Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
makro
senior tag
Sziasztok,
8000 km után újra előjött a kuplung problémám.
kb 1 éve kezdődött: -- Első hozzászólásom --Több bejegyzést is találtam ezzel kapcsolatban, de arra még nem jöttem rá, vajon mi okozhatja ezt.
-- Hasonló eset 1 --
-nálam fogyasztás rendben van-- Hasonló eset 2 --
-lambdaszondát nem néztem, mivel a kuplungcsere megoldotta első körben-- Hasonló eset 3 --
-kuplungcsere megoldotta ( nálam is egészen 1 héttel ezelőttig )-- Hasonló eset 4--
-melegen is csinálja ( nálam csak hidegen, a motor felmelegedése után megszűnik )Most úgy őszintén, '14 Decemberben volt kuplungszerkezet csere és lement azóta 8000 km. Hogy a mákba mehet tönkre ennyi idő alatt?! ( Bocsi csak kicsit idegállapotban vagyok, hogy olajcserénként kuplungot is cseréltetni kell
) -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Részvétem!

Az Opelek vizsgálati fogság-jellegű belteréhez képest valóságos felüdülés a Volkswagenek belvilága, de még inkább az érzés, hogy több száz kilométer után is emberként szállhatunk ki belőlük.
Tipikus TC cikk.
-
sEtuke
tag
válasz
haddent
üzenetére
Arra a végére amit a fejegységbe dugok be. De akkor ez már egy stabil pont az elinduláshoz,köszönöm,köszönöm!!

Következő,és egy időre utolsó kérdésem,hogy ha lecsatlakoztatom a fejegységet,majd vissza,fog kódot kérni? azt olvastam,hogy csak akkor kérne,hogyha egy másik opelre dugnám rá. Így nem igazán merek neki állni..

-
Petyyyyy
addikt
Mindenkinek tökéletesen működik a mid kijelzője és órája vagy túlvilági problémám adódott?

-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
NA nekem, a hármas ponttal van a bajom, ugyanis ha úgy csináltam nem történt semmi. Viszont ha nem nyomtam az AS gombot akkor 3mp után megjelent a 4db csík.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ok csak neten sehol nem találtam, mindenhol az AS gomb kezdeti nyomását mondják, úgy nem mentem semmire. De apa jó arc volt és felírta, szerencsére a kódot is.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Tiszta sor
A gond akkor van,ha nem ismeri a négy számjelű kódot,amit be kell ütni. 
-
lsebestyen
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nem bírtam ki, tényleg a bizti volt a ludas. Köszi mégegyszer!

Más: F Astra gyári egységnél SAFE módnál nem kell nyomogatni semmit, gyújtást kell adni, rádiót bekapcsol kiírja, h SAFE, vársz, aztán kijön a 4 vonalka, oda mehet a kód. Az első számjegyet az egyessel tudod beírni, stb. Majd ha bent a kód, AS gomb sípolásig és utána megy minden. Aki majd esetleg keresné a topikban így megtalálja.
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
En 3 ezerert vettem egy par (tehat a ketto darab volt 3 ezer)tukrot hogy parban legyen szinre fujatva (asszem 4500ert fujtak szinre mindkettot). Elektromos allitasu es futheto mindketto

Tukorfutes akkor kapcsol mikor benyomod a hatso szelvedo futest.
Ha kell tukor van par bontos srac akikhez en jarok neha alkatreszert megkerdezem oket nekik van e
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ennyi pénzért elektromos állításút?No meg még tükörfűtésest?Tudom,hogy otthonosan mozogsz a villamos részen is.
,én meg sík analfa+béta vagyokEddig nem érdekelt,nem is használtam a tükörfűtést,mert azt se tudtam,hogy van benne,csak most láttam meg.(pedig a 41-es bizti bent van.)Hogyan,mikor,mi kapcsolja a tükörfűtést? 
-
F_Gergely
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Biztositekokat nezd vegig elvileg csak kiment valamelyik bizti.
(#47876) mohabá 007
En majdnem ugyannigy tortem le szinten a jobboldalit. Viszont komplett tukor hazzal mindennel egyutt 2-3 ezer huf raadasul az ezust eleg nepszeru tehat meg szinkod azonost is konnyu talalni
kicserelni meg 5 perc 
-
lsebestyen
addikt
Huh valamit nagyon eltoltam...ki szerettem volna cserélni az izzót a kesztyűtartó világításban, én hülye gyújtáson hagytam, aztán szerintem csináltam egy rövidzárat...Így azok az emblémák amik égnek gyújtáskor a műszerfalon most nem világítanak. Műszerfal világítás van, refit, indexet mutatja, de pl h a kézifék be van húzva azt nem. No meg nem villan fel semmi indításnál...Nagy bajt okoztam?

-
trassher
addikt
Ha esetleg valaki új kormányt akar a g astrájába. Ennyiért ajándék még akkor is ha kell bele dobni egy légzsákot. Ja és nem én árulom csak most találtam.

-
Petyyyyy
addikt
Hey urak!
A G Astrában középen figyelő (időt/dátumot és lejjebb adott esetben klíma hőfokot mutató) kijelzők javítására tudtok ajánlani megbízható sámánt? Kezd kicsit halványodni itt-ott és néhol már darabos is.
-
mohabá 007
aktív tag
Megyek ki javítani az autót,míg világos van.Majdnem emberhalál volt:
Azt hittem agyonütöm az anyóst
Volt egy kis dolgunk,vittük őt is.Garázsajtót kinyit, de nem támasztotta ki,csak állt mellette,mint aki díszőrséget áll.Én tolattam ki,bal tükörbe néztem hátra, a szél lassan fújta befelé az ajtót,és a tükör a kilincsbe beakadt.Felső burkolat kipattant, a széléből két kisebb darab kitört,tükör oldalra lekornyadt.

-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az se mindegy, hogy VVT -és vagy sem.
sEtuke igen! Az MP3 végűeknek van a hátulján kialakított hely AUX IN -nek, innentől csak barkácsolás. A gombot nem látom,hogy hogy kapcsolod át AUX -ra, lehet, hogy automata ha rádugod..? Máson se láttam eddig
-
sEtuke
tag
Üdv!

Adott lenne egy Opel Tigra (2007). Szerintetek valahogy megoldható lenne a fejegységgel összehozni egy aux ki-bemenetet? A lényeg az,hogy telefonról,vagy egyéb eszközről szeretnék zenét hallgatni. A fejegységről itt vannak képek.
Segítségeteket előre is köszönöm!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Nekem semmi bajom vele.15e km-enként 7-8 deci.Ha valamiért beidegelek,és a helyzet engedi,megpörgetem,6e nél váltok 3.ba a sebesség ekkor 100km/ó (GPS)szerint,bő 15éves 172e km.
-
roberto211
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kinti autó lenne így akkor egyből megkell csináltatnom mivel egyből menne vizsgára.

Amúgy 1.8 16v motorról azt hallottam h jó.. Itt nem jellemző olajfogyás,stb?
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
vagy ki kell venni az izzot hogy ne vilagitson a hiba

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Ha csak annyi a baja,nem lesz anyagi csőd.1db komplett kerékcsapágy már 16e Ft-tól kapható.Amúgy meg ABS nélkül is van,volt élet,de a müszaki vizsgára meg kell gyógyítani,mert különben bukta.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Huh

Holnap jön egy haver és megpróbáljuk elintézni a kis szemetet
Apjárati motor tisztításarol mit kell tudni? Egy kis WD40 oszt' jovan'? -
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na aztán itt az ingadozó alapjárat lehetett bármitől.
Utólag már tökmindegy. -
roberto211
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
De akkor végülis ha valami kissebb gondja lenne abs nek javítható pár tízezerből nem?
Ha csak egybe lehet cserélni a csapágyakat akkor szerintem nem cserélte ki a kereskedő..
Másik topicba írják,hogy neki akkor csinálta ezt mikor haldoklott az akksija..
Lehet valami összefüggés?
Így érdemes lenne megvenni?
-
zolikaDB
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezt nem ertem. En Netrisken kotom 3. eve, es egyre olcsobb. Ha nem olcsobb, ahol vagyok, akkor váltok.
-
adorjant
őstag
válasz
roberto211
üzenetére
Kerékagy+csapágy+abs jeladó egyben cserélhető,ennek megfelelően nem túl olcsó (20-30e körül/db),nem kell mindet cserélni,csak amelyik beteg. Ha valóban cserélték,lehet az abs vezérlő döglődik.
Esetleg nézzétek meg,hogy nem-e szakadt valami kábel.
1.8 alapvetően jó motor,ha rendszeresen karban volt tartva,nagyon sokat kibír. -
beg
veterán
válasz
roberto211
üzenetére
Ha vásárlás előtt állsz, akkor ne vedd meg így. Abs jeladó a csapágyakban van, ha cserélték, akkor a vezetékek lehetnek hibásak, vagy más gubanc is lehet ott. Fékkel összefüggő dolog nem egy legyintés.
-
roberto211
őstag
Sziasztok..
Ide is felteszem a kérdést:

Ha van egy 1.8as g astra... És néha néha kigyullad az abs lámpa az mitől lehet? Nem befolyásol állítólag semmit de néha kigyullad utána elalszik..
Állítólag kerékcsapággyal összefüggésben van, kicserélték mind a négyet, patent állapotba van, stb de ez a helyzet..
Ettől még vételre alkalmas lehet vagy lehet benne valami turpisság?

-
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nyáron nekem is szusszan a benzinsapka és néha benzinszag is van az autóban, de csak ha nagyobb mennyiséget tankolok.
Lehet, hogy valami nálami is el van dugulva, hol érdemes kezdeni a kutakodást?

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Azért van benzinszag,mert a tankszellőztető rendszer valamelyik része nem működik.Benzinszag ezért van,de nem hátulról,a tankból áramlik be.Mivel a működését az ECU vezérli,ha hibás,a motor működését is befolyásolhatja.Erről is vannak ilyen,és hasonló irományaim:

Már régen elhatároztam,hogy ha az idő engedi kikutakodom,hogy mi,hol van.A múltkor több napig esett az eső,megkerestem.Most már ez is tiszta.
-
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na mert nekem olyat szusszant még mikor megvolt, hogy néha már megijedtem, de egy ilyen hibát se produkált. Alapjárat kicsit ingadozott, de azt stabilan.

-
-
haddent
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Prémium és a Skoda egy mondatban
van aki ezt megeszi?
A különbség az, hogy a skoda is VW, tehát aki elhitte, hogy ott nem lesz gond az se volt komplett.
(Nem azt mondom, hogy az Opel nem csalt mint ahogy mindenki más, de fogadni mernék, hogy nem lesz 2.4 milliós kötelező visszahívás mint VW -nél
Ebből 36 ezer Magyarország ) -
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
És a benzinszagot leengedett ablaknál mi okozhatja?
Általában (mindig) prémiumot tankolok, szóval valszeg jó ethanolos a cucc, de akkor is. A tanksapka tipikus H Astra, ha akarnám se tudnám légmentesen lezárni szerintem. Dehát menetközben hátulról előre majd e az ablakon cska nem kúszik a benzingőz 
Minden más hibátlan
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Ha már belekezdtem,úgy illik,hogy be is fejezzem. Mondom a magamét

Bevezetőnek némi kép,és szöveg
A Corsa b X1.4XE,és a vectra b X1.6XE -n is,a motor és a tűzfal között a szívócsonk alá van beépítve az EGR szelep. A motor összeszerelt állapotában nem is látszik. A piros nyíl mutatja,hol találod.
Ha levetted a motortakaró burkolatot,kb ezt fogod látni:

(1) EGR-szelep, (2) benzincsonkok az injektorhídon, (3) alapjárati motor, (4) táp- és visszafolyó benzincső, (5) tágulási tartályra csőcsonk, (6) EGR-szelep rögzítő csavarjai. (2db)
Nem lesz egyszerű menet,mert az egyik rögzítőcsavar nehezen hozzáférhető
Még valami:Ha már kiszerelted az EGR-t,érdemes kikapni,és kitisztítani az alapjárati motort is.Jó szerelgetést. -
AMD Power
titán
-
zolikaDB
veterán
Neken videkre van bejelentve (allando lakcim), Kelet-Mo., 12k korul + baleseti ado evente. Ha atjelentem Debrecenbe, cirka 15-16k korul gondolom.
-
haddent
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Ez a KöBe nekem semmit nem mond, persze ez nem sokat jelent nem épp érdeklődési köröm a bankok, biztosítók
Ez 51 lenne, csekkes befizetés. Allianz a 2. legolcsóbb számomra, az 55 átutalással. Ezt a nevet már hallottam, jobban cseng, de mondom simán lehet, hogy tájékozatlan vagyok. A lényeg, hogy az Union24 elmegy a búsba a 67 -el, úgy hogy náluk voltam már 1 évet midnen probléma nélkül -
w333
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Én is most kötöttem biztosítást most került a nevemre az autó (parkolás miatt muszáj volt már) és a legolcsóbb a Köbe ami negyedévente 11700 Ft baleseti adóval együtt, igaz hogy A0 és 85kw de előző tulaj ha jól tudom B1 vagy B2 volt és Aegonál fizettem 11300 Ft szóval ahhoz képest hogy A0 -al kezdtem szerintem nem is olyan vészes (persze így is drága) de hát ez van

-
gzbotii
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem (Erdélyben) az 1.4-es Corsámra 12.373 Ft a féléves, igaz a kocsi anyum nevén van, másképp, mivel fiatal vagyok (24) 35.000 körül lenne...
Haverom (21 éves), akinek egy 1.8 Mitsu SpaceRunnerje van (mifelénk a biztosítás a motor mérete + életkortól függ), 2 éve volt egy koccanása is, 84.300Ft fizet. Fél évre.
-
-
haddent
addikt
Én mindjárt megveszem a biztosítási pénzből..

Most komolyan? Ha beindul, akkor ez egy vicc ennyiért, ajándék, bármennyi rozsda legyen rajta.. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen ez lehetséges. Sőt a G-re ha nem negyedévest hanem évest választok a fizetésre akkor már "csak" 16 836 Ft + adó: 5 051 Ft egy évre.
-
Findzs
addikt
nekem egy évre 6900 + 2000 baleseti adó
engem ez a baleseti adó idegesít

lassan 20 éve van jogsim és sosem okoztam balesetet és mégis fizetnem kell
ráadásul szerintem annyit fizetek mint aki évente párszor beletolat másokba vagy koccan stb. (de ezzel nem vagyok tisztában) -
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
nem annyira, nekem is pár hete a lagunára 32+adó jött ki(a0), fájt is eléggé, mikor a benzines laguna meg kb 16+adó volt az évese!(igaz b1ben). már akkor is néztem, hogy kisebb ccm, kisebb ló és nagyobb bizti, már a cigányfaktor akkor is benne volt a biztosítókban..... most a k&h-nál van mindkét ménes, az volt az olcsó és helyben is van fiókjuk!
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
olvastam valamit hogy drágult idén a biztosítás, de 28-ról felment 38-ra úgy hogy B1-ből átkerültem B2-be?
Szétb*sz az ideg! -
F_Gergely
őstag
Srácok tavaly fizettem kötelezőre 28-at plusz 6 ezer körül mint baleseti adó.
Most kéne fizetnem 35-38-at plusz 10 ezret mint baleseti adó.
Nem volt károkozásom, semmi egyéb mi a szartól lett ennyire drága?
50 ezret kéne fizessek biztosításra, akkor nem fizettem ennyit mikor vettem a kocsit és A00-val indultam!
-
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Miért az mit jelent? Bvekinél nálam ez volt anno.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Régebb volt Daciam, azt sokat szereltem, meg amúgy is tudok bánni a szerszámokkal. Ha látok pár képet, videót, hogy hogy melyik is ez az alkatrész és hogy is kell kiiktatni akkor nem probléma, megoldom.
Tudna linkelni valaki?
-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szerencsére ilyen hangot nem szoktam hallani ...

-
w333
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Óóóó bocsi fáradt vagyok ... nem is tudom miért reagáltam (csak nekem még mindig néha ingadozik az alapjárat) aztán ugye C20Ne -ben nincs is EGR szelep valamiért most összekevertem az alapjárati motorral ... Sorry

Bár most hogy belegondolok van egy olyan érzésem hogy valahol lukas a kipufogó és mikor elengedem a gázt akkor fals levegőt kap (létezik hogy vissza szívja ?) és emitt kicsit bedadog ?

Különben menet közben semmi gondom nincs, csak mikor lámpánál megállok de akkor sem mindig csak kb. 10 -ből 1X

Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- Synology routerek
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- DXRACER Air R1S gamer szék (hardver beszámítás)
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Műszakin kötelesek lefényképezni ráadott gyújtásnál a műszerfalat.Motort beindítva szintén.Fényképezniük kell az ablaktól kezdve a kipufogó végéig mindent.

Általában (mindig) prémiumot tankolok, szóval valszeg jó ethanolos a cucc, de akkor is. A tanksapka tipikus H Astra, ha akarnám se tudnám légmentesen lezárni szerintem. Dehát menetközben hátulról előre majd e az ablakon cska nem kúszik a benzingőz