-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blageza
csendes tag
Akkor is narancssárga marad a led kikapcsolás után, ha valamilyen beállítás miatt készenlétben van a Tv. Pl. tükrözés be van kapcsolva. Ilyenkor áramot hagy az Usb csatikon is stb.
Pansonicrol még annyit, hogy én simán megkötöm ezért a kepminőségért, azt a kompromisszumot, hogy kevesebb fícsőr van a menü rendszerben mint a vetélytársaknáll. Webos jobban tetszik, az is van itthon, de a pana rendszere is élhető... -
Calogero
addikt
Irigyellek, én sokat nézegettem a Panasonicot csak a keretbe sajnos nem fért bel...
2 varáció volt
- Csak Panasonic oled
- LG 65E8 + Házimozi erősítő 5.1.2 rendszerrelA másodikat választottam.
Pro Koryak: Én ha váltanék az LG-ről, a Magic Remote hiányozna maximum, de nem tartana vissza a váltástól.
-
wierra
senior tag
Japán felebarátaink bizonyos műszaki kérdésekhez meglehetősen egyedien közelítenek
.
Egyébként meg képesek olyan funkciókat belerakni felsőbb kategóriás tévékbe, amire kitágul a pupillám (DLNAserver, 2x CI slot stb.)..pozitív értelemben.
Ezen még MyHomeScreen van, vagy már a droidos? -
Archttila
veterán
nekem ott van még a shield pro, meg apple tv is, ha szebb menüt akarok látni, meg több applikációt.
Meg bugos, a gyártó által magasról leszart, de cserébe túlrázott termékeket.
- NV Shield wrong colors in Dolby Vision
- Apple TV Dolby Vision Raised Black (Apple TV specific issue)Egyiket sem javították
pedig az NV story már lassan 1 éves.
És még a kalibrálásra mondják bizonyos emberek, hogy mekkora lehúzás
hát ezt akkor minek nevezzem?
A TV-hez gratulálok!!
-
wierra
senior tag
-
Nem lehet hogy a Pana a tintinget megméri és hozzá kalibrál egy profilt? Mindenki tudja,hogy más 5%-on meg 1%-on a panel. Aztán ha ezt ők megmérték és tudják mennyire enyhül idővel,akkor lehet hogy kalibrálással tudták ezt csökkenteni. Igaz minden panelt meg kell mérni(lehet ezért is drágább a PANA,ha jól rémlik drágább).
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ehhez még annyit, hogy se a neten, se az e-manual-ban egy kicseszett betűt nem találni.
Ott is csak annyi van írva, hogy elfordulhat, hogy a másolásvédelem miatt nem lehet rögzíteni a műsort, de a megoldás már nincs ott. Nyilván a licenc miatt ezt rábízzák a tulajra, hogy fejtse meg ő a rébuszt, hiszen a legtöbb úgy is csinál kedvencek listát, aki meg nem, az így járt. -
wallace 234
őstag
Semmi se lehet, tökéletes. Panasonicnak vannak fura dolgai, japán cégek amúgy is tudnak meglepit, okozni.
BusinessGuy #57153
Képminőség sok mindenen múlik, panel egy dolog a másik az elektronika, Panasonic e téren elég jól áll. Sok gyártó használja a videó chipjeit pl Denon is. Oled és oled közt bőven van különbség, egyrészt szándékosan is mivel, ha egy szinten lennének, ki venne drágább tvt? Senki, pár éve az Lg b7 és a felsőbb kategória közt, gyakorlatilag nem volt különbség. De az nem volt biznisz ezért lett, több széria. Itt is meg van az a különbség, ahogy lcd és lcd közt van. Ilyen a technológia. -
-
Pelican
őstag
Az, hogy ebből a fotóból semmi sem derül ki.
Elhiszem, hogy jó, csak nem e kép alapján, mert ez nem mutat semmit.
Mint már írták előttem is, semmi értelme ezeknek a képernyőfotóknak, mert vagy eltúlozzák vagy elfedik a tényleges képernyőhibákat és nem lehet őket egymással összevetni.
Gratula az új tévéhez, legyen több örömöd benne, mint az LG-ben! -
h1mpi
félisten
Abban, hogy Nekem gyors és hibátlan a működése. Az elmúlt 2.5 évben egyetlen hibát vagy fagyást nem produkált. Korábban írtam, hogy Netflix, HBO, Spotify, Twitch és még ki tudja mennyi mindent használok napi szinten és minden megy mint kés a vajban
Ja és a külső HDD-ről is mindent lejátszik gyönyörű szépen.
Az a baj, Te már egy Pana-ra vágysz titokban és ezt megérezte az LG lelke
-
DarkByte
addikt
Az újracsomagolást feltüntetik a webshop-ban "újracsomagolt" vagy "újszerűként". Ahol ez nem szerepel ott elvárnám, hogy új legyen. Vagy ez sem teljesül?
Aki itt korábban azt a nagyon felhőset kapta, írta emlékeim szerint hogy újracsomagoltat vett, és tudta is hogy azt vesz.
-
Haart
addikt
CSak poénkodok, de nem lennék meglepődve ha a sony panel sem lenne makulátlan.
A VB és a TT példányonyként tér el meglepődnék ha nem így lenne. A9G is volt már ami nem 100%-os. -
snpetit
aktív tag
Sajnos nem tökéletes az oled se, de nincs jobb egyelőre. A legdurvább pedig a Samsung árazása, nem lennék meglepve ha sokkal nagyobb nyereséggel adná mint az LG az oledet hasonló áron. A panel minőségbeli gondok, jórészt is ennek tudhatóak be szerintem, csökkentették az a Qc-ét és valószínűleg a követelményeket is. Biztosan nem járatják napokig mint az első szériákat dobozolás előtt. Ha felszínen akar maradni, valahol engedni kell. Azért annó a plazmát több cég gyártotta és mégis beszántották, most egy cég gyártja és, ha nem lesz gazdaságos búcsúzhatunk tőle. De ne legyen igazam...
-
alaves
addikt
-
arn
félisten
Mert nekem az is jo lett volna, ha ujra cserelik, ami jo. Ezt meg mindenfele indoklas nelkul nem fogjak megcsinalni... de leirtam nekik kerekperec, hogy ilyen feltetelekkel nem tartok igenyt a tvre, vigyek vissza.
Az lgs dolog... eleve nem ertem, hogy miert nem ez a ceg tajekoztat errol, es kuld vkit? Miert egy mittudomenmilyen ceg viszi el az orszag masik felebe, ha erre van lehetoseg? Konkretan semmi infot nem adtak rola, hogy mit csinalnak, mennyi ideig tart, mire szamithatok. Csak felhivott egy ceg, hogy elszallitjak. Utana erdeklodtem, hogy mi a szar tortenik a tvemmel... aztan megmondam ennek a cegnek, hogy addig nem visznek semmit sehova, amig nem kapok valaszt arra, hogy mi fog tortenni. De hogy javittatni nem fogjak a ket hetes tvt, az ziher.
ide vinnek [link] nem tunik egy vilagcegnek, halomban allhatnak itt a hibatlan lg panelek?
-
bobojszan
tag
Onkyo TX-RZ720 az erősítőm, ami ugye Atmosos, úgyhogy szeretném, ha nem ugrálna fel! Nem is nagyon hallottam még a TV hangját, mert a TV adást is a hangfalakon hallgatom! Akkor hol keressem a hibát? Erősítő, TV, videókártya amin kijön vagy esetleg a LAV filterben? Mert már mindent állítottam mindenhogy de csak folyamatosan jelez...bár lehet ha kikapcsolom az erősítőn, hogy nem küldje tovább a hangot csak a képet a TVnek megoldódhat a probléma...
-
snpetit
aktív tag
Egy zónás háttérvilágítású LCD hogyan rúgná seggbe?
Annyi változik, hogy több lesz a zóna, meg adtak neki ezért nevet, hogy újra el lehessen adni.
