- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rendon
tag
válasz
Piftuka #4521 üzenetére
A Sony és a Panasonic csúcsmodeljei a legjobbak? Én úgy tudom hogy jelenleg az LG C7 valamint a W7 a legjobbak. A Sony A1 csak az LG után jön. Panasonic-ról meg nem is hallottam hogy ott lennének a legjobbak közt. Meg tudod mondani hogy mível jobb a Sony, meg a Panasonic?
-
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka #4460 üzenetére
Azért én a HDR-t semmiképpen nem nevezném innovációnak. A legjobb indulattal is csak egy új egységesített (de mégsem) szabvány. Aminek a műszaki tartalma nem mostanában született meg. 10bit színmélység évek óta van, a kontraszt növekedést csak az oled mint technológia hozott. És magát az elnevezést pedig nagyon nem tartom helyesnek, mert dinamika tartománya a kamerának van! A TV- nek kontrasztja és színmélysége...
Szinte kifejezetten irritáló mikor egy 1:700 kontrasztú TV-re HDR matricát tesznek... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Piftuka #4444 üzenetére
Miért is született meg az Oled technológia? Eredendően a 0 cd elérése volt a cél. Ez sikerült is, hurrá...de miért kell nekem sorba állnom az 1000cd-ért és HDR-ért? Nem szeretem a vakító fényt (életben sem), inkább maradok az árnyékban. Mit nem tudsz elfogadni ebben?
Semmi retrográd nincs abban, ahogyan hozzáállok, inkább csak ignorálom a számomra semennyire sem fontos dolgokat. Mindenki azt nézze, amit szeret és olyan megjelenítőt válasszon, amelyben a számára legjobb/legértékesebb megoldások/szolgáltatások vannak.
Őszintén, azt sem tudom, a 910-es tud-e HDR-t, mert ennyire nem érdekel a dolog.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #4350 üzenetére
Azokból is rettenetesen kevés van.
Nézd meg a 2017-es kínálatot, összesen 43db 3d-s film lesz/van.
Ebből több mint a fele animációs film, ezek közül tényleg vannak jók.A maradékból próbáltam mazsolázni, vajon mi lehet jó. (vagy "A" kategóriás" hollywoodi)
Elsőre A Blade Runner és a Star Wars ugrik ki és talán a Majmok bolygója.
A többi az már mi?Nagyon-nagyon kevés... továbbra is ez a véleményem.
Én szeretem a 3d-t, de a kínálaton is látszik, hogy az egész elmegy teljesen az animációsok irányába, talán nem is véletlenül. Ezeket szerencsére utólag sem lehet túl bonyolult megcsinálni 3d-re.
Nekem is az animációs filmek a kedvenceim 3d-ben. Van pár üdítő kivétel ezen kívül is, de két kezemen meg tudom számolni kb. -
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #4346 üzenetére
"A tartalom szempontjából még bőven nem halott a technológia. A mai napig szinte az összes filmnek megjelenik BD 3D változata, és csak a német piacon egy-egy jobb címből több százezer darab lemezt adnak el. Ha ehhez hozzávesszük még a francia, angol és amerikai piacot is (csak a legnagyobbakat említve), bőven millió feletti példányszám kerül eladásra az ilyen filmekből, ami a tévégyártók számára nagyon jelentős piac még mindig."
Ebben biztos vagy? Vagy csak félreérthetően fogalmaztál?...
2016-ban vagy 80 film készült el 3d-ben is, 2017-ben 40 valahány...2018-ra van előjegyzésben nagyjából 6 cím.
Ez nulla szerintem. Illetve majdnem nulla. -
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #4053 üzenetére
Nem tudtam hogy az 5000 nagyobb mint a 20000.
Bizonyos dolgok mellett képtelenség szó nélkül elmenni. LCD szinten nagyon jó az 1:5000-es kontraszt, sőt valahol itt kezdődik az a szint amikor már valóban nem szürkeséget nézel sötétben hanem élvezhető eredményt nyújt, és már nem hátrányként kell emlegetni. Viszont a VA panelek betegsége a betekintési szögek, és a felhősödés, ami miatt nem lesz igazán jó homogén képed. Mozgásmegjelenítésben pedig jó a Sony BFI-je viszont elég nagy mértékű fényerőveszteséget produkál, tehát még ott sem tökéletes. Három dolog kapásból amiben elmarad a plazmától, kettő amiben az OLED-től.
Teljesen jó készülék az a Sony, de ha jobbnak látja valaki egy GT50-től annak baj van a szemével, vagy nincs megfelelően beállítva. -
Partizan182
senior tag
válasz
Piftuka #4054 üzenetére
Szétszpemmelitek topikot ezzel az LCD/plazma agyrémmel, ha ez megnyugtat nem vagy egyedül.
Csakhogy legyen kis on is: aki szereti az ilyesmit csekkolja az "új" deus exet oleden. Akcióba húztam be mert kívántam valami single mókát, iszonyatos kemény ahogy kinéz, mind az art design mind a teknó mintha oledre született volna: gyönyörű kontrasztok, tengermély feketék, visszafogott színek melyek a kijelzőnek hála lemásznak a képről.
Bele se merek gondolni hdrben milyen állat lehet ez.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Piftuka #4028 üzenetére
Van valami különösebb oka hogy az lcd vs plazma élményeidet egy Oled topicban osztod meg? Sony topikban jobb fogadtatásra talál az ilyesmi szvsz.
Pár dolog, csak hogy valami onis legyen:
A sárgás fehér a helyes, te használod rossz beállításokkal a sajátodat
A jó mozgás már ezer éve nem az utánhúzásról szól
Mozgásinterpolációval tolod, sokan a gondolatától is hánynakBár utólag bizonygatni hogy akkor is én választottam a legjobbat elég gáz. Ha tudtam volna hogy az aktuál 4k Oled ára bekúszik 500k-ra nem tavaly év elején vettem volna én se.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #4027 üzenetére
Az egy dolog hogy a te szemednek mi tetszik éppen jobban, másik dolog hogy a plazma sem egy hibátlan technológia ami mindenek felett áll, de ott bukik meg az egész történet hogy jobbnak látod minden téren a középkategóriás LCD-t, még kontrasztban is amiben a GT50 ugyebár kb pont 10x-es értéket ad.
Bár lehet hogy verőfényes napsütötte nappaliban teszteleted őket, ott meg nyilván nem lesz jobb a plazma, de azt már mindenki tudja.
Sötétben meg elképzelésem nincs hogyan lehet az 1:3000-es kontrasztot jobbnak látni mint az 1:20.000-est. Mi lesz legközelebb, az IPS LCD-nek mélyebb a feketéje mint az OLED-nek? Anyám borogass. -
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka #4021 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a bfi, akkor elmarad az összes lcd sorfelbontása a GT50-től.
A motionflow normálon 3,0 és nem tudod állítani. Amit akkor kiír az egyedi módban lesz csak aktív és akkor lehet állítani is...
Amúgy a kontraszt is gyengébb... Biztos sötét szobában nézted? -
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #4019 üzenetére
Nézegettem pár hónapja elég sok LCD-t annak reményében hogy majd veszek egy 65"-ost az 50-es ST50 helyére, de az volt a tapasztalatom hogy az LCD egyetlen előnye a fényerő, minden másban alulmarad.
Ha neked jobban tetszik a W809C képe akkor örülj neki, mert még OLED-re sincs szükséged. Mert fényerőt leszámítva minden tekintetben gyengébb a GT50-nél szemre is és papíron is. Talán egy 500k-s X930D-re már lecseréltem volna az ST50-et, de azt is leginkább a képátló miatt. Persze az is iszonyatosan felhősödött.
Pedig az X930D kategóriákkal jobb a W800C-nél.Azt viszont nem tudom hogy láttad jobbnak az LCD-d 1:3.000-es kontrasztját a GT50 1:20.000-eséhez képest. Ott valami el volt cseszve a beállításokban de nagyon.
-
ottofon
csendes tag
válasz
Piftuka #3542 üzenetére
Kb 4 éve van ugyanaz a TV-m (32" LG32lf620). Mindig TV dekoderem volt korábban meg UPS ami koaxon jött és egy box volt hozzá. Igaz a UPS-t csak 1 hónapig néztem mert közben elköltöztem. Ezeket használva viszont sosem volt olyan kontraszttalan a kép vagy nem láttam kikockásodást akár lassu mozgások esetén mint most itt az inviteles IPTV esetén. A tv szerepe itt nem játszik szerintem ebben a méretben. Vajon ha bejelentem a szolgáltatónak változhat valami? Mi lesz ha 55"-on nézem majd?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #3494 üzenetére
Nem kapható már az 55 E6V a MM weboldal szerint.
Csak az EMAG és egy másik bolt árulja még... az EMAG-nál elvileg raktáron is van.Hát igen.
Itt jön be az a téves elképzelés, minthogy majd év végén fillérekért lehet majd ezekhez a 3d-s OLED-ekhez hozzájutni.
Igen ám, csak egyre többen gondolkodnak úgy, hogy - mivel ezek az utolsó 3d-s darabok az OLED piacon JELEN állás szerint - csak hamarabb kéne egyet venni belőlük. Amíg még kapható.A legutolsó, kifinomult Pana és Pio plazmákat is igen nehéz beszerezni, még használtan is.
Elképzelhető, hogy ezekkel is így lesz. -
ottofon
csendes tag
válasz
Piftuka #3451 üzenetére
Jófogásnon sokan árulnak 310-330 ezer körül 1-2 év garanciával EG910-et. Ezek az eladók mennyire lehetnek megbízhatók? Vett már valaki tőlük? Viszont nekem nem annyira jön be ez a hajlított forma és a 4K szimpatikusabb így az 55ef950-t néztem ki. 400-ért elvileg árulnak egyet (új garanciával) de 450-ért is láttam már ha más nincs...
De lenne egy kérdésem is OLED userekhez: nem zavaró a hatalmas kontraszt és fényerő? Ha sötétben nézek tv-t nem "vakító" látvány? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3341 üzenetére
Lehet velem van a baj, de nem igazán értem ezeket a "demonézegetési" szokásokat .... annak látnám értelmét, ha már olyan hsz-ekkel lenne tele a topik, hogy pl. "a héten (is) már a hetedik 4K HDR filmet néztem meg éppen és ez is teljesen rendben volt" ....de erre még várhatunk egy darabig .... de monjuk addig mindenki nyugtathatja magát a "demokkal" hogy mégsem hiába vette meg a 4K HDR TV-t, így pl. már van is értelme ....
-
törölt tag
válasz
Piftuka #3306 üzenetére
Semmi? Ha nincs gondod vele, akkor nem értelek.
Vajon nekünk miért kell megértenünk, amit a gyártók tesznek, vagy nem tesznek.!?! Ilyen-olyan alapon eldöntik,
hogy merre tovább. Lásd 3D, hajlítás, stb. Ami itt a felhasználóknak ésszerűnek tűnik, azt egy gyártó másképp gondolhat. Veszi-nem veszi, nem kap mást alapon csak a választás a dolgunk. Másnak a plazma kihalása érthetetlen, megint másoknak talán a CRT hiányzik. Vagy amiről te is tudsz, a panelhiány miatti anomáliák a samsungnál, stb.... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3306 üzenetére
Nem kell csodálkozni azon, mikor elhagynak dolgokat, majd "újra feltalálják" azokat .... eről szől a fogyasztói gazdálkodás ....
.... a webos 2-ről meg csak annyit, hogy aki nem "techbuzi" és nem mindenből az elérhető legújabb kell, akkor teljesen megfelelhet a régebbi verzió is .... mellesleg, meg a felbontáson (és az ahhoz kapcsoló ficsőrökön) túl valamivel meg kell különböztetni az "olcsó" modellt, mert önmagában a képminőség nincs annyival "lejebb" egy FHD oled-en, mint egy 4K oled-en ezért máshol (is) kell "rontani" rajta ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3302 üzenetére
Nekem tényleg mindegy, hogy az "új" fhd oled mennyibe kerül, de ha megnézed az idei 4k 55"-os oled árakat (mert a tavalyiak már nem sokáig lesznek), akkor kb. 1000€ ha a listaárakat nézzük, akkor meg még nagyobb) árkülönbség lesz a legolcsóbb 4k és az új fhd között, ami nem kevés, főként akkor, ha valaki pl. TV-t és az eddigi fhd BD gyűjteményét akarja rajta nézni ....
[link]
-
törölt tag
válasz
Piftuka #3295 üzenetére
Mi baj van a webos2-vel? Van webos2-es tévénk, és a pip hiányán kívül semmi gond nincs vele. Anélkül meg lehet élni Vagy nem érdemes?
Amúgy hülyeség azon rágódni, hogy mit miért és mivel gyártanak, vagy nem. Ha nem jön be, majd beszüntetik. Ez a FHD arra majd talán jó lesz 1 év múlva, hogy 260k-ért lehessen új OLED-et venni. 760k-ról indult az EG910V. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3297 üzenetére
Igen, ha azt nézed, hogy jelenleg itthon nem jó vétel, akkor igazad van, de ha kicsit nyugatabbra mész, ahol már nincs vagy csak pár darab tavalyi modell van (mert van vásárlóerő és nem állnak raktáron az 1.000€-nál drágább modellek és az emberek nem a "filléres" webshopokban nézegetnek, hanem egy MM-ban/Saturn-ban és ha megtetszik valami, akkor "csomagoltatnak" egyet belőle) és megnézed az idei 4K belépő árát az idei FHD-hoz képest, akkor máris van létjogosultsága a modellnek .... kint sem kell mindenkinek (főként ha 3. -4. TV-nek kell) 4K .... és sajnos még mindig nem magyarország az elsődleges célpiaca egyik gyártónak sem, bármennyire is szeretnék sokan azt hinni ....
-
Dniel
tag
válasz
Piftuka #3295 üzenetére
Ez a tv azért létezik mert 55B6j már nincs gyártás alatt és hamarosan hivatalos csatornákban már nem lehet megvásárolni mert elfog fogyni a másik pedig, hogy még mindig 10/4 ember fanyalog, hogy minek a 4K nem kell nekem az FullHD főlé nem megyek és csak ez kell.
Ez a két ok ami miatt ezt behozták a piacra -
Madwe
nagyúr
válasz
Piftuka #3272 üzenetére
Volt fényereje, mert nem kapcsoltad be a BFI-t
BFInél a black frame insertion miatt baromi sokat zuhan a fényereje, Samsungoknál is bőven 1000nit felett élvezhető csak a BFI, alatta baromi rossz.
(#3273) Piftuka A Dolby nyilván terjedni szeretne, ez mind a Dolby, mind a vásárló, sőt hosszútávon az LG érdeke is, h az legyen az elterjedt platform, ne csak pár netflix original film, sorozat támogassa, hanem a legtöbb új BD lemez is. A kizárólagosságért meg nem hiszem h fizettek volna, bár nem elképzelhetetlen. Mellesleg volt pár Kínai csoda is tudtommal amiben benne volt, ok h az más zárt piac, de akkor is
-
Strezi
őstag
válasz
Piftuka #3271 üzenetére
Bármelyik előfizetést kérheted arra az egy hónapra. Azon belül azt nézel, amit akarsz vagy annyiszor amennyiszer akarasz, akár két készüléken. Nekem van öt családi profil pl. mindenkinek egyenként.
Ugyanez a séma igaz ha már előfizetsz, akkor is. Amit látsz, nézheted. Hogy mi van a magyar oldalon, abban nem vagyok biztos, amerikai kínálat a legbővebb, aztán angol német stb. Gondolom a filmjogok miatt.
Ha csak Netflix original-t nézel, akkor is kifogyhatatlan
Nekem most hat hónapos angol gift carddal megy, amti ajándékba kaptam egyik Airbnb hostomtól
Jófej csaj, megyek hozzá máskor is
-
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #3235 üzenetére
"Ám most, hogy a SONY-t nézem, attól tartok, hogy ha még az általam elvárt, és elfogadott árszintre csökken is az LG E6V, vagy C6V készülékek ára, a kedvenc ismeretterjesztő csatornáim megtekintésekor a szaggatást nem fogom tudni megszokni.
És mindez még úgyis dilemma, hogy nekem a 3D volt az új készülék keresésekor a legfontosabb kritérium. Mert ha már 3D BD filmeket néz az ember, akkor azt tegye a legjobb minőségben. Ám, mégis ezek a tartalmak lesznek kisebbségben, hiszen a filmjeim zöme 2D-s, és viszonylag gyakran nézem a fent említett ismeretterjesztő csatornákat is. Nem is beszélve a labdarúgó mérkőzések és Forma1 futamok közvetítéseiről."Azért nyugtass meg, hogy az Eurosport HD vagy a forma1-es futamok nem szaggattak OLED-en.
Ez Euro HD rendszerint 50 fps-el nyomatja a közvetítéseket.
Ha ráteszed a TruMotiont, még az sem rontja el. :-) -
Madwe
nagyúr
válasz
Piftuka #3235 üzenetére
Mondjuk az ismeretterjesztoshoz hozzátartozik, h tudtommal az speciális eset, mert az amerikai 30hzet 50hzben adják le a tvn, ez azért ritka, s az bizony szaggatott oleden. Ha valaki azt sokat néz, valós probléma, egyébként kb minden más esetben az a fajta szaggatas nem létezik.
-
-NRGyP-
tag
válasz
Piftuka #3174 üzenetére
Na én meg Veled értek maximálisan egyet. Én pl. este lefekvés előtt amikor már tényleg semmi dolgom, a család is alszik már nagyon szeretem nézni a NatGeo-t, History-t, ViasatExplorer-t stb. Persze tudom, hogy mindenféle szuper ismeretterjesztő film/sorozat elérhető online is reklámok nélkül, de akkor este abban a fél órában nem akarok gondolkodni, hogy mit is néznék, hanem kiválasztom abból a kb. 10-12 kedvelt csatornából ami éppen megtetszik, aztán úgy is fekvés
Hogy ON is legyek.
Eredetileg Full HD felbontásban gondolkodtam és sima "nem ívelt" kijelzőben.
Már korábban megbeszéltük, hogy egyelőre nincs ilyen a piacon ésszerű keretek között, és ha ki is jön az új modell, azon az áron jobban megéri egy UHD.
A kérdésem arra irányul, hogy milyen egy ilyen UHD-n sima HD/FullHD (már amelyik csatorna valóban úgy sugároz) tv adást nézni? Persze láttam már egy rakat natív tartalmat, azok gyönyörűek, de otthoni környezetben nem volt még alkalmam nézegetni/tesztelgetni, az áruházi körülmények meg hát...
Sajnos nincs a közeli ismeretségi körömben még senkinek ekkora felbontású kijelzője.
Feleségem a közeljövőben viszonylag sokat lesz otthon (bébi projekt) és nem lesz egybefüggően sok ideje egy egész filmre, de azt sem akarom, hogy egy elmosódott masszát nézzen tévézés gyanánt.Hú ez hosszú lett kicsit bocs.
Szval összefoglalva, milyen tévézni egy UHD felbontású kijelzőn? -
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #3160 üzenetére
Ezekre a "fejlesztésekre' amúgy hatalmas nagy szükség van. Főleg ha majd tolják a reklámokat az arcodba folyamatosan. És a parszt még örül is neki hogy kiírja a tv hány százalékon áll a mosás, 13 mosóporreklámmal. Mert a jövő marhája már annyira multitaskingos lesz, hogy filmezés közben legalább 6 dologgal kell foglalkozni, ebből lehetőleg 2 közösségi média legyen, amire főleg tv-n van szükség.
A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna. És ezt nem kell tovább fokozni felesleges kütyübuzi funkciókkal. Meg kell nézni a filmet, sorozatrészt, ismeretterjesztő anyagot, egyben és csak arra figyelni. Megtervezni, előkészíteni, rászánni az időt, figyelmet. Ezt hívják házimozizásnak, amire egy felső kategóriás tv való vagy egy projektor. Nyilván projektort nem szívesen kapcsolagat az ember egy 40 perces sorozatrészért, vagy sportműsorért, ezért van tv.
Átlag heti 4-6 órát ülök a tv előtt, és csak azzal foglalkozok. Abban a 2x2 órában csak az a film létezik amit nézek, még a mobil sincs a közelben. -
Morph76
senior tag
válasz
Piftuka #3135 üzenetére
Ne sajnáld,avval kezdtem ,hogy köszönjük.
De be kell látnod bizonyos korlátokat ,amiket ilyenkor nem tudsz leküzdeni...
Nem a Te hibád ,megpróbáltad.Bár a BFI -ről lemaradtunk.
Más.
Én meg azt mondom 1.2 millióért kapjunk már csak egy tökéletes megjelenítőt és ne egy média playert,set top boxot,és böngészőt egyben.Ma már minden okos és mindent kéne tudjon!Persze ez az én meglátásom.Valami olyasmit kellene mint anno a Pioneer KURO kijelzője.
"Tökéletes volt" ,de alapból nem tudott semmit,csak qrva jó képet adni.Szerintem olyan ez ,mint a hifi.Minél szeparáltabbak a dolgok ,annál minőségibb lehet a megépítettsége,de ahogy nézem ez a tv iparágban nem lesz jellemző. -
krx21
nagyúr
-
Morph76
senior tag
válasz
Piftuka #3121 üzenetére
Köszönjük a tesztet ,bár ez otthoni körülmények között mást hozna.
Szerintem a teszt is sántít ,mert Te leginkább a SONY médialejátszó képességeivel szerettél volna "képbe" kerülni ,ami nem sikerült.Azt gondolom, egy külön lejátszó(oppo ,dune,esetleg pc ) csodákat tehet.
Így szerintem média lejátszásból a Sony éppen elvérzett ,de ebből nem is ő van a toppon...
Ennek ,így nem sok értelme volt.A tv adások egy ilyen multi-ban ,sem a legjobbak ,tekintve az 1000 felé leosztás és kábelezési mizériákat. -
deja vu
addikt
válasz
Piftuka #3076 üzenetére
Még erre reagálok offban.
Tele van a prohardver márkafanatikusokkal és igen igen sokszor kaptam egymástól teljesen eltérő véleményeket és meg voltam lőve, hogy kinek a véleményét fogadjam meg.
Pl ugyan azon kategória LG, és Samsung xy terméke közül melyiket vegyem, és össze vissza beszélnek itt néha a prohardveren, mert a haverjának tönkrement az LG-je, neki meg 10 évvel ezelőtt bedöglött az LG mikrója, meg az LG az a Lucky Goldstar és hulladék szar. -
deja vu
addikt
válasz
Piftuka #3076 üzenetére
Azért nem akartam B szériát venni mert az a belépő 2016-os modell, és élőben nekem jobban tetszett az E széria.
Köszönöm a választ!
(#3077) krx21
Köszi neked is!
Nekem is azt mondták, hogy csak egy picivel jobb a képminőség, de külsőre, meg a képvilág szerelem volt első látásra.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #3049 üzenetére
Nem, nem ér meg dupla árat az amúgy is túl drága C6V-vel szemben, itt pusztán a pwm-es mozgóképfelbontás javítás technológiai oldalát dícsérem. Hangrendszer meg felőlem ki is maradhat, ugyanis a 120k-s sztereó rendszeremet nem fogja semmilyen beépített csodahangképző felülmúlni, és akkor nem beszéltünk akinek legalább félmillás házimozi rendszere van.
75"-ig UHD sem kifejezettehn érdekel, nem látom előnyét. Ez a képátló viszont még sokáig messze lesz a megfizethetőtől, 65" FHD nekem tökéletes lenne 2m-re, úgysem fogok youtube-on UHD demókat nézni.Jelenleg az A1 filmezést tekintve csúcsot képvisel, talán már egy VT60 mellé tehető minőségben ezzel végre az OLED. Jövőre nézve bíztató fejlődés, értelemszerűen messze nem ajánlott vétel ettől függetlenül.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #3020 üzenetére
Szerintem félreérted, nem általánosítottam. Mert voltak most is, és a régebbi nagyobb akciók mellett is, amikor az üzletek még + kedvezményt adtak az online árakhoz képest, olvastam az esetekről.
Az üzleteket ne féltsd, mert sztem központi beszerzés van, és meglehet, hogy a németek intézik a nagybani beszerzést. Sőt még azt is meghatározzák, hogy mennyi max kedvezmény adható egyes estekben. De ne ragozzuk tovább szerintem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #3021 üzenetére
"Minden tisztelettel, de... erősen túlzol.
Nyilván nem volt annyi ideig OLED készülékem, mint Neked, de azért jópár (és merőben eltérő stílusú és tartalmú) BD filmmel leteszteltem az EG910V-t..."
Najó... némi túlzás volt benne.
