Hirdetés
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Szoktam néha álmodozni és olyankor a gyártók oldalán összerakok magamnak kocsikat a konfigurátorokban. Összeraktam magamnak egy Insigniat. Brutális ár jött ki.

Opel Insignia, Sport 2.0 NHT Start/Stop, 184 kW / 250 LE (AWD), 6-sebességes manuális , vezető- és utasoldali légzsák, oldal- és hátsó függönylégzsák , Kétzónás digit klima. Semmi olyan extrát nem raktam bele ami amúgy nem kéne "igazából". BOSE hangrendszert nem raktam bele 600e mert nem adnék az életben soha ennyit érte.
Ennek a gépnek az ára 11.180.000 Ft jött ki. Durva egy ár egy ilyen gépért.

-
hdman
őstag
Ma siettem dolgozni és haza is 150 tempomat (német pálya) elfelé hárman, hazafelé öten, 7,2 lett az átlag BC szerint, az rátankolva kb 7,4-7,5
Eszméletlen sok 
-
-
INMOTEP
őstag
válasz
Anulu79
üzenetére
Idősebb dizelt csakis Németből ! Főleg Opelt ,nem oly rég hoztam be saját részre egy 2.0 DTI Opel Vectra B 1 97 -es Caravan-t .Az ismerősömnek annyira megtetszett hogy átvette ,450 ezer körül állt meg neki a végén honosítással .De a motorjára mais csodájára járnak milyen hangja van
olajcserén kivül 1 ft ot nem költött még rá ,szerintem egy jó darabig igyis lessz .Én Idehaza ezekután tuti nem vennék Dizelt ,csak benzines jöhetne szóba ....de aztis nagyon megnézném miből mit . -
AMD Power
titán
válasz
Anulu79
üzenetére
1.8 16v (125 LE). Fogyasztása.
Segítsük szerintem a fórum társakat azzal ,hogy az aláírásba mindenki írja bele ,hogy milyen autója van. Mit szóltok az ötlethez?
-
JanR
addikt
válasz
Anulu79
üzenetére
Ha hosszútávon használod akkor érdemes, 7-7,5 körül meg fogsz állni. Városban viszont horror. Elég nehéz a Zafira, így azt is bele kell kalkulálni, főleg ha azért kell mert sokat utaznátok benne, vagy sok mindent akarsz belepakolni..
(#29885) Anulu79: A diesel az egy nagy dilemma, főleg ha előtte benzined volt. Én megvettem egy 3000-s V6-s Signumot (Isuzu motor - és pont emiatt), de nem bírom megszokni a hangját, mindig azt hiszem valami baja van. Pl múltkor elég szépen csettegett melegen és kiderült, hogy olaj problémája volt (már mint az újabb olajjal már nem csinálja ezt). 4 hónapja van meg, de még mindig félek tőle, de igazság szerint azért nem kell annyira megijedni az egésztől. Benzinesnél is belenyúlhatsz úgy, hogy a gatyád letolod, hogy egyáltalán elinduljon az autó. Az biztos, hogy ez az autó amit most én vettem menetteljesítményben mocskos jó, 0-ról 200-ig húz mocskosul és a fogyasztása is baráti (6,7/100 a vegyesem, pedig nem tojásokon lépkedek), ehhez mérten az autó relatív nehéz, mert üresen 1670 kg. Előtte 2.0 Omegam volt, a benzinnél sokkal többet jelent, hogy nehéz-e az autó vagy sem, ezt dieselnél annyira nem érzed meg.
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Olyat vettem észre,hogy a bal első kerékgumin horzsolásnyom van körbe a gumi szélén,azaz nagyobb döccenőnél a gumi beleér a kerékjárati ív peremébe.Ott lejjebb is van a kasztni egy kicsivel.
Holnap délelőtt tudja megnézni egy szerelő ismerős,most csak benyúlt kézzel,azt mondta így nem vesz észre semmit.
Mire számítsak?Ez lengéscsillapító vagy rugó törés? -
Findzs
addikt
válasz
Declare
üzenetére
részben igazad van
de itt az a helyzet, hogy már nagyon sokat ráköltött és előbb utóbb a végére ér a listának, akkor meg már lesz egy megbízható teljesen felújított kocsija
ha most eladná nagyon sokat bukna akár 500 ezret is vagy még többet amit viszont még rákölt lehet már csak 100 ezer
és sajnos benne van a pakliban egy pár éves kocsinál is amit hitelre megvesz, hogy ez az javításra szorul
nekem a 2 éves h astrámon (ép lejárt a gar pár hónappal) mikor is elkezdett irtózatosan csörögni a lánc
akkoriban volt kb. 70 ezer forint a javítás (abban az időben a minimálbér br. 40 ezer körül volt) -
AMD Power
titán
De jó kis cikk!!!

50 éves az Opel Design
Amit az Opel nagyon tud -
Calogero
addikt
Az alapmodell várhatóan egy egyliteres, háromhengerest benzinest kap.

-
mycso
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Jó nyilván van pár féle lapát, na meg a márkaszerviz az ilyen.
egyébként a sajátomhoz is most vettem 8k-ért valeo silencio x-trm szettet, persze volt 3k körül is valeo valami alap ablaktörlő, viszont nekem előtte is ez jött be 4év 80k km amit kibírt, illetve még most sem volt teljesen kukásmod.: pl J astrához 15k listaáron a valeo x-trm (autozube)....így már mindjárt nem is lesz sok a 18k
-
AMD Power
titán
válasz
Anulu79
üzenetére
Én annyira nem ismerem. De ezeket addig is ajánlom figyelmedbe.

Teszt: Opel Zafira 2.2 DTI Elegance - Más úton
Teszt: Opel Zafira 2.2 DTI Elegance 2004 - Még mindig -
Anulu79
addikt
Sziasztok Opelosok!

Autót szeretnék cserélni és egy 2.2-es DTI-s Opel Zafirát néztem ki. Tudtok véleményt mondani róla műszakilag, műszakilag? A fogyasztásra is kíváncsi lennék.
-
AMD Power
titán
OPEL Astra J Ablaktörlő lapát szett VALEO 4300 Ft
OPEL Astra J 2009-től Ablaktörlő lapát szett 2db (650_650mm) VALEO FIRST FLAT BLADE
-
AMD Power
titán
válasz
realmadrid
üzenetére
Vaterán. De van boltjuk is. Autozube. Személyes átvétellel kértem. 
mycso: Az vicc.

-
AMD Power
titán
Rendeltem a kocsihoz VALEO ablaktörlőket. Előre és hátulra is. 2300Ft megvan az egész szett.

-
Spancer RE
aktív tag
Tudom ajánlani: Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

szerk.:
Én mindenképpen bontott gyárit vennék és megpróbálnám magamnak beszerelni, nem kis meló, de nem is lehetetlen.
-
Damage401
senior tag
Kis E-penis.
Nem rég tankoltam tele benzinnel a gépet. 52 lityi kattanásig. Most félig van a tank, klíma, vegyes használat, városozás. 440 km van most benne. De most érte el a felét.
1.4 G Astra. 2500 váltok el mindig kímélve a motort.

-
AMD Power
titán
SPF: Üdv a klubban!
Képet dobhatnál majd. 
Egy hét alatt sikerült most 730km belerakni a kocsiba. Jó kis móka volt. De jó volt.

vebbful Teljes mértékben egyetértek veled.
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát nem tudom mi a jobb....egy kiszámítható hitel vagy egy low budget kocsi, amit kezdj el rendbe tenni... én az elsőre szavaznék ha a saját bőrömről lenne szó. Ha kell a kocsi és nem jó az a kategória amit meg tudnék fizetni, akkor egy 3-5 éves használt kocsival+(vállalható) hitel kombóval is szerintem sokkal kisebb eséllyel lehet így befaragni, mint ahogy szegénynek sikerült....legalábbis én így tennék....arról nem is beszéve, hogy mennyi idő és energia amit azzal buksz el, h a kocsi a szerelőnél áll...és akkor mák ha nem kell addig kocsit bérelned vagy hasonló
-
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Azt nem lehet tudni, hogy majd ezután jó lesz-e vagy sem. Lehet, hogy éppen most lesz majd patent a kocsi. De lehet, hogy nem. Szerintem, ha már ennyit beleölt akkor ne adja el mert sokat bukik, és nincs rá garancia, hogy amit venne annak nincsenek-e bujkáló hibái. A mostani autóján ami már egyszer tönkrement és fel lett újítva, vagy kicserélve az egy darabig jó lesz.
Hitelre főleg ne vegyen autót. Szvsz a legnagyobb luxus hitelre autót venni (meg elmenni nyaralni, mert ilyet is sokat hallani de ez más téma). Akkor vegyen valaki hitelre kocsit, ha munkához kell és semmiképp sem tudja megúszni.
Én inkább azt ajánlom, hogy bújja a használtautót, meg olx-et, meg nem tudom, és ha lát jó áron jó gépet akkor nézze meg, hallgassa meg alaposan és utána számolgasson. -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
Egy 2002-es G astram van, viszonylag sokat allt. Olyan baja van, hogyha nem megy a klíma, akkor iszonyú büdös levegőt fuj be. Pollenszurot kicsereltem, de a regi nem volt budös, és úgy láttam beázva sem volt. Honnan jöhet a büdös, otthon ez esetleg javítható valahogy? Nem tudom merre induljak
-
SPF
senior tag
Sziasztok!
Pár napja én is Astra tulajdonos lettem.
Sajnos nincs elektromos ablakom. Valaki rakatott már be utólag? -
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére

Nem értek veled egyet....az a kocsi soha nem lesz jó....most építsen, nem tudom én hány millió forintból egy pár százezres piaci értékű autót? Ennél az is jobb, ha vesz fel hitelt és vesz egy fiatal autót, ott is bukik a hitel miatt, de legalább előre kalkulálható, idegeskedés nélküli és még a szabadideje 80% át sem azzal tölti, hogy remegő kézzel indítja be a szerelőnél az éppen újabb százezrekből javított kocsit és cidrizik hazáig, hogy ugye nem fog nekiállni kolompolni, füstölni vagy nem tudom.... az embernek elmegy a kedve a használtautó vételtől ilyenkor mindig
-
Findzs
addikt
-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Biztos van ilyen is
Én pl úgy tudom, hogy az Audinál ha azonos a motor és több a lóerő, akkor ott azért nem minden marad változatlan. Vannak bizonyos elemk, amiket kicserélnek. Sőt az ABT is ugye így csinálja a motor tuningokat. Nem sok mindent, de pont azt amit kell 
110 lóerő vagy picit több, de cserébe állandóan kínlódjak a kulcsos lámpa mumussal, ez nem az én bizniszem

-
F_Gergely
őstag
Na gyerekek, ma szolt a szerelo tre van a turboval fel kell ujitani, de legalabbis meg le kell szedni, meg kell nezni...
Szoporoller episode 5.
En a felujitasra voksolok, nem akarok bontott cuccal probalkozni, ez fel evet birt lehet egy bontott ugyan ennyi ido beszarna. A felujitottra meg van gari ugyan ugy mint az adagolora. Ket het mulva lesz szetszedve addig meg 2 ezres fordulat alatt hasznalom a kocsit... :/
Egyebkent huz a kocsi csak 2500-3000-es fordulatnal hulye suvito hang jon a turbobol elotte meg nem volt ilyen. Meg szerintem kicsit gyengebben huz mar mint elotte. -
amargo
addikt
Cserelve lett a fekpofa es a tarcsa is, azota erosebb fekezesnel a pedalon keresztul erzek nemi pattogast/vibralast. A fekolaj csak utan lett toltve azt meg nem lett cserelve. Letezhet, hogy a tarcsahoz nem illeszkedik jol a betet? Kis fekezesnel normalis minden. Kb 20 km mentem csak csere ota, de problema eseten nem szadiznam vagy ez normailis es osszekopik meg?
-
válasz
Damage401
üzenetére
Próbáld ki, hogy a bilux-ot ráhúzod. Az 110W jócsán megrántja a rendszert, ha így is csinálja akkor a fesz-szabályzót szerintem érdemes lenne kipucolnod a generátor fenekén. Szerintem már tele van a szénkefe porával és egyéb kosszal ezért már nem 14V körül tölti a vasat, hanem kevesebbel és megérzi az indexet.
Ha csak indexelésre csinálja, akkor nézd át a biztosítékokat, a biztosítékházad hátulját, mert azon a körön ahol az index és az állapotjelzők áramforrása van, van valami korrózió vagy kontakt hiba.
-
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Opel Astra G 1.4 16v motorhoz, melyik aksi lenne jó? Most jelenleg egy Unixos 44Ah aksi végzi a dolgát. Viszont érdekes, hogy ha indexelek, akkor állapotjelzők enyhén villognak. Mintha az index nagyobb fogyasztó lenne.

-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Ezt tüntesd el ha kérhetem....megint rosszul fgok aludni

Én sosem voltam híve ezeknek a chip dolgoknak....ha valamit x lóerőre méreteztek, akkor az arra van méretezve. Pont. Azért 150 és 180 vagy 200 ló között, ha nincs is olyan hangzatos különbség, mennyivel eltérőbb erők hathatnak mindenre....gondoljatok bele, 30 al betonfalba ütközni, vagy 50 el.....nem nagy a különbség, mégis azt hiszem kevesen választanák inkább az 50 et....
-

Hú!! Mászthev cucc!! Homasita rulez!
-
Mivel most rendben van a kocsim ( új hűtők, kettőstömegű, kuplung, váltó beállitva) úgy döntöttem, visszairatom a chipet a kocsimra.
Akkor nem lesz sokáig rendbe...

Nekem is volt egy 110 LE -> 136 LE chip a vasban, így vettem , nem is tudtam, hogy meg van piszkálva. Olyan 2000-2500 között 3-asban vagy 4-esben mindig nagyon csúnyán elkezdett kelepelni a kocsi, de húzott mint az állat. Elvittem pár szerelőhöz, de mindenki csak a vállát vonogatta, főleg, hogy a motor nem hidrotőkés, hanem a hagyományos szelephézag állítós. Mindenki azt kérdezte, hogy gyenge, rángat, elmegy az ereje? Nem, semmi probléma sincs a vassal, csak a hangja. Akkor hangosítsam fel a rádiót
Aztán vettem egy MP3-as fejegységet és el kellett vinnem beleíratni az autóba. Ott vette észre az Opel-guru, hogy piszkált a motor. Kértem, hogy írja vissza a gyári programot. Azóta nem kelepel (annyira) a motor a fenti tartományban és sokkal halkabb is lett. A fogyasztás maradt 5.1. És ami a lényeg!! : azóta nem láttam minden Opeles mumusát:
Viszont ha a klímát bekapcsolom...
Na, azt eléggé megérezni. -
hdman
őstag
Mivel most rendben van a kocsim ( új hűtők, kettőstömegű, kuplung, váltó beállitva) úgy döntöttem, visszairatom a chipet a kocsimra.
Bécsben találtam egy elég jó helyet a munkahelyemhez közel, 249 eur, 2x lehet módosítani, padon mérik előtte és utána is.
Azt mondta a srác, hogy 2 verza létezik: 180 és 194 lóerő lenne a gyári 150-ből. Az utóbbi kicsit már erős lenne szerintem, nem akarom, hogy 2 hét után lekókadjon a csiga

-
F_Gergely
őstag
Hat probaltam, hogy kulcs kicesz de nyomogathattam en a kliman az auto gombot nekem nem csinalt semmit... Se roviden se hosszan nyomva. Igaz ma mar a klima sem hutott, bar a kompresszor kapcsolt hetfon viszem vissza a klimashoz, aztan kurvara remelem megcsinalja mostmar rendesen :/
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Arc Raiders
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eszméletlen sok 

Azóta nem esett ... szóval majd kiderül.