- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
1 hete volt 650k mm-ben a 65c9pla, most nem akciós. Lehet bevásárolnak most sokan mindefajta tv-ből, aztán jövő héten meg durrantanak megint egy "fekete pénteket" és megint akciós lesz. Szerintem érdemes lenne kicsit várni, vagy akkár ha még belefér karácsony előtti időszak akkor is biztos lesz leárazás. Nyílván neked kell eldőntened milyen kompromisszumokra vagy hajlandó ez ügyben.
-
daneel_hu
addikt
"Miért sokkal rosszabb ?"
Nem rosszabb, félreértesz... vagyis de
, - nekem - rosszabb. De az nem azt jelenti, hogy aki megveszi annak nem megfelelő.
Azt akartam mondani, hogy 600 ezerért jelenleg túl van árazva.
Szerintem a C sokkal jobb vétel ár/érték arányban és - számomra - sokkal szebb modell.
LG-szinten jelenleg a C és bizonyos időközönként az E a legtutibb vétel. (szerintem)Lehet másképp gondoljuk, de soha semmit nem veszek meg belépő modellben.
Inkább megnézem hol van az arany középút.
(ár, kinézet, anyagfelhasználás, műszaki tudás, garancia, márka... stb... mindent a mérlegre téve persze)"Vagy van pár hónapos 65 c8 plus garanciával MM vásár 500 ezret meg ér használtan ?"
Nem éri meg.
-
renatto
őstag
Február március körül tuti lesz 600k alatt...addig nem hiszem. De ahogy utánam is írták +50k felárért inkább venném a C9-et. Ha már a 600K is nagyon "gázos összeg" TV-re, de még valahogy belefér, akkor viszont habozás nélkül megvenném (és a különbség tényleg minimális).
Mindegyiknek megy le az ára, majd jön az új... Vagy most vagy tavasszal.
-
daneel_hu
addikt
Beégésre nem... de pl a téglalap-dolgot javítaniuk kell ha ilyesmi előfordul.
Sőt, mindent javítani kell, kivéve bizonyos pixelhibamennyiséget és beégést.
Ha pedig gazdaságtalan a javítás akkor avultatott árat számolhatnak (térítenek).
Teljes működésképtelenség esetén pedig az eredeti véteárat téríti. (!)Szóval azért szerintem nem mindegy, hogy a 2 éves gyári gari után semmiféle védelmed nincs a készülékre, avagy valami azért mégiscsak van (a fentiek.)
Elhiszem, hogy sok embernek nem éri meg ez 50 000 Ft-ért, de azt sem tudom elfogadni, hogy nullára bagatelizálják ennek a biztosításnak az értelmét.
Egy oled-készüléknél nemcsak a beégés fordulhat elő.Mi kötöttünk rá, mert két kisgyermekem van, és szeretnek játszani a nappaliban is.
Nemrég ezt egy 50 000 Ft-os konyhai dekorlámpabúrám bánta. -
janos666
nagyúr
B8-ra semmi, C8-ra nagyon kevés (csak ha nagy érdekel a BFI, vagy a némileg jobb HDR színek), esetleg C9-re lesz majd leghamarabb decemberben (black friday és hasonlók alatt), de arra is csak akkor ha kell a HDMI 2.1 PC/játékhoz (viszont ezt a decemberi dátumot is ki kell tolni, ha láthatáron sem lesz még HDMI 2.1-es VGA, ami még 2020-ra sem biztos).
-
törölt tag
Valójában nem tudjuk, hogy jobb-e. A pixelstruktúra más az idei panelekben, majd hosszú idő után lehet talán látni, hogy mennyi rájuk a panasz.
(#19790) MrBazsi: Ez világos, de mi van, ha másfél év múlva meg majd nem cserélik?
Anno a Logitech is szinte kérdés nélkül küldte az új eszközöket, aztán felhagytak ezzel a gyakorlattal. Nem mondom, hogy az LG-nél is ez lesz, de örökérvényű dolognak se vegyük ezt a készséges panelcserét.
A kockázatokat mérlegelje mindenki magának, van annyi infó, amennyiből szerintem lehet dönteni.
-
-
sakal83
addikt
Pana Ex780 volt. Jo tv volt de a kontraszt es betekintesi szog hianyzott. Egyebkent lcd eseten nagyon ajanlom mert qva korrekt tv. A qled meg eleinte fura volt de minosegi anyag eseten azert odatette magat. Meg lehet szokni
de nem oledek roviden tomoren. Az xe9005 mar nagyon hatereset volt. Vilagos kornyezetben bizony szembol ossze lehet teveszteni oleddel. Sot veri vilagosban de eljon az este es a kanape amelyet tobben hasznalva mar bizony korlatos. Ezert is mondom hogy 300k alatt 55osben egy xe vagy xf90 egy ex780 es a qled valos alternativa az oleddel szemben. Felette nem. Es meg az oledre mondjak hogy tularazott😁
377kert most a philips olednek azonnal el kellett volna fogynia mert az xf90 400k felett van. Egyszeruen ertelmezhetetlen arban volt a philipshez kepest.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Mondjuk tévé fronton mindig is a japánok számítottak igazán. A korai CRT majd az LCD korszakban a Sony volt az elit, de említhetném még a Toshiba, Sharp és Hitachi márkákat is. Igaz utóbbiak már becsődöltek és átalakultak. A plazma korszakban a Pioneer amit aztán átadtak a Panasonicnak, szóval nagy név szinte csak japán volt. A koreaiak törekednek minden téren, legyen az TV vagy autóipar. Én mindenképpen emelem süvegem előttük, még ha sokan azt gondolják hogy utálom pl az LG-t. Egyáltalán nem utálom sőt, jó ha van konkurencia. Csak ez az LG-féle WOLED egyeduralom az ami kicsit befolyásolja a piacot. De hát ez van.
-
janos666
nagyúr
Nekem is az a tapasztalatom, amit sokan írnak fóromukon/redditen: csak a 32-42 csatornákon, avagy 5170-5250 MHz tartományban használd.
Mivel ez nem DFS köteles tartomány, így be tudod állítani az AP-t fixen erre (a magsabb DFS csatornákon is kérhetsz konkrét értéket, de szabvány szerint elugrik onnan máshova, ha olyanja van: radart lát, vagy szimplán túlzsúfoltnak érzi).
Nekem még külön le kellett tiltanom a MAC-jét a 2GHz rádiókról is, hogy odataláljon az AC-s 5GHz-sre.Ha áramtalanítod, akkor mindig "kattan", de igazából fel fog ugrani az AP-ra, ha tetszik neki a csatorna és türelmesen vársz és később kevesebbet problémázik ha ezen maradsz.
-
Joshi
titán
Nekem is tetszik az A1 lábon, de a szekrényen ott van a batár centersugárzó.
(#18354) sakal83 ez a napnál is világosabb hogy így van. Van aki azért mert még az 55"-os LG-re is alig futotta, van aki azért mert sajnál vagy nem akar több pénzt tévére költeni. Ez ugyan olyan mint egy lejátszó, van aki Aliexpresses Amlogicos lejátszóval tolja, van aki kifizeti az Oppo 203-ért a 300k-t is. Ennyi.
ui.-ra: nem 1,2milla volt hanem csak 1milla. Látom folyamatosan félre akarjátok érteni amit írok. Tegnap pont veled harcútam, mert azt állítottátok hogy a Sony drágább és fagy az Android. Ne kezdjük megint. Egyszerűen csak hülyeségeket hordtok össze ennyi.
-
Joshi
titán
Ha tényleg Sony Fan lennék akkor azt egyedül képviselem, ellenben a többséggel akik nem azért vettek azt amit mert jobb, hanem mert olcsóbb. Erről ennyit. Azt nem tudom megmondani hogy 55"-os méretben miért tartja magas áron az OLED tévéit a Sony és Pana. Gyanítom ezt a méretű panelt magasabb áron adja tovább a partnereinek az LG, csak hogy megmaradjon a legolcsóbbnak az LG.
-
Joshi
titán
Ne hülyéskedj, pont a napokban linkeltem a Sony 65AF8 olcsóbb volt mint az LG hasonló megoldása. Ahogy nézem még mindig olcsóbb. Most akkor mi minél drágább vagy olcsóbb?
-
törölt tag
Elkezdtem írni olyat, hogy fúrja meg a talp hátulját és toljon bele két átmenő csavart, csak végül kitöröltem.
Nyilván nem gondoltam komolyan. Ragasztó jutott eszembe, de az se jó. A legnormálisabb ötletem még talán az, hogy barkácsoljon/csináltasson hozzá leszorítókeretet. Gyári megoldást nem tudok ilyenhez.
-
b.kov
senior tag
Köszi az infót!
Állítólag az LG szervíznek kell jelezni, legalábbis ez áll a honlapukon. Ez kb milyen árat jelenthez egy 55"-os B8-nál?Illetve biztosítást sajnos még mindig nem találtam, úgyhogy megpróbálom majd jól rögzíteni a TV-t az asztalhoz (sajnos falra szerelés nem játszik). Ehhez esetleg valakinek bármi ötlete?
Köszönöm!
-
PuMbA
titán
Samsung UE43KU6000, mint amit linkeltem
Direkt LED-es és ezért hozza a legdrágább LCD TV-k homogenitását, ahogy az RTINGS teszten is látszik, amellett, hogy hihetetlen olcsó.
1:5500 kontraszt és 9.8 fekete homogenitás eredmény a 10-ből, szöveges értékelés: "Our unit has an almost perfect black uniformity. No clouding or flash lighting can be seen." Ennél már csak az OLED jobb tényleg ebben.
-
dgyuri0123
nagyúr
Abban az "üregben" semmiképp sem raknék falra semmit. Először is az oldalsó betekintés 0 fokos lesz, mert oldalirányban szinte teljesen kitölti a 65" és olyan "mélyre" kerül, hogy kizárólag szemből lesz nézhető, különben kitakarnak az oldalfalak. Másodszor pedig, egy falon lévő tv mindig 30-50 centivel kerül messzebbre, mintha a talpán állna egy "szekrényen" és ha a szoba kicsivel is nagyobb, mint az átlag, bizony sokat elvesz a tv méretéből a nézési távolság növekedése. Egyéb szempontokat még nem is említettem, pedig lennének..
Nálam 55" és nem falon van, 23nm-es szobában. Ha falon lenne, már "kicsi" lenne... így is 3 méterre ülök tőle.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Ha tesztek alapján közel is van, messze nem olyan tökéletes sajnos.
Bár állítólag azért hangoltak már a local dimmingjén, mert túl agresszív volt... de szerintem még most is benyelné a részleteket (pl a csillagok ugye).
Az meg azért nem lenne frankó mert én elég sok sci-fi-t meg sötét filmet nézek.Szóval engem annyira innentől nem érdekelne...
Meg amúgyis nappal fényes nappaliban konkurens az inkább.Nyilván az oleddel is van baj a fekete közelében, de messze nem annyi.
-
djpundro
aktív tag
Most hivtam a Philipset Ausztriaban es küldött emailt is .
A lenyeg hogy Der Philips OLED TV ist mit Mechanismen ausgestattet, welche ihm erlauben einen 100% Funktionszustand des Displays automatisch wieder herzustellen.
Tehat felvan olyan menüpontal fegyverkezve ami 100% visszalitsa a kepernyöt .Nem kell felni ha a tisztitast minden nap hasznalom ,vagy hagyom hogy csinalja .Ha a beeges megmarad akkor garanciasan javitjak .Ami a lenyeg .Nekem 3 ev garancia van itten .
-
djpundro
aktív tag
Hat en meg nem hallotam a forumon nemetbe hogy begett volna philips .az lg nel több panasz van a kepernyö sargas foltos dolgokra mind a philipsnel .pedig egy ugyanaz a panel .22% a philips mar lefedi a piacot az olednel .Az nem keves .Meghat az ambilight az hianyzik annak akinek mar volt egyszer .
A softja jobb mind az android ,az igaz ,de nem erdekel ,csak a kepminöseg ,ami meg az lg nel rossz a kepmozgas es a 18 as modeleknel is ,Ezt is nagyon sokan panaszoljak .A philipsnek a kepmozgasa a legjobb .
HDR van ,most hogy hdr10+ vagy dolby vision ,eggyik sem mervado meg .Az upc nel meg uhd ado se nincsen ,meg hd ban is csak egy resze ,akkor miröl beszelünk ?Milyen hdr röl ?
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Nem szabad túl gyakran futtatni a kézi frissítést, inkább zoomolj ki egy csatornát ahol nem látszik a logo. Én még soha nem futtattam, de az is igaz hogy a fényerő nálam 120-150cd/m²-nél nem több. Egyedül HDR-nél nem veszem vissza, de HDR után mindig zoomolok egy csatornát 1-2 óráig mielőtt kikapcsolom. Lehet hogy már ez is para részemről, de én se szeretném ha gari időn túl lenne valami a tévével.
-
Joshi
titán
Most azért megnéztem a színes háttérképeket hátha van valami gubanc beégés téren, hibátlan a kijelző. Mondjuk én időnként járatom a tévét zoomolva 1-2 órát, de csak akkor ha hosszú órákig játszok vagy szélesvásznú filmet nézek. Ja és figyelek hogy egy hosszabb tévézés után meg legyen a 4 óra használat, csak hogy tutira lefusson a kompenzáció.
-
Joshi
titán
Az a pár év szerintem inkább jó pár év lesz. A jelenlegi OLED tévémet még beégetem vagy 6-8 évig az tuti.
Ma jutottam el oda hogy megnézzem a Bosszúállók legújabb részét HDR-ben, hát gyönyörű látvány volt különösen az univerzumosak. Na ezért érdemes fosni a beégéstől, de legalább pazar a látvány. -
Tengri
senior tag
-
Urdaran
kezdő
Nekem a B7 talpformája jobban tetszik, bár ez is lehetne tiszta fekete hátul, mint a C7. Már csak azon aggódom, hogy nehogy hibás legyen, mert akkor küldhetem vissza és várhatok, megint csak macera. Szerencsém volt, maikor még leadtam a rendelést 360 volt. Ennyiért nem is gondolkodtam másban. Játékra fogom főleg használni, nekem ez a hobbim, erre szívesen költök. Nincs is jobb, mint edzés után lazítani. Azért majd lövök egy képet a régi képcsöves tévével együtt.
-
Tengri
senior tag
A Westend-ben lévő MM-ben a kiállított darabot küldik vissza az LG-nek. Az Árkádban és az Arénában nem indokolták meg, hogy miért nem eladó. Ahol eladó lenne a kiállított darab (Nyíregyháza) ott meg nem adnak plusz kedvezményt rá illetve le kellene menni hozzá a helyszínre, mert BP-re nem küldik fel a tv-t. Annyit nem ér az egész...főleg hogy kiállított darab. Mindig is szerettem azokat az üzleteket ahol olyan dolgot árulnak ami nincs és nem is lesz...
-
Goldelf
csendes tag
Nekem tegnap olyan szerencsém volt, hogy pont itt olvasgattam, és valaki kitett egy linket, hogy MM -ban épp akciós, a honlapjukon. Hónapok óta nézem, árfigyelővel meg minden, de eddig lemaradtam mindig. Most meg tök véletlenül sikerült rendelnem, pedig már lemondtam róla.(5 perc múlva már nem is volt fent) Szóval van remény, ne add fel!
-
Tengri
senior tag
Tegnap 3 MM üzletben is voltam, illetve a nyíregyházi üzletükkel telefonon beszéltem (ott elvileg 2 db volt még). Mindenütt csak a kiállított darabok, amiket vagy "visszaküldenek" az LG-nek (állításuk szerint), vagy egyéb oknál fogva nem eladók. A 2db nyíregyházi modell mind kiállított termék és megvehető de csak személyesen Nyíregyházán...a budapesti MM-ek nem rendelik fel a terméket, sőt az Árkádban lévő televízió osztályon dolgozó eladó azt is elmondta, hogy más budapesti üzletből sem rendelnek át csak a központi raktárból. Tegnap az MM-ek nyitásakor már nem volt sehol sem kapható C7V! Bár minden üzletben van kiállított darab eladó címkével ilyen jó árban...csak hát megvenni nem lehet.
-
lala666
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Autós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged