Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Nekem ilyen kalandom volt. Ezt sajnos senki sem úszta meg jól:

-
qdak
addikt
válasz
tomyoy
üzenetére
nemnnagyon ertem h tortent, mi is 1 trabit tettunk arokba, mint itt vki irta, 4 senkinel se telo semmi.
kis panik volt mikor folt a cucc belole, ki akartam kuldeninaz ablakot, azt ink kimasztunk xD
2m arokba sikerult landolni a hatarban, 2n felultunk vmi szalmabalara cigizni, mire haverek visszertek 1traktor kihuzta xD
a tetejet visszahuzkodtak egyenesre azt eszre se lehetett venni, anya kb 2 evre ra tudta meg. -
tomyoy
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Egy jó darabig nem lesz semmi
Most gyűjtögető életmódot kell folytassak 
Valami telepjáró lesz a következő, bukócsövezve
Frontera 
légzsák nem nyílt

Így utólag, a mai nappal felfogtam mi történt, lehetett volna nagyobb gebasz is. Most, hogy írtátok, hogy a csomagtartóban van minden, eszembe jutott, hogy az anyós oldalon a lábtérben 4 darab ~1 kilós vastömb volt.
Így utólag nevetek mikor sírnom kéne(reggel azért kicsit megkönnyeztem), de úgyse lesz nem megtörtént az eset, így meg vidámabb
Tanulópénz megvolt, megbántam, az élet szerencsére megy tovább, jobban odafigyelve okosabban. -
amargo
addikt
válasz
Kokkantas
üzenetére
Én ezért szeretek mindent a csomagtartóba rakni, ha pörög a kocsi, akkor állítólag még egy 0,5 kóla is agyon tud vágni.
Kérdés is eszembe jutott:
Ugyanakkor bringákat az utastérben szoktam szállítani és itt fel is teszem a kérdést. Van thule csomagtartóm, de sajna az astrá-ra más másik csatlakozás kell, 30-40k lenne, amit csöppet sokallok érte.
Láttam, hogy lehet hozzá kapni gyárit is [link] viszont kérdés, hogy ezt nem vinnék e el, amikor rajta hagyom?tomyoy: Jó, hogy a humorérzékedet nem vesztetted el

az autó végül is szépen megmentett, így tényleg nincs okod panaszra. -
-
tomyoy
senior tag
Az a baj, hogy kabrióra kéne vágni a javításokhoz
ha már tudok venni 100 ért egy donort, akkor is minuszos. Sajna nem éri meg kezdeni vele semmit sem.Most egy ugyanilyen kék, 2.5 ferde hátú vectrát kellene szereznem papirok nélkül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gban
veterán
válasz
Kokkantas
üzenetére
Nekem haveromat szorították le, trabanttal volt, pördült párszor.
Kiszállt, ő sem hitte el hogy él, máig nem tudja honnan jött az ötlet, de a kinyílt csomagtartóból kivette a pótkereket, ráült, és rágyújtott.
Jött a mentő, hol a sérült.
Mondta, itt vagyok...
Szóltak, nem vicces, ne húzza ezzel az időt, minden másodperc számíthat a szerencsétlennek aki a néhai trabantban ült.
Mondta, nem viccel, mentős lefagyott, alig hitte el.
Látszólag semmi baja nem volt, picit fájt a dereka. Volt azért ott egy medencetörés, csak a sokktól nem annyira érezte a fájdalmat.
Érdekesség, kezelni nem kezelték, mondták, nem mozdult el, és annyira bedagadt hogy fogja az magától a törést
-
-
tomyoy
senior tag
válasz
üzenetére
ding ding
Amúgy olyan volt mint a filmekben, amikor borultam akkor belassítottam az egészet, körbenéztem ahogy szépen lassan a papírok szállnak.sajna videó nincs, de a kedvetekért este megcsinálom megint

rendőrbácsi nézte a papírjaimat: Tamás maga így itt ebben az állapotban ebből a kocsiból ? hogy? miért?
-hát, megmondom őszintén muszáj voltam kiszállni, mert kényelmetlen volt a tetőkárpit
Tamás, ivott? Igen. Mit? Kólát, (közelebb hajoltam)de lehet, hogy romlott volt.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Nincs véletlen valamelyikőtöknek sebesség jeladója elektromos km-órához?
B-corsába kellene. -
-
tomyoy
senior tag
csak én ültem benne, megakadt az eleje egy út mellett elhelyezett vas szerkezetű kapuba, majd átfordult a kocsi olyan 50-es tempó környékén. Amikor másztam ki akkor tenyereltem bele az üvegszilánkba és lett pár pötty a tenyeremen.
LaciCRM
te galád! -
-
adorjant
őstag
Úgyis le akartad fényezni,nem?

Remélem mindenki jól van,biztos nem volt kellemes... Milyen volt az életfilmed? -
-
Lomha 8V
addikt
A 8V a szelepek számára utal, szóval Turbo 16V lenne az uj név. De ez rendkívül nagyképü név lenne, hiányzik belőle az irónia.

-
hdman
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ja, télleg, most valamiért az volt bennem, hogy 3,2 v6 lett, de aztán beugrott, hogy 2,0t. My bad

-
Findzs
addikt
most nézem, hogy a j astrába visszakerült a vízhőfokmérő?

-
törölt tag
Szép napot!
Lehet most hüleséget
kérdezek,de az ötajtós H Astrán hol van a hátsó ablakmosó fúvóka??Mert nekem a kombinál nagyon nem tetszik ott a féklámpa mellett az a dudor,nem szép na. Lomha 8V Signum hogy szuperál? 
-
Damage401
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Köszönöm szépen.

Opel GM féle olaj? vagy Mobil 1?
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Damage401
üzenetére
Előírás szerint olyan, ami teljesíti a GM-LL-A-025, vagy az újabb Dexos2 szabványt. Valószínűleg 3-3.5L fog belemenni. Olajfogyást nem lehet előre megjósolni, neked kell figyelni az alakulását.
A tankja 52 literes, a gyári gumiméret 195/60 R15 és 185/65 R15 valamint ezek váltóméretei. -
Damage401
senior tag
Hey ho mesterek.
Milyen olaj való az én autómba? Opel Astra G 2003 év. Z14XE EcoTec, vezérműszíjas.
Hány literes a tankja, illetve mennyire kell számolni az olajzabálással? Ha nem vagyok bojrészerSzerk.: Illetve a gyári kerékméret érdekelne.
-
_seth_
veterán
-
skeli
tag
C Corsa kulcsában elemcsere? Szét merjem szedni? Házilag megoldható egy laikus számára?

-
Markizmark
addikt
Ebből a videóból megtudhatod. Nem nagy ügy. 2 torxos csavar meg egy csati. Nálam nem történt semmilyen javulás a pucolás majd csere után ... elgurulok vele a szerelőhöz hamarosan. Csak nem akarok otthagyni 5 jegyű összeget az a baj.
Nálam durva az ingadozás megálláskor, magasabbról mintha lefulladna, majd hirtelen visszaemelkedik a fordulat. Ez kb. 3-szor megtörténik majdnem mindig. Az egész csak pár másodperc.
-
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nálam elvileg nincs fals levegő, viszont a túrázás megvan - de nem elsősorban városban jelentkezik, azaz ott, amikor lejövök a nullásról. Tisztán városban ritkán jön elő. inkább hosszabb, de nem túl hosszú (6 km, 110-zel) pörgés után, már amennyire lehet nála pörgésről beszélni.
Utána ha üresben gurulok, nem ritkán túrázik picit, föl-le, majd lenyugszik.
Okát nem tudom, de 11 éve van nálam, és nem ma kezdte.
Lambda szonda lehetne, de ha jó a fogyasztás, azt mondják, azt nem kell bántani.
Én is az alapjárati motorra gondoltam, de ezek szerint nem az - megnézni, tisztítani nem tudtam, mert nem tudom hol van és hogy néz ki.
-
Markizmark
addikt
Nekem is 1.4 benga van, 60 lóval. Hát nem egy erőgép, 3 emberrel meg kell gondolni az előzést.
Nem egészen van rendben a motor ... szerintem valahol fals levegőt szív, mert a szívó oldalon valami sziszeg és az alapjáratnak is kell pár másodperc mire beáll egy pirosnál. Többször van az megállásnál, hogy a fordulat magasabb marad, majd hirtelen leengedni majd hirtelen vissza. Ezt 3-4szer megcsinálja mire lenyugszik.
Ha pedig menet közben lepadlózom akkor csak a hangja nő meg, alig lódul meg. Ha alacsony fordulaton nyomom le tövig akkor szinte lehörög, megtorpan.Az alapjárati motor új, szóval nem az a baja. Ezt mind okozhatja a fals levegő is?
-
gban
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
100 km lejtőn akár lehet is...
Nálam nem csak az autó eszik jól, hanem a "lábmunka" eredménye is benne van, vagyis jobban spórolni nem igazán lehet, ezért a fogyasztásommal nem is tudnék lejjebb menni.
Nem mindegy hogy méri amúgy, ha egyszeri mérés, simán becsúszhatott hiba is. -
fero02
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
"...az aktuális cdti Corsa H olajkályhám a 90 lovával..."
Múltkor mutatták Discovery-n, hogy a fórumokban van ez aaa izé... kereső! És hogy állítólag lehet is használni.

-
gban
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Nemrég írtam - én is meglepődtem.
Mindez Auchanos benzinnel, 1 fővel, és még téli gumin.
220E km, 14 év, mechanikailag szerintem igen jó állapot, igen kevés szerviz mellett - vagyis nem mostlettmindenrendberakva - állapot miatt. -
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi a véleményt, de most ahogy nézegettem a youtube-on a vezérműszíj bajokat, ott folyamatos nyekergés, nyikorgás vagy valami volt és a gáz adagolással is változik. Nálam ha így álló helyzetben nyomkodtam a gázt, semmi hatással nem volt a huhogásra....
Remélem valaki még mond valami tippet, hogy ilyen bagoly lakik e a többi astrában is vagy sem

-
zeg
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szép eredmény
, a Corsa D-m megyeget 1100-1200km távot egy tankkal(44L) (kábé 3.7-4L/100km) országút/falu kombóval a 6 fokozatnak hála, de bőven kisebb autó. -
hdman
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez szép

Kijelződdel mi van? Nekem ugyanilyen, előző tulaj gyereke hátulról megdobta egy mobillal

-
Declare
őstag
Köszi szépen srácok, amiket írtatok!
Csináltam egy videót, amin jól hallatszik a bagoly
. Ez az amiről beszéltetek? Ez a kb 8 perc videózás alatt, hideg indítás után kb 3-4 alkalommal jelentkezett és mindig ugyan így, max egy kicsit talán halkabban néha.Nekem nem volt vezérműszíj csere most, csak ékszíj. Elvileg 90 ezernél volt cserélve a vezérlés így van még neki egy 20 ezer km.
-
diablo1984
veterán

Ezt tudja a száguldó halottaskocsi, Hajdúböszörmény-Karcag oda-vissza, tempomat 95(visszafelé pályán megzavartam, erre a lelkem elkezdett részecskeszűrőt regenerálni, na azt vagy 10 kilóméteren csinálta az első hosszabb állásomig- 2-3x-os fogyasztást produkál ilyenkor, állva is 3,6l/h). odafelé még 4,2 volt a fogyasztás, vissza a pályás résztől és a regenerálástól tolta meg kissé.... -
Damage401
senior tag
En mikor frisselen csereltettem vezerlest 1 hetig volt ilyen huhogo hangja 1.4 g astranak, majd vagy bekoptak vagy nem tudom, de elnemult.
-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ezt a huhogást már több 1,7 H Astrásról hallottam. A z ők elmondásuk szerint a szervizek is tanácstalanul álltak a dologhoz.
Több variáció is született
1.
A generátor szabadonfutó szíjtárcsája ha megszorul akkor, csinál ilyet..Hajtás irányban be kell ékelődni, ellentétes irányban pedig el kell csúsznia. Csere után megszűnt a hang. Vedd le a hosszbordás szíjat,'s próbáld a generátort így megforgatni..2.
AZ enyém is ugyanezt csinálja, mármint bemelegés szempontjából.......és kb. 9000km óta reggel hidegen benne van a bagoly,.aztán, ha bemelegszik csendesebb lesz a huhugás......menetteljesítménybe romlást nem vettem észre, és most már 30e felett járok......Most ősszel, ha lesz idõ, akkor utánajárok a huhugásnak....tudniillik, hogy a turbó, és a kipuf öntvény közt lévő csatlakozásnál ( 3csavaros rögzítés) kispórolták a tömítést.....és mivel szvsz a 2 öntvény nem egyformán melegszik, viszont valamennyire deformálódik, na onnan huhog a bagoly
SZVSZ !Tömítés oda gyári nincs, szvsz csináltatás lesz a vége....
-
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Csatlakoztam a klubbhoz egy 1.7 cdti opel astra h GTC -vel
mint első autó 
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. 165 000 km-el vettem a kocsit, még nincs 6 éves, ugye 1.7cdti 6gangos sebváltóval. Kapott egy új akkut, ékszíj csere, meg pár apróságot kellett még rákölteni most első körben (kesztyűtartó világítás stb

Nagyon jó kis futóműve van, takarékos jó kis motornak tűnik, amivel azért lehet előzni, ha úgy hozza a sors...első körben nekem tökéletes, nem zörög csörög semmi, egyszóval egyelőre meg vagyok elégedve.
Viszont van egy fura hang a motorban, amivel nem tudom mi lehet, de gyanítom nem normális. Indítás után 1-2 percen belül kezdi el és ilyen huhogó hang szerűséget lehet hallani, ami olyan mintha valaki kb fütyülve/huhogva skálázna egy dó-ré-mi-fá-szó énekskálát
nagyon hülyén hangzik ezt így visszaolvasva, de így tudom legjobban jellemezni, hátha valaki ráismer
ez a huhugós skálázó hang 3-5 másodpercig tart és eltűnik, majd random fél perc/egy perc újra huhugós fütyűlős skálázás. A hangot kívülről, belülről mindenhonnan lehet hallani, nem túl hangos de egyértelmű.
Menet közben is van de ott picit máshogy, ott is random de sokkal rövidebb ideig és gyorsabban talán, de ugye ott a menetzaj mellett nem lehet úgy kivenni, csak ha direkt fülelem.Kérdésem, hogy ez után a szakszerű, precíz hiba leírás után meg tudja valaki mondani a megfejtést?

Keresgéltem amúgy Youtubon is, ott találtam valami picit hasonlót de az folyamatos huhogós hang, nem is ilyen "skálázós" és ott ilyen vízpumpa/olajpumpa hiba dolgokat írtak
-
kaliber
aktív tag
Sziasztok!
Sajna szélvédőcserét kell megejtenem kőfelverődéses repedés miatt a 2004-es C Vectrán Nordglassnál kérdeztem meg 21.700-at mondtak munkadíjjal együtt, ill. néztem még Pilkingtonnál is ott 33ezer körül árat mondtak beszereléssel együtt.
Vissza olvasgattam, de ott inkább azon ment az eszmecsere, hogy szines legyen-e az üveg felső része vagy ne.
Valakinek egyéb tapasztalat? -
akom
őstag
Sziasztok!
Automata váltós Opel társaktól kérdezném.
Szükséges e az automata váltóban olaját cserélni?
Eléggé ellentmondásos információkat kaptam. Van ahol azt mondják nem szükséges, van ahol 60k km után nem csak olaj, hanem szűrő cserét is ajánlanak.
Vectra C (2008) Easytronic váltóm van.
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
2003 G Astrat vettem tegnap, eddig tetszik. Kerdesem lenne. Mikor a üzemanyag jelző kigyullad. Kb mennyi benzin van meg a tartalyban? 8 10 L saccolnek.
-
INMOTEP
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Holnap megnézem ,de szerintem 2.0 DTI nemlesz olyan
-
adorjant
őstag
Nekem is GM 5w-30 megy évek óta, Z-s motorba.
-
zolikaDB
veterán
Csak nezegettem, de az enyem nem delphi, meg benzinszuro sem kell, pollenszuro is par hetes.
Inkabb veszek mann szuroket meg valami f.sza olajat.
Z14XE-be ti mit hasznaltok? Szijas, nem lancos. -
Calogero
addikt
Ma láttam a verdámat a belvárosba...
Egy kicsit átalakult...
Az én fóliám lekerült, helyére teljesen le lett sötétítve.
Az első hűtőmaszk irmscher féle rácsra lett cserélve
A kerékről lekerült a dísztárcsa, maradt a csupasz structure kerék, illetve a fékek pirosra lettek festve.
Illetve kapott króm tükörborítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most gyűjtögető életmódot kell folytassak 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

bazz...