Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
undercover
őstag
válasz bandus #95391 üzenetére
Nekem ha minden jó akkor kedden fog megérkezni a C3. Szerintem nincs most olcsóbb és megbízhatóbb 55-ös colod oled tv.
Jó a Samsung is jó képminőségre, de ott gyártási problémák lehetnek. Itt is linkelte valaki, hogy kicsit ferde a kijelző.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
aktív tag
válasz torma1981 #95395 üzenetére
3-4 éve pont olyan laposak voltak ezek mint ma, mégis jobban szóltak mert nem 80Hz-ig mentek le, hanem 60Hz-ig, G széria még laposabb, mégis 60W, 6 hangszóró van benne, persze ezt is butították. Nem mondtam, hogy pótolni tudnak egy soundbart vagy házimozi szettet, azt mondtam itt többed magammal, hogy szemetek mert butítják, hogy vegyek mellé valami külső hang cuccot, pedig nekem megfelelt amit pár éve tudtak.
Viszont most engedem el a dolgot, mindenki azt gondol amit akar.
-
torma1981
veterán
válasz zenit73 #95393 üzenetére
Ne várj csodát a mostani tv-től. Teljesen érthető okokból. Egyre laposabb minden, hova férne el a sok hangszóró? Teljesen megértem őket. Aki szeretne az vesz normális hangrendszert. Akkor a moziknak nem kell hangszóró vagy a házi mozitermeknek? Nem értem a logikát. Arra pont jó a beépített, hogy alap hangzás legyen. Olyan mintha a telefonoktól DTS, Dolby Atmos hangot kérnél. Minek? Hogyan?
-
-
aktív tag
válasz Celtis #95392 üzenetére
Ha LG-nek az a leg egyszerűbb, hogy ugyan azt a mélysugárzót/hangszóró egységet használja, akkor szoftveres megoldás a leg kézenfekvőbb. De írtam az imént, lehet, hogy csak 0,5$-al olcsóbb hangszórót használ. Hogy jön ide a hangkeltés fizikája? Gondolod, hogy nem tudnák megoldani azt, hogy jobban szóljon? Ne viccelődj már
Persze tudom, hogy aki házimozi hangot akar, azt a tv nem tudja megadni, vennie kell valamilyen külső hangkeltőt. Viszont vagyunk páran akiknek elég a beépített hangszóró egység, csak nem örülünk annak, hogy szándékosan butítják. Én 20 éve durrogtattam már nem is emlékszem hány száz wattos házimozival, egy idő után rájöttem, hogy nem érdekel és eladtam. A high-end zenehallgatás végig kísérte az életem, elég mélyen benne voltam, úgyhogy tudok a hangról ezt-azt, nyilván a hallásom is megvan hozzá.
-
-
bandus
veterán
válasz undercover #95367 üzenetére
ha már c3, én is épp ezt a tv-t nézegetem: [link] van ennél most jobb vétel 55 colos esetén, vagy más gyártótól esetleg 65 colos hasonló árban? netflix, sport és lehetséges, hogy némi xbox lenne a felhasználási terület. kb. szemből nézve és általában sötétben.
kb 15 éve nincs tv-m, így fogalmam sincs milyen funkciók lehetnek, és az igazat megvallva nem is akarok ebben elmélyedni. ha ez fasza és teszi a dolgát, tudok rajta fifiázni, akkor már okés. talán 65 col jobb lenne, de az már nehezen fér el, és annyi pénzt nem is feltétlen szánnék már rá.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
hunspikey
őstag
válasz zenit73 #95382 üzenetére
Pontosan! Megdöbbentő mély volt bennük 60hz simán meg volt.
Addig volt jó igazából a hang amíg az a rohadt nagy alumínium rámpa volt a talpa. Mostani lapos alu talpakkal már szar, g3-nak meg ugye nincs is talpa semmi se hozza ki belőle a hangot irányítottan.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Dexter17
tag
válasz zenit73 #95382 üzenetére
Nekem is Cx volt és olyan jól szólt, hogy kapaszkodtam a bugyimba, nagyon meglepődtem. Utána jött a C3 és S95C hát iszonyat nagy csalódás hangban. Annyi hangszóró van a S95 hátulján gondoltam biztos szépen szól... fenéket. Cx-hez nem is kellett soundbar, de a többihez vettem.
-
aktív tag
válasz Celtis #95376 üzenetére
Nem hiszem, hogy olcsóbb a tv gyártása attól, hogy szoftveresen korlátozzák a mélyeket - legalább is szerintem ez történik. Vagy 0,5$-al olcsóbb mélysugárzót tesznek bele egy 2000-3000$-os tv-be... Szerintem az egész arról szól, hogy vegyek LG soundbart, elég nagy a választék.
-
so_ha
senior tag
válasz junkpod #95371 üzenetére
"Azt írták ez USD ár. A nettó USD 1:1 nettó eur általában."
Az usd ár nem általában, hanem mindig nettó ár, mert minden államban más az adó.
Az euró ár minden esetben bruttó, mert egy konkrét ország árát tüntetik fel.
Ezért többnyire az Usd nettó ár egyezik az Eur bruttó árral (erősebb az € a $-hoz képest).
Te a fenti kettőt mostad össze, azaz az Euró árazásra számoltál áfát. Erre írtam, hogy nem kell, és többnyire nálunk olcsóbb a bevezető ár, mint nyugat Európában. -
torma1981
veterán
válasz Celtis #95376 üzenetére
Ez igaz, de szerinted egy ilyen tv híradó nézésre ajánlott? Ilyen árban nem hiszem. Ha meg ugye film nézés, akkor meg komoly rendszer kell hozzá, ha élvezni is akarja az ember.
De jó így szerintem. Alap hangszóró, és aki szeretne akkor vesz hozzá hangrendszert. Ugye ott is más mindenkinek az ízlése.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz zenit73 #95374 üzenetére
Mások vagyunk. Bennem hosszú évek óta fel sem merül, hogy a tv saját hangszóróit használjam. Az is megfelelne, ha nem is tennének bele.
Egyébként meg úgy gondolom, hogy a komolyabb hangrendszer a tv -t drágítaná. Te ugyanúgy kifizetnéd, meg az is akinek nincs szüksége rá.
-
hunspikey
őstag
válasz zenit73 #95374 üzenetére
LG-ből OLED fronton a C9 szólt a legjobban - annak tényleg olyan hangja volt, annyira kikúrt jól és tisztán szólt, ráadásul hangerőben is rendben volt, hogy nem kellett soundbarra még csak gondolni sem. A következő C modellek már egyre hurkább hangot kaptak, míg a G3 most konkrétan már csak párbeszédre jó, max a hiradó élvezhető rajta. Hál istennek közben rászántam magam egy rendes HiFi cuccra, szóval így ez nem gond, de a TV maga hangból siralmas...
-
aktív tag
válasz undercover #95364 üzenetére
Pl. csak 2 USB lesz rajta, engem ezzel fárasztanak a gyártók, hogy fogynak az USB aljzatok, és azzal, hogy egyre szarabb a mély hang kiterjesztésük - hátha veszek 200-300e-ért soundbart.
-
Gicz
addikt
válasz Quadgame94 #95307 üzenetére
Nem használok plexet, és az 5ghz wifin nagyon jol mennek a 60GB-s remuxok. Ennél nagyobbal még nem volt dolgom.
-
undercover
őstag
Az LG oldaláról fogom szerintem megrendelni a C3-at. Nem is tudtam, hogy van ilyen:
Tehát a 3 éven felül:
"Igy van pontosan és még a beégésre is biztositunk 1 évet és a kijelzőre is fél évet pluszban, önkéntes garanciaként."Az úgy nagyjából 4 év az nem rossz.
-
apszi
őstag
válasz Quadgame94 #95360 üzenetére
Te csak ne nevessél rajtam! Röhögök én magamon. 😁
[ Szerkesztve ]
-
undercover
őstag
válasz Quadgame94 #95365 üzenetére
Én a C3-ra várok
-
Pro Koryak
addikt
válasz Quadgame94 #95365 üzenetére
Nem hinném, hogy az LG szórakozna a C4-el és kapna heatsinket, mint a G2, az amiatt tudott nagyobb fényerőt.
-
Quadgame94
őstag
válasz undercover #95364 üzenetére
Biztosan magasabb fényerő, talán G2 szintjén vagy az felett lesz kicsivel ami kb 1000 nit max fényerő. Én se várnék rá az tuti. Ott a G2.
-
Quadgame94
őstag
Általában minden évben van pár fórumozó aki dilemmázik az régebbi gen és a még meg nem jelent új genen. Aztán vár, de persze drága az új és vár ismét... aztán december lesz és még mindig nem vett és akkor már vár a következőre Ezeken mindig sokat nevetek.
November-Február között érdemes venni. Persze ha nem sürgős.
-
hunspikey
őstag
válasz junkpod #95357 üzenetére
Ha a C4-re gondolsz akkor az USD ár. Bár abban igazad van hogy általában 1/1-ben van váltva EUR-ra - érdekes módon, és aztán még kicsit hozzátesznek a magasabb magyar ÁFA miatt. Jó, mondjuk a C4 nem csak egy TV. Az egy kikúrt jó TV lesz...
EDIT: visszakerestem a C3 is 1900 USD volt megjelenéskor, szóval nem változik túl sok minden.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Pro Koryak #95354 üzenetére
Nem látom a logikát benne - ugyanis ha lett volna gen1 MLA panel 83" méretben akkor nem gagyiztak volna a 83G3-mmal, ami egy G2 volt a valóságban. Szóval szerintem nem fog első generációs panelt gyártani csak a 83-asoknak, míg 2nd gent a többinek - értelmetlen - két külön gyártósort kéne hozzá fenntartani.
-
hunspikey
őstag
válasz Pro Koryak #95352 üzenetére
Hi! Az MLA panelből most fog bemutatkozni a második generáció (első a G3-ban tekinthető meg), szóval ezt fogja kapni a G4 minden méretben immáron.
-
addikt
válasz Scholes9 #95344 üzenetére
Én általában őszre szoktam időzíteni a TV cseréket. Természetesen nem minden évben, csak amikor úgy érzem tovább szeretnék lépni, jön valamilyen újdonság, jellemző, amire megéri váltani.
Év második felében, vagy leginkább az utolsó hónapokban, akciós, ünnepi szezonban már egész jól néznek ki az árak.
Szerencsére nincsenek anyagi problémáim, de egyszerűen nem látom értelmét, hogy TV -nél a megjelenés környékén vásárolják. Mivel mondhatni rövid időn belül sokat esik az alapár is.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
Csak akkor ha megveszem. De ez ust projektort volt jópárhoz szerencsém.
Nemsokára jönnek majd a részletek, hogy tudnánk ezt megoldani, hogy mindenki jól járjon.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz Malfroy #95346 üzenetére
Hol látsz te ott vitát?
Leírt valamit a saját helyzetére, én is pont így vagyok mint ő, nem adnék annyit tvre. De pár napja pont beleszaladtam ebbe hogy egy barátom 250 ezerért vett egy 75" 4K LCD -t, LG-t, imádja . Tv-t néznek rajt csak, ( sorzat+ meg híradó ) nem érti hogy adhattam az én ki anno 600 ezret egy 65" tvre.
amúgy most 85" Miniled TCL 620 K emagon .[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Malfroy
aktív tag
Ezen kár is vitatkozni, valaki a 1.5-2 milliós tv kisujjából megveszi valaki meg ha két évig spórol rá akkor se tudja. Mindenki addig nyújtózkodik ameddig a takarója ér és aki megteheti, az meg is fogja venni a jobbat mindig. Ez mindenkinek a magánügye. És ez érvényes az élet bármilyen területén is nemcsak tv.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
félisten
Vincent-től származó kép."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hunspikey
őstag
válasz ricsip #95333 üzenetére
Az 1000 már rég megvan a g3/s95c biztonsággal tudja illetve minden egyéb gyártó tvje amibe ezek panelja került.
1450 körül tud pl a g3 és ettől iszonyú látványos és valódi hatású lesz a hdr ugyanis különféle masterek vannak, melyekből elég elterjedt az 1000 nites. Nyilván ha 1000 nites a master akkor az megy egy olyan tvnek ami 1450et tud, méghozzá natív módon megy nem pedig tone mappinggel.
Ez az egész sokkal bonyolultabb de konyhanyelven kb ennyi a lényeg.
Idén lesz kb a d65re kalibrált csúcs fényerő 2000 nit, ami újból látványos javulás lesz pl a g3-hoz képest. A D65-ön mérhető 4000 nit lenne egyébként a cél! Pár év...
-
addikt
válasz undercover #95330 üzenetére
Én továbbra is tartom magam ahhoz, amit múltkor mondtam. Szerintem megéri az árát a G3, de a C3 -mal sem lősz mellé. Mindegyik jó választás.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Malfroy
aktív tag
-
addikt
-
Scholes9
nagyúr
válasz Malfroy #95331 üzenetére
A 3000 nitnek nem tudom van e értelme egyáltalán. QN90B-ről, aminek már sok is volt szinte a fényereje váltottam az S90C-re és bőven kiváló a HDR így is. Nehezen tudok elképzelni milyen helyzetekben kellhet a 2000 nit feletti fényerő.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
ricsip
addikt
válasz Quadgame94 #95332 üzenetére
Úgy h. már az 1000 is istenes lenne, ha valóban és minden körülmények között elérhető lenne.
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz undercover #95330 üzenetére
3000nit csúcsot tud a mla 2.0 panel meg qd 3.0 is.
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
undercover
őstag
Nekem van egy olyan érzésem, hogy most valamilyen globális LG akciózás van.
A forintunk az romlik így szerintem áremelkedés/stagnalás lesz nem csökkenés hosszútávon.
Mert a Samsung TV-k most drágábbak mint az LG. Pedig korábban talán ez pont fordítva volt. Szóval lehet egyszer csak buum és megint 20-30 ezerrel drágábbak lesznek az LG TV-k. A C2-es OLED ára se ment le annyira soha.
Szerintem inkább ősszel vagy 1 év múlva lesz 400-450k ért G3, de akkor meg lesz 550k-ért G4 ami megint sokkal jobb lesz. Szóval ez egy ördögi kör
Akkor képminőség alapján lehet jobb a Samsung S90C mint a C3, de a garanciális háttér itt a fórumon olvasottak alapján jobb az LG-nél.
Én 55-ös méretben néztem mert elég nekem annyi. Ez alapján G3 nekem is nagyon tetszett amikor az MM-ben láttam, de az, hogy még vegyek hozzá talpat is mert nem tudom falra rakni meg akárhogyan gondolkodtam csak túl drága.
A keresgélés után most az LG honlapján a legolcsóbb minden méretben.
Itt március 14-ig minden új regisztráló a honlapra kap egy -10%-os kupont.
Az 55-ös C3 igy 387 ezer forint míg az 55-ös G3 pedig 500 ezer (+talp aki nem tudja falra rakni).Végül az győzött meg, hogy inkább C3 felé mozduljak el, hogy idén is azt mondják a G széria nagyot fog ugrani, 4000 nit meg stb. Soha nem volt még oled tvm így megbarátkozok ezzel 3 évig aztán vehetek akkor egy sokkal jobbat vehettek, mint most kifizetni a C3 vételárának a felét a G3-ért pluszban.
Legalábbis bízom benne, hogy a 2020-as Samsung Q80T tévémhez képest sokkal jobb lesz az LG C3 Ha nem akkor jövök majd panaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Dexter17 #95326 üzenetére
Ugye alapban a törvény szerint 3 év garanciát kellene adni. Szerinted honnan szerzi be a bolt ami 1 év garanciát ad? Tuti szürke import. LG nagy eséllyel nem is fog vele foglalkozni. Ez alap, hogy az ilyen boltokat kerülni kell. Nem véletlen 50-100k-val olcsóbb. De ha neked megéri hajrá. Itt nem fog senki ilyet tanácsolni, hogy vedd meg ilyen helyekről. Bírom, hogy jönnek, hogy itt és ott mennyivel olcsóbb a cucc, de a boltok sufniboltok.
[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre, segítségetekre lennék kíváncsi, kérlek írjatok, ha lehet indoklással is.
Jelenleg egy LG55NANO753.-as TV-m van amit le szeretnék cserélni egy minél frissebb ( ha lehet 2023.-as) LG 65"-os OLED TV.-re.
Jelenleg ezeket néztem:
LG OLED65C31LA
LG OLED65B33LA
LG OLED65G23LA
LG OLED65C22LBA kérdés természetesen az, melyik ezek közül a legjobb választás? 600k fölé nem szeretnék menni, és minimum 65".
Filmnézés a fő profil, minimális TV műsor, játék nincs.Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Dexter17
tag
válasz torma1981 #95324 üzenetére
Nem mondtam, hogy meg kell venni, csak a legolcsóbbra reflektáltam. Az meg erő csúsztatás részedről, hogy neve nincs bolt a 4kshop, trustindex szerint 4.8/5. Igazad van, hogy az 1 év gari karcsú, és nincs tapasztalatom, hogy a cég intézi a gariztatást vagy az LG, illetve lehet e külön venni plusz garit. Csak annyit akartam mutatni, hogy ha nem is vatta új, mert újracsomagolt, akkor elgondolkodtató-e 100al olcsóbban megvenni innen, mint a legolcsóbb helyről amit az árukereső feldob.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!Dilemmában vagyok.Jelenleg van egy S95B oledem és lehetőségem lenne lecserélni egy G3ra.Lenne szemmel latható előrelépes vagy jobban járok ha kalibráltatom Viktorral.Szeritetek?
-
aktív tag
válasz Dexter17 #95320 üzenetére
Ahha, látom, elsőnél írja, hogy használt, másik kettőnél azt, hogy 12 hó a garancia - ez így gáz. Amennyi rossz tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt évekbe az LG oledekről, a garancia nagyon fontos. 55C3-ra még megyek kötni +2 év garancia biztosítást - nem a girgiszek pénztálcájának való, hogy 2-3 évente kukázni kell egy ilyen tv-t.
-
-
aktív tag
válasz ricsip #95306 üzenetére
Rájuk küldtem Chuck Norrist
Kivártam a 30 napot (közben megoldottam a hiányzó alkatrész pótlását), akkor írtam nekik, hogy mivel szórakoznak velem, most már a vételár 50% kérem vissza, erre sem reagáltak. Jeleztem fogyasztóvédelemnek a történetet, azok minden félnek küldték az értesítést, hogy mikor lesz a békéltető tárgyalás, másnap a számlámon volt a vételár fele, ami 10e ft volt, nem nagy összeg, de ez nem a pénzről szólt.
Az volt a bajom, hogy szemét módon álltak a dologhoz, ezzel engem szívattak, úgy, hogy egy évvel előtte 1,5 milláért vettem tőlük számítógép alkatrészeket.
Én is kereskedésben dolgozom, 2 nap alatt meg lehetett volna oldani a dolgot, le is írtam nekik, hogy mi a leg kézenfekvőbb megoldás, de keresztbe feküdtek. -
hunspikey
őstag
válasz Balupapa #95266 üzenetére
Na, ez igen! Gratulálok! Imádni fogod!
Eco takarékos összes opciót kapcsold ki illetve az összes sdr és hdr és dolby vision profil színhőmérsékletét állítsd meleg 50-re.
Dolby visionnél általánosságban tök jó a otthoni mozi vagy az eredeti mód, ha azonban valami túl sötét és nézhetetlen akkor told élénkbe csak ott vedd le a színtelítettséget 47-re és kapcsolj ki minden képjavító és mozgásjavító funkciót valamint az élességet tedd 0-ra!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz torma1981 #95310 üzenetére
Ha megvan minden gond nélkül a G3-ra a pénz, akkor hiba C3-at venni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
zsistvan7
kezdő
válasz undercover #95292 üzenetére
Ha akciókra vársz akkor érdemes a LG webshopot is figyelni, vannak pl. hétvégi kuponos akciók, pár hete a 65C32-t lehetett 518 ezerért elhozni.
[ Szerkesztve ]
-
sony89
tag
válasz undercover #95292 üzenetére
Egy újabb pont a LG C3 nak ...dec óta vagyok egy LG OELD 65" C3 tulajdonosa! Elötte egy 55CX volt...
Szerintem teljesen jó a C3 pláne ár/érték arányban! Nyilván a G3 jobb mert más a panel de drágább is és nem kevéssel...
Ha nem verőfényes nappaliban vagy szobában nézed akkor meg bőven jó a C3 fényereje is akár HDR akár DV-ban...sőt sötétben már majdnem visszavettem az OLED felnyerőt HDR ben mert kiégeti a szemem...nem is értem itt sokan állandóan azon lovagolnak hogy gyenge a fényerő, meg a nit..stb... nem hegeszteni kell vele -
Quadgame94
őstag
Ez még mindig nem gyorsabb. Dédelgetni nem kell, normálisan kell visszatenni és kész. Ja a NAS-t is el kell helyezni valahova. Nekem fúrni kéne nem keveset, hogy routerből a nappaliba menjen a kábel, főleg aki nem is a saját házában lakik, hanem albi. A NAS sem opció mindenkinek, plusz kiadás az is és a plex sem ingyenes.
Szóval totál felesleges ezen vitatkozni, mert mindegyiknek meg van az előnye. Lemezeket sem tud mindenki tárolni ez is érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz P1eTr0 #95300 üzenetére
Ilyen egy független, elfogulatlan vélemény
-
Vhiktor
Topikgazda
Sokkal jobb mint a CX, egy fikarcnyit sem fogod megbánni. Nézd meg a tesztem róla. Jeleneleg az egyik legjobb TV (nemcsak oledek közül, hanem úgy összességében).
Sokkal jobb hDR és DV esetébenm mint a CX volt, 2-szer akkora fehér fényerő, a síznekről nem is beszéljünk.
Egyik ügyfelem cserélte a G2-jét G3-ra és majd kiugrott a bőréből, hogy sokkal jobban él, dinamkiusabb a kép a nagyobb szín fényerőnák hála.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest