet félreértettem, azt hittem a másik helyen mondod
Gondolkodtam azon is, hogy kíírom ideiglenes fileba a tömb elemeit, aztán a file nevét átadva az új programban visszaolvasom, de ez is elég fapados lenne.
Szerencsére sikerült a problémát tömbküldés nélkül megoldani.
Mégegyszer köszönöm az észrevételeidet és az okítást -
Pitu
aktív tag
Ok!
Még nagyon kezdő vagyok a PHP-ben. ''C''-ben már programoztam és ott függvényeknél simán átlehet adni a tömb mutatót, gondoltam itt is müxik, de ezek szerint nem.
A printtel amint látod csak a tömb bizonyos elemét írattam volna ki index alapján! tomb[index], nekem így simán kíírja a tömb indexedik elemét, ha nem tömb van pl benne.
Az elemenkénti átadás elég ''barbárul'' hangzik, a session után meg olvasnom kell még.
Köszi! -
Pitu
aktív tag
Hi!
PHP Version 4.3.10-16-ot használok, és a következő a problémám egy egyszerű példán keresztül bemutatva:
teszt1.php:
<?php
$tomb=array(
''valami1'',
''valami2'',
''valami3'',
''valami4'',
);
print ''<a href=teszt2.php?tomb=$tomb>klikk<a>'';
?>
teszt2.php:
<?php
print $tomb[0];
print $tomb[1];
print $tomb[2];
print $tomb[3];
?>
Valamiért nem viszi át a tömböt rendesen, a kimenet az lesz, hogy ''Arra''. Az array szót viszi át, úgy hogy az egyes karakterek a tömb elemei.
Mi lehet a gond? Ez a verzió még nem támogatja a tömbök paraméterben történő átvitelét, vagy szintaktikai hiba?
thx -
Pitu
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #928 üzenetére
-
Pitu
aktív tag
A következő a problémám:
$valtozo=''szovegresz1 szovegresz2 '';
<a href=oldal.php?szoveg=$valtozo>oldal link</a>
Szóval ilyenkor csak a sztring első része megy át(szovegresz1) a szóköz miatt, hogy lehet megoldani hogy a szóköz és az utána lévő rész is átmenjen?
thx -
Pitu
aktív tag
hogyan tudok file-t megnyitni a gépem c: meghajtójáról, vagy csak szerveren lévő file-t lehet nyitni???
-
Pitu
aktív tag
egy apró oldalt szeretnék müködtetni, és törölni akarom az adatbázisból azokat a hirdetéseket, amelyek aznap lejárnak. Tehát egyfajta automatikus ''takarítás'' lenne. Nem szeretném, ha minden egyes belépéskor végig futna az adatbázison, hogy rendben vannak e a dátumok, ezért lenne jó ha 1szer futna. A now() fv az aktuális dátum/idő-t adja ugye?
-
Pitu
aktív tag
Hali!
1.kérdés: hogy lehet legegyszerűbben megoldani a látogatók számlálását?
2.kérdés: van lehetőség arra, hogy egy szkript 1nap csak 1szer hajtódjon végre?
thx -
Pitu
aktív tag
Tudja valaki PHP-ben hogy lehetne IP címet ellenőrizni?
-
Pitu
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #370 üzenetére
A lenti eljárást a prog.hu-n találtam, a célnak tökéletesen megfelel, hiszen képet szeretnék csatolni, de kisebb módosítással(típus változtatás...) biztos lehetne vele más file-t is küldeni, azért az általad küldött kóddal is küzdök még egy kicsit
:
function sendfile($to, $subject, $text, $cc, $from, $file, $type) {
$content = fread(fopen($file,''r''),filesize($file));
$content = chunk_split(base64_encode($content));
$uid = strtoupper(md5(uniqid(time())));
$name = basename($file);
$text = stripslashes($text);
$subject = stripslashes($subject);
$header = ''From: $from\n'';
$header .= ''Cc: $cc\n'';
$header .= ''MIME-Version: 1.0\n'';
$header .= ''Content-Type: multipart/mixed; boundary=$uid\n'';
$header .= ''--$uid\n'';
$header .= ''Content-Type: text/plain\n'';
$header .= ''Content-Transfer-Encoding: 8bnoit\n\n'';
$header .= ''$text\n'';
$header .= ''\n'';
$header .= ''\n'';
$header .= ''--$uid\n'';
$header .= ''Content-Type: $type; name= $name \n'';
$header .= ''Content-Transfer-Encoding: base64\n'';
$header .= ''Content-Disposition: attachment; filename= $name \n\n'';
$header .= ''$content\n'';
$header .= ''--$uid--'';
if (mail($to, $subject, '''', $header)) {
print ''E-mail send to : ''.''$to'';
} else {
print ''Do not send e-mail to : ''.''$to'';
}
}
[Szerkesztve] -
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit új vagyok a php programozásban. Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom lehet-e a mail függvényt csatolt állományok kezelésére is használni. Levelet már frankón tudok vele küldeni, de erre még nem jöttem rá. Itt a mail általános alakja:
bool mail ( string to, string subject, string message [, string additional_headers [, string additional_parameters]] ) az első 3paraméter egyértelmű, a végéből is ismerek párat, lehet hogy ezek között van ami kell nekem? Sajnos a ''class.phpmailer.php'' osztályt nem tudom használni mert a szolgáltatónál nincs telepítve, pedig ott nagyon egyszerű lenne. Ha valaki tudna segíteni nagyon örülnék!
Üdv
István
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Chrome OS / Chromium OS / Chromebook
- Jelszókezelők
- Milyen program, ami...?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest