- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz
Fapuma7210 #55488 üzenetére
Jó döntés lenne a 805 ha nem kell 2.1 hdmi.
Egyébként PS5 kifogástalanul megy. Mikor jött azzal próbáltuk először. Idei rendelte a fiam novemberben a ps-t és mentünk venni a 855- öt. ua.
Látom már válaszolt alaves. Is csak megerősítem. :) -
alaves
addikt
válasz
Fapuma7210 #55488 üzenetére
Ha nem használod a HDMI 2.1-et, akkor:
-Philips OLED805
-Sony A8
-Panasonic HZ1500 -
daneel_hu
addikt
válasz
Fapuma7210 #3123 üzenetére
Szerintem nem lesz 2017-ben olyan OLED mint az E6V vagy a G6V.
BFI lenne benne, ez lenne a tökéletes TV. -
krx21
nagyúr
válasz
Fapuma7210 #2933 üzenetére
Ez a Avatar kiadás elérhető lemezen?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Fapuma7210 #2907 üzenetére
Gratulálok!
Jó választás!
Vélemények? -
Madwe
nagyúr
válasz
Végül én is újra az 55c6 mellett kötöttem ki, volt nálam, majd kicsit félreléptem egy samsung ks9500al, de az méginkább nem volt az igazi
Pár személyes észrevétel egy tavalyi csúcs samsung és belépő lg oleddel:
Az, h a samsung, meg az lcd ipar mindenhol a csúcsnitet nyomatja, s szapulja az oledet, szerintem vicc kategória. Egyrészt kb ugyanott van az oled, picit valóban kevesebb nitet tud. Node, otthoni használat során, még világosabb szobában se veszi hel az ember oled esetén se az oled lightot 100ra, max 80ra. Dolby vision 50 körül jó, sima hdr10nek kell a 100, de annyi elég. Sötét szobában pedig végképp nem érezni azt, h hiányozna a fényerő. Samsung esetében se mentem 70-80 fölé, mert nem akarom kiégetni a szemem.
Ezzel szemben a tökéletes fekete baromi sokat számít kontrasztba, a samsung FALD csúcskészüléke se rossz ilyen téren, de a feketénél a különbség még ezen 2 készülék esetén is hatalmas!
Kedvencem, amikor olyan jelenet van, ahol pár mpre bevágnak fekete kijelzőt, villan vmi világosan, s ez váltakozik - sok film esetén van ilyen. Namost ez olednél, "kikapcsolt" kép s világító kép között akkora különbség, h besza behu!Kicsit oledes tapasztalatok mostmár hosszabb, egész hétvégés bámulást követően:
- baromi egyszerű s könnyű rendesen bekalibrálni
- tv adás esetén nekem logonál nem volt semmiféle image retention, úgy se h 4 órán keresztül ugyanaz az adó ment
- a fekete lecsapás viszont továbbra is zavar. Imádom a feketéjét, azért is tértem vissza főleg, de azért ha rendes feketét akar az ember, némely részlet elveszik. Ez könnyen tesztelhető, pl játékoknál a fekete szintet mély s világosra téve. pl itt egész jól szemlélteti. Ok, alacsony feketeszintnél is lehet egyéb beállításokkal játszani, h ezek meglegyenek (brightness stb) de akkor megint ugyanott vagyunk, miszerint a fekete nem fekete... Filmeknél ez pl részemről egyáltalán nem zavar, játéknál érthető módon sok esetben fontos lehet, h mi van a sötétbenAztán lehet én nem tudok vmit, ahol mély fekete szint mellett, rendes feketeszínnel a részletek is megmaradnak?
Webosről:
Netflix, youtube app hibátlan. A plex egy kalap szar, felirat esetén mindenképp transzkódol. Ezt még az egyébként felső kategóriás syno 916+om se feltétlen bírja bd remux esetén, 4kt egyáltalán nem fogja tudni. (btw tud vki vmi jó netes forrást 4k s hdr anyagok "beszerzésére"? Most nem a netflix s társaira gondolok, ott van élő előfizetésem, hanem az egyéb forrásokra. Privátba megköszönném a tanácsokat. Ncoreon nincs, insane trackerhez pedig hozzáférésem nincs, ott tudtommal akadnak. Főleg a planet earth 2 4k hdr érdekelne első körben)
Ezzel szemben van egy xplay nevű, egy orosz apa által írt plex kliens webosre, na ez tökéletes - igaz kb 2-3kba kerül 4 nap után, de ez transzkódolás nélkül bírja a feliratok 99%át kezelni, film elindítása elött ráadásul a különböző hangsáv s feliratsáv opcióknál kiírja, ha transzkódolás lesz szükséges! Innentől kezdve plex is megoldva, tökéletes! Az egyetlen dolog ami ezzel nem megy, az az, h telefonos plex appal tudjam irányítani, de részemről ez belefér.
Ráadásul a plex minden okos tvn úgy fut mint a gyári webosre, az xplay jelenleg pedig csak webosre van, azaz ez nagy előny szvsz plexesek esetén a tizennel meg android ossel szemben!Ami viszont gyalázatos, az a spotify. Elavult vacak, sok lejátszási listát nem tölt be, a keresője kuka (pl csak az előadó nevére tudsz keresni, előadó+számra nem. Vagy csak számra. Ráadásul ha space-t kell beletenni, már nem talál meg semmit. Azaz pl Adam Beyerre csak úgy tudsz keresni, h beírod h Adam s bízol benne h a pár találat között ott leszel...) Ez nem is lenne baj, ha a spotify connect működne, s tudnám a telefonomról kezelni h mit játszon le - na ez nincs benne.
Így jelenleg otthon vagy bekapcsolom a pst, amin van rendes spotify, vagy nincs zene... Valszeg vagy erősítőt váltok, amin lesz spotify klines/ elég csak egy bt kapcsolat telefonra, vagy keresek vmi hdmi-s/ kompozitos eszközt amit erősítőbe tudok dugni... Ez nem jó! -
krx21
nagyúr
válasz
Gratulálok! Mekkora? További élményeket írhatsz!
Miket néztél rajta, miről? -
Piftuka
veterán
válasz
Fapuma7210 #2837 üzenetére
"Van valakinek tapasztala Oled 4K felbontású tv , mit kezd BluRay 3d anyaggal?[..]55E6v a kiszemeltem."
Van tapasztalatom, mert elég sokat teszteltem az elmúlt hónapokban a 3D-s OLED televíziókat.
Egyértelmű, hogy a televíziózás eddigi történetében toronymagasan a legjobb 3D képet ezek a készülékek adják. A kép élessége kifogástalan, nincsen szellemkép, crosstalk, elmosódás, vagy bármi más zavaró tényező.
És ami a legnagyszerűbb, hogy nem kell egy egész családnak a képernyő középpontja körül "tömörülnie", mert elég éles szögben ugyanazt a képi élményt nyújtja.
Hangsúlyozom, hogy ez a 3D-s képminőség csak és kizárólag a valódi, BD 3D tartalmakra igaz! Csak azok adtak ilyen képet; a többi, különféle 3D-s teszt video fájl már nem.
Szóval BD 3D filmek megtekintésekor nem fogsz csalódni a minőségben, az biztos.
-
Strezi
őstag
válasz
Fapuma7210 #2842 üzenetére
Csinálj céget, dolgozz bernne, legyen bevételed aztán vissza tudod majd igényelni az ÁFÁ-t
Nekem bejött -
daneel_hu
addikt
válasz
Fapuma7210 #2840 üzenetére
MM-ban vettem december elején, akkor még drágább volt bő 120-150 ezerrel.
Bár az áfa visszaugrott, tehát ennyiben volt kedvező. -
daneel_hu
addikt
válasz
Ilyen OLED-et vettem.
Szuper a 3d-je, de szerintem boltban is letesztelheted.
De valószínűleg az összes többi OLED-nek is nagyon jó a 3d-je, az óriási kontraszt miatt. -
krx21
nagyúr
válasz
Más elmondása szerint kiváló 3D megjelenítése van... Tesztek alapján is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- TCl 75 C935 4K, 144Hz, egykori csúcs Mini LED 2,5év garancia
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest