Új hozzászólás Aktív témák
-
Timocicu
senior tag
Azt mondta a telefonba, hogy kifizeti a teljes összeget Ő, már akár holnap, ha megfelel neki. De 3 hónap bizományt is említett, arra rákérdeztünk, ha netán ez idő alatt nem kel el, akkor vissza kell fizetnünk a pénzt? De azt mondta nem.
Bennünket ez a későbbi adás - vételi idegesít. Már mindentől tart az ember, ezért fenntartással vagyunk. -
fokukac
nagyúr
a pc suite régi verziója tudja.
már közben azt is felraktam,
de az meg csak csv-t exportál, azt megeszi a Google, de lett 400 névjegyem, aminél nincs semmilyen adat a fő rublikákban.gondoltam, megpróbálom az újabb szoftvert, de olyan szinten b.szták el, hogy az valami hihetetlen.
a régi pc suite-ok tök jól és gyorsan működtek, ez meg sehogy...
-
kételkedem
addikt
Boldogat neked!
A politikát meg tényleg hagyd a csudába! Rövid ez az itteni lét ahhoz, hogy a politikán bosszankodjon az ember! (azt hiszem venember). A politika megmérgez, tönkretesz mindent, még az emberi kapcsolatokat is! (talán Racecam)
#20257) Tothgera30
Az igazán izgalmas rész jövőhéten következik! Ha tényleg nagy hideg, sok hó és erős szél lesz, akkor elég nehezen tudunk majd munkába jönni, vagy hazamenni! -
fokukac
nagyúr
Nálam 21 fok van, de igaz, hogy fent vagyok a tizediken
És, mivel most jöttem haza a kirúgások utáni kocsmázásból, ráadásul gyalog másztam föl, mert sportember is vagyok, most még melegem is van.Önéletrajzot és motivációs levelet kéne írnom angolul, de be vagyok rúgva...
-
Dylen
senior tag
Van egy ismerősöm, aki szintén Japánért van oda, valami keleti nyelvek szakra jár az eltén és már volt is kint 2x, elég jól beszél is. Az ő unokatestvére dolgozni akart kimenni, de végül kínába sikerült neki.
Az egyik munkatársam is beszél japánul, több cégnél dolgozott is. -
Pisztillus
senior tag
Az allergológus valóban nem árt, már csak azért sem, mert nem árt tudni, hogy mire is vagyunk allergiások. Legtöbb esetben nem lehet az ilyen anyagokkal való találkozást elkerülni, de legalább fel tudunk rá készülni időben. Anno én is megcsináltattam a tesztet - aztán vagy el tudom kerülni az allergiaforrásokat (macskaszőr, kutyaszőr), vagy nem (pollenek, házipor).
Lehet, hogy a parlagfű* van a dologban, hiszen a virágzása az augusztusi kánikula idejére esett, s a hidegfront előtti délkeleti, majd a hidegfront utáni északnyugati szél jól szétvitte mindenfelé.
*: No meg a libatopfélék és a lándzsás útifű - ez utóbbi hiába jó köhögésre, ha a pollenje allergizál. Hiába, no, nem egyszerű dolog ez (sem).
-
Pisztillus
senior tag
De azért tegyük ám hozzá - és ez pohárnak is szól* - hogy mindenki másképp reagál a különböző gyógyszerekre.
Nálad azért kellett egy viszonylag új tabletta, mert a régieknek már nincs elég hatásuk, ergo hozzászokott a szervezet (vagy az eddigiektől eltérően jóval nagyobb dózisban jött az allergén, így a régi gyógyszernek megint csak nem volt kielégítő a hatása**).
Az allergiánál is igaz az, hogy mindig a leggyengébb, még hatékony szert kell használni, hogy később - ha kell - legyen mihez nyúlni; nem pedig a legerősebbel indítani. Sajnos ezt az elvet gyakran felülírják az éppen arra járó céges emberkék, úgy az orvosnál, mint a patikában.*: És ez nem csak az egyéni toleranciától függ, hanem bizony befolyásolja a nem, életkor, testsúly, anyagcsere sebessége, egyéb betegségek, stb. Ebből a szempontból is különbözőek vagyunk, ezt kellene megérteni és elfogadni.
**: Ezt a teóriámat alátámasztja az, hogy idestova 10 év után kismértékben, de engem is kiütött az allergia, tüsszögés, orrfolyás képében, de egyelőre sima orrcsepp elég neki.
-
-
Mawyx
őstag
Origó lett és Bp Villányi úti vizsgahelyszín, ez van jó időben, nem akarok sokat várni, BME-s soká lesz, aug végén, ez meg júli elején.
