- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
so_ha
senior tag
válasz
belan #102709 üzenetére
"Sehol nincs már 77s90c."
A Samsung hivatalos oldalán (SES) van még + 0%THM is:
Samsung S90C OLED 4K Smart TV (2023) 77": 799.990Ft -
ρσгτσ
addikt
válasz
belan #102650 üzenetére
A konzolt legtöbben úgyis auto HDR -ben fogják használni. Pedig szerintem jobb nem erőltetni ott, ahol nincs rendes HDR. Néha akkor sem érdemes, ha amúgy HDR lenne.
Ezt csak azert írom, mert tudom konzolozol.
Ettől függetlenül persze igaz, hogy HDR alatt is van élet, és úgyis jobb.
-
alaves
addikt
válasz
belan #102644 üzenetére
Elvi információval rendelkezünk: a gyári garancia érvényes a beégésre és a zéró pixelhibára. Gyakorlatban nem tudjuk, mert itt a topic-ban még nem jelzett vissza senki (USA-ban kb. olyan garanciát biztosítanak, mint az LG, mindent a vásárlóért alapon).
A QD-OLED képe SDR-ben is szebb, a színelosztás, stb. miatt. Nagyobb SDR fényerőnél pedig már a színfényerő különbség is kijön, nemcsak HDR-ben.
De nem ég és föld, nem fényévekkel jobb, nem mérföldekkel jobb... csak egy kicsivel jobb. -
ρσгτσ
addikt
válasz
belan #102644 üzenetére
Nem tudom, itt napokban egymással ellentétes infók keringtek a beégéssel kapcsolatban.
Nekem egyszer volt szervizelési igényem a Samsung -gal, de az nem OLED volt. Azon kívül, hogy be voltak lassulva (de nagyon) nem volt gondom velük. Mert panel sem volt már hozzá, így új TV -t kellett néznem.
-
hunspikey
őstag
válasz
belan #101987 üzenetére
A végtelen kontraszt sajnos csak papíron mutat jól, illetve természetesen a 0 nites fekete miatt akár egy 90 nites csúcsfényerővel rendelkező TV is végtelen kontrasztot ad, de az a helyzet hogy a valóságban a szemednek igen is számít hogy mennyi a csúcsfény nitben. B széria 700 közeli értéke nem lesz olyan mint a G 1400+ nitje.
Ráadásul, mondom, isten igazából a G3 a C9-hez képest valós anyaggal nézve az árnyalat kezelésben mutat hatalmas előre lépést, legalábbis számomra. Pl Apple Tv alapítvány széria c9-en műanyagnak hat a G3 kajak mozis élményt ad. Néztem őket egymás mellett.
Edit : még egy dologról szóljunk mert fontos : c9-en NEM elérhető a profil 22 pontos RGB tracking állítás Vivid módban ezért aki szeretne elfuserált anyagot csalós EOTF görbével (ez a vivid mód) de azért hihető színekkel nézni az a C szérián ezt nem teheti meg ezért a C széria Vivid módja kajak szarnak se jó olyan túl színezett fos. A G3 vividje teljesen jól a 22 pontossal beállítható, kvázi helyes árnyalatooat lehet előszedni belőle illetve az LG nagyságrendekkel visszavette a színtelítettséget ami azt jelenti hogy nincs neon fű meg egyéb faszságok, kb 46-47-es telítettséggel nagyon hasonló a Filmmakerhez.
-
válasz
belan #101963 üzenetére
Nem hinném, hogy csalódás lesz.
Én is már a Goveekat nézegetem, mert annó a CX-en volt és az is elég jól működött. Nem annyira, mint a beépített Ambilight, de közel olyan jó volt és nagyon "hiányzik".
Szerintem várok vele kicsit aztán hátha Black Fridaykor a korábban is linklet T2 akciós lesz, mert egy kicsit sokallom ezt a 130 eurót érte.. -
válasz
belan #101868 üzenetére
Én most cseréltem le a 806-ot, de nagyon szerettem. Sosem volt rá panaszom és az Ambilight már most hiányzik pár nap után. Nagyon sokat tud dobni mindenen, mintha kiegészítené a jeleneteket és az egész téret jobban betöltené.
Nekem anno CX-et váltott és az LG C2 helyett vettem azt, nem bántam meg. -
válasz
belan #101857 üzenetére
Nekem 706 van , nem sokkal tér el a 718. Jó ,de átlagos oled. C2 -t használok monitornak így azzal összevetve:
Előnye: Hibátlan már 3 éve, se banding ,se hiba ,se elhalás, a panel nagyon homogén, a menü az Androiddal az egyik legjobb szerintem, a mozgásmegjelenítése kifejezetten jó a Philipsnek. Már ez is minden kép és hangformátumot támogat és szinte le is játsza őket hibátlanul. Az ambi király.
Szervíz ugyan az mint az LG-nél, kiemelten kezelik az OLED vonalat.
Összeszerelési minősége kifogástalan,nincs görbület vagy bármi hiba.Megbízható!Negatívum:
A fényereje átlagos, a Kb LG C1 szint ,a 718 kb LG C2. A 700 as modellek az nagyjából a z LG B-C szériájának felelnek meg. Távirányító egyszerű, puritán.
A fényerőt elég hamar elkezdi eldobni, szerintem hamarabb mint az LG.
2 darab HDMI 2.1 van csak, amiből persze hogy az egyikre tették az eARC funkciót, így az kiesik az erősítő miatt szval...
A 700-s az itt leírtak szerint hajlamosabbak poszterezettségre, az enyém szerencsére jó,de a z Lg és a Samu rá ver ebben.
Philips kifutáskor éri meg ,mert akkor LG alá esik ,de amúgy drága és sokáig ki is tartják az árukat a boltokban.
amikor kifut akkor jó áron lehet megcsípni .Egyébként az LG jobb fényerőre és sokkal jobban bekalibrálható. Az enyém( Philips) is kalibrált , még így is sokkal jobb lett a kép mint a gyári. a Dolby Visiont szereti . Az Lg-n nálam van sajnos egy nagy rószaszín banding ami látszik is ha zöld képen, mondjuk Foci. -
-
Partz
senior tag
válasz
belan #101462 üzenetére
"Ha Qled oled az kényesebb beéges terén mint lg oled . Azt is vedd figyelemben ."
Ezt korábban kifejtettem, már nem igaz. Bővebben.
Más
Gondolkodom egy összefoglalón az itt repkedő oled hírek kapcsán a fejlesztésekkel kapcsolatban, most rengeteg fejlesztés folyik a háttérben. 2026-27-ben megint egy szignifikáns ugrás lesz fényerőt tekintve, pár éven belül itt lesznek a 4000 nites (D65) oled tv-k.
-
SafE84
tag
válasz
belan #101396 üzenetére
Ahha, pont az Euronics b@szott át tegnap... Kocsikáztam 3 órát a semmiért. Annyira van nekik készleten, hogy megveheted a kiállított darabokat...
Lehet, hogy egy ideje ennyibe került naluk, de most már nem kapható ott sem, nekem meg most kell, nem 3 héttel ezelőtt.
Szóval légyszi, fogd vissza magad. -
3L1T3
addikt
Egyelőre nem tervezem a cserét, de a SAMSUNG hiába kap jó értékeléseket számomra a szoftveres részen megbukik. Első OLED-em a C9 de valószínűleg a következő is LG lesz. Maximálisan elégedett vagyok. Talán eggyel nagyobb méretet vásárolnék, de az meg árban sokkal nagyobb ugrás.
-
-
-
Persze, mint mindenben gondolom ebben is lehet fokozni a dolgokat, csak az kérdés,hogy ár érték arányban megéri-e azt a többletet 😳 Aki tele van lével mint a déli busz, annak biztos megéri, de az eleve nem is ilyeneket nézeget, hanem fogja és megveszi az éppen aktuális legnagyobb és legdrágább modellt, hogy a kuki is nőjön egy centit, ne csak a tévé átmérője😂
-
-
Jaaa hát egyfajta soha sem megy, és nem is fog rajta menni annyi ideig👍
Amúgy mik ezek védelmek amiket be kell kapcsolni? Mert gyakorlatilag én bekapcsoltam a tévét és azóta csak használom 😅 Játéknál egyértelműen átvált játék módra és úgy használom ott is kell valamit állítani? Filmezéshez pedig simán a természetes módot használom, nekem az teljesen jó, egy két dolgot kikapcsoltam azt csókolom 😂 Szóval hol és milyen védelmeket kell aktiválni -
-
dgyuri0123
nagyúr
Az van. Egyelőre nem is érzek késztetést a cseréjéjére.
És most olyat mondok, hogy nem hiszed (hiszitek) el. Ez a fw., ami most jött rá, nem volt hiábavaló. Fogalmam nincs, hogy elvileg (technikailag) mit tartalmazott a frissítés, de a near black olyan szintre csökkent, hogy filmek alatt észre sem veszem, de nem is látom, akárhogy erőltetem a szemem. Eddig, félhomályos jelenetek alatt azért ott volt, bár nem zavaróan, de ott "futott" a háttérben több "függőleges sáv". Most semmi...Tegnap megnéztük a "Welcome to Raccoon City"-t, tele félhomályos, félvilágos, félsötét jelenettel és 1x sem észleltem "sávosodást", vagy inhomogenitást. Elállt a lélegzetem, annyira szép lett a képe. A színek is élénkebbek, vagy inkább teltebbek lettek. Fogalmam nincs mi történt, de új tévém lett. Aztán belekezdtünk a "Fury"-ba (ismét), ami szintén tele van "csekély" telítettségű színekkel, sötét/félhomályos/szürkés "képekkel" és dettó. Semmi látható nyoma nincs az eddig sem igazán zavaró képi hibáknak. Úgy örülök, mintha új/képhiba mentes tévém lenne.
-
-
blakey
titán
ja 4 óránként ki kapcsol magától is általában gondolom védelem - ez milyen mondat, meg úgy általában? Magyar az anyanyelved? Egyébként csak úgy magától nem kapcsol ki 4 óránként, maximum akkor ha be van kapcsolva az ECO mód vagy valami hasonló a neve. A frissítés miatt nem kapcsol ki, van, hogy 6-8 órás "maraton" után kapcsolom ki, az elmúl években 2x fordult elő, hogy feldobott egy figyelmeztetés miszerint elindítaná a képernyőkompenzációt.
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
17-ben vettem kifutó modellként, mert az eredeti ára akkor még 7-800e körül mozgott, ha jól emlékszem.
Amúgy meg nagyon szeretem. Néha azért látom a pixelrácsot, de csak ha közel megyek hozzá. 3m-ről teljesen jó.
A képe nagyon jó még most is. Nem érzem, hogy kell nekem a 4k, csak ha ez beadja a kulcsot, akkor cserélem. Nulla beégés, fényerő semmit nem csökkent szemre, akkor ?? Lehet, igénytelen vagyok??
-
zozika84
őstag
Nem tudok rola. Ez a hangerő dolog nem megy, amit írt a fórumtárs. Hasonló van. Menuben ramesz a csatornak opciora, majd csak ráállsz csatornák és beallítások pontra, de nem lépsz be. Ott sokszor 1-es gomb. Amikor bejon a menu jobb oldalt lesz a hdmi statusz ahova belephetsz. En csak ennyit talaltam C9-en
-
hackeeeee
Jómunkásember
Olvasgatva ezeket a jelenségeket, inkább nem mocorgok a 2 pixelhibával.. Inkább együtt élek vele.
Annak idején ugyan erre jutottam a cx-nél is, bár annak a felső sávján van talán 5 vagy 6 pixel, de a használat 80%-ában nem látszik..
Tudom régi kommen,t sry, csak visszakerestem, hogy mik a tapasztalatok ezekkel.
Persze tudom, lehet jó is.. De lehet rosszabb is.
-
ricsip
addikt
Cserébe a "magas" beállítás láthatóan észrevehetően megakasztja a lejátszást kb. 1 képkockányi időre a filmes felíratok megjelenítésekor. Pár hónapja nekem legalábbis, külső lejátszóról HDMI-n keresztül. Beépített belső lejátszón, streaming-es alkalmazásokból jött felíratoknál nem tudom.
Szóval nem feltétlenül úgy kell mindent beállítani, ahogy azt mások mondják, sajnos időt kell rá szánni melyik beállítás átvariálása milyen mellékhatással jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- Béta iOS-t használók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest