- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- 1 V 15
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Chris1983107 #25498 üzenetére
Az Aquaman nagyon látványos volt. Más kérdés, hogy a felétől fárasztott már a tömény giccs, de élveztem, és HDR-t mutogatni egyébként is marad a NAS-on.
-
wwhy
veterán
válasz Chris1983107 #25498 üzenetére
Szerintem nem én vagyok a címzett.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Chris1983107
tag
Szia!
Tudnál mondani akkor valami címet, ami igazán "eye candy" ? Azért is érdekelne, mert én eddig pont az Aquaman-től f****m le a bokám a legjobban otthon az OLED-en. Nekem ennél komolyabb látvány és színvilág még nem jött át filmből. Pedig, nem is lemezről, hanem csak mkv-ból néztem. (Bár úgy tudom, hogy a bitrate-en nem változtatnak amikor remux-olják?!) Sőt, nem vettem észre azt sem, hogy ez csak "upscale" Mit lenne érdemes megnézni akkor ami igazán adja?
-
Celtis
veterán
válasz Partizan182 #25495 üzenetére
Fura, mert van, hogy szinte a teljes képernyő fehér, mégsem látom, máskor meg viszonylag erősnek tűnik. Még ki kell tapasztalnom a TV-t.
Ami jó hír, hogy a focimeccs teszt lement hiba nélkül. Semmi zavaró dolgot nem tapasztaltam, pedig a korábbi TV-k mind a focimeccsen véreztek el.
A másik, hogy ezen a TV-n értelmet nyer a HDR. Hiába nem 1000 nit, még így is le kellett vennem az OLED fényből, mert kiégeti a szemem a csúcs fehér. (mondjuk a TV beépített ikonjai is lehetnének szürkébbek, 100% fehér helyett)
Belenéztem egy HDR filmbe, és lenyűgöző a sötét bárban a füstbe élesen belehasító reflektorfény. Nincs az az ezer zónás FALD LCD, ami ezt így megjeleníti. Az Edge LED-es LCD-n megvolt a fényerő, de a szürke massza mögötte... Nem értettem mi a jó a HDR-ben, most már tudom. -
Partizan182
senior tag
válasz Celtis #25484 üzenetére
Color tinting, igen, létező dolog, kb a panelek felét érinti AVForums szavazás alapján. Enyémen kék csík van fent, előző eg910-esemnek egyik fele rózsaszín másik fele zöld volt.
Ha nem szuper zavaró akkor hagyd, mert simán lehet hogy a csere rosszabb lenne. Javulni magától nem fog mint a banding.
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
Megvan, csak nem tudtam az auto mód miatt állítani. De megoldottam.
UberMutant:: nem is tudom ... kell valami porfogó a cipősszekrény mellé.
Joshi: OK. 250e Ft és a tied. Egy hetes készülék.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
alaves
addikt
Képesek voltak az Aquaman-t Arri Alexa kamerával rögzíteni és ezért a 4k blu-ray csak: Upscaled 4K (és nem native 4k). Számos ilyen film van az újak között, pedig ez a 65-ös és 77-es OLED-en tud látszani (én még az 55-ösön is látok különbséget).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wwhy
veterán
Oled fényerőt hol kell keresni/állítgatni B7V-nél
-
yodamastah
őstag
válasz Celtis #25484 üzenetére
Várd meg az első kompenzációs ciklust. Addig semmi teszt ábrát ne nézz meg. Nekem a 65b7 2. panelje katasztrófa volt kicsomagolva. Rettenet 5% banding, 0% black 50 brightness helyett 60-nál volt. Teljesen el voltak mászva a kalibrált végpontok. Óriási inhomogén foltok sötét árnyalatos tesztábrákon. Első ciklus teljesen kitakarította, egy kis near black bandig maradt csak (szerencsére mert az első panelt a ronda banding miatt cseréltettem)
Pár ciklus lefutott akkor nézd meg, és ha továbbra is komolyabb homogenitás probléma van akkor panel csere.
[ Szerkesztve ]
-
BenFe
tag
válasz Celtis #25482 üzenetére
Szia!
Külön app-al vagy service távval lehet csak megnézni az üzemidőt!
Nem normális az sem hogy van beírva a youtuba bármi is, nekem semmi nem volt, a távról is én szedtem le a fóliát, és ha alul nincs a tv-n az a kis piktogram észre se veszem hogy fólia van a kijelzőn, olyan tisztának kéne lennie....
-
Chris1983107
tag
Köszönöm, a wi-fi probléma megoldódott. A DNS szervert átírtam 8.8.8.8-ra. Azonnal helyreállt a kapcsolat.
Az OLED fényerővel pedig akkor elkezdek játszani. 30-ról indulok aztán meglátjuk. Köszi a tippeket. -
Celtis
veterán
válasz Celtis #25475 üzenetére
Üzembe helyeztem és máris van egy csomó kérdésem
- Szinte minden eredetinek tűnik, de a távirányító csomagolása már bontott volt, illetve a YT appba belépve a keresőben volt egy jópár keresési javaslat (pl győzike) nem tudom ez default-e vagy már valaki kipróbálta ezt a TV-t. Meg tudom valahol nézni az üzemidőt?
- Kicsomagolva a képernyő közepén volt egy tenyérlenyomat, de aztán rájöttünk, hogy az eglsz képernyőn van egy védőfólia.
- Bandinget nem látok, de a fehér színtisztasága nem tökéletes. mintha a két szélén rózsaszínbe hajlana a kép.
- 5GHz wifit nem tud ez a TV?
- Szoftver frissítést hol lehet indítani vagy ellenőrizni az aktuális verziót?
- Valahol olvastam, hogy a YT kívánt felbontás állítható. Hol? -
chros
őstag
válasz daneel_hu #25478 üzenetére
"Kérdés mennyin van neki a sima fényerő."
Nalam alapon (50), mint minden mas is, az mas kerdes hogy 3dlut-ot fogok hasznalni vele (es ezert erintetlen minden kapcsolo). Este (max) halvany hattervilagitasnal 33 az oled fenyero 2.4 gamma-val, es hetvegen is ezen ment nappal 2.2 gamma-val (de nem tuzott a nap itt) (Ismet csak SDR tartalomrol beszelek.)
Koszi a gari infot is, reggelem majd valamelyik nap.Mas: a problemam tesztjere az jutott eszembe (mielott ujrainstallalom a Win10-et), hogy Rufus-al csinalok WinToGo USB-t es csak a drivert rakom fel, s majd kiderul igy megy e.
-
BenFe
tag
válasz Chris1983107 #25473 üzenetére
Szia!
Esetleg egy router újraindítást is megpróbálhatsz, az is segíthet.....
-
daneel_hu
addikt
Kérdés mennyin van neki a sima fényerő.
Mert vannak akik 50 vagy az alatt használják.Nekem inkább az 53-55 volt az ami megfelelt.
Úgy tapasztaltam - persze ez tartalomfüggő is -, hogy 53-55-ös érték alatt kezdem bebukni az árnyékos részeket.
Plusz most javították a makroblokkosodást a 2018-asoknál, újrakalibrálás is lehet az egészből. -
daneel_hu
addikt
-
chros
őstag
válasz Celtis #25475 üzenetére
Aggodnod nem kell, ha nincs kulonosebb baja, akkor meccs nezes kozben ez nem latszik.
(#25473) Chris1983107: "jól olvastam, hogy az OLED fényt max. 30-on érdemes tartani? Mert akkor az én látásommal komoly bajok vannak, mert én gyárin hagytam, amit korábban is írtak itt párán, hogy ez a 60-90 közötti érték és néha még így is sötétnek látom."
Ha sotet szobaban is igy hasznalod, akkor szerintem valami nem oke. Ha eros napsutesnel, akkor elfogadhatonak tunik a 60, de a 90 itt is soknak tunik (most SDR tartalomrol beszelek).
Amit nappali hasznalatnal tehetsz, hogy az OLED feny hlyett a gamma erteket allitod kisebbre, azaz pl. 2.4-rol -> 2.2 vagy 1.9-re. -
Celtis
veterán
Megjött a 65B8. Még fel kell szerelni a helyére, aztán este teszt focimeccsel. Egyelőre aggódom a lehetséges banding miatt.
-
Strezi
őstag
válasz Chris1983107 #25473 üzenetére
IP összeakadás? Routeren direktben kiosztott címet mmegkaphatja a tv is ha rosszak a beállítások...
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
A következő probléma lépett fel:
LG C8 55PLA, 2018 november óta használom, de eddig ilyen probléma még nem jelentkezett. Szóval, látom, hogy kapcsolódik a routerre, látja is az 5GHz-es jelet is, de valamiért azt írja ki, hogy nincs net kapcsolat. Rákapcsolódtam a 2.4 GHZ is, de továbbra sem történt semmi. Azt írja nincs net kapcsolat.
Kérdésem, hogy mit lehetne tenni? Van-e valami trükk amivel újra éleszthetem a net kapcsolatot? A többi eszközön ment a wifi. Próbáltam amúgy mindent resetelni, áramtalanítottam, de ugyanúgy felcsatlakozott, de kapcsolat nem volt. Ez este 11-kor történt, úgyhogy feladatam a dolgot egyelőre. Majd most délután, ha kapok valami tippet.
Előre is köszi.
Másik dolog, jól olvastam, hogy az OLED fényt max. 30-on érdemes tartani? Mert akkor az én látásommal komoly bajok vannak, mert én gyárin hagytam, amit korábban is írtak itt párán, hogy ez a 60-90 közötti érték és néha még így is sötétnek látom. Ezek szerint november óta folyamatosan növelem az esélyét a beégésnek, hogy ilyen magas értéken hagytam? Sürgősen vegyem lejjebb az itt ajánlott értékre?
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
2 ev LG gari:
lattam a fuzeteben, hogy alapbol az LG 1 ev garit ad a TV-re, de egy masik kulon papiron 1 ev ingyenes dolog van feltunteve. Tehat regisztralni kell a TV-t a megadott linken es igy lesz 2 ev a gari?
Koszi! -
alaves
addikt
válasz daneel_hu #25462 üzenetére
Na ja, The Beguiled (2017) beltéri jeleneteknél kastélyban csak a függönyön átszűrődő fény, éjszaka pedig natúr gyertyafény, szerintem fényszórós rásegítés nélkül készült. Még LCD-n láttam, ill. sokszor nem láttam szinte semmit (lehet ez volt a rendező célja). OLED-en majd megnézem még egyszer, hátha látszik is valami.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
Milyen hosszú M6-os csavar kell B8 falitartóhoz?
-
alaves
addikt
válasz Lovro Joe #25457 üzenetére
Lehet, hogy kábel probléma. Nálam koaxon jön a digitális jel a városi kábeltv-től és pl. az egyik frekvenciát meg sem találta, a fali aljazat és a TV között új kábel kellett.
Minap MM-be rápillantottam egy 82-es QLED-re méret érzékelés miatt (77-es OLED nem volt), hát megértem daneel_hu kolléga 77C utáni vágyát
-
Lovro Joe
tag
Létezhet, hogy a reset után más a tv adás minősége?
Sokkal darabosabbak a HD adások.
Pedig mindent ugyanúgy állítottam be! -
daneel_hu
addikt
válasz Celtis #25444 üzenetére
Azért beégés és beégés között is van különbség.
A RTINGS 200 nites CNN-tesztjén nemhogy beégett a panel, hanem kvázi a red suboknak már fényerejük sincsen.Míg mondjuk anno az e6v készülékemnél az euro live logo és a youtube pöcök red sub-jai nagyjából 1-2%-os fényerőveszteséget könyvelhettek el. Ez csak tesztábrán látszódott, de ott igen.
Szerintem a RTINGS CNN-tesztjénél legalább 60-80%-os a fényerőveszteség, azon a tévén már normál tartalmat sem lehet nézni, ez biztos.Persze nem tudom a hozzászólásod mire akar kilyukadni, de ha arra, hogy a 200 nit már "éget", akkor az biztos nem állja meg a helyét. Mert hosszútávon ennél kevesebb is bőven elég.
Kimerítettem az 1 hét/ 1 beégéses hozzászólás limitet.
-
daneel_hu
addikt
"A youtube is ugyanazzal a visszavett beállítással ment, minden bemenet és app egységes beállítással fut, persze kivéve a HDR-Dolby Vision, de a youtube menü képe hiába változik, az a logó még az ennél is lejjebb húzott oled fénynél is úgy világit, mintha az egekbe fel lenne húzva a fény és a kontraszt."
Akkor még szomorúbb ezt olvasni.
Elméletileg a 2017-es panelek ugyanolyanok mint a 2016-os társaik, talán csak szoftveresen volt némi védelem a készülékekben. De ez nem biztos.
YouTube-on van egy video erről a problémáról, és a hozzászólók között többen vannak akik ebben a cipőben járnak.Kérdés kinek milyen beállításokkal ment a tévéje.
-
válasz Lovro Joe #25447 üzenetére
Ha a BACK-el léptél volna ki, akkor nem törölte volna az üzemórát, de most már mindegy. Esetleg ha volt már 500+ órád, amit töröltél, akkor futtasd le egyszer a hagyományos felhasználói menüből a "Pixel Frissítés"-t, mert az időzített futtatás az üzemóra számlálót nézi, így most későbbre esne majd az első (de az a féle 2000 óránként futna, úgyhogy ha pl. csak 20 órát töröltél, akkor ne foglalkozz vele).
(#25452) Grande Ale - Passz, de engem is érdekelne hogy jön elő LG távirányítóval valami debug OSD féle.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Grande Ale
őstag
Netflixnél ha megnyomom az info gombot, akkor felül kiírja az sebesség adatait, hagsavot, stb. C8 oled távirányítóján nincs info gomb. Akkor ezt így el is lehet felejteni, vagy én vagyok a béna? Ha van valakinek netflix, vilagositson fel legyen kedves. Köszönöm!
-
chros
őstag
válasz FollowTheORI #25430 üzenetére
Koszi sracok ezek megvannak. A gpu beallitasrol: idaig el sem jutok! Igy Windows ujratelepites lesz, ha ravisz a lelek / lesz idom. Majd jelzem hogy sikerult.
Addig is 1080p-vel hajtom a TV-t es SDR uzemmodban (kimelem meg egy kicsit, amig a sikerul a 4k-t beuzemelni).Egyebkent brutal szep kepe van a 65B8-nak, meg 3dlut nelkul is (van igazi fekete szin! ), mint emlitettem a fekete es feher kozeli visszaadasa majdnem hibatlan alapbol (ISF dark room, majd minden beallitas kikapcsolva/alaperteken, oled light 33 -> ~120 nits), a piros es kek szin kisse tol van tolva, de nem veszes az sem.
Ennek koszonhetoen sotet tartalmak (pl. Arrival 4kHDR -> SDR-ben) remekul neznek ki.
Az emlitett vertical banding-et en is eszrevettem 1x-2x az elmult 3 napban, majdnem fekete szinnel, de az esetek 99.99%-ban nem latszik.
5% szurke hatteren meg lehet latni halvanyan a vertical banging-et, de pl mar 40%-on nem.A fekete kozeli makroblokkokat meg nem lattam, igy ez jo hir.
23p tartalommal + Real Cinema On (TrueMotion Off): az eremeny smooth, talan tulsagosan is (az elozo 1080p-s LG LCD TV-hez kepest). Mi az allaspontotok errol? (23p + RealCinema)
-
Lovro Joe
tag
Ok! Törlöm is az appot!
Nem akartam én semmit állítani!
Remélem a resttel nem csináltam semmi komolyat?! -
PuMbA
titán
válasz Lovro Joe #25447 üzenetére
"Ha már service menü.
Érdemes valamit beállítani?"
Nem, mert van aki úgy járt, hogy a service menüből kijött és többet nem működött a TV-je Aki nem tudja, hogy melyik opció pontosan mit csinál, az veszélyes és akár el is állíthatja a TV gyári kalibrációját, azaz a színek máshogy fognak kinézni, mint ahogy kéne vagy elállítja a beégés elleni védelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Lovro Joe
tag
Szisztok!
Sikeresen reseteltem a c8ast a service menüben az instop gombal (azt hittem így kell kilépni)
Mind1.
Gondolom az UTT időt minden esetben törli a rendszerből!Vagy van valahol valami opció a tényleges
bekapcsolt idő mérésére ,vagy ez volt az és buktam?Ha már service menü.
Érdemes valamit beállítani?
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Celtis #25444 üzenetére
Jópárszor ki lett már tárgyalva.
Ez mutatja hogy csak akkor van ezzel gond ha sok és gyakori a statikus tartalom, logó, stb.Átlagos nappalira 47-et írnak a tesztjükben 200 nitre (C7 tévé)... szóval gondolom azon/akkörül megy.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Celtis
veterán
Nem tudom volt-e már az az érdekes OLED beégés mérés. Vajon a 200 nit milyen OLED fényerő beállításnak felel meg?
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Emagnál drágább a 65B8 mint a C8.
-
bava
csendes tag
válasz daneel_hu #25404 üzenetére
A youtube is ugyanazzal a visszavett beállítással ment, minden bemenet és app egységes beállítással fut, persze kivéve a HDR-Dolby Vision, de a youtube menü képe hiába változik, az a logó még az ennél is lejjebb húzott oled fénynél is úgy világit, mintha az egekbe fel lenne húzva a fény és a kontraszt.
-
válasz demmer123 #25383 üzenetére
Csak tippjeim vannak: CEC eszköz kapcsolgatja (lehet, hogy tévesen, "baragadva"), Automata software frissítés próbál lefutni (lehet, hogy sikertelenül, akár a rendszer firmware, akár valami Store app).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Joshi
titán
Én a 4K HDR verziót néztem és a képen látható jelenetnél egyértelműen látszik némi banding (Sony A1), amit szerencsétlen telefonomnak esélye nem volt megörökíteni. De igazság szerint végig kíséri az egész filmet, mert többnyire sötét a film képi világa és sok a 5-10%-os szürke. Amúgy jó film, egyszer érdemes megnézni.
(#25438) PuMbA arról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
"Én konkrétan filmes közegben használat közben nem találkoztam vele."
Akkor javaslom nézd meg sötét szobában lehetőleg kalibrált készülékkel a White Boy Rick című filmet. Ha egyáltalán nem látsz bandinget, akkor nincs is. Hozzáteszem, hogy telefonnal nem tudtam lefotózni hogy látsszon, de szabad szemmel látszik.ui.: biztosan el tudnám tüntetni a bandinget, de akkor oda a kalibrálásnak.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Celtis #25431 üzenetére
A beégés (kiégés) ellen ez nem nagyon működne, mert csak azt lehetne megcsinálni, hogy a legöregebb pixelhez igazítod a többit.
Nade ha teszemazt van egy logo amely a red subpixeleket adott környezetben mondjuk degradálta 30%-kal akkor mit csinálna ezzel egy elektronika(?)
A többit is le kellene húznia ennyivel, különben a színhelyességnek annyi.Vagy a másik verzió, hogy az elkopott subpixeleknél megemeli a fényerőt. (méggyorsabb degradáció)
-
Celtis
veterán
válasz dgyuri0123 #25423 üzenetére
Azt nem értem, hogy a mai okos TV-k és telefonok idején miért nincs lehetőség automatikus kompenzálásra. Az LCD egyenetlen háttérvilágítása, az OLED banding és még szerintem a beégés is kompenzálható lenne. Egyszerűen a TV teszképeket jelenít meg, a telefon kamerája rögzíti és átviszi a TV-re, ami alapján a TV kiszámolja, hogy hol milyen mértékű kompenzálás kell. Nyilván nem kell pixelpontos leképezés, hogy a hibák jórésze csökkenthető legyen.
-
nagyúr
Nos szerintem először is lődd be a TV-t az adott HDMI-n: PC neve legyen az inputnak és Deep Color engedélyezve legyen arra a portra.
A TV oldaláról ennyi kell/ennyit tehetsz ez a max... innentől a forrással kell babrálni.
Feltételezve hogy van jó minőségű HDMI kábeled és a VGA HDMI 2.0 kimenetű legalább.Szerintem az NV control panelben kell elsősorban matatni a kimenő jel beállításainál.
4K, 60Hz, full RGB kimenet és ilyesmi.Illetve ha windows10-et használsz akkor ott a display beállításoknál (pl ha akarsz HDR-t stb)
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Joshi
titán
Első körben kapcsold be a tévén a HDMI jelformátumot szabványosról Javított jelformátumra (Sonynál ez a neve). Aztán olvasd el ennek a topiknak az összefoglalóját.
Ja és Sonynál pl csak a HDMI 2 és 3 a teljes értékű bemenet, nem tudom LG-nél hogy van.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Ez a kovetkezo problemam, 4k felbontas nem megy ki PC-rol csak 1080p, ilyet lattatok mar / hallottatok???
Koszi! -
BenFe
tag
válasz dgyuri0123 #25423 üzenetére
Akkor örülök! ☺
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha nincs vertical banding, akkor örülj.. Jellemzően "öregedéssel" csökken a mértéke, de ha nincs banding, akkor nincs minek csökkennie.
Szoftrevesen? Hm.. az lenne a fw frissítések lényege, hogy amit lehet javítani szoftveresen, az javítják. Néha mellé lőnek, de az ritka szerencsére.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BenFe
tag
válasz dgyuri0123 #25421 üzenetére
Az lehet hogy a legújabb szoftverben javíthattak ezen?
Nyomattam egy ilyen YouTube-os teszt videót, de szép homogén volt végig, vagy lehet még túl új a panel és idővel jelentkezni fog ez? -
dgyuri0123
nagyúr
Magam láttam, egy amerikai service manual szerint a V. banding mértéke korrigálható szoftveresen. Még az is le volt rajzolva ábrákkal igen pontosan, hogy melyik áramkör felelős a banding-ért és miket kell állítani a service menüben, hogy eltűnjön. Nem emlékszem a típusra de talán valamelyik 9xxx modell volt. Szóval igazad lehet abban hogy "gyárilag" ilyenek az LG oledek és a konkurencia ezt valahogy odafigyelősebben kezeli...
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #25405 üzenetére
Sony legújabb frissítése óta a Home menü(appok, youtube, netflix ikonok) iszonyatosan túlhúzott/túlszaturált színekkel és fényerővel megy. Nem lehet beállítani mert a képbeállítás menü nem jön be ebben a menüben. A kép a monitornak használt xf8505 tévém nem az OLED, OLED-nél nem is nagyon használok youtubot, csak nagyon ritkán.
-
chros
őstag
válasz janos666 #25339 üzenetére
"Nem tudom biztosra, de szerintem a v04.10.36 ugyan úgy hozta március végén a B8-ra, mint a v04.10.31 a C8-ra"
En nem hiszem, mert epp arra panaszkodtak, hogy eltunnek a fekete kozeli reszletek. Epp a hetvegen teszteltem kicsit SDR anyaggal, gyari alap beallitasokkal (majd minden kikapcsolva az IFS Dark room-nal), es nagyon jo a a fekete es feher kozeli visszaadasa is.
Changelog-ban biztos nem volt benne, az alpha9-esknel feltuntettek?(#25415) FollowTheORI: "30 éjjel nappal... az pont bevált és jó"
Gyorsan megneztem, melyik oled feny beallitas felel meg 120 nits SDR-nak D65-el: 33-34 (117-122 nits). En ezt hasznalom este, s nappal tobbet (meg nem tudom mennyivel ).
(#25271) Celtis: ez azert nagyon brutal! Gratula a kitartasodhoz!
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
"Joshi: csak az Lg-nél van ezzel baj amúgy? A többi gyártóra nem jellemző, nekik más panelt ad az Lg?"
Valószínűleg nem, vagyis a vertical banding az minden kijelzőt érint, de a rossz kompenzációs algó szerintem csak az LG-t. Erre igazság szerint az egyes gyártók tudnának válaszolni hiszen ők tudják hogy milyen hibával szervizelték az egyes készülékeket. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz FollowTheORI #25415 üzenetére
2 év után oda jutottam, hogy este 25 is bőven sok tud lenni, így egy ideje ismét 20-on áll az oled fényerő csúszka. A nagyon világos jelenetek így is bővel arcul vágnak, ha meg sötét van, akkor sötét van.. Miért kellene belenyúlnom mesterségesen, hogy több részletet lássak? Nem kell... Ehhez a "felismeréshez" kellett 2 év. Közben le-fel tologattam 20 és 25 között, végül ismét a 20 győzött. Nálam.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
PuMbA
titán
válasz FollowTheORI #25415 üzenetére
Én is ugyanazon az alacsonyabb fényerőn használom este és nappal is a TV-met Az energiatakarékos mód általában csak akkor jó, ha valaki valamiért nagyon nagy fényerőn használja nappal a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #25409 üzenetére
Nekem a B7 pont annyin van... 30 éjjel nappal... az pont bevált és jó, és nem kell állítgatni sem.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Energiatakarékos módot általában érdemes kikapcsolni mindent TV-n, mert film közben állítja a fényerőt és az nem valami jó, hogy egyszer világosabb, másszor sötétebb a kép Nézz utána, hogy hogy működik a te TV-dnél.
" Ez ugye független a fényerőtől és a kontraszttól, olyasmi, mint oleden az oled fényerő"
Igen, teljesen ugyanaz. LCD-n az OLED fény megfelelője a Háttérvilágítás beállítás
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Azoknál az LCD-knél, ahol lehet állítani külön a panel megvilágítást, ott olvastam olyanokat, hogy 15-20 körüli értékre javasolt beállítani. Ha nem igaz, nem igaz, én csak így olvastam.. Ez ugye független a fényerőtől és a kontraszttól, olyasmi, mint oleden az oled fényerő. Bár Te LCD-t birtokolsz, szóval gondolom tudod, miről beszélek.
(#25411) BenFe: LCD-n a nagyon alacsony kontrasztot szokták az irgalmatlan fényerővel kompenzálni, mert úgy lesz meg az átlag 1000-3000:1-es kontrasztarány. Ha leveszed a háttér fényerejét, már az 1000:1 kontraszt arány sincs meg. Ezért is "szorgalmazzák" a "gyártók" a magas fényerőket LCD esetében. 1000 nit ...hű de klassz, közben meg szénné ér a retinád...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BenFe
tag
válasz dgyuri0123 #25409 üzenetére
Igen, valószínű ezzel lehet a gond, hogy az lcd ips-hez vagyok szokva, mondjuk a feketét kivéve brutál jó képe volt!
Most állitgattam, eredeti mód és automatikusra tettem az energiatakarékos módot, akkor is láthatóan vett vissza, de így ugye nem látom hova állítja az Oled fényt, de így nagyon tetszik amit látok! Csak kérdés hogy ez így mennyire jó a kijelzőnek
Szakértői sötét módnál levettem az Oled fényt 30-ra és ha ott bekapcsoltam az energiatakarékos módot automatikusra akkor úgy már tényleg nagyon sötét volt!
-
PuMbA
titán
"Lehet az ips lcd után még szoknom kell, de nekem sötét!"
Mindegy, hogy milyen kijelző, a lényeg, hogy milyen fényerőn használtad. Valószínűleg jó nagyon. LCD-t is érdemes negyed és fél fényerő között használni, mert sokkal kevesebbet fogyaszt és még úgy is látod rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #25407 üzenetére
Ez semennyire nem gond szerintem. 3D-nél (vagy nappali fényhez) nálam is 38-as oled fény van beállítva.
Nappali fényviszonyok között a 30 is bőven elég, pedig az enyém jóval kisebb fényerejű elvileg, mint az összes utána lévő oled.
(#25408) BenFe : LCD-hez vagy szokva, ami nem jó (nem etalon).
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BenFe
tag
válasz dgyuri0123 #25403 üzenetére
Nem szabad térre vettem 😂
Lehet az ips lcd után még szoknom kell, de nekem sötét!
A szakértői sötétnél is 60-as az Oled, miért ad meg gyárilag ilyen paramétereket az Lg ha nem bírja a kijelző?HDR-nél is leveszed 25-re?
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #25403 üzenetére
Nekünk 45 m2-es a nappali, három falon nagy ablakméretekkel, nagyon világos szoba.
Szerintem a 20-30-as oled fény bőven megteszi ilyen körülmények között is, oké igaz nem égeti ki a szemem, de ez már csak nem gond. -
daneel_hu
addikt
Az ÜSZ-on nem tudják, hogy mi volt a gond a készülékekkel, csak ha direkt rákérdeznek, és valaki épp el is árulja. Nálam a samus csávó megkérdezte kíváncsiságból, hízott is a mája a választól...
Ettől függetlenül egy cserekészüléknél vagy pénzvisszánál'... az MM-esek nem fognak agyalni azon, hogy mi volt a gond. Nem is érdekli őket.
Eleve a problémádat a gáyri szerviz kezeli, ők maximum csereigazolást állítanak ki, amennyiben vissza kell menni a kiskerbe.Magyarán szerintem egy MM-ben halvány lila gőze sincs az eladónak, hogy az oledekkel vajon mi történhet később.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #25404 üzenetére
"Ami még lehetséges, hogy a youtube menüre külön profil tartozik"
Ez pontosan így van. Minden forráshoz külön-külön be kell lőni az egyéni preferenciákat. Még akár egy csatorna hangoláshoz is lehet egyéni értékeket beállítani. De amúgy elmehetnének a pi...ba YT-nál... is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
"Az összeadódó statikus tartalomra érdemes odafigyelni, nekem 55B7V-m van, 2017 novemberi vásárlás. Két dolog "égett be", az egyik a youtube app bal felső sarkában lévő teli piros és a jobb alsó sarkában lévő kis teli sárga "logó", pedig kíméletes képbeállítást használok (pl. oled fény 24) és ami még furcsább, hogy ezek a logók maximum 1percig látszanak belépéskor az applikáció főképernyőjén és soha nem maradt hosszabb ideig kint (ha akarnám sem tudna, mert gyorsan elindul a képernyőkímélő), ugyanakkor tény, hogy heti 7 nap alatt 7 alkalommal biztosan bekapcsoltam és ez elég is volt, hogy másfél év alatt összeadódva ott maradjon.
Viszont az LG nagyon korrekt, szó nélkül cserélte a panelt úgy, hogy a panelre újraindult a garancia."Mondjuk ez a sztori szigorú, mert itt már nem lehet azt állítani, hogy túlságosan magasra lett volna állítva az oled-fény.
Ami még lehetséges, hogy a youtube menüre külön profil tartozik, és az nem volt alacsonyan tartva... nekem az e6v-n így volt és az euro logó mellett a youtube-pöcök is beégett, de anno úgy láttam, nekem sajnos véletlenül a menüre magas oled-fény volt meghatározva.
Persze van aki beállítja "mindenre alkalmaz" cuccost, és akkor nincs gond.Viszont ha 24-es oled-fénnyel beégtek a pöckök az több mint durva, ráadásul 2017-es masina.
A yutúb is elmehet a pi***ba amúgy, igazán megoldhatná, hogy ne legyenek ilyen színes szarok a menüben.
-
Celtis
veterán
válasz dgyuri0123 #25400 üzenetére
Rendben, ennyi esélyt kap majd.
BTW tavaly egy ismerősöm pont a tanácsomra vett LG OLED-et, ráadásul még az előző évjáratból. Azon néztünk meccset és hibátlan volt. -
BenFe
tag
válasz dgyuri0123 #25397 üzenetére
Akkor nekem tuti baj van a szememmel, mert este mondjuk oké a 25-ős Oled fény, de nappal nekem sötét, a gyári "eredeti" beállítás tetszik, de ott az Oled fény 90...
Amúgy nyilván nem az lenne a cél, hogy tönkre tegyem!Joshi: csak az Lg-nél van ezzel baj amúgy? A többi gyártóra nem jellemző, nekik más panelt ad az Lg?