Annyira megy itt a sírás az OLED "hibák" miatt, ha annyira szar venni kell mást. Szerintem nem kényszerítettek senkit rá. Az LCD TV-knél sem hívják fel a figyelmedet, hogy milyen képhibái lehetnek és azok sem olcsóbbak sokszor. Itt meg azért legtöbbször hangyaf@sznyi hiba miatt is szó nélkül cserélnek, ez így van LCD-nél is?? -
Ahogy olvasom,olyan 780 zónáról beszélnek. Eddig 480 volt a maximum. Fele akkora lesz a blooming,mint az eddigi csúcskészüléken. Extrém változás nem lesz ettől még,de fejlődik. HA sikerül még ennél is több zónát alkalmazni,akkor lassan eljut egy olyan szintre,hogy bizonyos esetekben már nem lesz észrevehető. Ne várj teljesen feketetét. Egy végig sötét film nem lesz annyira élvezetes,mint egy OLED-en. Ezt felesleges még elvárni. De sok más esetben nem nem lesz észrevehető,mert nem csak fekete kép létezik. Meg az LG is tesz róla,hogy QLED ne legyen annyira rossz
-
Azt gondolnám,hogy bullshit,de mivel 40-ed részére csökkentették a háttérvilágítás LED-jét. Ezáltal több LD zónát tudnak létrehozni. Mert eddig túl nagyok voltak a LED-ek és így nem tudtak több zónát csinálni. AZt még nem mondták meg hány LD zónája van ennek az új szériának. De a háttérvilágítás sokkal jobban szabályozható úgy tűnik. Egyelőre bizakodó vagyok,mert csak azért fejlesztették ezt,mert így képesebb közelebb kerülni az OLED tv-hez. Lehet a tavalyi szérián azért nem fejlesztettek,mert ezt szerették volna kihozni,csak nem sikerült időben.
Ez csak találgatás,de ha nagyon nem érdekelné őket akkor nem fejlesztenek ilyet ki. Kíváncsi leszek,de még lehet jó a TV. Az meg mindenkinek jó. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mondtam nekik, küldjön már képet erről, szóval...
Így néznek ki (még én sem láttam), mint írtam csak 3 kártyában tudták visszaadni az összeget, 1.2 milliót, de az egyiket (315 ezer) már le(el)vásárolták (a kártya hátulján lévő lekaparható PIN kódot kell vásárlásnál megadni), tehát lényegében van 855 ezer forintnyi kártya, amit 5 évig lehet felhasználni. -
so_ha
senior tag
"Ennyi egybites amőba lenne"
Nincs tovább, vége az akciós árakkal való trükközésnek:
"Mivel irányelvben történt a szabályozás, aminek nincs közvetlen hatálya, a rendelkezések átültetése a magyar jogrendszerbe még szükséges, vagyis ez alapján egyelőre még nem lehet jogsértést megállapítani, azonban a vállalkozásoknak már most el kell kezdeni az előzetes megfelelési intézkedéseket. Hiszen miután megtörtént az átültetés, minden termékértékesítő – elsődleges és másodlagos forgalmazó kiskereskedő – köteles lesz ennek megfelelően eljárni."A Fogyasztóvédelmi Hatóság időről időre vizsgálja az árfeltüntetést, ezért szórakoznak annyit az "akciós" árakkal a boltok, de 2022.05-től átvesszük az uniós irányelveket: Melyek az akciózásra vonatkozó, jövőre hatályba lépő új szabályok?
-
Impulsivex
tag
Teljes mértékben. És a durva az, hogy több mint 1 hetet vártam az új kijelzőre - jó addig mondjuk tudtam használni a TV-t. Most meg pénteken vitték el a TV-t itt hagyta a szerviz a csere utalványt, és hogy intézzem el az emaggal, Péntek délután. Hétvégén se volt tvm meg szerintem, mire észhez kapnak hogy elküldtem a papirokat , addig ez a hét is elmúlik úgy hogy nem küldik el az új tv-t , figyeld meg :/
-
arn
félisten
Kicsit tuldimenzionaljatok :) a lo egyik es masik fele.
Egy beallitassal akarom hasznalni, es ott olyan homogen kepet varok el, ami nem befolyasolja negativan a filmnezest. Maga a szurke nem erdekel addig, amig azt nem latom viszont mashol. Ha igen, csere lesz, vagy ha nem megoldhato ez minimalis erobefektetessel, akkor visszakuldom ket heten belul, es veszek vmi kesobbi modellt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest