Keresés

Aktív témák

• Akcept

tag

válasz emitter #2671 üzenetére

Nah, most a melóhelyemen partizánkodom, nincs sok időm. Amit paramparya linkelt, azon szerintem nincsenek letárolva a kisképek, futás közben hozza létre a php. Ez az egyik út, ebben az a jó, hogy nem kell plusz könyvtárral bajlódni, képtörlésnél odafigyelni, stb..., de lehet, hogy lassabban. Ha nincs extrém terhelés, szerintem megfelel. A másik, de nehezebb megoldani, ha a php feltöltésnél létrehozza a kisképet, és könyvtárba menti. Kódot fejből nem igazán tudom, kipróbálni meg főleg nem, de a fentebb linkelt segítség jó lehet.
    Az UW-n van GD, hozhatsz létre teljes jogú könyvtárat is (egyenlőre). Régen nem néztem, de korábban nagyon lassú volt.

• Akcept

tag

válasz emitter #2668 üzenetére

Ha PHP-vel hozol létre könyvtárat, az nem mindenhol rendelkezik ugyanazokkal a jogosultságokkal, szervere válogatja. Van ahol a safe-módra hivatkozva meg sem engedik a könyvtár létrehozását, pedig fizetős szerver!! Már többször megszívtam, és megfogadtam magamnak, hogy többet nem alkalmazom ezt a módszert. Inkább mindent egy könyvtárba, a fileneveket feltöltésnél átnevezni, a fileneveket SQL-be írni, és a szomszédos mező utalhat arra, hogy hová is tartozik az illető file (pl.: képgalériánál melyik csoport).
    Tudom, nem a kérdésedre válaszoltam, de a php a hordozhatóságra teremtett, de ez a része - gondolom a biztonság miatt - mégsem.

Aktív témák