Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
fú, feltettem ma a nyári gumit alufelnivel, hát a hányinger környékez tőle! annyira bennt van a gumi, az et35-ös acélkerék széles felninek tűnik alatta az aluhoz képest! igaz g-s astra felni, de okádék csúny a vectra alatt, meg a féknyereg és a súly között van 3mm, majdnem beleér.... asszem lesz egy szett felni-gumi párosom eladó, de et35-től bentébb eső felnit tutira nem veszek többé alá, és min 16", 17"-osat! ez minden szinten kicsi és keskeny, elől a rugótányértól is bentébb van, gusztustalan. oldalról messziről(és sötétben) elmegy, de közelről még az acél is szebb(mert szélesebb).
akit érdekel astrára érdeklődhet nálam, holnap kocsi és felni mosás és utána rakok fel képeket!
-
Findzs
addikt
néztem ezt a felnit [link]
szerintetek jó lenne a g astrámra ?
-
diablo1984
veterán
Elbeszèlünk egymás mellett, a kollega is ìgy van vele mint te, olcsó üzem, de neki is átlagautóban van, nem egy v6 3.2-es benzintemetóben. Èn azt mondtam, a gáz a spórolósok szere, aki meg nagyvèrüt vesz ne higgye már, hogy takarèkosabb, mint egy dízel, mert ez kábìtás, az a moci gázból betol 15 litert, egy modern dìzel ha ütik is max 7et. Ezèrt írtam, hogy a hirdetèsben leírt az hülyesèg, meg ha valaki csòri tankolni a nagyvadat ne vegyen nagy ccm-es v6-ost, utána meg úgy reklámozza, hogy gazdaságosabb mint a dízel. Persze, ezèrt is eladó, mert gazdagra fogyasztotta a tulaja zsebèt!
-
F_Gergely
őstag
Kicseréltem a jobb első keréknél a jeladót, de mint kiderült maga az abs vezérlő döglött meg...
Érdemes bontottat venni? Van valakinek ezzel tapasztalata? -
válasz
diablo1984
üzenetére
világolás helyett fyi: a gázt lehet szabályozni. ha spúr vagy, lehet szegényíteni, ha nyomnád, lehet dúsítani.
-
TasiA
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szia! Félreértettél! Én ilyet nem állítottam, hogy gázzal nem lesz gyengébb! Észre lehet venni egy hangyafasznyi különbséget igen. Én arra reagáltam, ahogyan maximálisan kisarkítva valótlant állítasz a gázüzemről. Nekem mindkét autóm 2.0-es. Egyedül a nyomaték egy kicsit kevesebb olyan 2000-ig, de mást nem veszek észre. Mindkét autó tudja gázzal is 200-at. Bőven jó! FIGYELJ, október óta mentem 33-ezret. Nekem 10-15%-os a túlfogyasztásom gázzal. Fogyasztásom ~10 liter benzinből, legyen a te kedvedért 12 gázból. 33 ezer km és 6 hónap alatt a benzin fogyasztással együtt 2000 eurót spóroltam eddig csak a tankoláson. (0,75euró a gáz és 1,55 euró benzin átlagárral számolva) Még egy kicsit hajtom és megy a levesbe,mivel kitermelte a vételárát az autó. Nekem tökéletes! Következőnek is csak gázban gondolkodom. Se nem köhög se nem nyög, se gázfelhő nincs körülöttem.

-
diablo1984
veterán
Ja, akkor biztos a gáz lett erösebb, vagy a benzin gyengèbb, ha nem èrzed a difit. Van cimbimnek ès kollegámnak is gázos autója, modern automata rendszerrel, dicsèrik mert olcsó üzem, de ök is aláìrják, hogy gyengèbb gázzal az autó, meg többet is eszik belöle, de elfogadható kompromisszum szerint7k. Ja ès 1.6 ès 1.8-as motorokhoz gázolták, gondolom neked is v6-os a vectrad van, nem? A gáz az gáz, a rendszer lehet kifinomultabb, de az üzem ugyan az.
-
TasiA
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
Hát nagyon úgy tűnik, mert ennyi hülyeséget egy hozzászólásban gázüzemről még nem is nagyon láttam!! HA beleültetném a 95-ös A Vekimbe, cska abból venné észre a kettős üzemet, hogy az még kézzel kapcsolós, keverőfejes rendszer. A B Vekiben meg rá se jönne. "Olyan hangja, mint egy folytott ...., meg gázfelhő, meg naposcsibe ereje"?? Nekem erről a 90-es évek lerúgott Ladái jutnak eszembe, amikben még locsó slag csővel vezették a PB gázpalacból az anyagot a motortérbe. Ekkor voltam 10 éves forma kiskópé körüli.

-
-
TasiA
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Jól le vagy maradva úgy kb 20 évet

-
-
JanR
addikt
válasz
vilmaboy
üzenetére
Sok tapasztalatom nincs vele, egyik ismerősömnek van egy Vectra kombija ugyan ezzel a motorral, még az évjárat is ugyan az. Nagyon köpködi, 240e. km van benne (újonnan vette), 2x cserélt turbót és a 2. szett kuplungja jön. Porlasztó cserés is volt, EGR szelep tisztítás meg szinte félévente van, üzemanyag szűrő cserével együtt. Tegyük hozzá, hogy kicsit sportosan közlekedik, de a hidegindításra figyel, nem gány üzemanyagot tölt a kocsiba, mindig kúton tankol (bár ki tudja, ott mit tölt a kocsiba) és a kötelező szervizeket is elvégezteti az autón.
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom hogy veszek egy 2004es Opel Vectra 1.9 cdti 150Le-s autót. A linken láthatóval gyakorlatilag megegyezőt. Van valakinek tapasztalata ezekkel az autókkal? Tudtok mondani valamit erről az 1.9-es motorról? Meghibásodás, esetleges tipushibák stb? Kommenteket köszi

-
_seth_
veterán
B vectrához sikerült fényszórómosó szettet szereznem viszont a relét nem hoztam el, nem is tudtam még, hogy kell. Anélkül gondolom nem lehet beüzemelni simán kapcsolóval a 12V-ra kötve?
Elvileg ez helyettesíti Speckó ez bármiben is? Vannak felesleges reléim igaz azok hűtéshez voltak, elképzelhető, hogy jó valamelyik? -
Kokkantas
senior tag
Felmész valamelyik webshopos autóalkatrész kereskedő honlapjára és megnézed. talan ilyen
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Hátha valaki reagál...
Adott egy G Astra Z14XEP-s motorral.
Pontosan milyen olajszűrő való bele? Szelepes, vagy szelep nélküli?
Most cseréltettem olajat és szelepes volt benne, ami ráadásul nem is volt teljesen a helyén, mert a házban lévő rugós részt kijjebb volt csavarva és valahogy így fért csak el. Jelenleg most szelep nélküli lett belerakva és ez a rugós tag is vissza lett csavarozva a helyére.
Elég ideges lettem, hogy most az előző autószerelő mit gányolsz össze... Károsíthatta a motort a rossz olajszűrő?Köszi, Zoli
-
F_Gergely
őstag
Nah adagoló kész, folyások megszüntetve, de azt mondja a szerelőm hogy a vákumpumpa meg fog majd dögleni, de még használható igy az autó. Kérdésem az lenne hogy érdemes-e ilyet használtan venni mert újonnan 80 ezer körül találtam, használtam garanciával meg 15-ért adják, és azért ez elég nagy diffi. Másik kérdésem ha valaki tudja hogy mennyi idő alatt tud bedögleni, tehát hogy mennyi időt tudok várni a cserével?
-
törölt tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Ja kb ennyi. Szerintem nem igényel semmilyen speciális cuccot ha már úgyis szar.
-
adidas4death
aktív tag
-
gban
veterán
Én is használt gumiban gondolkodom, öreg már az autó hogy kifusson egy új garnitúra, míg nálam lesz még, a régi nyári meg már tényleg nem mehet vissza (de minimum a 2 elsőre kell másik).
Viszont csak akkor használnám, ha megbízható forrásból jönne, illetve ha a gumisom átnézné, és szerinte tuti jók.
Találtam is egy illetőt, csomó gumit hirdet mindenfelé, korrekt áron, garanciával,van sokféle 13-asa is, meg mindenféle. Kérdés, a gar akkor él-e csak ha ő rakja fel, mert azzal nem vagyok kisegítve, nem vagyok benne biztos hogy nem javítottak, illetve közli-e minden hibáját.Róla lenne szó, érdemes megnézni, és még az út se sok, ha vissza kellene cserélni, a kerületet megnézve.
Igazából nem tudom mire számítsak, de majd egy próbát szerintem megér.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Íme, a recept - wheel and tyre fitment
Amúgy nem lett volna jó. ET35 6"-ol még ok. De ET20, 7.5"-al tuti nem jó.
Nekem jó a használt alufelni is. Sajnálom a nem világklasszis Irmscherekért ezt az összeget:
-
törölt tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Anélkül megég a szervómotor, nem ajánlatos nélküle járni, és zajos is. Egyébként a kormányműnél szokott elmenni, a szimeringek elfáradnak, elkopnak..
-
adidas4death
aktív tag
Egy elég fontos kérdésem lenne, vagyis 2 de az egyikből adódik a másik:
- mitől "tünhet" el a szervő folyadék? (kiváncsiságból megnéztem a szintet és hát még csak nedves sem lett a pálca szóval a minimumot se érte el, épp hogy látszik valami az alján a tartályának.
)- mennyire sürgős az utántöltése(2-3 napot még el lehet igy vele menni vagy azonnal szerezzek bele) és milyen tipust ajánlotok bele?
B vectráról lenne szó (1.6 X16XEL)
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
használt autó esetén is van egy halom alkatrész, aminek vagy pontosan tudják igazolni az előéletét, vagy azonnal cserés. és igen, ha a teherviselő elemek állapota kétséges, akkor nem vesszük meg.
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
továbbra is azt erőltetném, hogy használt gumit, felnit nem veszünk.
-
Findzs
addikt
válasz
Spancer RE
üzenetére
én nem raknék nem egyforma kerekeket a kocsira

esetleg ha bugatti veyronom lenne

-
Spancer RE
aktív tag
-
diablo1984
veterán
válasz
Findzs
üzenetére
szerintem itt is lehet kapcsolni, de akkor ha vagány, eltúráztat 1 tank benzint, gázzal meg elthomas(a gőzmozdony)-ol a benzinkútra vágányolást tankolni! én szeretem nézni a nagy vasakat, de a ferrari is a lovacskát lekapná a kocsiról, ha megemlíteném nekik, hogy honfitársuk Mr Lovato bütykölne kicsit a kocsijukon.....

-
hdman
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
szakadok

-
Findzs
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
"naposcsirke dohogása gázfelhőben!
"
én gázos kocka ladán tanultam anno 20 évvel ezelőtt vezetni és ott kapcsolható volt a gáz vagy benzin üzem
ha valaki nagyon béna volt és gyakran lefulladt annak az oktató inkább benzin üzemet kapcsolt
gondolom itt is kapcsolható a benzin üzem és ha vagánykodni akar a tulaj átkapcsolja
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Mert szeretne autózni,és nem csak A-B viszonylatban túlélni a menetidőt

Persze bután mutat a gáz, de sajnos ez nem egy ideális világ,ahol mindenki v8-at padlózva jár munkába
-
Findzs
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
" de minek vesz valaki nagyvérűt, ha sajnálja tankolni?
"na igen ebben igazad van

-
diablo1984
veterán
válasz
Findzs
üzenetére
a gáznak köszönhetően az üzeme olcsóbb mint egy dízelé! azért gázból bekap 15 litert és akkor még keveset is mondtam, gondolom az én 6 liter fogyasztású dízelem akkor drága üzemű..... egy dízel ifához képest lehet gazdaságosabb, de egy ekkora benzines motor benzinből nem jön ki 10-12 alatt(városban szerintem), gázból meg még erre is rájön, meg ha valakinek V6 benzinese van az szereti a hangját hallani és az sem spórolós!
mindenképpen sima benzinestől gazdaságosabb, de minek vesz valaki nagyvérűt, ha sajnálja tankolni?
-
Findzs
addikt
válasz
adorjant
üzenetére
72 ezer valós km, 60 ezernél karbantartott vezérlés, beépített gáz,
best buy

nem sokáig lesz eladó egy kereskedő lecsap rá
nekem is 62 ezer valós km -rel volt eladó a h astrám, pár nap alatt el is vitték egy kereskedő, aztán felrakta 200 ezerrel drágábban na akkor fent volt kb. félévig
-
adorjant
őstag
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Directors
üzenetére
Azt hiszem a T5 csak az alacsony profilút jelenti, de nem vagyok biztos benne, a kódjaikat nem tudom. Mindig viszem mintának a régieket, úgy szoktam vásárolni. Ledeket berakni az órákhoz nem érdemes házilag, mert nem szórja eléggé a fényt és foltos lesz, a profik sokkal többet szoktak berakni mint sima izzóból, hogy szép, egyenletes legyen a fénye. Legalábbis az óracsoportban így van, a kapcsolókban működhet a dolog talán. Hogy a középkonzolban mennyi van, azt sajnos nem tudom, nekem csak óracsoport járt a kezemben.
-
zolikaDB
veterán
válasz
DopeBob
üzenetére
Ha már itt tartunk. A képen van a középkonzol.
3 potméter, balról jobbra:
1. OK
2. OK
3. nem OK, beáll pozícióba, de olyan, mint amikor az öreg csaptelepnek a ricnije ki van kopva, és nehéz elzárni. Ez is csúszik. Mit lehet vele tenni, hogy kell keresni, mit kell cserélni?
-
-
zeg
őstag
válasz
Mikuland
üzenetére
Lassan traktorral vagy ökrösszekérrel kellene járni a lerúgott betonozott földútjainkon, nem tudok megtenni úgy 5 kilométert az autópályán kívül ebben a nyomorult országban, hogy ne csattannának össze a fogaim a kib@szott kátyúk miatt. Miért annyira jó az alufelni az acélossal szemben itt, a balkán szélén?
-
diablo1984
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
hát a német közlekedési kultúra meg gyök 0! egy rakat idióta beképzelt seggfej a volán mögött, aki inkább dugót csinál, minthogy időben besoroljon a sávelhúzásnál, meg hát annyival is előrébb van, mindegy, hogy 5km sornak kell miatta megállni! európában az angoloknál van kultúra a közlekedésben, máshol csak egyedileg lehet felfedezni, a magyar porschések, nagy bmw-se, nagyvérű audisoknál még foltokban sem, ha 90-el mégy a teherautóval még villog rám, nem mintha villogásra kikapcsolna a limitáló.....szörnyű, idióta seggarcok!
ja és én igen teherautó sofőr vagyok, már 8 éve nemzetközizek, szóval nem csak hallottam ezeket.....
láttam volt alessio-s téma is, azok a felnik szépek, olcsók, de szarok! egy kátyú és görgőzni lehet, de nem biztos, hogy érdemes! tényleg szépet csinál az olasz, de kis túlzással itthon egy szezonosak....

-
DopeBob
addikt
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Uh, én ezzel mekkorát szívtam... G Astra klíma résznél cserltem ki mind a kettőt... valahol azt olvastam, hogy ide is foglalat nélküli kell, akkor lett először gyanús, amikor sehogy sem tudtam kihúzni az izzót

Szerencsére sikerült kibányászni plusz a foglalat nélkülit átalakítani foglalatossá

-
gban
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Értem én az álláspontod, jogos is hogy nem beszélünk warezról.
Tényleg nem tudtam hogy milyen verziók léteznek, viszont elméletben kérdeztem annyit hogy az említett kütyü (forrásmegjelölés nélkül, mivel nem is tudtam a több beszerzési forrásról) mire lehet jó.
A válasz szintén független a forrástól, hogy jelen esetben pl. nem sokra jó a gagyi autó okán, így ott sem került volna szóba semmi illegális.
Ha valaki megkérdezi hogy van-e driver a win7 alá a videokártyájához / nyomtatójához, ott is megy az általános válasz, mert semmi köze a win jogtisztaságához.A tippeket, infókat mindenesetre köszönöm.
-
válasz
_seth_
üzenetére
Egyébként elm327-et vehet ha van felesbe pénze, jó eséllyel nem fog semmit sem kihúzni az autóból pláne ha 97 előtti, enyémmel sem sikerül kommunikálnia pedig ebből már sok infót ki lehet olvasni.
Leírtam már előtted.SW fejlesztő vagy, értem. Van valami érdekeltséged az op-com táján? Csak mert az elm327 is crackelt mind és azt még be is linkeled ezzel elérve azt, hogy egyedül te tettél olyat ami a szabályzattal ellentétes... Ha már egy szabály betartását hangoztatod úgy, hogy még közelébe sem került senki a megszegésének akkor legalább gondolkozz mielőtt bármit is leírsz.
Nincs. Ellenben az OP-COM magyar, és az egyik legkeményebben védi a termékeit jogászokkal. Az oldalt, a fórumot, és titeket akarlak megvédeni ezzel. Nem ok nélkül tűntek el a topikjai szinte minden EU-s oldalról.Idézek neked a wikipédáról: Az ELM327 parancsprotokoll egyike a legnépszerűbb PC-OBD interfész szabványoknak, és más gyártók általi megvalósításai is léteznek.
A fórumtárs sem írta, hogy az ebayről rendelné az op-comot magának sőt csak rákérdezett a lehetőségekre. Én meg mondtam, hogy a gyári OP-COM drága, a másikról meg nem kellene beszélgetni a fórumon a fent már leírt okok miatt.
Mai napig nem írtad le, hogy te eredetit vettél-e vagy sem, bár ebből adódóan sejtem a választ csak akkor nem értem mire ez a "hiszti". Nincs már meg, de semmi közöd hozzá. Nem hiszti, segítség, hogy ne kapj felszólítást egy ügyvédtől, vagy pert a nyakadba. Nagy különbség.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Directors
üzenetére
Ilyenek:

Itt a foglalat az izzó része, egyben fogják adni az autósboltban, de előtte mindenképp ki kell bontanod, mert különböző erősségűek kellenek, azt meg kell nézni, melyik milyen. Lesz benne olyan ami sokkal nagyobb a többinél, abból kijön az izzó, olyan megy a bele, mint az első helyzetjelzőbe. Összesen 16 kicsi és 1 nagy van a műszercsoportban, de arra nem emlékszem, hogy watt szám alapján milyen elosztásban. Nagyon odafigyelve szedd ki, mert ha csak kirámolod, nem fogsz emlékezni hol, milyen volt. Én szoktam egy rajzot csinálni, hogy biztosan ne keveredjek bele.
Ha pedig nemcsak az óracsoportban, hanem a kapcsolóknál is cserélni akarod, akkor oda ilyen fog kelleni:

Ez a klasszikus rizsszem izzó, csak betolod a foglalatba és kész.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Egyébként elm327-et vehet ha van felesbe pénze, jó eséllyel nem fog semmit sem kihúzni az autóból pláne ha 97 előtti, enyémmel sem sikerül kommunikálnia pedig ebből már sok infót ki lehet olvasni.
SW fejlesztő vagy, értem. Van valami érdekeltséged az op-com táján? Csak mert az elm327 is crackelt mind és azt még be is linkeled ezzel elérve azt, hogy egyedül te tettél olyat ami a szabályzattal ellentétes... Ha már egy szabály betartását hangoztatod úgy, hogy még közelébe sem került senki a megszegésének akkor legalább gondolkozz mielőtt bármit is leírsz.
A fórumtárs sem írta, hogy az ebayről rendelné az op-comot magának sőt csak rákérdezett a lehetőségekre.
Mai napig nem írtad le, hogy te eredetit vettél-e vagy sem, bár ebből adódóan sejtem a választ csak akkor nem értem mire ez a "hiszti". -
gban
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Kösz, én is ettől féltem - vagyis hogy majdhogynem semmi nem olvasható ki belőle, annál sokkal egyszerűbb a rendszer.
Ezért is kérdeztem rá, hogy bármi is ki tud-e egyáltalán olvasni számomra hasznos dolgot menet közben, mert gyanús volt hogy nem igazán, és nem csak a kommunikáció hiánya szab gátat a "fedélzeti computer" elképzelésemnek. -
Majd elmondják a többiek. Vagy nem. Inkább velem foglalkoznak.

Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy pillanatnyi értékeket ki fogsz tudni olvasni a tiedből, a tiedben levő rendszer a hibakódok tárolásán kívül csak 1-2 dologra jó. Túl sok mindenre nem. Szóval nagy összegeket ne áldozz a kérdésre.A jövőben az autóelektronikai kérdéseket vitassátok meg egymás között, illetve a privátban írt kérdésekre sem áll módomban válaszolni.
-
Én nem állítottam semmit, csak azt, hogy hacsak nem akarsz 180e forintért kábel venni, akkor a téma warezolás lesz. Ez talán viszi. vagy ez is esetleg.
#27734: Én azt a hozzászólást pont pejoratív értelemben írtam, hiba volt a részemről leírni, de ezt a kérdést már sokszor kifejtettem. Mivel szoftverfejlesztő vagyok, pont nem szeretem a lopást, se a törést. Az, hogy most már Te is velem pöcsölsz, külön jó érzéssel tölt el. Főleg, hogy én voltam az egyetlen, aki válaszolt neki. Igyekszem a jövőben messze elkerülni ezt a topikot.
-
_seth_
veterán
-
gban
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Hiszti nem volt célom, de szíven ütött hogy úgy állítottad be a tájékozatlan fejemből kijövő kérdést mintha warezolni akarnék, pedig szó sem volt ilyenről, csak meg akartam tudni hogy csóri autómból mi tud valamit is kiolvasni

Linket köszönöm, jól értelmezem hogy ISO 14230-4, ISO 9141-2 szabványokon tud kommunikálni a 60 LE-s F Astra?
Ennél, valamint ennél, de a legtöbbnél szerepel mindkét szabvány, mi az elsőnek linkelt kinézetűvel (van ezerféle árban, simán lehetnek eltérőek is) próbáltuk, de nem kommunikált az autó computerével.
Gondoltam, a progi nem jó, de azt mondták, eleve a kütyü nem látja az autót, ha látná, led jelezné, a torque és egyéb progik csak kiolvassák a kütyüből az infót, de ha nem látja az autót, nincs mit kiolvasni belőle. -
gban
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Köszönöm a választ is meg a megjegyzést is. A titulusból amúgy nem következik hogy mindenről mindent tudok, ezért is kérdeztem - köszönöm a minősítését a dolognak ("igazán szép", mintha valóban az lett volna a célom, hogy "warezoljak"...
)
Nekem nincs CAN-om, ok, ez már segítség, meg hogy azok azt nézik - vagyis az felejtős.
Akkor nekem mi van? Annak a szabványnak mi a neve? -
Calogero
addikt
-
törölt tag
B1 vekire felmegy a b2 lökös ha a b1 lámpák maradnak ?
-
Mici80
tag
Sziasztok!
Egy FONTOS segítséget szeretnék kérni! Mint műszaki beállítottságú ember egy csatlakozási probléma megoldására kértek fel de sajnos elakadtam!
Adott egy Opel Ampera elektromos autó amit az E.ON töltőállomásain lehet tölteni, a töltési feszültség 230 V, az áramerősség 16 A, a töltési csatlakozás egy hárompontos dugalj az autón. Az autókereskedés adott egy töltőkábelt hozzá a tulajnak amivel az E.ON töltőállomáson tudja is tölteni, de neki egy közelebbi töltőállomás lenne jobb a Váci úti ELMŰ csatlakozási pont.
Elmondása szerint a csatlakozó dugalj más szabványú ezen a töltési ponton, tehát az adott kábellel az autót ELMŰ-nél nem lehet tölteni. Kérdés a következő. Hol tudnék ehhez, átalakítót szerezni?Köszi előre is mindenkinek!

-
zeg
őstag
Fateromnak ez a 116 lovas H asztrája van, oké hogy majd' 120 ló, de az aktuális cdti Corsa H olajkályhám a 90 lovával sokkal használhatóbb a mindennapokban. Igaz hogy a turbo miatt csak egy -szvsz nem túl széles- tartományban harapós, de előzésnél számomra fürgébb a 'kitörő' turbóval, mint a fokozatváltás nélkül negyedikben üvöltésig bőgetett benzinfaló. A másik gondom az 5 fokozattal van. A benyás asztra 3800-at forog, a kétszáz köbcentivel kisebb dízelem meg a 6 fokozatnak hála 2500-at autópályatempónál.
Ezerszer ki lett vesézve a modern dízelek és benyások nyavalyája, meg almát a körtével blabla..így ilyen vitát nem szándékozom nyitni, ez az én saját tapasztalatom
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy milyen foglalatú izzók vannak az 1994-es B Corsa műszerfalában?
-
fero02
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Jó, megint kezdődik a szokásos műsor...
Igen, persze, hogy a sofőr a felelős. Muszáj annak lennie, hiszen neki is kell az a pár ezres a megélhetéshez. Valószínű magán kívül még legalább egy emberrel él egy háztartásban és legalább 1 hitele van. Jóhogy megy és nyomja neki...
Mo.-on egyelőre úgy néz ki, hogy aki munkát vállal és dolgozik az szinte bűnöző kategória. Ellenben aki valóban bűnöző, azt meg támogatják. Erről ennyit.
Szumma szummárum, mindenki megy, mint a mérgezett egér azért a 90-100e ft-ért, mert muszáj. Amíg munkáltatói oldalról nem lesz rendes szabályozás, addig ez így is fog maradni (meg utána is lesznek próbálkozók).
-
-
fero02
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Az előtted lévő kommentet olvasd már el pls.
Fizikailag ugyan valóban nem ül a pilóta mellett és nem is ő nyomja a gázt, de Te is nagyon jól tudod, hogy ha nem úgy ugrálsz, ahogyan ő fütyül, akkor mehetsz a pics@ba...és ezt éreztetik is. Ez sakk helyzet a sofőrökkel szemben.
Erre lehet jönni egy sablon dumával, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet menni máshova, meg bla bla...de nagyon sokan ezt nem, tehetik meg. -
-
-
törölt tag
-
deicide
veterán
1.6-os GTC gyenge nagyon, 1.5 tonna a gép. Egyik kollégámnak az van, próbáltam, lomha. Nekem ugyanaz van 2.0 Turbo, 200LE, ég és föld, de ebben nyilván a feltöltésnek is nagy szerepe van. Az 1.8 kb félúton lehet, de ahogy Jim Tonic mondja, ha sportosan akarsz autózni, élvezni a vezetést, akkor az is kevés lesz.
Mennyi a kereted amúgy? Mert gondolkodom, hogy kicsit még feljebb megyek lóerőben, lehet, hogy lecserélném a GTC-m.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) és ennyi?

"

Eszembe se jutott, egyből gyártói vonalon indultam el... Holott lehet itt tudnak majd segíteni. Holnap el is megyek a Váci útra! Köszi! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)