- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz
ClayMore #62827 üzenetére
Passz, de itt nézelődhetsz: r/escapehungary
-
bobsys
veterán
válasz
ClayMore #62819 üzenetére
Zoom feltudja venni a meetinget. A sajta cloudjaba menti es onnan tudod letolteni/elkuldeni a linket ha valakinek kell a felvetel. Azt, hogy valaki rogziti a meetinget az eloadon kivul szerintem nem fogod megtudni, az a local gepen megy.
Egy 45 perces meeting nekem ugy fel giga korul szokott lenni -
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #37209 üzenetére
nekem lassan minden második klikkelésnél feljön egy ablak a mobilomon, amelyben az ipsos kutatni akar valamit.
már nagyon a bögyömben van, mert értékes 10 mp-t vesz el az életemből, és az adatkeretemet is fogyasztja...Montoya: Nehéz dolog ez a kiemelés. Ha mindenki ki akarja magát emelni, akkor az lesz, mint a használtautón, hogy az első két oldal a kiemelt hirdetés...
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ClayMore #37037 üzenetére
Azért majd ésszel, finoman. Ütés+fúrásra állítod, és finoman, de határozottan nyomod bele, néha szünetet tartva. Nem hiszem, hogy bármilyen problémát jelentene az a fal egy jó szárnak, de ha kavicsot találsz, azt mire szétcsapja az kis erőlködés. A lényeg, hogy ne erőltesd túlságosan, mert akkor túlmelegszik, és szétég a fúrószár és dobhatod el. Ha véletlenül vasat találsz, akkor az szívás, azt nem biztos, hogy átviszi, arra más fúrószár való. Erre mondjuk kicsi az esély.
Csempét kell fúrni? Ha igen, [link] és a kerámiát véletlenül se ütő fokozaton fúrd át. [link]
@Tim82:
amíg meg nem vettük a lakást, egy szöget nem ütöttem be. Azóta már (igaz folyamatos nyavalygással a lakfel topicban, de) egész pofásan megoldom a kisebb dolgokat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ClayMore #37033 üzenetére
Jé, tényleg, jól eldugták, ennyiért musthave. Vegyél hozzá egy rendes szárszettet is.
Amúgy ehhez adnak rendes tokmánytoldatot is, amivel ütvefúrni tilos, de ha van egy hagyományos fúrószár szetted, akkor azzal is tudod használni, ha csak fúrni kell. Én már mindent ezzel fúrok.
Amúgy biztos, hogy tartófalat kell fúrnod? Biztos, hogy az a fal is kavicsos beton? A közfalakat gyakran csak valami gipszkartonból hozták össze, azért kérdezem...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ClayMore #37023 üzenetére
Szia! Ugyan én nem vagyok barkácsoló mókus, de csatlakoznék az előttem szólóhoz, és azt mondanám, hogy nem ütvefúró kell neked, hanem fúrókalapács. Mi panelhoz hasonló falazatú házban lakunk (kavicsos beton, panelhoz hasonló keménység és szívás) és elég markánsan tapasztalható a különbség.
Amikor nekem kellett, akkor körbejártam a bérlés kérdését, és arra jutottam, hogy nem éri meg, mert pár ezrest le kell szurkolni érte, plusz a kaució, plusz kétszer szaladgálni kell, a harmadik akalommal már kifizeted egy gép árát. Kölcsönkérés ugyanez, kétszer kértem kölcsön, elmenni, hálálkodni, sört fizetni, vigyorogni, ha a te kezedben ég le, megvenni... évi három fúrás felett már nem éri meg.
Gondold végig, hogy mennyit akarsz fúrni, ha évente kettőt, akkor szerintem felesleges egy bosch-t megvenni, mert nem használod ki. Ha mégis emellett döntesz, pont most láttam az OBI reklámújságban egyet 25k-ért (a metrón olvastam a hsz-ed, és pont ott volt, hát megnéztem).
Én anno hirtelen felindulásból ilyet vettem: [link] szintén az OBI-ban 15k-ért, volt rá vagy 2-3 év garancia, kicsi, könnyű, ugyanott gyártják, mint a bosch-okat, és megfelelő fúrószárral úgy viszi a falat, mint a vajat. Ha már fúrószár, azon ne spórolj, az a lelke az egésznek, vegyél egy garnitúra jó minőségűt, amit aztán ne égess el és ne adj kölcsön senkinek. Ha kölcsönkérik, arra ott a hozzácsomagolt szárkészlet, használják azt.
A csempével tényleg vigyázz, elő kell fúrni, ahogy a kolléga mondja, még itt kérdezhetsz az okosoktól esetleg.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
ClayMore #37023 üzenetére
Szia!
Amennyiben ilyesmi gépről van szó, azt panel esetében felejtsd el, kb. fél nap kell neki, mire kiszenved egy lyukat, ha addig nem ég le... (Próbáltam, nagy élmény.)
Inkább egy egyszerűbb fúrókalapácsot javasolok, annak viszont nem lesz gondja vele. (Ilyesmivel fúrtuk fel a karnist, meg egy Kinzo márkájúval tettem fel a polcokat, vitte mint kés a vajat, még a falátfúrás sem volt gond neki megfelelően hosszú fúróval - csak vigyázni kell, hogy ne fogjál vasat...)
Ha csempét fúrsz, akkor figyelj arra, hogy az ütvefúrást csak akkor kapcsold be, ha már a csempét átfúrtad, így fog az a legkevésbé károsodni. -
válasz
ClayMore #36302 üzenetére
En nagyon élveztem Londont, nappal mosogatás a Cityben, kiváló mosogatókollegák, esténként pubok, bárok, burger, homár, indiai, orosz kaják; olcsó repjegyek, pörgés...
És most elmondhatatlanul jó érzés újra Európában. Sok hely, reggel le tudok ülni a vonaton ; tágas lakás, madárcsicsergés; szemembe néznek a boltban (!!), elautózhatok bárhova anélkül, hogy előre kelllene tervezni a repjegy miatt...
Szal' London fantasztikus hely, amíg élvezed a pörgést, szakmailag és egyébként egyaránt ; illetve hajlandó vagy fizetni érte. Aztán nekem kissé szűkössé vált. De megértem, ha valakinek bejön. Amit egyértelműen látok az az, hogy családot alapítani és gyereket nevelni elég rossz hely.
-
tildy
nagyúr
válasz
Lehet
De emlekeim szerint te abszolut nem honvagybol mentel vissza, egyszeruen igy alakult, itt kinn nem igazan jott ossze ami szakmailag szuper lett volna. Mintha nem csalna az emlekem, tipikusan az az ember vagy, aki egyik orszagot sem szidta, hanem korrektul a helyen kezelteNa en lecsucsulok magamtol mostmar, ma meg lettem dicserve a munkahelyemen
en meg ott pironkodtam.
-
EQMontoya
veterán
válasz
ClayMore #36304 üzenetére
Tudod, én épp fordítva látom. Fiatal vagyok, koromhoz képest igen kellemes fizuval, de mégsem vagyok abban biztos, hogy itt szeretnék élni hosszútávon. Mert a mindennapokban egész jól elvagy, leszámítva persze a híreket, stb.
De ha valamit el kell intézned (közigazgatás), ha valakid beteg lesz, ha bűnügyi statisztikák alapján peched van, akkor biza megtapasztalod a magyar rögvalóságot. Rendben, egyébként jól élsz, de én azért nem akarok úgy élni, hogy gyomorideg legyen egy autó/lakás/garázs/motor/hitel/bármi megszerzése, hogy otthon igyam a sörömet, mert este nem merek utcára menni, stb. Nem, nem tartunk még itt, ez tény, csak az irány...
És itt érkeztünk el a következő ponthoz: az egyik legnagyobb gáz itthon a bizonytalanság és a bizalmatlanság. Ezért a mostani kormányuknál többet pedig még senki nem tett. Nézd meg csak napról napra: játékgépek, hulladékfeldolgozás, most itt vannak a dohányboltok. Minden egyes "viccel" normális, magyar emberek százait, ezreit tették állástalanná vagy tönkre, akik ezekben a szektorokban voltak érdekeltek. Egy tollvonással. De volt rezsicsökkentés, bankadó, telecomadó is. Kicsit enyhébb hatással, de az irány hasonló. Ha most lenne mondjuk 70-80% önerőm egy lakáshoz, mint ahogy épp nincs, akkor sem vennék. Mert ebben a helyzetben én nem merek hitelt felvenni, belevágni bizonytalanba. Pedig - ha a fizetésemet, és a határozatlan idejű szerződésemet nézzük - nyugodtan megtehetném.
Ugyanúgy nem alapítok vállalkozást, és sokan mások is így vannak. Közel sem vagyok benne biztos, hogy itt szeretném leélni az életem, és ezt úgy mondom, hogy nekem nem fáj épp semmi. Most még...
Jah, igen: én infós vagyok.
-
kraftxld
félisten
válasz
És miért költöztél vissza? Meg mi az ami nem jött be az UK-ban?
Sok mindentől függhet, hogy miért érzi jól magát az ember egy adott környezetben.
Mi is lehet visszamegyünk egy kis időre ha meglesz az állampolgárság, de ez az idei úttól is függ. Szerintem a mostani cégemnek távolról is dolgozhatok, itteni fizuért elég nagy királyság lesz -
tbs
addikt
válasz
ClayMore #35891 üzenetére
Bezony, de rendőri segítséggel lefoglalhatják a kártyát, amiről ig.ügyi szakértő letörli a vitás képeket.
Igazság szerint egyszerűbb sokkal megkeresni az üzletvezetőt, és engedélyt kérni rá (papírost).
Ha meg telefonnal nyomod a képeket, akkor nagyon látványosan kell, hogy kiszúrjanak...
Az irányadó tv. szerint a kép rendelkező jogtulajdonosa a képen található dolgok tulaja, illetve a képen látható személy portréként is értelmezhető képnél.
Elég homályos dolog bizonygatni ezt, vagy azt, szóval jobb elkerülni a vitás helyzeteket.
-
Tim82
félisten
válasz
ClayMore #35808 üzenetére
Azok szoktak bevenni itthon is használt ruhákat? Szerintem általában csak külföldről nagy tételben behozott ruhákat adnak el.
Amúgy én mindig is (már bőven a válság előtt is) turkálóból vásároltam pólót, inget, nadrágot (nagyon ritka kivételek persze voltak és vannak). Egyszer bakancsot is, az is hét évig húzta rajtam, mint téli csuka és ha nem lenne leverve az orra nagyon csúnyán, akkor nem is cserélném, még így is gondolkodom rajta, hogy lecseréljem-e egyáltalán.
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #35803 üzenetére
Mondjuk, ha 3 oldalra néz, annak már lehetnek hátrányai is
(nyáron az, hogy körbesüti a Nap, télen pedig esetleg hidegebb / nagyobb a fűtési ktg.)Mikrobi: nálunk a legnagyobb fíling, amikor az uruk-hai harcosok szombat este 11-kor kapnak szét a ház előtt mondjuk egy hűtőszekrényt.
Amúgy mifelénk eléggé szembeötlő a válság: kb. negyedannyi vagy még kevesebb anyagot raktak csak ki az emberek. Azaz nem annyira vesznek új dolgokat, hogy kidobják a régit.
Vagy már mindent kidobtak a megelőző években. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #35534 üzenetére
De ha kiborítod a bödönt, akkor száll a por, mint állat.
A lakásodban.
A porzsáknak az a lényege, hogy ne menjen ki a por, hanem steril legyen a dolog.Nekem elektrolux van, egy mozdulat kivenni (még egy záró szelep is van, hogy még a lukon se jöjjön ki a por), és ennyi. s-bag a neve, akkora, mint a zacskó, amit a mekddonáldszban kapsz.
Szerintem nem azon múlik a környezetvédelem, hogy évente kétszer porzsákot cserélek-e vagy sem. De lehet, hogy rosszul látom.
-
ladybug
őstag
válasz
ClayMore #35484 üzenetére
Ha érdekel még a válasz, akkor azt javaslom, hogy olcsóbbat vegyél, mert vagy be jön vagy nem ez a porzsák nélküli használat.
Én vmi 30 ezer körüli márkás (ha jól emlékszem samsung) porszívót vettem, és pár hét után visszavittem, hogy nem szív rendesen (ugyanis nem harmatgyenge szívóerőre van szükségem), mert még a morzsákkal is küzdött aranyom. Visszavették, pár hét múlva mentem érte, hogy megjavították, most már OK minden.
No, mondanom sem kell, hogy nem történt semmi változás, ezért hát kitettem a szűrét a szép, új porszívómnak, és használtam tovább a 10 éves porzsákos, noname masinát. -
BlacKSouL
addikt
válasz
ClayMore #35484 üzenetére
Nekünk egy ilyen van most. Én elég keveset használom, de amikor használtam egész jó volt. Kis furcsaságai vannak, pl. csak az egyik oldali külső szűrője vehető ki egyszerűen, illetve a gégecső-fejtoldó összetételnél is merev, nincs szabadonforgó betét, ami miatt mindig csak egyenesen lehet vele haladni, de meg lehet szokni. Alapvetően a vizes szívók tulajdonsága, hogy a szétrepülő, szálló por helyett poros saras vizet kell belőle kiszedni, az egy újabb furcsaság, ráadásul a felépítése miatt hosszasan kell többször kiöblíteni hogy minden kosz kijöjjön a tartályából, de cserébe sokkal tisztább marad utána a levegő, és nincs bajlódás a porral. Viszont használat után értelemszerűen azonnal ki kell tisztítani, nem maradhat benne hosszabban a trutymó. 4 szívó fokozata van, van amihez bőven elég a legelső, de inkább 2-3-ban megy. A 4. full teljesítmény már nekem soknak tűnik. Tetszik az is, hogy nem úgy indul, hogy a teljes teljesítményt adja rá, hanem fokozatosan emeli. Ez eléggé automata-barát megoldás. Külön készenléti ki-bekapcsoló gombja van, és ezen felül két gomb a teljesítmény + és - . Kis ledes visszajelzője van a fokozatokhoz.
-
Tim82
félisten
válasz
ClayMore #33064 üzenetére
Azóta ezt kb. 3-4 alkalommal megsütöttem, tipikus ronda-de-finom sütemény, köszönöm az ötletet!
A házi gyömbérsör-prodzsekt is beérett, annak mindenképpen van hova fejlődnie, de az sem sikerült annyira szarul, hogy ne volna benne potenciál.
-
-
válasz
ClayMore #33077 üzenetére
A jelenséget régóta ismerem, de az én egerem be van oltva rókatámadás ellen, így még aktív 365 napos tüzes róka elleni védelemben részesül. Egyedüli támadási felület a menstruációs napokban jelentkezhet, akkor nyomot hagyhat maga után az egérmutató. Azért ugrál ki-be a cyber térben, bár arra is gondoltam hogy vissza akar menni a jövőbe, vagy talán, vélhetőleg a Matrixba nem tud csatlakozni, és ezért él kettős életet, bár skizofrén is lehet emitt.
-
Tim82
félisten
válasz
ClayMore #33064 üzenetére
Köszi! Annyira nem tűnik nehéznek, lehet, hogy jövő hétvégén meg is csinálom. Másik recept, ez még egyszerűbb.
-
neduddki
nagyúr
-
FehérHolló
veterán
válasz
ClayMore #31093 üzenetére
Baranyában volt egy ál-plasztikai sebész, aki vazelin befecskendezéssel nagyobbított péniszt, melleket és ajkakat.
A szép benne, hogy a vazelin kiváltja az antitest reakciót. Így a pácienseknek pár hónapon belül lerohadt a fütykösük és a mellük. Kinek mi.
Egyáltalán nem vicc az ilyesmi. -
válasz
ClayMore #31044 üzenetére
igazából a főnököm egy elég rendes ember, akivel úgy gondolom, hogy elég jól kijövök. nyilván ő is megérti, hogy nekem az nem jó a szakmai fejlődésem szempontjából, totál pályakezdőként, hogy a 8 órás munkaidőből 6-7-et netezek, mert nincsen feladatom. erre pedig nyilván a cég sem szívesen fizet
azaz ezt a heti 4 napos munkát vígan végezhetném heti 2 napban is akár, de azzal pedig nyilván nem tudok annyit keresni, hogy elinduljak az életben
szóval nem tudom, hogy fogja venni, de ez van, nem húzom tovább.
azóta pedig kaptam nem hivatalos megerősítést is, hogy megkaptam a munkát
-
FehérHolló
veterán
válasz
ClayMore #31044 üzenetére
Az én szakmámban illik "elkérni" a régi főnöktől az alkalmazottat. Senki nem szereti ha pereskedni kell a munkaszerződés mi van ha konkurenciához mész pontja miatt.
(Konkurencia, aminek van olyan bejegyzett tevékenysége, amely megegyezik a munkáltató fő tevékenységével.) -
parandroid
félisten
válasz
ClayMore #31033 üzenetére
Mondjuk ez attól függ, hogy miről tárgyaltok. Ha valaki egy flottányi Boeinget próbálna nekem eladni, akkor biztos nehezményezném, ha nem öltönyben van. Amúgy is jellemző, hogy a sales részleg az, aki jellemzően túlöltözik. Mérnökökre, egyéb szakemberekre nem kimondottan jellemző, más kérdés, hogy ők általában kérték is, hogy biztosítsunk nekik zárható öltözőt/öltözőszekrényt, mert a hétköznapi gönceikből azonnal ugrottak munkaoverallba. Pénzügyi, vagy jogi területen nyilván ez megint másként néz ki, gondolom az a legszigorúbban dress code követő ágazat.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
Szerintem ha felöltözöl normálisan, attól még egyáltalán nem kell feszengeni...
szerintem az öltöny kimondottan kényelmesebb viselet, mint egy farmer, kényelmes, laza, nem szorít, stb.
az életem elmúlt 11 évéből ~8-at öltönyben töltöttem, még aludni is tudok nyakkendőben is.Egy baja van, hogy nem ülhetek le benne a fűbe a margit-szigeten, illetve télen hideg, nyáron meleg, de kemény vagyok, ez meg se kottyan már.
Ui. amúgy elfogadom, hogy vannak olyan iparágak, ahol ez nem elvárás, de azt látom, hogy még az ilyen laza építőipari/telekom szektoros bizniszmen ismerőseim is egyre inkább inget vesznek, és húznak hozzá egy zakót, mert rájönnek, hogy ez része a biznisznek.
-
Viszlát
addikt
válasz
Aha, hogy a DC blokkolja a normalis kommunikacios csatornakat.
Ezt se tudtam...
Valoban nehez sok dologban univerzalis igazsagot talalni, de nem hinnem, hogy megoldas lenne nehany erthetetlen egyeni frusztraciora alapozni.
Mindenesetre, akarhol is dolgozol, nagyon szerencses vagy, hogy elturik toled mindezt.
-
Viszlát
addikt
válasz
ClayMore #31027 üzenetére
Nekem errol az egesz targyalasi korulmenyrol a jo magyar szokas ugrik be, gyere Jozsikam, minek ez a nagy hajciho, majd mi megoldjuk okosban. Nem tudom mifele nepekkel targyalhatsz, de az biztos, hogy ha valami csoda folytan le kene ulnom veled, kikernem magamnak, hogy total ismeretlenul a labadat szagoljam. A legkor sem a tegezodestol lesz oldott, hanem a kolcsonos tisztelettol, aminek peldaul az egyik praktikus kifejezo eszkoze, ha normalisan fel van oltozve az ember.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
"jobban le tudom alkudni a költségeket ha szebben fel vagyok öltözve? rövidebbek lesznek a kifizetési idők? nem fognak aláírni ha farmerben és ingben vagyok?
minden üzleti tárgyalásnál azzal kezdek, hogy:
-tegeződjünk, jó az oldott légkör
-hagyjuk a formalitásokat"Ebből is látszik, hogy nem tárgyaltál még mondjuk angolul japánokkal, ahol nem tudsz tegeződni, kénytelen vagy ragaszkodni a formalitásokhoz, mert nem vesznek komolyan, ha nem adsz a formalitásokra. És ez még részben igaz pl. a koreaiakra is. De mondhatnék franciát, vagy spanyolt is.
-
válasz
Nem hinném, hogy pl 1 öltönyben kellene megjelenni állásinterjúra, hogyha utána sose lesz rajta az illetőn mikor dolgozik.
Egyébként juhhéjjaaaa, tegnapi napom szép lett. + 1 havi bér + egyéb juttatás (igaz ez nem céges, de majdnem). Ennek örömére lehet költök kicsit belőle, csak kérdéses mire is, mert azon gondolkozni kell, hogy mi jönne jól. -
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30989 üzenetére
A fonokom (sajnos megy haza kengurulandba
) kb egy fejjel alacsonyabb nalam, valami polo volt rajta mikor interjuztatott, nomeg vagy 5 piercing a fuleben
A penteki nap meg sokszor a "dress code " nap : azaz max ilyenkor van rajtunk oltony/kosztum, mar ha epp erre van kedvunkImadom ezt az officet
Claymorenak amugy valamennyire igaza van. Most, hogy volt a karacsonyi party, ahol jottek a nagy irodahazbol a nepek, vagy 30an, naluk kotelezo a dress code minden nap. Magyaran ugy bebasztak, szanaszet szortak az uvegeket, stb, mi csak lestunk munkatarsammal. Tessek, ezt hozza ki az, hogy egesz heten guzsba van kotve az ember. Programozoknak meg foleg kreativitasolo kornyezet lenne.
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #31000 üzenetére
Bocsi, kevertelek Frame>24-gyel, tuti a környezetmérnök miatt...
-
válasz
ClayMore #30989 üzenetére
szerintem semmi gond nincs ezzel, vannak követelmények, ami a megjelenésre is vonatkoznak. ahol most voltam, ott szinte mindenki öltönyben dolgozik, vagy elegáns nadrág és ing kombinációban. ezzel nincs is vaj, általában alapból is így öltözködöm, öltönyt hordani kifejezetten szeretek, és ez is valamiféle szempont, hogy a munkahelyem dresscodeja erre felé hajazzon
btw a mikulás hozott egy ilyet
[link] érdekes dolgok vannak benne az öltözködésről.
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #30927 üzenetére
hát, nem tudom. az ismeretségi körömben nem nagyon volt inflációkövető béremelés az elmúlt ~4 évben.
Max. az adócsökkentésből eredő plusz, de ugye az csak bizonyos jövedelem felett volt érezhető.Bobsys: negatív infláció? azt deflációnak hívják, és japánban elég jellemző az elmúlt 20 évben. ITt egy nagyon jó cikk arról, hogy ez milyen, és miért nem jó.
Uui. amúgy, politikusainktól tudjuk, hogy a mínusz meg mínusz az plusz, "ha az elmúlt évek reálbér-csökkentéseit összeadjuk, az már reálbér-növekedés"
(tényleg így mondta a képviselő úr rotlfmao) -
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30931 üzenetére
Webfejleszto voltam. PHP, html, sql.
Nem a National gallery webshopjat keszitem mar. EBookokat arulunk, itt: http://beta.anobii.com.Mondjuk most mar van 5 ev php fejlesztoi tapasztalatom
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30927 üzenetére
Tehat akkor 30%-al tobb? 270 korul a realis?
Allasnal meg irja ki, nem fogok talalgatni. Mindenkinek egyszerubb.
Blackie: a te peldad jol mutatja mennyire nem mobil a magyar. A fiatalok sem.
Nem tudom , te mennyire vagy onallo, vagy onallotlan, de azt latom, hogy szulokkel lako ferfit altalaban kiszolgalja az anyja, ugy kell kulon szolni, hogy bocs, mosni kene, takaritani , es egyebek, es a kaja sem csak ugy magatol teremtodik az asztalon.
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30901 üzenetére
Mondjuk ez annak is a folyomanya, hogy otthon b.sznak kiirni , hogy mennyit fizetnenek. Hat bocs, nem fogoma kisujjambol kiszopni. Itt szinte ugy kell keresni, ahol nincs kiirva, hogy mennyit fizetnenek.
Faluhelyen otthon hazaknal is ez megy. Kiirja az a haz elado, de hogy mennyiert azt mar nem. Azt varna , majd bemegyek es megkerdezem. En ugyan nem fogom, gondolom o is ugy vasarol a boltban, hogy es ez mennyibe kerul, es ez es ez, mindent kerdezget. Nem pedig latja a kiirt arat , azt eldonti az neki megfelel-e.
most, hogy 3 eve kijottem, fogalmam sincs, otthon mennyit kereshetnek. Az utso ajanlatom 200 netto volt.
-
Viszlát
addikt
válasz
ClayMore #30901 üzenetére
A piac az piac, de a munkaltatokat se kell felteni. Az utolso magyarorszagi megkeresesem valami multi volt, mar nem emlekszem a nevukre, felhivott egy hihetetlen bunko stilusu kiscsaj, 5 percig hallgattam, hogy micsoda nagyszeru ceg, majd jottek az elvarasok, 8 ev IT teruleten szerzett vezetoi tapasztalat, ITIL certificate, atyauristen szintu angol, bla bla. Egy 60 fos csapatot kene menedzselni, egy resze call center, de van helpdesk es on-site team is.
Kozoltem, hogy ez mind stimm, majd jott a szokasos kerdes, amivel engem ki lehet kergetni a vilagbol: aruljam el a fizetesigenyemet. Mondtam neki, hogy minel tobbet szeretnek, mennyit kinalnak? Ezzel elvoltunk egy darabig mire rajott, hogy tolem nem fog osszeget hallani, de aztan nagy nehezen kinyogte, hogy brutto 170. Budapesten. Persze kirohogtem, amit nagyon serelmezett, aztan megmondtam neki, hogy mennyit kerestem az utolso munkahelyemen egyszeru project leaderkent, ahol fele ennyi baromsagot sem vartak el. Azt talalta mondani, hogy hazudok, ugyhogy meg elmondtam, hogy a valsagra valo tekintettel hajlando vagyok feluton talalkozni, de lecsapta a kagylot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Tőzsde és gazdaság
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Túra és kirándulás topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple 20W adapter gyári!!!! Bontatlan!
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest