Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thread62
csendes tag
Mit lehet tenni a Bixbie-vel, egyből feldobja hogy:
You can try saying:
ha nem beszélek bele, akkor azt kéne kiírni hogy : Listening
a net az megy
és reset után EGYSZER működik -
Thread62
csendes tag
Én Samsung tvket hardwareapron vettem, vajon mi kell ahhoz hogy valaki akciósan kapja ezeket? Egy darabbal esélyem sincs a Samsungnál?
-
Thread62
csendes tag
az új Samsungokon mi a titka a megbízható felvételnek HDDre?
Van mikor jó, van mikor elfelejti. Kikapcsolva is emlékeznie kellene mindig. Esetleg live tv-n kell lennie és úgy kikapcsolni? Másik, ha nem abban van, a recordings menupont ott van de nem működik nem lehet a felvételeket megnézni pl cable box uzemmod alatt, ez is furcsa. -
Thread62
csendes tag
válasz
anderledani
üzenetére
Jaja, bocs, de OLEDre valszleg ugyanez vonatkozik, lehet (majdnem) ugyanaz a firmware is. Ezt hogy miért kellett letiltani? Az ok ami miatt most nézegetem a felvételt, hogy ONE (volt UPC) CISCO HDDs beltéri hiba sztem, HDMIn néha picit beszaggat, a tv tuner meg nem, F1 és focit valszeg itt veszek majd fel, egyelőre a kábelt CI-vel még nem rakom oda de a mindigtv adja magát. Állitgattam pár dolgot a HDMIre vonatkozóan a szervizmenuben de nem megoldás, a cisco-t meg nem lehet állitgatni. De lehet hogy átszokok CISCO ONEról Samsungra

-
Thread62
csendes tag
-
Thread62
csendes tag
a Samsung kivette a recording lehetőséget HDDre???
QN90F 2025-ös. -
Thread62
csendes tag
-
Thread62
csendes tag
válasz
lala666
üzenetére
oké, azért rögtön az első postban írtam is, hogy hitvitát nem akarok gerjeszteni
egy egzakt, teszttel is nagyon könnyen kimutatható paraméter. Utólag már tiszta minden.
a samsung saját oldalain is nézelődtem, hogy kinek mire milyen tv-t ajánlanak, sehol semmi, nulla info arra, hogy a mozgásátvitele rosszabb.
most voltam bestbyte-ban, samsung által berendezett demo sok 65" tévén, naná hogy a QLEDeken megy a gyors mozgású, az OLEDen a szokásos szép, vontatott HDR demók. Utólag már értem. De egy highend tv-nél nem magától értetődik. -
Thread62
csendes tag
RTINGS
motion blur
S90D
https://i.rtings.com/assets/products/ntrN1q61/samsung-s90d-s90dd-oled-qd-oled/soap-opera-effect-30-fps-large.jpg?format=auto
QN90D
https://i.rtings.com/assets/products/qvm6aMo0/samsung-qn90d-qn90dd-qled/soap-opera-effect-large.jpg?format=auto
a képeket magukat be se raktam mert durva
ha igazak, de az eddig tapasztalatomat nem húzza át.a filenevek nem stimmelnek pontosan, a 60fpsnél levő neve 30
de a tvknél a motion handling rovat
érdekes hogy a szövegekből semmi nem derül ki
ha a képek igazak, na abból viszont... -
Thread62
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Szerviz menüben kikapcsolható az energia figyelmeztetés.
-----------------
köszi, mit büntet a garanciás szerviz?
a belépést gondolom nem, fenti figyelmeztetést meg általános matatást sem?
a fényerő módosítást biztos, de az eszembe se jutna.
Különben honnan tudjuk hogy TCL tv milyen? Amíg pár napig nem használtuk?
régebben hallottam hogy szeretik a szoftvert eldobni, de hogy hány % az nem derült ki. -
Thread62
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
erre lehet kidolgozhatnánk valami egyeztetést
a penge QLED már másik helyen van de azt is tudom időnként tesztelni
na pont az UFOkat nem néztem meg vele de a mozgó fotó még életszerűbb is azzal letaglózott mert egy hét alatt elfelejtettem milyen is az igazán jó mozgás.
csak szemrevételezéssel tesztelhetünk, nekem nincs sínen mozgó kamerám
esetleg mindketten csinalunk teloval videót, elhuzva a mozgó fotóval egyutt és abbol kivagható a kép, bár lehet ez macera.
nézd meg a montreali utcaképet olyan sebességnél ahol 1 mp alatt vonul át a képernyőn egy adott kontúr. a kontúrok milyenek? betűk a tartályon?
a célom nekem nem a 24fps mozi judder hanem a teljes simaság, teljes élesség. de mondjuk pl. az F1 közvetítésre nem is kell semmi dejudder mert 50i azaz gyakorlatilag 50fps aztán mégis rosszabb ezen. irigylem a másik 99 embert
MiniLEDem nem volt még, most beszélgettem valakivel aki szerint azért az nem OLED pótlék. Bár lehet hogy a sport jobb rajta. -
Thread62
csendes tag
válasz
apszi
üzenetére
Az ATX tápnak az egyik lába, standbynal lemegy nullára, kapcsolsz vele egy SSR-t, szilárdtestrelét. Mondjuk az enyém nem birta a párszáz ohmot meghajtani, egy tranyot meg be kellett tenni, USB 5Vról. Persze az kell hozza hogy a tv visszaálljon áramszünet után ugyanoda.
-
Thread62
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszi, ezeken a kapcsolgatásokon már rég túlvagyok,
az OLED a BFI vel sokkal jobban villog, kulonosen 25 Hznél, (23 24 29 30 az jo) de ez eltörpül az alap probléma mellett. a JS8500on az észlelhetőség határán volt csak, amugy meg scanning backlight, valszeg az is kell a tutihoz. -
Thread62
csendes tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Én 240fps-t csináltam, a 2 tv egymás mellett, ott volt jo nagy duplakép is az OLEDen, vizilabdameccs ment, de mindegy, mert azt ott nem lehet 100%ra kielemezni. De van egyértelmű pofonegyszerű teszt, ha amugy nem látná az ember minden adáson. Az meg hogy a néhány darab állitasi lehetőség ami a usernek adva van, nyilván MINDENT kipróbáltam, minden forrás minden üzemmód minden beállítás minden frekvencián. Egy alapvető vezérlési eltérésnek tűnik a dolog, ami mozgás esetén mindig jelentkezik, a legjobb beállításoknál is. 1301 firmware, gugli hoz találatot 1310re de az sztem USA, meg valami lényegtelen javításokat írtak.
-
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
eye-tracking mozgásátvitel, azaz blurbuster tesztoldalon pl. egy ismétlődő fotó vonul át a képernyőn, állitható, UE55JS8500 kb. 1 mp alatt átvonulva olyan éles mintha állna, sokkal rosszabb az S90D-n, persze a legjobb teszt ha egyből mellette van az etalon de magában is meg lehet ítélni. Ez nem blur, ez egy közeli képkettőződés inkább, kiiktathatatlanul, bármilyen beállítás, forrás, bármilyen freki, ez alapban ott van rajta, az oled vezérlése se csak annyi hogy 0ms akkor minden el van intézve.
az hogy azért a sony is küzd hogy jobb legyen, mutat valamit
https://blurbusters.com/faq/oled-motion-blur/
most irt az AI is rola, nem mintha az überelhetetlen info lenne
"A double picture részben OLED sajátosság, nem a S90D hibája."
a deblur, dejudder, led clear motion természetesen mind bekpcsolva a QLEDen, a cél hogy minél élesebb tisztább mozgást kapjak, a simasággal nincs baj, de bármit bárhova állitok bármilyen forrásból, a technikája nem engedi megvalósítani a JS8500 mozgástisztaságát. -
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hidd el hogy ezeken évtized óta túl vagyok, nem ez a baj.
Most hogy tv szerelő vagyok bár nem praktizálok az egy dolog. A mozgásjavítások megértéséhez nem kell nagy tudomány.
Én vagyok a 100-ból az egy, akit ez (túlzottan?) érdekel, ennyi az egész.
Téríteni nem akarok, bárki könnyen tesztelheti, Budapesten meg is nézném, mondjuk vásárlás előtt kellett volna.
-
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Amit leírtam tesztet, ott egyértelműen vita nélkül látható
szerintem nem hibás a tévé
az UE55JS8500al mindig is elégedett voltam, ma már tudom, ez a tökéletes mozgásátvitel, amire a technika képes
valszeg a neo-qledek is tudják ezt
scanning backlight
de még anélkül is, sima LCD-ként is JOBB (ebben)
valami az OLED vezérlésében, meghajtásában lehet elkerülhetetlenül
hiába 0ms, azokat jó bonyolultan vezérelni is kell
a QLEDemen egy fotó a teszten pl. 1mp alatt elvonul a képen, gyakorlatilag ugyanolyan éles, ugyanúgy olvashatók a részletek mintha állna. -
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
jaja tudom hihetetlen, nekem egy hét kellett meg a konkrét teszt ahol már nincs hátha.
A mozgásátvitele rosszabb mint a 10 éves QLEDem.
bárki elvégezheti
csak nehogy valláskérdés legyen belőle, mint a benzin/diesel viták
szerencsés akit nem zavar, könnyen tesztelhető, pl. blurbustersről vagy akárhonnan ugyanaz a folyamatosan mozgó fotó, két tv duplicate kijelzőként PCről, ugyanazt kapják.
pl, a fotó átvonul jobbról balra a képernyőn, végtelenítve
a QledEN (főleg a scanning backlighttal) penge, ezen meg nem. (persze jobb mint egy minden nélkuli régi lcd tv)
de a hagyományos UFOkkal is lehet tesztelni, minden uzemmodban minden frekin benne van a kulonbseg, maga az OLED vezérlése tart itt. Más jelforrásból is egyből láttam rajta, de a remény hal meg utoljára.
De persze együtt lehet vele élni! Csak azt hittem mindenben, kétségek nélkül lesz jobb. -
Thread62
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
áááá, ennél sokkal nagyobbb és egyértelműbb baj
sajnos
BFI nelkul is rosszabb a mozgás, valszeg a samsung oled technikából fakad
99embert persze nem érdekel
de döbbenet a 10 éves tv mellette
pl. blurbusters tesztek
elég csak annyi pl. hogy egy fénykép folyamatosan vonul a képen
ezen már mosódik/szellemképesedik, a qleden penge.
MINDEN beállítás minden fps mellett.
valahogy az alap frissitési módszere az OLEDnek okozza. -
Thread62
csendes tag
válasz
Thread62
üzenetére
a jó hír hogy nem sokat számít az avillogás, nem érdemes bekapcsolni a clear motiont.
a rossz hír hogy bármelyik üzemmódban a mozgásátvitel sokkal rosszabb mint a 10 éves QLEDen. a scanning backlighttal. de anélkül is jobb a sima nem villogtatott LCD is.
Tudom, az OLED 0ms. Meg se fordult a fejemben hogy ezt teszteljem vásárlás előtt, amúgy minden másban jobb. Sokáig nem hittem a szememnek, pedig azonnal látszik, konkrét tesztekkel minden módban minden fps-en rosszabb, valszeg ez az OLED vezérléséből következik. VAlahol olvastam a samsungtol, hogy a legjobb technikájának a neo-qledet tartja, de nem raktam el a könyvjelzőt. Persze millió más szempont van, jó ha 100ból 1 tulajt ha érdekel. -
Thread62
csendes tag
Sziasztok,
65S90D, OLED, állati fura, hogy UE, Európai változat, és pont az EU szabványnál hibázik,
minden forrásból csinálja, de legegyszerűbb PCről hajtva ellenőrizni.
a szitu:
deblur, dejudder, clearmotion mind a 3 bekapcsolva.
23, 24, 29, 30 Hzen jó, mondjuk villog de elviselhető
25-ön, az európai anyagokon rohadtul villog.
Persze lehet hogy majd egy frissítés javitja, de pl. service menuben nincs valami erre vonatkozó beállítás?
előző QLEDem UE55JS8500 az meg 30 és 60 Hz-en csinálta ezt.
ja és azon valszeg a scanning backlight miatt semmi zavaró villogás nem volt, észlelhetőség alatt volt, mondjuk slow motion modban kameraval latszott mit csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OpenMediaVault
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Temu
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest