Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ez elég gyárira sikerült.

-
trassher
addikt
-
haddent
addikt
Annyit felniztek, hogy nekem is megjön a kedvem hozzá... 17" mennyire vállalható Hastrán? Nem szeretném, hogy élettartama rovására menjen egy cseppet is, és a teljesítményből sem akarok érezhetően veszteni.
A másik, hogy 15" -höz képest a 16" gondolom kb ugyanaz az ár (gumi), a 17" már jóval több? Látok itt ilyen Infinity 17" 205 50h -ás gumit 16 ezerért de nem akarom elhinni
Szóval a 17" mennyire vállalható teljes biztonsággal? Illetve a gumi költségek kb % -ban mennyivel több mint 15", és mint 16"? Általánosságban
mohabá 007 ha jól van beállítva akkor ez engem pl. nem zavar. Mármint a led ugye menne mindenképp. Ha alapból nem zavar, akkro tompítottal párosítva sem, nem?

-
mohabá 007
aktív tag
Ami nekem nagyon zavaró este, az a helytelenül beállított nappali menetfény / ködlámpa.
Minden második,utólagosan beépített nappali menetfényes autón egyszerre világít a tompított,és a menetfény.Legalább is amerre Én közlekedek.
A rend őrei pedig simán engedik a rendetlenséget,vagy nem is tudnak róla,hogy szabálytalan?Esetleg aktívan passzívak?Igaz macerásabb,mint trafizni.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet módosításáról szóló 26/2010. (XII. 22.) NFM rendelet 5.§-a az alábbiakat rendeli.
5. § Az MR. 55/B. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a lámpa automatikusan bekapcsolódjon, ha a motorindító kapcsoló a motor indítására kész állapotában van, de – kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet – automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják.”Megjegyzendő, hogy a fényszórók meghatározás az útmegvilágító fényszórók bármelyikére vonatkozik, azaz tompított fényszóróra, vagy távolsági fényszóróra, vagy akár a ködfényszóróra. A meghatározott kivétel esete, pedig nem más, mint a távolsági fényszóró un. „fény kűrt” üzemmódja
-
Hali srácok!
Ha már úgyis felni téma. Most nálam is öröm és bódottá van. Holnap, vagy holnapután, ha lemosatom rakok fel képet.

Üdv!
-
zolikaDB
veterán
2 hete hetvegen eppen kitisztult a sz.ridő, uh gyorsban feltettem, puccba vagtam a szekeret, suru heteim lesznek, nem fogok raerni. Uh nekem johet a hideg. Merthogy a 2k-s auchanos ulesfutes is bentvan

-
lsebestyen
addikt
Nekem is fent van a téli, Barum Polaris 3.

-
makro
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem annyira nem szimpatikus ez a megoldás, jobban szeretem ha nincs megtörve a kocsi hátsója

Ami nekem nagyon zavaró este, az a helytelenül beállított nappali menetfény / ködlámpa. Nem tudom eldönteni melyik lehet, a lényeg hogy a paraszt lásson este is mindent....
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Ezt a kérdést már azt hiszem a nyári óraállításnál is feltettem, akkor nem kaptam választ. Opel Meriva, a rádió CD30 MP3. Az óra nem áll át az RDS-ről, pedig az RDS óraállítás be van kapcsolva. Mindig ott is volt az óra mellett a kis jel, hogy az RDS óraállítás aktív, óraátállítás után nincs, s nem is áll át. Tavasszal manuálisan átállítottam az órát, utána megjelent a kis jel, addig nem. Gondoltam várok, hátha, de semmi. Állítom, ha újra kézzel beállítanám, utána mutatná az RDS óraállítás jelét, hogy működik. Akinek ilyen rádiója van, kérem írja meg, hogy nála átállt-e az óra.
Köszönöm! -
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Kérdés miért akarsz 17-es felnit a g astrára? Annyira nem jók az utak. Vagy esetleg kezdődő vesekő kialakulásod van és a zötyögéssel szeretnéd "letakarítani"?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Findzs: Szép kis tütü. Egy olyan lökös nálunk 90-100K ködlámpák nélkül.
AMD Power: Szombatig még meglátod hogy alakul az idő aztán eldöntöm.

-
gzbotii
nagyúr
Na az ilyeneket tudnám egy 40cm-es ólombottal agyonverni. Ezekre még jellemző, hogy xenon, halogén izzók vannak a kocsiban...aztán miután elment melleted fél percig csak csillagokat látsz.
Vagy a "jobbik" eset, amikor utánnad jön egy SUV-ban, 3ból egy visszapillantóban sem látsz semmit, csak a fényt, nem tudod mi van, Jézus akar eljönni újra vagy mi ez az ormótlan világosság

-
w333
félisten
Na beállítottam a fényszórókat ... csodálkoztam is rajta valamelyik nap mentem Dunakeszire és van egy szakasz ahol kivilágítatlan az út, meglepődtem hogy alig látok valamit, most jobban megnézve én nem tudom az előző tulaj mit állított rajta de a csillagos eget világította, ez már egy UFO -t is szembevakított volna

-
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Tegnap este 9 körül már csak 6 fok körül volt.
Más: az egyetlen garnitúra Coupe Turbo felni amit találtam eladó sorban...nos nem tökéletes. Mint kiderült az egyik felni üt - görgőzni kellene. De akkor már megnézetném mindet és ha azok is javítósak, +20K a négy. Ehhez jönne még a közmetikázás, szintén durván egy húszas.
-
trassher
addikt
Visszavonom amit írtam. Most este 6-kor már 8 fok volt. Lehet hétvégén nekem is fel kellene rakatni a télit.
-
Findzs
addikt
én holnap tervezem, hogy lecserélem, nekem is kerékre szerelt van tesómét is így csináljuk
sok pénzt meg lehet így spórolni
én már kb. 15 éve így csinálom és érezni ha centrírozni kell, ráz a kormány kicsit "reszel" a kocsi stb.azt hozzátenném, hogy én évente kb. 6-10 ezer körül megyek a kocsival és télen ugye még kevesebbet
ha munkaeszköz lenne akkor elvinném a kerekeket centríroztatni mielőtt felrakom(#47924) beg
ahogy nézem ehhez a venomhoz van magyar nyelv is:
[link] -
-
Kickass
őstag
4 évszakosból esetleg Michelin Cross Climate
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Téli papucsokat feldobtátok már? Nekem jövőhéten csütörtökön rakják majd fel az Opel Gombosban.
-
beg
veterán
Ecuban nem is kell pötyögni semmit, hiszen az egr dolgozik, csak a nagyvilágba dugdossa pöckét, nem pedig a zárt rendszerbe. Én mindezt úgy oldottam meg (GAstra), hogy vettem ebayről egy év garival egy utángyártottat 8-9 ezer körül, azt félrefordítottam, csatlakozók rajta, ecu vezérli és szépen dolgozik. csak értelme nincs, mert nincs a helyén. Ahol meg eredetileg szánták, azt levakoltam egy szintén ebayről rendelt saválló sablonnal. Utána reset (akksi saru le, fél óra ebéd szünet, vissza) és azóta sem rángatás, sem dadogás sem torpanás. Azért kellett újat rendelnem, mert a régi már szorult a pucolás ellenére is és a szorulásra is bejelzett a motorhiba.
Lehet egyébként kapni egr cheatert is, az szintén emulálja az ecu-nak, hogy minden rendben működik.
-
haddent
addikt
-
Skizz
addikt
Ez is érdekes téma, mert nekem a szerelőm a Bvekire azt mondta, hogy meg lehet oldani ezt az egr vakolást, viszont az ecuban nem elég bepötyögni ezt-azt, hanem erre szakosodott bedolgózokkal ki kell cserélni az ecut valami dél-afrikai változatra (pl.), ahol ugye nem is volt soha kötelező ez a világmegmentő okosság.
-
haddent
addikt
válasz
#TOTTI
üzenetére
Ahogy beg írta, TID -em van, szerintem ez 2 soros, a fene tudja, minden attól függ hány pixel egy betű
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
beg köszi elolvastam én is, és simán szoktam rendelgetni külföldről, de ahhoz ez drága és bizonytalan, hogy megrendeljem és maaaaajd talán valaki maaaajd valahogy valahol beszereli. Gondoltam van valahol itthon is. De jobb is, hogy nem látom a pillanatnyit. A múltkor valami 1.3 tádé berlingóból kicsikartam 12 litert, hát nem szeretném látni mit mutat az enyém amikor 4000 -nél lepadlózom kettesben

-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Opel g Astrám van 1,4 -es és másodikban erös gázadásnál berezonál valamilyen vékony lemez(legalábbis olyan a hangja).A motor felöl hallom.Mi lehet a probléma?
-
Petyyyyy
addikt
Egyrészt Speedometer KFT nem tudja javítani a kijelzőt alkatrész híján. Másrészt viszont nagyon kíváncsi volnék a véleményetekre. G Astra Coupe Turbo felnik, 17" - a négyet ~ 42K ellenében tudnám megeszerezni. Nem túl olcsó ez így?
-
beg
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Szerk. idő.
Ezeket tudja:
Standart Functions:
Show radio data / date
- Instant consumption (l/hr. or l/100km)
- Average consumption (l/100km)
- Fuel consumed
- Average speed
- Distance traveled
- Range
- StopwatchAdditional Functions:
- Vehicle speed
- Engine speed
- Car Battery Voltage Display
- The amount of fuel in the tank
- Taximeter
- Immobilizer
- Measurement of internal temperature
- Check the car battery charging
- Output relay daily light
- Operation manual air conditioningEzekkel:
Supported motors:
- X12XE, X14XE, X16XEL
- X16SZR
- X17DTL, X20DTL
- X18XE, X18XE1, X20XEV
- Z18XE, Z18XEL
- Y20DTL, Y20DTH
- Y22SE, Z22SE
- Y17DT
- Z20LET
- Z16SE
- Z14XE, Z16XE
- Z17DT, Z17DTL
- Y22DTR
- Z16XEP -
gzbotii
nagyúr
Végül most az EGR problémát ugy "oldottuk" meg, hogy lehúztuk a csatit róla. Szerintetek ez mennyire jo ötlet?
Román Opel fórumon olvastam, hogy valaki így oldotta meg (ideiglenesen) -
beg
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Akkor az a TID. Amit linkeltem ott van, hogy milyen motorhoz jó (a lap alján) és hogy miket tud. A sima 2 soros buta helyett kapsz egy komplett fedélzeti kompjútört
Gondolkoztam rajta, de nyuszi vagyok meg plusz szenzorokat és macifülét nem akarok húzkodni (plusz azt hiszem tempomatos indexkar is kell hozzá gombokat nyomogatni, de ez nem biztos). Cseh srác készíti és küldi beszerelési leírással együtt, egy ügyes villamosságis megoldja neked. -
-
haddent
addikt
Na, mesélj csak szépen, légyszi, mi is ez

Nekem alapból 2 soros (vagy 3? lényeg, hogy a kissebbik, buta verzió) fedézleti cucc van.
Víz (olaj?) hőmérsékletet és pillanatnyi átlagfogyasztást ha tud (és tud, mert OBD gondolom), akkor kell.
Hol lehet ilyen itthon beszerezni/szereltetni? -
beg
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
25K??? Azért már veramon-t kapsz. A TID kijön tizenezer körül, a MID drágább, de az is 25K alatt van.

Module on-board computer 38,- Eur
Cable with connector: 5,- Eur
Connector for control lever handle 1.5,- Eur
Internal temperature sensor with wiring: 6.5,- Eur
Relay with wiring for air conditioning: 6.5,- Eur
Mounting Kit: 6.5,- Eur
Optocoupler with wiring: 4,- Eur -
diablo1984
veterán
a lendkereket vegyétek le és szabályozzátok fel! nálam enyhén kúposra volt kopva, így nem a teljes felületen feküdt fel a tárcsa(összeillesztve egy kis fény jött át, szabad szemmel észrevehetetlen, de pont elég) így nekem is kb 2-3 ezer km alatt megégett a tárcsa(az sem vészesen, csak a felfekvési felületen), ami azt eredményezte, hogy induláskor rángatott, de úgy, hogy a motor majd kiugrott belőle!
a végén a lendkerék levesz, felszabályoz, a tárcsa lendkerék felőli oldalán egy érintő lett húzva(mert a kúposságot vette átfelé) és összerak és hibátlan! kb 3-4 évig szivatott a kuplung, eladás előtt lett megcsinálva, utána vajpuha, remegés mentes lett(96-os passat luk kulpungszett)
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Őszintén? Nem tudom. Nem emlékszek rá ,hogy lett volna. De ki tudja, elég rég volt már.
makro A LUK szettbél én is bepróbálkoztam. Mivel nem szakszervizbe volt berakva semmi garancia nem volt rá. Jah és 8000km mentem vele.

-
F_Gergely
őstag
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen. Komplett kuplungszett csere volt , mindig.
Baromi drága volt akkor az nekem. 70e körül volt anyag + csere. 
-
makro
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ééééééértem én, vagy hát úgy őszintén nem igazán. 30E km alatt 3 tárcsa, az már elég extrém, gondolom nem a váltási technikád miatt fogytak el. Én ezt köszönöm szépen, nem szeretném eljátszani. Ezen kívül teljesen meg vagyok elégedve vele, fogyasztás jó, minden működik.
gban: Igen, jelen voltam. Enyhén meg volt égve a tárcsa, de semmi egyéb nem tűnt fel. El is hoztam haza. Ezzel a kopással még 80-100 ekm-t elment volna.
Szerk:
Kinyomóra nem emlékszem, az lehet nem lett anno cserélve -
Előző csere alkalmával jelen voltál, láttad hogy cserélték a szerkezetet és a tárcsát is?
Mert szerintem szerkezetet nem cserélnek tárcsa nélkül, maximum fordítva.
De ha tényleg csak szerkezetet cseréltek ahogy írtad, lehet, tárcsát is kellett volna, az most jött elő.
Illetve van ott még elvileg egy kinyomócsapágy is ha jól tudom. -
AMD Power
titán
Sajnos nekem volt olyan autóm ami 30e km alatt 3db kuplungot evett meg. Ezért is adtam el.
Nálam pontosan soha nem derült fény erre. Volt olyan szerelő aki szerint a váltóból "átszivárgót" az olaj a kuplunghoz és azért. Állítólag. De Passz.... De akitől vettem az autót az a vétel előtt cserélt kuplungot a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Ubuntu Linux
- Assetto Corsa EVO
- Ingatlanos topic!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Eléggé macerás volt,mert "a tükör erősen szűkítette a mozgásterem" 

Milyen autóra lesz?
Na jó, nem. Csupán tetszik az említett felni és nincs róla tudomásom, hogy van belőle kissebb is.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)