Az is igaz, hogy 24p esetén az ilyen jeleneteket plazmánál is kicsit szaggatósnak érzékelem.A jó forrás elengedhetetlen.
Kábeltévén olyan szarok folynak át a koaxon, hogy néha az állam leesik.
Gyakorlatilag nem tudod beállítani hozzá a tévét, akad a videó. -
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #3021 üzenetére
Nekem például inkább "szaggatás" legyen mint interpoláció. Utóbbival szemben zéró tolerancia filmeknél. Megöli a mozi hangulatát az egésznek, soha nem kapcsolatm be egyetlen készüléken sem.
Ez a Sony A1 nagyon bíztató ha BFI-vel tudja a 100-120cd/m2 fényerőt. Tűéles natív mozgóképmgjelenítés, magas kontraszttal és jó képhomogenitással. Erre már azt mondom hogy filmezésre megverheti a VT60-at. -
Partizan182
senior tag
válasz
Piftuka #3003 üzenetére
Pedig a fekete szint, az a limited/full rgb kapcsoló. Nem nagyon lehet ezt máshogy mondani.
A "Magas" beállításban 0-255 tartományban várja a fényesség információt, ha a forráskészülék limited-et küld (16-235) akkor a "fekete" képinformációt 16 értéken kapja ami "Full" rgbn ugye nem tök feketeként értelmezendő hanem egy 16-os sötétszürke.
Ezért fakul ki minden. Szíved joga nem elhinni. de ez így van.
-
Partz
senior tag
-
-
-
törölt tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #2827 üzenetére
5,7 év alatt csökken a fényerő a felére az LG szerint a 2015-ös modelleknél. Napi 24 órás tévézés esetén.
A 2016-osok már ennek a duplája. (ELVILEG)A felére csökkent fényerő persze az a használhatatlan kategória már, tehát maga a tévé kuka.
Nade manapság ki tart meg ennyi ideig tévét? -
Strezi
őstag
válasz
Piftuka #2822 üzenetére
Kinek megfelelő ?
Komoly házimozis körökben alapvető a kalibrálás. Van akinek szokni kell ezt a látványvilágot és van akinek egyáltalán nem tetszik.De, lehet olyan film vagy forrás aminél ugyancsak nem lesz előnyös. Sok olyan anyag van, amin nem szeretnéd látni pl. azt a részletességet a sötét árnyalatokban, tökéletes fekete mellett. Nagyon ki tudja hozni a legkisebb hibákat is akár masteringben akár tömörítésben.
A lényeg a lényeg, hogy meg lehet tartani a sötét részleteket és a tökéletes feketét is. A 20 pontos kalibráció legalsó sávjában kell mindössze elvégezni pár módosítást. Legyen az akár szemre vagy műszerel mérve.
De, a legtöbbeknek elég lesz egy jól elvégzett alap kalibráció is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #2823 üzenetére
A kalibrálással többnyire az a legfőbb probléma, hogy mindenki a saját ízlésének/elképzelésének megfelelő képet szeretné látni, de a kalibrálással nem biztos, hogy azt kapja ....
A demo darabbal meg mi gond lehetne, ha adnak hozzá rendes garanciát .... !!??
(ha valami nincs rendben hívod a szervizt)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #2818 üzenetére
Sokan olyan "részletes feketéket" keresnek a filmekben, ami sok esetben ott sincs .... ha több fekete (és egyéb) részletet szeretnél, akkor ott a HDR ....
(.... és szerintem az nem egy elhanyagolható dolog, hogy "manipulálták" e a képet, főként két TV összehasonlításánál....
)
-
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka #2818 üzenetére
Ha nem emeled túl, nem megy a fekete rovására... Valamint a sötét részletek világosabb mégjelenítése a fekétével egyetemben, jobban látszik igen , de nem helyes... Ha a rendező azt akkarja, akkor úgy veszik fel a jelenetet, hogy látszódjon jobban... Amúgy pedig a sötétebb részletek benyelése szándékosan, tipikus lcd-s dolog, beáldozva a részleteket a kontrasztosabb tűnő látványért. Erre pont az oled nem szorul rá. Mindez csak beállítás kérdése persze mindegyik platformon.
-
Strezi
őstag
válasz
Piftuka #2818 üzenetére
Persze teljesen álltalánosságban beszéltél egy téves megfigyelésről
Pontosan megvan a módja hogyan kell a tv-t beállítani vagy kalibráltatni hogy tökéletes legyen a képe. Három éve lefutották ezeket a köröket olyan arcok, akik vagy maguk is kalibrátorok vagy azokat is megszégyenítő _műszerparkkal_ rendelkezznek
De, akár a sokasodó referencia minősítéseket is említhetnénk pár nevesebb magazinnál.
-
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka #2814 üzenetére
Jáj... Nehogy már elhidd, hogy a jó fekete=a sötét részletek elnyelése.
A másik lg oled tv-n azokat a részleteket 5 másodperc alatt elhoznám a fényerő emelésével és kész is.
A másik pedig itt egy fotóból indulunk ki, ahol fix a záridő, lehet és szinte biztos, hogy csak a fekete szint beállítása az alapvető különbség... Magyarán záridő kérdése melyik látszik jobbnak...
Az lg oleden tökéletes fekete mellett beállítható az összes sötét részlet a teszt ábrán. Rosszabb esetben emelni kell a fekete szinten 1-2-3 fokozatot....
Amit esetleg elhiszek, hogy a sony gyári beállításaihoz kevésbé kell hozzá nyúlni... Ennyi. Nem szabad megkajálni ennyire a marketinget... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #2814 üzenetére
Igaz, hogy az egyik képen a sötét részek részletesebbek, de érdemes megnézni ugyanazon a világos részeket is (pl. az autó feletti híd(?) a távolban) .... és ez rámutat arra a régóta fennálló problémára, hogy miként lehet befolyásolni a "közvéleményt" egyszerű képbeállításokkal, minőségi különbségként feltüntetve azokat ....
-
Partizan182
senior tag
válasz
Piftuka #2785 üzenetére
Lefényképeztem, bejelentettem, jött a cserepanel.
Mondjuk móka volt mert ez a near black téma csak fullsötétben jön elő, szoptunk is rendesen a szervizes srácokkal hogy reggeli fénynél hogy az istenbe fényképezzük le az "előtte" állapotot. Végül cseréltek, szerintem objektívan egy szarabb panelre (2 vörös subpixel pl halott), de engem megölt a világos homogén felületen is látszó sávozódás (pl Witcher 3 kieg kék egén panning).
A vicc az hogy tesztábrákon átfuttatva a csík(ok) itt is megvannak, de a sok kicsi helyett (amik DSE-t meg near-black egyenetlenséget generáltak) van egy bazi széles, ami önmagán belül homogén és ez a lényeg.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Piftuka #2739 üzenetére
Bocs csak 2éves tv az eg910-es!
Hiába 2016-ban gyártották bele a panelt(amúgy ezt ki mondta neked?), amit kapott, akkor is kb.2éves konstrukció.
Emiatt nem vennék régebbi(2-3éves) modellt, évről-évre fejlődnek/javulnak, nem mint az lcd, ami ~4-5éve elérte a határait.2016-ban már csak 4k panelek voltak, nem?
Ezt hogyan kaphatta meg egy fullhd modell?Nemir Ombe:
(újabban az a "trend", hogy ha az egyik gyártó terméke "sz@rabb" is, mint a másiké, de mégis azt nevezték ki "csúcskategóriának", akkor annak megfelelő árazást is kap .... az "nem járja", hogy olcsóbban adják mint a konkurencia, mert a "nép" azt hinné, hogy azért olcsóbb, mert "sz@rabb"....)
Pont ez tapasztalható most a samu 2017-es qled vagy kula led tévéivel.
-
daneel_hu
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
Piftuka #2729 üzenetére
talán ilyesmi nem érint, de jó tudni
Nemir Ombe amennyit én tv-t nézek nem kapkodtam el, őszig sztem nem is veszek, csak előre érdeklődöm, ha jön egy jó ajánlat nem hagyom ki
az engem túlzottan nem érdekel, hogy 1-2 éve mások megvették 6-7-800k-ért két év garival
múltkor láttam 370-ért edigiben vagy mm-nél, az már elgondolkoztatott, de nyilván szeretném tudni mit veszek ennyiért
egyébként nem kellene íves panel sem, de ez a legolcsóbb oled ahogy láttam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest