Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Akar ez Starlet is megfontolando lenne, csak epp az alkatreszek. Havernek Mitsubishi Spacerunner-e van, decemberben volt egy kissebb koccanasa (sarvedo, lokharito es az jobboldali fenyszorokt kell cserelni). Javitas amelett, hogy koltseges, alkatreszt is eleg nehezen kap

Nem vagyok epp egy autobuzi, de azert nagyjabol temaba vagyok, de en errol a modelrol speci mostanig nem is hallotam. Szoval valoszinu, hogy nem tul sok rohangal belolle az erdelyi utakon. -
hdman
őstag
Betettem a másik topikba is:
Korábban volt szó, hogy néha picit büdi volt az utastérben ( nagyon lightosan, csak elvétve éreztük, főleg asszony a nagyon durva terhes szaglásával) és a kartergázra gyanakodtunk. Ma volt egy laza motormosás, és kiderült, hogy a nagynyomású pumpánál a fedélnél picit ereszt a rendszer. Nem folyat, csak nagyon vékony film jön, kb 100 km alatt 2-3 csepp. Cseréljek tömítést, lehet egyáltalán? Vagy kompletten cseréljem?
Ezzel mi a teendő? Hátrányát nem érzem, erős a motor, stb, csak a szag. Most mosás után nem érzek semmit, de ki tudja, mennyit kell mennem, hogy megint ott legyen a kritikus mennyiség...
1,9 cdti Z19DTH motorrol van szó.
Zavarni nem zavar, csak a gyerek miatt nem szeretném, ha büdi lenne.
-
zolikaDB
veterán
F_Gergely: a tied dizel, nem? Az eleg jo akkor.
_seth_: ez gyari, sosem volt bontva! -
bzoley
veterán
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Megszenvedtem vele én is. Először még minden jónak tűnt, télen kicsit nehezen indult. Viszont ha lehúztam az akksit egy időre, akkor pöccre. Ez így ment két télen keresztül, közben szereltem be visszacsapót, külön nyomógombot az AC-nak, hogy indítózás előtt kicsit "felpumpáljam" a rendszert, de az akksis trükk miatt nagyon nem gyanakodtam az AC-ra. Nyomásmérőt persze sehonnan nem tudtam leakasztani. Persze eleinte még nem sokat tudtam az autók lelkivilágáról, menet közben műveltem ki magam.
Aztán tavaly nyáron kezdtek felgyorsulni az események. Menet közben, váltás után mindig gondolkodott kicsit, és csak után kezdett el gyorsulni, majd az elindulás lett egyre problémásabb, különösen emelkedőn. Kellett a kövér gáz, különben fulladozott. 2500 fölött ment rendesen. Aztán fokozódott, nagy gázt is csak óvatosan volt szabad nyomni, mert fulladt. Valahogy így. A végén a melóhelyen mentem még pár kört(miután nagy nehezen otthonról beértem), de már másodikban nem tudott gyorsulni. Végül épp hogy csak beindult, majd lefulladt. Az AC ment szépen, pisilt is messzire, viszont könnyedén lefojtottam ujjal. Csere óta minden korábbi jelenség megszűnt, télen is pöccre indul, igaz most a nyomástartó szeleppel nincs minden rendben, mondjuk bontottat raktam bele. Az új AC működik, viszont baromi hangos, és üres tanknál kegyetlen csapágyhangja van. Majd keresek valami jobbat, ami nem Bosch. -
Lomha 8V
addikt
(#26863) hdman: Köszönöm! Igazából a képek nem adják vissza a színét, élőben volt igazán gyönyörű.

(#26865) Spancer RE: Hát nem tudom, dolgoztam már párféle ragasztóval, de azokat felszívni...én nem csinálnám.
Gondolom nálatok sem úgy szívják fel, hanem eleve benne van. Vagy nem? 
(#26878) gzbotii: Toyota Starlet kell neked. Azzal beléphetsz a gondtalan és olcsó autózás világába. Nekem volt egy, imádtam. Nagyon-nagyon bánom, hogy eladtam.
(#26877) bzoley: Az AC rendesen tudja szívatni az embert, nekem is volt vele kalandom. Az a szemét szemrebbenés nélkül úgy csinál mintha jó lenne, aztán közben halálán van.

(#26879) F_Gergely: Na igen, de ha azon romlik el valami, az sokkal zsebbenyúlósabb.
-
bzoley
veterán
-
zsambek
aktív tag
UPDATE: EGR szelepet is cseréltek, vagy valamilyen EGR szelep csövet, még mindig fent áll a hiba. Holnap megy viszza a szervizbe. Talán annyival javult a dolog, hogyha már elkezd nagyon rángatni, akkor az nem annyira durva, de ezenkívül a majdnem folytonos pici rángás, és a fordulatszám folytonos ingadozása látszik 1800< felett. Azt is megfigyeltem, hogy az alapjárat se fix, nagyon picit, de mozog a mutató akkor is
Valami ötlet? -
F_Gergely
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Maganvelemenyem, de szemely szerint en nem vennek kis autot. Egy kombi vagy egy sedan semmivel sem kerul tobbe, megis nagyobb a komfort es biztonsagerzet. En egy dizel kombi B vekit hajtok es ezerszer jobban erzem magam benne mint egy kisautoban es 6 liter eszik varosban. Szerintem gondold at ezt a kisauto dolgot.
-
zso79
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Kérdd akkor ki az ő véleményüket... Persze, viccnek szántam a 10-es szorzót, de annyi pénzért egy jobb robogót sem kapsz. A vezérlés minimum csere, rögtön 10k-nál tartasz, feltéve ha minden tipp-topp. Nem vagyok szakértő, de amiről én még hallottam, hogy a generátor és olajpumpa igencsak hajlamos döglődni. Futómű elég tartós. Regadót nem tudom pontosan, talán euro3 és akkor kb 40k...
-
gzbotii
nagyúr
válasz
adorjant
üzenetére
Azt épp láttam, hogy rengeteg van. Csak arra írtam a válogatás luxus dolog, hogy én főleg a jó állapotra (műszaki, alváz, beltér szóval minden) hajtok. Ebből gondolom már kevesebb lesz. (És inkább preferálnék egy jobb állapotú 1.2-est mind egy gyengébb 1.4-est.)
Ilyen 200 euróért vesztegetett példányok milyen állapotban lehetnek? Mert így képek alapján még simán vállalható és leírásban is 10-30.000 tétel lenne a hibás alkatrészek cseréje. Ismerősom 150 euróért teljesen működőképes, forgalomba beíratható Puntót vett, rozsda minimális volt benne, papírok rendben. -
gzbotii
nagyúr
válasz
adorjant
üzenetére
Németből len
ne véve, ha minden igaz. És az, hogy milyen motor, attól függ, mit találunk megfelelő árban és állapotban. Válogatás az lehet luxus lesz.Csak érdekelne, hogy melyik a legjobb választás és mire kellene figyelni. Olvastam pár típushibáról, de összeségében Punto vs Polo vs B Corsa közül ez lenne a legjobb választás.
-
adorjant
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
A dízel fenntartása nincs arányban az autó árával, pl a vezérlés elég drága az Isuzu motorokhoz.
Na meg szerintem jó állapotút is eleve nehéz találni belőle. Az 1.4 90 lovassal is ez lesz a baj szerintem,az már bőven boyracer kategória
Illetve a rozsdásodás a legnagyobb gondja,főleg az osztrák import példányok. -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Gyanítom, hogy nem a tűvel, hanem a fecskendővel szívná fel.
Munkahelyemen ragasztanak ilyen módszerrel (nagy tubus, vékonyka + rövid tű), csak ott a tű fogyóeszköz, simán beleköt a Loctite. Egyébként érdekes, hogy a tubusba annyira könnyen már nem köt bele (gondolom mert nem igazán találkozik levegővel amivel reakcióba lépne vagy nem tudom
). -
gzbotii
nagyúr
válasz
adorjant
üzenetére
Igazabol nem vagyok egy aszfaltcsikorgato, jobban preferalnam a kisebb fogyasztast.
Ezert is gobndoltam 1.4-esre. Biza, varosban is hamar kerne a 6-ost a ceges auto es ha erdemben is akarsz gyorsulni egy pirostol, hamar 3000 fole kell porgetni a motrot.
Gondolom az 1.4-es mar kicsit masabb ebbol a szempontbol.
Diezel mennyire ajanlott abbol a modelbol?
-
Lomha 8V
addikt
(#26859) gzbotii: Melyik motorral szeretnéd? Mert 1.2-ből is több verzió volt.
(#26860) DopeBob: Gond az nincs vele, de milyen injekciós tűvel lehet ragasztót felszívni? 15w40-es olajat alig lehet felszívni a legnagyobb tűvel, kétlem, hogy a ragasztó menne.
Egy F Astrából nem olyan nagy kaland kiszedni a tetőkárpitot, simán megcsinálod. Utána azt ragasztasz rá, amit akarsz, ha rám hallgatsz, filcet. És vödrös Palma-Tex ragasztóval, azzal a fajtával aminél mindkét felületet be kell kenni, aztán várni kb. 5 percet az összeillesztés előtt. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Igy 22 eves fejjel masodik autom beszerzesen gondolkodom, ezuttal sajat penzbol (elso autom 18. szulinapra volt ajandek, Dacia Nova GT) . Es mivel egyetemista is vagyok, nem vagyok elengedve anyagilag annyira, ezert egy B Corsara gondoltam. Cegnel (ahol egyetem mellet melozok) egy ilyennel jarok (simman 1.2es) es elegge meg vagyok elegedve vele, bar kicsit magas a fogyasztasa.
Velemenyek, tapasztalatok, tippek hozza?

-
Lomha 8V
addikt
(#26855) DopeBob: Könyörgök, vedd fel ahogy megpróbálod a ragasztót felszívni injekciós tűbe.

(#26857) Jim Tonic: Én is pont az előbb olvastam, szép történet. Számomra is ilyen etalon volt az ő gumitesztjük stb. Pofára ejtettek minket.
-
DopeBob
addikt
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Pár helyen odaragasztanám, hogy ne lógjon ilyen idétlenül mi a baj vele? A tűbe nem fog belekötni, hogy a pillanatragasztó se köt bele a dobozába

Közben keresgettem neten is, ajánlják még a gombostűt
de a legjobb kiszedni a tetőkárpitot, régit levakarni, felragasztani egy újat aztán mehet vissza... -
Lomha 8V
addikt
(#26852) zolikaDB: Ugyanannyit mint a normál üzemmeleg hőmérséklet bármikor, hacsak nem egy helyben állsz, hiszen erre való a termosztát. Ha más-más értékeket látsz rövid és hosszabb utakon vagy le-fel kóvályog a vízhő, akkor rossz a termosztát.
(#26853) DopeBob: Nem hiszem, hogy létezik ilyen módszer. Ezt a ragasztós-injekciós tűs dolgot azért gondold át még egyszer.

-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Tetőkárpitot lehet valahogy javítani, anélkül hogy kiszedném? Nem tudom mi lett vele, egy két helyen elvált az anyag és így lóg, főleg az első két ülés között. Be nem ázik szerintem sehol itt elég sok eső volt most, de nem érzetem vizesnek/nedvesnek. Valami olyasmire gondoltam, hogy pl inekcióstűvel egy két helyen nyomnék alá valami ragasztót, de mit ami nem áztatja át a kárpitot? Az csúnya lenne

-
zolikaDB
veterán
Z14XE, ilyen időben, ami most van, hány fokot kell mutatnia 30-40km, 90-100km/h, 5. sebességes út után?
-
DopeBob
addikt
Valaki F Astra tulaj megmondaná nekem, hogy a középkonzolnak folyamatosan világítania kell e? Elég rég kiégtek már az izzók, hétvégén kicseréltem, és most ég folyamatosan, és a műszerfal fényerősség szabályzója sem hat rá. Sajnos nem emlékszem, hogy működött régen

-
_seth_
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Kell kiemelő keret, én 1600-ért vettem egy párt. Szinte bármekkora befér mivel keret nélkül is van hely azzal együtt pedig főleg, keretet használva is visszamegy a hangszóró rács ugyanis a gyári hangszórónak is van kerete csak az egybe van öntve vele ezért kell venni utólag is.
Nekem ez pl befért simán. 63mm, gumi borítással van 66 is.
-
soo277
őstag
Én ugy tudom ,hogy van hozzá konzol amibe csak belecsavarozod az ujjat azt kész is,
de a leg egyszerübb hogy szedd ki a régit azt látod mekkora kell
-
F_Gergely
őstag
B Vectra gyári hangszórói helyett szeretnék berakni újakat. Kérdésem, hogy ehhez mindenképpen kell-e ilyen kiemelő keret, illetve ha ezt a keretet felrakom akkor az ajtókárpiton lévő hangszóróborítást visszatudom-e tenni. Beépítési mélységről van valakinek infója?
-
-
katica03
újonc
sziasztok.mi.lehet.a.kocsi.baja segítsetek,2000.16,nem.egyenletes.az.alapjáratom eléri az üzemi hőfokot és megváltozik a kocsi lapjárata,,,,,,szerintetek labdaszonda lehet a baja? 2000 16v opel omegárol van szó
-
-
Findzs
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ablakemelő nem megy fel automatán:
Az ablakok automatikus nyitása és zárása nem lehetséges, ha az elektronika tápfeszültség ellátása megszakad, vagy az akkumulátor feszültsége lecsökken. Ablakemelő betanítása:
csukja be az ajtókat,
kapcsolja be a gyújtást,
zárja be az ablakot és utána tartsa lenyomva a billenőkapcsolót legalább 5 s-ig
ismételje meg ezt mindegyik ablak esetébenigaz hogy g astrára van de a veki a rokona

-
F_Gergely
őstag
Na erre varrjatok gombot:
A heten volt a kocsi villanyasznal, megcsinaltak hogy zaraskor felhuzza automatan az ablakokat. Ez tok jol mukodott aznap, tobbszor is kiprobaltam, taviranyitoval bezartam a kocsit es felhuzta az ablakokat.
Ma reggel ota semmi... Mintha elfelejtette volna, egyedul ugy huzza fel az ablakokat ha a kulcsot a zatban elforditva tartom, es tartom folyamatosan. Ha elengedem megall az ablak, tehat addig elforditva kell tartanom amig felhuzza az ablakot. Ez mitol lehet? Hetfon hivom majd oket, csak az a cumi hogy idom nem lesz elvinni az autot mert dolgozom
-
soo277
őstag
Sziasztok,nem tud valaki linket vagy leirást, ASTRA G index kapcsolo, cseréjéhez,
köszi elöre -
Lomha 8V
addikt
Astra G-nél ez általában gyártási hiba. Nézd meg az izzófoglalatoknál a gumi tömítést, ha rossz, akkor cserélni kell. Ha az jó és mégis párás, akkor valószínűleg a gyárban túl kevés tömítőanyagot vittek fel a plexi és a lámpatest közé. Ilyenkor a lámpát kiszereled, óvatosan lefejted a gumitömítést, aztán a lámpatest és a plexi között kinyomod FBS-el (szilikonos ragasztó). Nyilván nem úgy, hogy mindenhonnan kilóg, hanem szépen, igényesen.
Száradás után visszarakod a gumit és visszaszereled. Ennyit tehetsz érte. És persze kerüld a lámpa környékét magasnyomású mosóval vagy erős slaggal. -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Első fényszóró párásodást hogyan lehetne megszüntetni?Köszönöm
-
F_Gergely
őstag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Megyek kocsival ablaktörlőt bekapcsolom, majd kikapcsolom, de töröl tovább, relé már nem kattan. Megállok a pirosnál (a kar ugye kikapcsolt állapotban van) és az ablaktörlő kikapcsol. De volt már olyan is hogy álltam egy helyben a kocsival, járó motornál, és csak egyet akartam töröltetni vele, és törölt folyamatosan. Ott le kellett állítanom a motort, hogy kikapcsoljon.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Á sorry, csak már nekem is péntek van

A műszerfalnál mint kiderült, a ikonok izzóit nem cserélték csak a háttérvilágítást, igy még lehet hogy tényleg kiégett csak az izzó. (ha beszereztem a MID-es BC-t akkor viszem ujra a kocsit és akkor megnézetem velük az izzitás ikonját is)Ablaktörlőmet néha nem tudom kikapcsolni, szakaszos törlést szoktam használni, aztán egyszer csak gondol egyet átvált folyamatos törlésre és addig töröl mig meg nem állok az autóval. Relé lett cserélve, kattan is mikor normálisan töröl, aztán ha önállósítja magát ott már nem hallani a relé működését. Eddig azt a tippet kaptam, hogy ki van kopva az ablaktörlő kapcsolóm. (bár azt nem értem, ha megállok miért tud kikapcsolni, menet közben meg miért nem). De nem rendszeresen csinálja hanem össze vissza, van amikor működik rendesen,
-
Findzs
addikt
válasz
davee_92
üzenetére
7 évig volt h astrám
mint minden autónak ennek is vannak jó és rossz dolgai
pár jó (szerintem):
-kényelmes
-megbízható
-jó a futóműve
-jó a fékje
-komolyabb meghibásodásra nem hajlamos
-massziv (egyszer nekitolattam egy beton villanyoszlopnak lendületből, azt hittem lerepűl a fejem nem mertem hátrafordulni azt hittem a villanyoszlop beült a hátsó ülésre mikor vettem a bátorságot, hogy kiszálljak megnézni a kárt megdöbbentem hogy csak a lőkös horpadt be még a csomagtér ajtó sem karcolódott meg)
(egyszer meg belém tolatott egy merci spirinteres idióta a vonóhorgával de úgy, hogy a kocsit odébb is tolta de ezt is megúsztam egy kis benyomódással a lökösön)pár rossz (szerintem):
-drága hozzá az alkatrész (egy g astrához képest, pl benzinszivattyú újonnan 100 ezer körül van stb)
-évente lehet töltögetni a klímát ha nem figyel oda rá az ember télen is
-nagy értékvesztés (bár melyik autónál nem)
-nekem volt egy lánccserém 30 ezer km -nél
-elégé bolyhosodott az üléshuzat (61 ezer km -rel adtam el 10 évesen)
-szűk a csomagtartó nyílás
-egy párszor megállt alattam piti hiba miatt (főtengely helyzet érzékelő)hirtelen ennyi
-
F_Gergely
őstag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
áram megy, mert nem mindig produkálja a hibajelenséget, és bekapcsolni mindig be tudom, de néha gondol egyet és nem hiába kapcsolom ki, töröl tovább. Én szakaszosan szoktam használni, de ilyenkor átvált folyamatos törlésbe, és már a relé sem kattan. Az okosok most azt mondják ablaktörlő kart cseréljek mert az van kikopva. Gyújtáskapcsoló betét már lett cserélve. Az ablaktörlő kar még eredeti, nem volt cserélve, az index kar is rommá volt kopva azt már cseréltem. Csak kísérletezni nem szeretnék, hogy cserélgetem a cuccokat aztán vagy jó lesz vagy nem. A hiba lehet a kikopott ablaktörlő kartól?
-
davee_92
csendes tag
Tiszteletem az uraknak!
H Astra tulajok véleményei érdekelnének a típussal kapcsolatban, bármi ami eszetekbe jut az autóról, jó, rossz vélemény. (Inkább a ferdehátú változat)

Illetve a benzines 1.6-os motorokról, melyik a jobb választás?!
Előre is köszönöm!
-
Lomha 8V
addikt
(#26786) F_Gergely: Áram megy oda, ki lett mérve?
(#26793) Findzs: Olyan előfordulhat, hogy volt benne egy kis kosz és azt kitüsszentette.
(#26804) bambano: Az ET-től abszolút nem függ, hogy elfér e a fék. Teljesen random, hogy hagytak e elég helyet a nyeregnek, de általában igen. Némelyik régebbi Opel felninél szokott gond lenni, hogy nem fér el a féknyereg alatta, ha kicsit újabb autóra akarják rakni. Pl volt nekem egy szett Rekord felnim, azt semmire nem lehetett felrakni, ami ismerősi körben volt, mert nem fért el a féknyereg alatta. Pedig elöl a Rekord is tárcsás volt. Gondolom a hűtetlen féknyereg sokkal vékonyabb volt.
-
ok, tehát a "nem gépelted el véletlenül" kérdésre a válasz: de igen

akkor haladunk tovább. mivel az én autómon a féknyereg sokkal nagyobb, mint a gyalog vectrákon, minden irányban, tehát *széltében* is, így azt gondolom, akármilyen felni nem fér rá, de nem csak azért, mert az átmérője nagyobb, hanem azért is, mert keresztirányban is nagyobb. sokkal.
közben átgondoltam, igaza lehet, hogy ez nem vagy nem csak az et-től függ.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
konkrétan ezt írtad: "az et nem azt jelzi, hogy a felni szélességének a középvonalától mennyire van kintébb vagy bentébb az agy felfekvési felülete."
ebből kiszedem a második tagmondatot: "a felni szélességének a középvonalától mennyire van kintébb vagy bentébb az agy felfekvési felülete."
amennyire én tudom, ez a második tagmondat igaz. ennek megfelelően az "et *NEM* azt jelzi" félmondatot nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Raspberry Pi
- Ingyenes az Epic Store-ban a Bloons TD6
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gondolom nálatok sem úgy szívják fel, hanem eleve benne van. Vagy nem? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)