Hirdetés
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- IOS kérdés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
X20XEV esetén gyarkori hiba még a a főtengely jeladó és egyéb tengely jeladók, de sokszor csak koszolódik és nem érintkezik tökéletesen majd erre dobja a hibát, néha elég csak széthúzni és összedugni újra, hogy megszűnjön a hiba. (Ugyanakkor ha tudja, hogy lambda szonda akkor miért nem cserélte ki? max bedob egy utángyártottat olcsón ami nem sokáig üzemel jól de nincs ez a kellemetlen kör az eladónak, ha nem cseréli ki akkor lehet valami más probléma is. A hibakódok kiolvasása segíthet de nem feltétlenül mutat meg minden hibát).
A blokk alapvetően jó darab, de szinte az összesnek folyik az olaj a szelepfedél tömítésénél, a szelepfedél 10-ből 9 autóban el is van deformálódva így nem is csoda, hogy ereszt, néha meg is reped, ha nagyon frissen lesz a szelepfedél letörölve akkor az semmi jót nem jelent. Érdemes benézni a gyertyákhoz is, csak két csavar fogja a fekete takaró elemet és alatta már a gyújtáskábelek vannak, belülre is szereti az olajat beengedni de annyira, hogy ellepi a gyertyákat és ettől függetlenül még tökéletesen üzemel csak már lehet is indítani a tömítés cseréjével.Elnézve a kormányt és összehasonlítva az enyémmel hasonló állapotban van, talán még a sajátomon több a bőr pedig már 250e felé közelít és öregebb is.
A gyári xenon szépen mutat de sajnos nem közelíti meg a mai xenonosok fényét.
Nem látni jól, hogy B1 ködlámpa van-e rajta vagy B2 de mintha B2 lenne a dudorral a közepén akkor viszont hiányzik a két műanyag elem ami a ködlámpa nagyrészét takarja és olyan mint a hűtőrács alul, cromaxból filléres tétel egyébként.
Mintha a hátsó lökös fényezése eltérne a többitől de lehet csak képen.
A középkonzol szürke betéte is irmscher. (váltógomb is van szürke de nem tudom, hogy gyárilag építettek-e be olyat).Egyébként teljesen rendben van már amennyit így képek alapján látni lehet belőle.
Érdemes alaposan lepadlózni álló helyzetből és pl ötödikben araszolva is, ilyenkor szokott kidobni néhány hibát.
Tökéletes futóművel rendelkező B vectrát még mai napig nem láttam, nem kizárt, hogy ez az de azért jobb megnézni alaposan. Sedan esetében pl a lengőkar szilentek kopottsága miatt a kerék jobban bedől mint kellene, a két hátsó kereket összehasonlítani bár nem tudom, hogy kombinál milyen hátul a futómű. Toronycsapágy is könnyen megadhatja magát ha ez alatt is a piros rugós irmscher futómű van mint nekem, kissé kemény és 16-os alufelnivel nem is épp kímélő üzemmód. A kutyacsont is gyakran kopog elöl bár barbárság lenne annak a kicserélése nélkül eladni mivel pár ezer forintos tétel és még csak a kereket sem kell levenni a cseréjéhez. Benzinszűrőt is érdemes első körben cserélni, sokszor még a gyári van fent.
Az irmscher futóműről csak annyit, hogy nagyon sokat kibír és egészen sportos tőle az autó de tekintve a súlyát nem lesz tőle egy opc corsa
Rozsda már a B2-es vectrákon is szokott lenni, ezen képeken nem látszik de hátul az ajtókat kinyitva a sárvédőív aljánál, az ajtók külső sarkain, kerék mellől benézve a küszöb végén lehet keresgélni, az íveket nem árt kézzel megkopogtatni, hogy milyen hangja van, sokszor csak gittel elegyengetik és lefújják. Még a motorháztető alatt a tornyoknál is akad rozsda.Röviden ennyi

-
TasiA
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Köszi! Elvileg ma megnézem, telefonban természetesen álomszép az autó és annyira jó, hogy ettől jobb nincs is
, de azért a check engine világít. Szóval majd meglátjuk. Nagggggyon nehezen válok meg a régitől
, Szeretem az autómat, de valahol azért vágyok az újabbra és ez számomra nagyon jó áron van..
Nagy dilemma ez!! -
TasiA
senior tag
Sziasztok!
vélemény?Illetve X20XEV tapasztalatok? Tudom SETH-nek az van, de úgy érdekelne. Természetesen gázzal lenne hajtva.
-
tomyoy
senior tag
nekikezdtem frissítettem az albumot

nem annyira vészes mint elsőre tűnt

-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
'92-es F Astra-m van (1.6i, C16NZ) és már úgy érzem, eljött az ideje egy motorfelújításnak.
Mivel laikus vagyok a témában, szükségem lenne egy korrekt, megbízható műhelyre ahová nyugodt szívvel
vihetem a gépet. Tudtok esetleg ajánlani ilyen szervizt?
Legrosszabb esetben 300k-ból kijön szerintetek az egész?
-
mikoljan
tag
Sziasztok Urak,
Hogyan viszonyultok a vegyszeres tisztításokhoz? Értem ezalatt az EGR, fojtószelep, befecskendezőszelep tisztítását.
Ér valamit? Valaki próbálta már? Vagy meg se kisérelje az ember, mert nagyobb kárt tesz, mint hasznot.Köszi előre is!
-
tomyoy
senior tag
válasz
üzenetére
amúgy úgy terveztem, hogy amikor lekerül a külső héj, akkor rozsdamaró ami befér, ha kiszáradt telibe fújom alvázvédővel, és legvégén, ha fönt a külső ív, megy a pur hab az egész ívbe. Még 2-3 műszakit kibírjon és csókolom, nincs több elvárásom.Azért a javításért amit elvégzek rajta egy kimondottan precíz és időtálló munkát ajánló szakműhelyben szerintem minimum 30ezret elkérnének, nekem meg van rá 3ezrem

-
tomyoy
senior tag
válasz
tomyoy
üzenetére
javítóív is itt van, csiszolóvásznak vagy 6 méretben, autokitt, kompresszor holnap jön, pisztolyom van még az astrához vettem. Az idő sürget mert 20 fok alatt nem faintos fújni.
Laci: de tudod milyenek az emberek, milyen elvárásokkal, meg, hogy így meg úgy blablabla igaz ő neki sem kezdene.
Fateromnak autómosója volt 10 évig házunknál, autószerelő egyébként, láttam ezt azt, láttam hogy javították a wartburgokat és zsigákat, fújtak rengeteget a műhelyben, és nem 60 ezer forintos pisztollyal. Ma ha egy olyan műveletet elmesélnék akkor az gányolás. Pedig az a varjú ,ég most is adja fogjuk rá rozsda nélkül

-
tomyoy
senior tag
válasz
üzenetére
Megcsinálom, mert meg kell csinálni
de a precizitás nagyon messze fog állni
( fémtisztára csiszolás ami alapja) van egy kis tapasztalatom, az astrán hátsó ívet csináltam és cseréltem, kb 1.5-2 évet bírt és emlékszem csiszolásnál hagytam kb 5db tűhegynyi rozsdafoltot, abból lett 1 centis mire átütött a festésen, a pontos-precíz előkészítés az alapja, szeretem csinálni, de azt hiszem ezt nem fogom blogba folyamatban leírni
fényező emberkék felakasztják magukat ha meglátják 
na meg ugye milyen jól megoldották a vectra hátsó ívét... vicc, de hát el kell, hogy "romoljon"...
-
törölt tag
válasz
tomyoy
üzenetére
Nemá!

Pedig ez könnyebb mint a kipufogó.
Seth oldalán régebben tettem fel képeket, én is hasonló rohadást javítottam ki.
Ez szerintem könnyebb mint a kipufogó készítés.Nekem ilyen lett. És kb olyan volt mint a tiéd, kicsit lehet nagyobb.
nekem magasabban felment..
A sárvédő ívnél kicsit macerás, de ahogy az eddigi munkáidat elnézem, nem fog gondot okozni. -
tomyoy
senior tag
Nekiestem a rohadásoknak is, azt hiszem most megtorpantam fejben

-
bzoly
aktív tag
Köszi mindenkinek. Akkor egyenlőre várok.
-
Pitu
aktív tag
válasz
Findzs
üzenetére
Ezt az olajszűrős dolgot jó tudni. Mann-t használtam ha magam cseréltem az olajat, de most a szaki csinálta, és én csak az olajat írtam neki elő (castrol magnatec 5w30).

Egyébként hidegen már csak a végén kezdte el nekem a kerregést, de akkor már nagyon idegesített. Nem is nagyon mertem menni az autóval úgy...
-
kispecek
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Nem vettem gyárit, jó nekem a SWAG

-
Findzs
addikt
megnéztem a videókat köszi, hogy feltöltötted

de úgy látom nálad hidegen is volt hangja
azt hiszem nem fogok ezzel a hibával foglalkozni míg nem lesz hangosabb vagy nem fog hidegen is jelentkezniez a csattogó hang egyébként nálam is van de indítás közben mikor még nem gyulladt be a motor, nem vette fel a fordulatot kb 0,5 másodpercig, ez még természetes mert nem állt fel az olajnyomás ami feszíti, keni a láncot
korábban egyébként a h astrámkor javasolta a szerelőm, hogy olyan olajszűrőt rakjunk bele ami nem engedi visszafolyni az olajat a teknőbe és úgy valamivel hamarabb feláll az olajnyomás
"Visszacsapószelep
A motor olajkörében megtalálható kenőolaj jelentős százaléka (akár 5%–15%) az olajszűrőben található. A legtöbb esetben az olajszűrőnek olyan az elhelyezése, kialakítása, hogy visszacsapószelep nélkül a kenőolaj egyszerűen kifolyna belőle a motor leállításakor. Ezen esetben indításkor jelentős idő telne el, amíg az olajszivattyú segítségével beinduló olajáramlással az olajszűrő megtelne." -
Pitu
aktív tag
válasz
Findzs
üzenetére
Nálam a hidrotőke produkált ilyet, ahogy azt írtam korábban. Youtube-ra fel is töltöttem, hátha segít másnak a hang: [link], azóta szép csendes a motor (kopp-kopp
.
Most 1,5 hetes nyaralás utáni első indításnál nálam is volt 1-2 másodpercig csattogás, de azóta nem fordult elő. Az okát nem tudom, lehet lassabban épült fel az olajnyomás hosszabb állás után. -
sNORh
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Szerelőm mondta h semmi baja nem lesz, csak nem kell hagyni végig égni, ha a tetején látom h izzik akkor jó, és akor már le is vettem, nem hagytam még a közepéig sem izzani.
Akkor viszont mi a pics baja lehet? Normálisan beröffen, 10mp múlva hörög és lefullad. Aztán 2-3perces tekertetés után nagynehezen elkapja.. de idegesít.Vizet hogy cseréltek legegyszerűbben? Vagyis a legegyszerűbb leeresztési pont érdekelne.
-
Findzs
addikt
amíg elhallgat én nem cserélném
nekem a h astrámban előjött 30 ezer környékén, és mire lecseréltem már olyan hangja volt mint egy diesel autónak, tehát már folyamatosan volt hangja nem csak indításkor
a 2 év garancia éppen lejárt úgyhogy zsebbenyúlós móka volt
de most is szívok a láncos autómmal z12xe g astra
hidegen semmi baja kb. 10km után üzem melegen hangosabb lesz a motor alapjáraton, ha kicsit is emelem a fordulatszámot elhallgat
a szerelőm azt mondja szerinte főtengelykopás
102 ezer van a kocsiba furcsának tartom, hogy ezt mondja, meg hát mikor emelem a fordulatot elhallgat, el kell vinnem egy másik szerelőhöz is, bár sose volt még olyan, hogy ne jött volna be a gyanújaén meg azt hittem himba vagy hidrotőke és, hogy milyen nagy kiadás lesz erre meg még rosszabb, főtengely

-
kispecek
aktív tag
Egyenlőre élj együtt vele, ha folyamatosan csinálja, akkor cseréltesd le.Egyre hangosabb lesz, észre fogod venni.
Elég jó kedvezményem van alkatrész terén, és egy szerelő ismerősöm csinálta, aki a Schillernél dolgozik, így 95 ezer volt összesen.
Vezérműlánc szett-Vízpumpa-Tömítések-Fagyállócsere-Olajcsere-Szűrők-MunkadíjElvileg a vízpumpára azt írja hogy nem szükséges cserélni, de ha már le van szedve ugye.....Szvsz érdemes.
-
-
bzoly
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
4 ezer van az olajban, Castrol, Opel szabvány szerinti, pontosan fejből nem tudom.
-
-
kispecek
aktív tag
Annyira nem normális.Ha nem tudod mikor volt cserélve a vezérműlánc, akkor a saját magad nyugalmáért cseréltesd ki.Ha folyamatosan kerreg, (azért ezt ne várd meg) akkor már nagyon meg van nyúlva a lánc.
Az a kerregés addig hallatszik, míg a hidraulikus láncfeszítő nem teszi a dolgát. -
Titan_Tomy
újonc
Valaki tuningolt már G-s Astrát 1.8-as benyásat? Nem akarok cserélni, azt szögezzuk le.
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Z14XEP-s, láncos Astrám, nemrég vettem.
Indításnál 1-2 másodpercig eléggé csörög, majd elhallgat.
Nem tudom, ez mennyire normális?Üdv, Zoli
-
sNORh
addikt
Na kivettem az izzítógyertyákat, sajnálatomra(így már nem tudom mi baja lehet még) mindegyik hibátlanul működik, multiméterrel, és izzítási tesztel is.
Viszont az egyik valószinűleg nem volt normálisan meghúzva, mert totál ráéget korom az egész a menetig, és az egész házrésze is amit fogalmamsincs hogy takarítsak ki normálisan, mert akárhányszor lenyúlok ugyanannyi nagy darabos koromréteg jön ki. Oldószerrel gondolom csak a bajt okoznám, mivel befele folyik.
A képen már a megtíkarított gyertya van, ennél sokkal durvább volt.

-
tomyoy
senior tag
válasz
üzenetére
Amíg nem készül a rendszer kompletten saválló csőből és hegesztéssel, addig mehet rá akármilyen csillivilli, hiper szuper anti korróziós festék. Ezt igazából csak azért fújtam le, hogy első körben nézzen ki faszán, ezt a réteget 2 hónap alatt ledúrja a kavics és a felverődő dolgok. De ha nem akarok ennyire negatív lenni akkor maximum 1 év múlva ugyanúgy fog kinézni, rozsdásan mint társai.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Par napja furcsan viselkedik a kocsim! Leirom a jelenseget,hatha valakinek volt,vagy tud tanacsot adni!
Eloszor is behalt az oninditom,kapot egy teljesen felujitottat. Kiderult,hogy a szelepfedel tomitesnel szivarog az olaj! Nos csere ota olyan van,hogy hidegen nehezen indul,sokat kell tekernie az oninditomak hogy beinduljon.Melegen mar ilyen gond nincs,elsore indul.A masik hogy par napja menet kozben megtorpan,mintha nem kapna uzemanyagot,vagy mintha kihagyna a gyujtas.Azt tudom,hogy a szelepfedel tomites miatt olajkerulhet a gyertyakhoz,meg a trafohoz is.De az is erdekes,hogy az alapjarat stabil,mint hidegen,mint melegen. Valakinek otlete? -
KonzolKartel
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Aha

-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Ráadásul a Denso a legjobbak közé tartozik.

#24520:

-
sziada5925
aktív tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
És ő mondta azt is, hogy nem túl megbízható?

-
KonzolKartel
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Faja, nem szóltam
. Egyik régebbi szerelőm mondta, de 0 perc guglival láthattam volna, h japán 
-
sziada5925
aktív tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Japán a Denso.

-
sNORh
addikt
Mocskosdrágák ezek az izzítógyertyák, kaptam viszont egy kiskertől egy olcsóbb árlistát.
-Gyári opel 4273ft/db,NGK 3175ft/db,DENSO 2540ft/db,SWAG 1905ft/db
Szerintetek melyik legyen? A Denso nem olyan vészes márka nem? A Swag viszont túl olcsónak tünik.
-
tomyoy
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
Köszi, ezt most elismerésnek veszem
erről is lesz blog bejegyzés, how it's made 
Most tervezem a lökhárítóba a hosszú középső elemet, ugyanilyen lesz és a ködllámpák helyén is.
tervezek a grill sarkába besüllyesztve egy Opel Racinges matricát, amit 2smd leddel hátulról extra halványan bevilágítok
ezt csak megcsinálom külön aztán ha kész fölrakom véleményezni. -
hdman
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Szerintem én is cserélem lassan, mert most nekem is többet teker első inditásnál. Plusz én fél5kor indulok melózni, akkor még elég hideg van...
-
KonzolKartel
őstag
NKG-t. Azt hittem először, hogy biztos csak az egyik lesz szar, mert indult, csak kicsit többet tekert. Vettem kettőt, biztos ami biztos. Persze be voltak sülve, nem akartak ki jönni. Itt a helyi szerelők nem vállalták el, elvittem márkaszervizbe, ahol kiderült, hogy mind a négy szar...Vehetem ott még kettőt méregdrágán

-
Calogero
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
És kedden viszem olajcserére és gyári GM megy majd bele.
Illetve kap egy levegőszűrő cserét és utastérszűrő cserét szeviz4+ programban. -
hdman
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Milyen izzítógyertyát vettél bele?
A másik kérdésedre: minden szűrő MANN, olaj pedig castrol.
-
sNORh
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Kössz a tippet, találtam is itt közelbe egy szettet, újak 1000/db, azt írja nem az volt a baja azért adja el, még tárgyalok vele hogy milyen márka stb, de pont y20dth-ba való
Én MANN-t

-
Imy
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Azért nem árt vigyázni.... [link]
-
sNORh
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Köszi a tippet, gondoltam rá én is, egy cserét megér, mert nincs infóm mikoriak.
-
KonzolKartel
őstag
Nekem amikor rossz volt mind a négy izzító gyertyám, akkor volt hasonló. Nézd meg hidegindítóval, kicsit be a légszűrő után.
Nekem meg mostanában azt csinálta párszor, hogy tekerek, elkapja, vissza engedem a kulcsot, és borzalmas hangok közt leáll. 2 hónap alatt háromszor fordult már elő. Hibakód nincs. -
sNORh
addikt
Ismét felteszem, hátha..
Már megint kezdi csinálni ahogy jön a hidegebb idő, hogy kicsit nehezebben indul, és ha elkapja 10-20mp múlva hörböl, vagy leáll ha nem nyomom a gázt. Ha pár napig nem veszem elő, akkor pedig hosszú tekerés után indúl csak be nagyonlassan, egy rakás kormos füstöt kiköpve. Mi lehet a jelenség? Tavaly is ugyanez volt, akkor a szerelőnél 3x volt ezzel a panasszal és nem talált semmit az üzemanyag rendszerben, elvileg nem levegősödhet fel.
Érdekesség, ahogy beállt a meleg idő, egy csapásra megszűnt a probléma.
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de azért a check engine világít. Szóval majd meglátjuk. Nagggggyon nehezen válok meg a régitől
, Szeretem az autómat, de valahol azért vágyok az újabbra és ez számomra nagyon jó áron van..
Nagy dilemma ez!!
Ha pl atleped a 135 km/h-t, akkor mar a 4000-et nyalogatja...

.

. Egyik régebbi szerelőm mondta, de 0 perc guglival láthattam volna, h japán