Hirdetés
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Nekem például inkább "szaggatás" legyen mint interpoláció. Utóbbival szemben zéró tolerancia filmeknél.[..]"
Persze, értelek, és megértelek. Ezért írtam, hogy "pedig én jellemzően kikapcsolt interpoláció mellett néztem a filmeket."
Nem láttam értelmét az interpolációnak, mert BD filmek esetében teljesen rendben valónak ítéltem meg a látott képtartalmakat.
Más kérdés, hogy szerencsés vagyok, mert engem a "soap opera effect" sem zavar.
Majd - remélhetőleg - az új OLED készülékemen lesz alkalmam alaposabban elmélyedni a gyakorlati tesztben is!

"Ez a Sony A1 nagyon bíztató ha BFI-vel tudja a 100-120cd/m2 fényerőt. Tűéles natív mozgóképmgjelenítés, magas kontraszttal és jó képhomogenitással. Erre már azt mondom hogy filmezésre megverheti a VT60-at"
Jó kis készülék, tetszetős dizájnnal, ráadásul az "Acoustic Surface" technológiában is nagy lehetőségeket látok.
Ám az Rtings teszte alapján nem lehet azt mondani, hogy minden tekintetben "lefőzte" a konkurencia 2016-os OLED modelljeit.
A BFI-t leszámítva nagyon hasonlóan teljesít a C6V-hez. És ha azt vesszük, hogy az még 3D megjelenítésre is képes....
A nagy kérdés, hogy egy leheletnyivel fejlettebb elektronika, a plusz BFI megér-e nagyjából dupla árat az LG említett modelljeihez képest!?
(A fejlesztés iránya mindenesetre üdvözítő.)
-
daneel_hu
addikt
Egyetértek.
Egyébként túl van lihegve ez a "szaggatás" dolog.
Erősen filmfüggő a dolog. Például rajzfilmeknél sosem éreztem, hogy darabos lenne a mozgás kikapcsolt interpoláció esetén.Gyors mozgású jelenetek esetén, amennyiben nagy kontrasztú részek váltakoznak, akkor szembetűnő.
De azért egy akciófilmben sem ebből áll az egész film, sőt...Az biztos, hogy 24p esetén inkább a teljesen kikapcsolt TruMotion, Real cinema mode pedig bekapcsolva. (ezt amúgy is belövi ha a fenti ki van kapcsolva és valós 24p a video)
Az 55, 65 colos tévét pedig talán nem 1 méterről kellene nézni, akkor nem szaggatna.
50 fps-es sportközvetítéseknél pedig végképp nem venni észre szaggatást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Milyen asztali médialejátszót?
- Bluetooth hangszórók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Proxmox VE
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG (OLED83C43LA.) 210CM 4K SMART 120HZ OLED ! AKCIÓ!
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor