Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
férfiállat
tag
Sziasztok!
Van egy Opel Mokka 1.4-es benzines turbóm.
Olvastam pár helyen, hogy a turbót hűteni kell.
Azt ajánlották ha ráadom a gyújtást várjak kb fél percet, percet az indulással, megállás pedig után hagyjam járni a motort üresben 2-3 percet.
Kinek mi a véleménye erről?? -
válasz
adalbert1
üzenetére
Többen itt Lidl autós ülés huzatot használunk, teljesen jó, csak a felhelyezése mindenkinek 4 órában tellet, erre készülj fel idegileg.
Vissza tudod keresni itt a topicba részletesen lelet írva. Na meg ki is lett beszélve, ott kezdődik hogy Black kicsit kiakadt és nem tetszését fejezte ki.
-
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Olyanhoz még nem Volt szerencsém, az utolsó amcsi úton az helyi kollegák elcipeltek ottani céllövöldébe, ott polcról egy FN16 SCAR Volt a legnagyobb csúzli, elsöre ijesztö volt az is.
Mondjuk az is elférne ott, de jólnevelt wannabefritz révén csak azt mondhatom, hogy jóó sok csomag Bratwurstot biztosan elnyel.

-
Szada85
aktív tag
A fluxuskondenzátort kivettem, nem bírta a strapát a padlógázas hipertérugrásoknál, Dokinak már elküldtem, hogy kellene valami helyette.
A bikinimodelleknek pedig egészen más helyek vannak fenntartva, csak be kell toppanniuk.

De, hogy ne okozzak csalódást, a kalaptartón is van egy kis gyári nyalánkság, íme:
Nem, nem a Rewe-s szatyor az, segítek.

-
törölt tag
Na szönyeg vásárlás van!
Fekete alap az tuti, de milyen színű legyen a szegély? És hímeztessek bele valamit ? mondjuk hogy " VECTRA " ? ? Mik az ötletek??
( ezüst B2 vekibe megy a szőnyeg
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Így is törpént. Bőrápolót is sikerült felkennem röpke egy óra alatt.
Nem vicc - részben mert anyád ennyi bőr felület, másrészt a flakon hátulján van meghagyva, hogy hagyni kell 48 órát míg teljesen beissza az anyagot a leder és ready to go.
Na majd holnap műanyagápolok.beg - Nem a kalaptartó helyén...

To all: Teljesen véletlenül nem csapat valaki Pécsre a közeljövőben?
Egy elég törékeny csomagot (hátsó lámpa pár) szeretnék elhozatni onnan Pöstre - nyilván a megfelelő zseton fejében. -
adalbert1
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Köszi szépen, igaz, egyelőre a szülésig még az izgulás megy csak, hogy minden rendben legyen, gondolom a másodiknál ez majd már könnyebb lesz.

A nagyon bazári kinézetűek nekem sem tetszenek, viszont valami ízléses jó lenne, inkább az kopjon/szakadjon, mint az eredeti huzat, gondolom ha 5-6 év múlva váltanánk, akkor jobban el lehetne adni egy megkíméltebb belterű autót.
ufonauta: köszi a tippet és a jókívánságot is, lehet hogy őket megnézem - ha varrják a huzatot, akkor nem is lehet később sem eltávolítani, csak a varrás megbontásával majd?
-
ufonauta
aktív tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Gratula a jövevényhez.

Üléshuzatot csakis méretpontos az ülésre varrott cuccot szabad rárak(at)ni. Bp XIII. Csuka u. 4. A legtöbb taxis is itt csináltatja. Elmész kiválasztod a szövetet és 19-21 ezer forintért megcsinálják. Kb. 1-2 hét múlva előre egyeztetett időben elmész és 1-1,5 óra alatt rávarrják. Olyan, mint a gyári.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Szerintem a fent említett okból a roló vásárlás elmarad, de a "másik" üzletláncnál az akciós újságban ezeken kívül láttam még egy frankó szivargyújtó elosztót. Ma 1 órát vártam az asszonyt az érdi üzlet előtt és amikor kijött, akkor nyomta a kezembe az újságot. Mingyá.. letámadtam, hogy mé.. nem vettél egy ilyet?! Bánom már, hogy lusta voltam visszamenni, hogy megvegyem. Van két db hármas elosztóm is, de a G Astrámban a szivargyújtó aljzat és az elosztó is melegedett tavaly, amikor nyaralni mentünk. Idén is Bosznián át megyek a Horvátokhoz és egyszerre használom a hűtőboxot, fedélzeti kamerát és a telefont navigálásra. Noh ehhez veszek egy ilyen masszívabbnak kinéző elosztót. A J Astrában már nem szivargyújtó van, hanem 12 V-os csatlakozó, ami talán jobban megtáplálja ezeket.
-
B-L-A-C-K
titán
-
adalbert1
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ezekből lehet, hogy én is beszerzek párat, nálunk elvileg 3,5 hónap múlva bővül a család

Esetleg a Tesco-ba is érdemes lehet benézni, 17-éig, vagy 18-áig 25% kedvezmény van autós cuccokra, ma vettem egy csomagtér hálót 1250 Ft-ért, illetve 2 első Valeo ablaktörlő lapátot összesen 4200 Ft-ért (lehet, hogy máshol esetleg lett volna olcsóbban is, de így kényelmes volt levenni a polcról), meg még pár szivacsot, mikroszálas törlőt, stb. Illetve kapott még egy porszívózást és mosást is az autó.
Üléshuzatot ti használtok? Jelenleg még az előző tulajnak 2 trikó formájú huzata van fent elől, ezt lecserélném valami másra - illetve gyári szőnyeghez való első patentet hol kapnék (ebay?) - esetleg gyári, vagy ahhoz hasonló szőnyeg van valahol emberi áron (eddig csak a gumiszonyeg.eu-n nézegettem, de ha ott is kiválasztok minden opciót, kb. 10k-ra jön ki egy szett)?
-
-
beg
veterán
Ha lenne klímám, rolóznám. De akkor oda a hátsó ablak lehúzás. Marad a menetszél cooling.

-
zolikaDB
veterán
válasz
üzenetére
Holnap reggel indul az akció, igen!
Én ezeket néztem magamnak:
- roló
- ülésvédő gyerekülés alá
- ülésvédő az én popóm alá -
zolikaDB
veterán
Akinél a kocsi kéznél van: melyik roló jó a mienkbe? -> Lidl roló gyerekeknek hátulra
Esedékes lesz, és vennék! (1 hónap elvileg és apuka leszek!
) -
Szada85
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Ezeket annyira jó olvasni, ilyenkor mindig kicsit megnyugszom, hogy akkor nem vagyok egyedül ezzel a kórsággal, és más is van annyira elvetemült, mint én, hogy ilyen idös autókra ilyen mélységben költ kreditet.

Nagyon várósak a képek, mert az eredmény káprázatos lesz, az biztos.

-
beg
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem, azok már emelt felső szintűek voltak, a szedán csomagtartó tetejét kapta jobb szélétől a bal széléig teljes szélességben, mértani pontossággal. Egy csöpp sem jutott az aszfaltra.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
A kormányemblémát ha cserélni szeretném egyszerűen kipattintom a helyéről, vagy mindenképpen le kell szedjem a légzsák burkolatot?

-
-
-
agoka07
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Sima. Ma még dolgozom, nem lesz időm vele foglalkozni, de a napokba töltök képeket. Amúgy egy 2.0 CDTI 160le, 6 sebességes manuális váltó, navigáció (dvd800) elektromos ülések, alufelnik, kopott abroncsok, frissen felújított motor. Röviden ennyi.
Apropója, hogy angliába vettem, családban sokan foglalkoznak átépítéssel, szóval ez a fele hamar meglesz, de annyira boldog vagyok így is, hogy teszek rá, így is maradhat. 
-
agoka07
senior tag
Üdv! Mától én is csatlakozom csoporthoz. Egy 2009es Insignia tulaj lettem. Maximálisan elégedett vagyok, viszont alaposan megtisztítattam mikövetkeztében(?) a csomagtér ajtaja lezáródótt és nem lehet kinyitani. Van valami megoltás a szervízen kívül? Előre is köszönöm.

-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Az pedig csak a mai lista, a komplett futómű még beszerelésre vár mindig, elvben ma lett volna kész az autó, de nem jelentkezett a szerelőm, ez elég egyértelműen jelzi, hogy még nincs kész

Amint nekiesek lesz fotó is
Valamilyen bőrtisztító, ápoló cuccot is veszek. A 24 óra nem kevés, kizárt, hogy a közeljövőben legyen annyi üresjárata az autónak, de max majd megismétlem a tisztítást valamikor.
Felírom a szerek nevét, hátha találok valahol ilyet. -
Petyyyyy
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
Azt a rohadt.

Az egy lista öregem, te is unatkozol ahogy látom.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélem mindent alaposan dokumentálsz legalább képekkel.Btw tisztításhoz sajnos nem volt elérhető a Colourlock, pedig azt szerettem volna, de az egyetlen forrás itthon irtó túlárazott. Így Autoglym-re esett a választás. Bőrtisztító 3,3 plusz bőrápoló 5,3.
Sprickol az adott részre, egyet ecsetre is aztán kosz fellazít. Habosodik szépen. Nedves/nyirkor szivaccsal áttörlom, míg nem marad a bőrön tisztítószer - tehát a szivacs után nincs hab - aztán száraz mikroszálassal megsimogatom. Holnap majd az ápoló, annak kell 24 óra érintetlenül a felhordás és áttörlés után. -
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Szép lett, elég nagy a kontraszt. Milyen szereket használtál rá pontosan?
Nekem az ülések megközelítik az újkori állapotukat, egyedül a sofőr ülés amin van kopás, azt az egyet majd rendberakatom szakemberrel, a többit viszont elég csak leápolni házilag.Nekem is megérkezett a soron következő szállítmány az autóhoz:
-Bézs bőr ülések, ülésfűtéssel, oldallégzsákkal, ajtó kárpitok, tetőkárpit pótféklámpával, minden belső műanyag, komplett műszerfal ami bézs-"lila", szőnyegekkel, középkonzollal, stb, magyarul egy komplett bézs belső beleértve a csomagteret is.
-Digitális klímás fűtésbox, vezérlővel, rengeteg kábellel, és fa utánzatú műanyaggal.
-B2-es külső alkatrészek: fűthető elektromos tükörpár, hátsó lökhárító, hátsó lámpapár, komplett csomagtérajtó, küszöb pár, ajtó oldal díszléc garnitúra.
-B2-es kpzár vezérlő két gyári távirányítós kulccsal, a kulcsokhoz passzoló gyújtás modul, bal első ajtó, kesztyűtartó, csomagtér zár (ami működik is, b vectrások érteni fogják).
-Állítható magasságú kormányoszlop és műanyag takaró elemei.Már csak a zender első lökös van hátra, de vissza kell kapnom az autót, hogy el tudjak menni érte.
Szép legózás lesz mire beépítek mindent, a klíma várat majd magára mert az hatalmas munka -
adalbert1
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
A Vectra mellett meg kicsit érthetetlen volt a létjogosultsága, elvégre abból is van kombi - persze ahogy olvasom, anno árban a Vectra fölé volt kicsit pozícionálva, kíváncsi vagyok, hogy az eladásokban ez mennyire jöhetett be nekik (ha annyira vitték volna, akkor talán nem váltja le az Insignia mind a kettőt - persze itt meg azon csodálkozom, hogy a Vectra nevet dobták 3 generáció után)
-
-
adalbert1
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Kemény.
Kicsit sajnálom, hogy a Signum-ot kifuttatta az Opel, mikor megjelent, még nagyon tetszett a formája.
Luck Dragon: H Astra Club facebook oldalon írtak külső-belső levegő állító lapát(zsalu) hibát is, mint a hang forrását. Az opelmuhely oldalán van is róla leírás, de nem hiszem, hogy nekiugranék magamtól. -
CsonkaImo
addikt
-
tutis
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére

-
-
F_Zolee
nagyúr
Csak is erős idegzetűeknek. Az a leírás.
[link] -
mohabá 007
aktív tag
-
tutis
addikt
Srácok, H astrámnak R16 6,5J ET37 a felni és 205/55/R16 a gumimérete.
Milyen más méretű felni mehet még rá? Pl 6J-s mehet rá? Vagy más méretűek, ET számúak? -
geleati
tag
Opel Vectra C 1.9, most tankoltam, 600 km alatt 6,2-re jött ki, a fedélzeti computer 5,2-t mutat.
-
odorgg
addikt
Kipufogó fronton mi a helyzet? Honnan érdemes venni, melyik márka ajánlott? Vagy keresni kéne valami jó állapotú bontottat? Gyakorlatilag minden része lyukas, cserés

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azé' az úgy elég baráti.

Mivel el volt kekszelve az egész nap az idő miatt, így beszereztem bőritsztítőt meg ápolót. Talán holnap meg tudom végre csinálni a bódét.
-
Calogero
addikt
Nekem a H Astra csalt és a Volvo is csal vagy 0,5 liter-t.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez a fél liter nem is sok, céges golf pl 2 litert simán elcsalt.

-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szinte mindegyik csal, eltérő mértékben.
Tankoláskor se mindegy, hogy 1 kattanasig vagy tovább, célszerű ugyanazon az oszlopon tankolni. -
Black & Gergőke88 hát most elbizonytalanodtam . Most nagyon kíváncsi lettem, tényleg utána kellene számolni, hogy tényleg csal.
De ha csak 0,5-el csal ,akkor is meg vagyok vele elégedve.

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem olyan fél litert elcsal.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Focusban is csal, Astraban is...
-
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Bocsánat akkor átsiklottam, felette, még nem számoltam külön , minek is tettem volna, hisz arra van a kütyü.
De ebben a hónapban elkezdem külön számolni. És majd kiderül. De szerintem kicsi arra az esély hogy csaljon nem?
Már csak azért írom mind ezt mert ha más családtagom vezeti, akkor bőven más a fogyasztási érték, ami 1L többlet is van. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Már kérdeztem, de választ nem kaptam:
Mikor megtankolsz szoktad nézni a kijelzéses fogyasztás és a valós nem a csal?
-
-
amargo
addikt
A kattogás a kérdés, eddig FB-on megerősítették, hogy hidrótőke.
Továbbá a vizpumpa 10e ezelőtt volt cserélve, ami meg infó.
1 hónapja volt az olajcsere, előtte nem hallottam ezt a kattogást. Most vagy nem azt az olajat tették bele, amit vittem castrol edge titanium 5w-30, vagy nem tudom.
Egy kollégám z16xep (6 éves) meghallgattam és ugyan ilyen hangja volt, de persze az is lehet rossz(?).A hangerősség nem kérdéses , mert 5-10cm re tettem a kamerát és kötve hiszem, hogy bárki szokta olyan közelről hallgatni, tehát fel van hangosítva, hogy hallható legyen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
amargo
üzenetére
Ennek olyan hangja van mint egy dízelnek, mondjuk azt se tudom milyennek kellene lennie ennek az 1.6 turbónak, de ez tényleg furi. Mondjuk a végén jobban halható ez a kis mormogás, az szerintem csak a védő burkolat rezonálása, de maga az egész motor tényleg elég hangos, de mondom lehet ez normális, nem értek hozzá.
-
amargo
addikt
[link]
Kb 1 hónapja volt Csergőéknél olaj + szűrők cseréjén és még egy állapotfelmérésen részt vett. Előtte nem volt ilyen hangja. Mivel eleg jó a szigetelés ezért csak nyitott motorháztetővel hallani és most vettem észre, élőben nem ennyire hangos, sőt. Itt be van melegedve a motor, hidegen mintha nem lenne ilyen hangja, de csinálok arról is felvételt. -
válasz
adalbert1
üzenetére
Ez az AC pumpa ahogy dolgozik indítás előtt. Ha benne hagyod a kulcsot a kocsiban de még nem indítód el, akkor időközönként elkezd dolgozni, mert azt hiszi hogy nem sokára útra kelsz vele.
Vagy ha olyan a kulcsod és megközelíted a kocsit akkor is lehet hallani, vagy ha csak az ülésen hagyod.
""Szép autó! ""-> Köszi

-
adalbert1
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szép autó!

Z16XEP motornál másnak is van olyan, hogy gyújtás ráadása után egy 10 másodpercig furcsa hangot hall? Csináltam egy videót is, szerintetek ez normális, vagy döglődik valami (ha igen, akkor mi lehet)?
-
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok!
ECN 000970 hibakód mit jelent? Mellé ég a kulcsos piktogramm is. Kicsit letörtem.
Z16XER
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Opel topik
- Gumi és felni topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)