Lehetett bankkártyával fizetni, így azonnal érvényes is lett a jelentkezés és bankba se kellett mennem
Már csak kéne valaki, akivel lehetne szóbelire gyakorolni
most meg vki húzza ki a netet pls, mert tanulnom kéne, nem kéne, hanem KELL. -
Ezt én sem szívlelem, sőt, jelen esetben az dühített fel hogy mikor többször ígérte hogy jön "xy" időpontban, én meg vártam rá, akkor nem jött, most meg mikor ráér és jön akkor engem sürget hogy siessek haza mert jönne a cuccért és csak most ér rá, egy fél óra múlva már nem, mikor semmi dolga sincs, max. vasat lop amit lead a méhbe...
-
lujó55
addikt
igen, nagyon bátrak a rézbőrűek.
"Saját romastratégiát kell kidolgoznia az uniónak, és ezzel a feladattal Magyarországnak kell foglalkoznia a jövő év első felében, amikor az EU soros elnöki tisztét látja majd el" Orbán Viktor.
No comment. CHF/HUF rátán nem kéne javítani? Ez a 200 még mindig sok... -
-
Én hétköznapokban korán kelek, 5:30 az átlagos, de hetente kétszer kelnem kell 4:30 körül is, így valamennyire ráállt már a szervezetem erre...
ui.: Ismer valaki olyan üzletet vagy boltot ahol házat cserélnek egy E52-n, mondjuk a gyári szürkét feketére, és mindezt olcsón megcsinálják, maximum olyan 5k-ból, mert 3,5-4k körül lenne rá komplett ház, de én nem merem szétszedni?
-
-
-
-
kételkedem
addikt
A családi kedvezmény- a feltételek fennállása esetén- az ön adóalap-kiegészítéssel növelt, összevont adóalapját csökkenti.
A családi kedvezmény.... kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként egy és kettő eltartott esetén62 500 Ft...
Kedvezményezett eltartott:
- akire tekintettel családi pótlékot folyósítanak
-.....Eltartottnak minősül a családi pótlékra már nem jogosító tanuló, hallgató is mindaddig, ameddig őt is figyelembe veszik a testvérei után járó családi pótlék összegének megállapítása során.
Eltartott pl ha a családban 18 évnél idősebb gyermek is van, aki közoktatási intézmény tanulója vagy felsőoktatási intézményben első akkreditált felsőfokú iskolai rendszerű szakképzésben, első egyetemi vagy főiskolai szintű képzésben részt vevő hallgató és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik
-
tildy
nagyúr
Azt hiszem addig jár csak , amíg családi pótlék járna.
A 21 évesre szvsz nem jár már, emiatt 1 gyereket fognak számolni.Itt van a törvény leírása amúgyKételkedem : nem feltétlen gyermektelenek azok, csak lehet már felnőtt, vagy főiskolás gyerekük van.
-
kételkedem
addikt
Éppen ma olvasgattam a témában, a saját jövedelemszámításom miatt, de nekem is úgy rémlik, hogy 18 év alatti eltartottat lehet figyelembe venni, kivéve ha tartósan beteg. AZ az eltartott számít, aki után családi pótlékra jogosult.
Sajnos nem vagyok adószakértő, ezért a fenti sorok inkább csak a jelenlegi tudásomat tükrözik.
Ha egy kizárólag befőttes gumiból készült gömb 1600 g és egy db befőttes gumi 0.4 g, akkor mennyi gumigyűrűből készült a gömb?
-
Pisztillus
senior tag
A kulcsszó lehet hogy az "önálló keresettel nem rendelkező, vele egy háztartásban élő" lenne? Át kell tanulmányozni a jogszabályt, melyet a pl. Közlönykiadó weboldalán a megfelelő közlönyben lehet megtenni.
Bon3ss: Szépet neked is. Hová lett a sapid?
-
kételkedem
addikt
No várj!
Te a 2011-es családi adózásról beszélsz, ha jól értem! Itt nem visszaigénylésről van szó!A 2011-re érvényes adótörvények szerint egy, illetve két eltartott gyerek (kedvezményezett) esetén gyerekenként havonta 62.500 forinttal csökken az adóalap, illetve 10 ezer forint adókedvezmény vehető igénybe,
A 62 500 forint adóalap csökkenéshez sajnos tényleg magas adóalap kell!
A legjobban a magas keresetű sok gyerekesek jártak, nekik sokkal több marad, mint eddig.
A relatíve alacsony keresetű gyermektelenek kevesebbet visznek haza még a tavalyinál is.
-
BlacKSouL
addikt
Például
De még választhatom a teszkót is a nemzetközileg is közismerten csúcsminőségű Tekkknika márkával.
Itt ezen a megyei jogú város és megyeszékhelyen mindössze ennyi a műszaki vásárlási lehetőségem. Ja nem, van még a [link] is, ahol a legkisebb tévé 32"-os, és 189 000 pengő magyar forint.adyz: ja. nagyanyám meg nézze egyedül a 4 falat, mint ahogy teszi már 30 éve amikor nincs adás vagy szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest