- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
-
paramparya
őstag
válasz
VladimirR #2912 üzenetére
Ja, már értelek
Én viszont csak azért írtam annnyit, amennyit, mert az alap valamilyen szinten, hogy ezt a manualba fel tudja túrni (ha már ilyet akar csinálni), a hozzá szükséges plusz, amit nem talál a manualba pedig belekerült a válaszomba...
MOD: kilyukadni
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
válasz
VladimirR #2910 üzenetére
Dehogy írok, írsz te magadnak...
Kezdem nem érteni, mire akarsz ezzel kilyukadni...
Az a gond, hogy ha felmerül egy kérdés, nem nyomom egyből a kérdező arcába a számára 100%-ban megfelelő kódot, vagy pontos, egyetlen más kattintást nem igénylő linket?
Nyilvánvaló, hogy az általad írt függvények már megvannak php-ben, de akkor csak azt a hármat használva, semmi mást, ezzel a 3 utasítással oldd meg nála az első kérdést:
[link]
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
válasz
VladimirR #2522 üzenetére
evvel próbáltam setelni:
<?php
ini_set ('error_reporting', E_ALL);
?>
az ingyenes helyen működött, a phpinfo() ban tudtam is megnéztem, de ahol a lényeg lenne a (fizetősön) ott semmi nem történik..
jah és miért van az hogy ott nem műxik a phpinfo() függvény?
a tmp könyvtárral még nem foglalkozom...
ez jobban idegesít -
Hujikolp
őstag
válasz
VladimirR #2503 üzenetére
amit irát az a $_SERVER[''HTTP_USER_AGENT''
azzal csak az a baj h ilyet ir ki nekem: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
viszont ez nem a legjobb. Észrevettem a képen, amit belinkeltél h különböző böngészönél mást ir ki a browser-re, hiszen mindig mással néztem meg. és elvileg az nekem pont jó lenne, annak a kódját ide betudod illeszteni? vagy priv? -
FehérHolló
veterán
válasz
VladimirR #2415 üzenetére
Ebben igazad van, de mondjuk hogy különbözteted meg utána a 182.12.82.120-at a 182.128.21.20-tól? Az IP-tarományokhoz nem értek, tehát nem tudom, hogy e két (vagy hasonló két) lehetőség előfordulhat-e. Így inkább varcharban tárolom egészen addig, amíg elegendő ''szabad helyem'' van az adatbázisban.
-
-
cucka
addikt
-
cucka
addikt
válasz
VladimirR #2267 üzenetére
a file-t egybol kuldenem is a kliens fele es igy meg gondolom meg ki kell varni, amig a csmagolas lefut
bárhogy csinálod, ahhoz hogy elküldj egy becsomagolt filet, meg kell várni a csomagolás végét
ha jól értem, azt szeretnéd, hogy a júzer kiválaszt x opciót, a szerver elküld neki egy file-t, amire a júzer rányomja, hogy ''futtatás'' és ennyi, a változások életbe léptek. ebben az esetben szerintem a megoldás, ha futtatható (exe) filet küldesz.
ha elég, hogy a becsomagolt filet elküldöd, onnan pedig oldja meg a júzer, akkor exec()-el bezippeled, majd küldheted.
egy lehetséges megoldás a self extracting archive, ott ui. meg lehet adni, hogy kicsomagolás előtt és után mit futtasson le, illetve kevesebb júzer interakciót kíván.
másik megoldás egy hatalmas, undorító shell script-et generálni, ami elvégez minden feladatot.
nagyon pihent megoldás: shell script helyett perl script-et generálni, majd perl2exe segítségével futtathatóvá tenni és elküldeni. ez azért jó dolog, mert perl csöppet hatékonyabb eszköz, mint a windows-os command line.
[Szerkesztve] -
-
emitter
őstag
válasz
VladimirR #1489 üzenetére
és a java hol fut?
van egy java könyvem, jó rég vettem, vagy 5 éve
emlékszem, anno, 14 éves fejjel kukkot nem értettem belőle, most már szerencsére 1 év C/C++ után más a helyzet
ja és nem túl lassú a java? én eddig ahol appletet láttam, mindig arra emlékszem, h tök lassan töltődött be az 512-es adsl ellenére is -
faster
nagyúr
válasz
VladimirR #768 üzenetére
Ugye változókat csak akkor kell escapelni, ha
1. Stringváltozó
2. Adatbázisba akarod a tartalmát menteni.
én pl. integer típusnál int-re konvertálok, nem escapelek, tömbváltozónál pedig úgyis típusellenőrzést kell égezni, kifejteni az elemeket, tehát ott meg azért nem.
Az enterek <br>-re cserélése azért nem jó, mert ha módosítani akarom a bevitt szöveget, akkor nem egy paragrafusba rakom bele, hanem mondjuk egy textareába. Én csak akkor cserélek br-re, amikor megjelenítem azt a bizonyos szöveget a publikus oldalon.
[Szerkesztve] -
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
VladimirR #671 üzenetére
Benéztem, a $_GET[''valami''
helyett $_GET[''valmi''
-t írtam, én vagyok a balf...
Köszi az agymozgatást!
Viszont felmerült bennem még egy kérdés: hogy lehet megtudni valakinek az IP címét, aki kommentet ír be egy weboldalra? (Mármint jól beír nekem, én meg jól elmentem az ipjét az adatbázisba.)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #242 üzenetére
masszatok ki a http specifikaciobol, megtalaltam
a http request-ben el kell kuldeni a kovetkezot:
Cookie: kukineve=kukierteke\r\n
viszont most jon a bonuszkerdes, amire meg nem sikerult valaszt talalnom, s ezert hasznalok pl fsocokpen helyett fopen-t, viszont itt most a header kuldozgetes miatt ez nem megoldhato
adott a kovetkezo kod:$handle = fsockopen( oldalcime, 80, $errno, $errstr, 30 );
if ( !$handle ) {
print ''Error: $errstr( $errno )\r\n'';
sleep( 1 );
} else {
$start += 300;
$i = 0;
$out = ''GET {$file} HTTP/1.1\r\n'';
$out .= ''\r\n'';
fwrite( $handle, $out );
while ( !feof( $handle ) ) {
$text = fgets( $handle );
[...]
}
}
kerdes: hogyan kerul a $text-be bele neha a kovetkezo: \r\nXXXX\r\n, ahol \r\n ugye a sortores, XXXX pedig 4 karakter (altalaban 1f, es meg egy hexakod, pl.: 1f4e kiirva, tehat nem az 1f es 4f kodu karakterek)
azert idegesito, mert a kapott $text valtozora egy regularis kifejezest engednek ra, csak ugy eleg nehez, hogy itt-ott beekelodik a sorba ket sortores, meg koztuk par karakter
p.s.: a header-ekben tobb van, mint amit bemasoltam, de az imho nem szamit, ugyanazt kuldi, mint az ie-em (megneztem http snifferrel, valoban ugyanaz)
Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest