Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
nagyúr
[ASUS ROG/Swift OLED PG32UCDM Gen3] ~ 656k
Semmit nem találok arra, hogy ebben az árban rábeszéljelek erre a típusra.
-
-
ggbuffon1897
őstag
Egyaltalan nem tulszinezett. Vagy nem tudom mibol veszed.
En mondjuk native szinprofilt hasznalok. De azert aruhazakban bemutatotermekben jellemzoen nem eszerint profiloznak.
Ahogy az is h mig a mezei tvre rakot vmi 20fele osztott moslek sd minoseget addig rohadtul nem otthoni hasznalatra tervezett profillal beallitott 4k minosegi videot dobjak oledre.
Holott maradjunk annyiban h consumer tvnezonek teljesen feles az oled es ugyanugy elvezne 3adaron is a sima 4k ips v va paneles tvjet.
-
-
-
ggbuffon1897
őstag
Nem akartam ugy 4k-t , h uabban a meretben. A 4kval igy is csuszkalok a 9070el mint malac a jegen. Ha 4k akkor mar meretben is feljebb akartam lepni. Ez a 32 pont kenyelmes most fuggetlenul attol h oled vagy nem oled. A 165hz meg untig eleg. Cs2 van amire most kezdek visszakapni de nekem ott is eleg 165re lockolva, mar nem versenyszeruen tolom.
-
ggbuffon1897
őstag
Onnan jovok...27 1440p ipsrol 32 vagy 34 volt az opcio. (Bar istenigazabol a 27el se volt bajom, se a merettel se a panellal, csak vannak onjutalmazo reflexeim
) 32bol ertelmes ips 200+ k, akkor meg mar hotmindegy ha oled.De abbol a szempontbol jogos, h erre a heti par orara ez kicsit overkill. Az asszony szerint is, de hat kegyetlen vilagot elunk..

-
-
-
ggbuffon1897
őstag
Az AOCom alapbol 70-60on volt gyarilag, fenyerot is visszavettem 60ra contrastot is 50re. Penteken jott meg, a tobbi beallitassal még nem volt időm machinálni mert hetvegen nem voltunk itthon, a gyerek miatt meg kb este van idom 1-2orat gep ele ulni, akkor meg inkabb jatszottam
en nem vettem eszre semmilyen fizikai rosszullet jelét (nálam azt a gyorsan mozgo pixelhalmazok valtjak ki, pl quake, doom es tsai..attol volt h be is hanytam)En az lg oled tvken eleg alacsony fenyerot es kontrasztot hasznalok, oled feny asszem ilyen 25-30koruli.
Esetleg még a gammakkal tudsz probalkozni.
De ezek csak tippek, nem ertek hozza ilyen melyen.
-
Semin
őstag
Ezt megmondani max egy orvos fogja tudni megmondani, vagy a saját tapasztalatod. Bármi befolyásolhatja pl: látás romlás, egyensúlyi zavarok, fényérzékenység, stb stb
Nyilván minden ember egyedi módon reagálhat, ebből konzekvenciát levonni más ember esetében értelmetlen.
Ha csak OLED-nél érzed próbálj ki más panel típust, vagy -utolsó megoldásként- marad az IPS/VA vonal. Ha mindenhol, akkor nyomás a doki és vizsgáltasd ki mi okozhatja.
-
-
Grampy
aktív tag
WOLED közül színtérlefedettségben csak a Tandem van közel egy szinten a QD-vel, de nincs még belőle 4K. Próbálgasd, és állítsd a szemednek megfelelőre. Valószínű nem ugyanazt a hatást fogod elérni, de valamennyit javulni fog. Mindegyiknek van előnye hátránya. Inkább kicsit a színtér legyen visszafogottabb (amin tudsz javítani szoftveresen), mint kellemetlenséget érezz miközben nézed.
-
Grampy
aktív tag
Ahogy nézem, három fajta színtér beállítás közül lehet választani. DCI-P3 és Wide Gamut-ra tedd, sRGB fakó lesz. Ha előbbi kettőn van, akkor adj egy kis szaturációt ahogy írtam. Nekem az LG 42C5-ön(WOLED) a DCI-P3 teljesen megfelelő, én személy szerint a nagyon túlszaturáltat nem kedvelem. Viszont az sRGB már nekem is fakó.
-
Grampy
aktív tag
Milyen modell? Illetve milyen VGA-d van? Ha Nvidia, próbálj az NV Control Panel-ben a digital vibrance-re adni, ez növeli a szaturációt. AMD-nél azt hiszem display color menüpont. Illetve a monitor képprofiljai között keresd a natív, DCI-P3, Adobe színtereket, ha lehetőséged van rá.
-
FLx
addikt
Az IPS-bol ugye vannak flicker free modellek, ahol nincs egyaltalan PWM. Nekem is ilyenek voltak korabban. Az iPhone OLED kijelzon, a Macbook-nal egyertelmuen latom a villozdast ahogy a fenyero valtozik, de a legujabb Asus WOLED-nel pl. nem. Megnezem meg a QD-OLED-et mindjart.
-
-
-
Csandi
addikt
Ja de azt csak full hd-ban tudja. Akkor már inkább 500hz-es 1440p QD, vagy 540hz-es 1440p WOLED. Versenyezni már nem versenyzek csak high rank. De elég a 240hz is, azzal is megvan a legmagasabb rank akármi FPS-ben meg a top 0.1% aimlabban
4K meg szép, 27 colon a PPI-vel meg pláne.Hát az 5090 topikban elég sokan vagyunk

-
Eagle16
addikt
Elégnek kell lennie, ha nem zsírfoltok vannak rajta. Én úgy tudom hogy elég jó módszer.
Ez amúgy benne van az összefoglalóban is.Kikapcsolod a monitort, vársz 20 percet hogy kihűljön. Először áttörlőd száraz mikroszálassal (Scrub Daddy extra puha), ezzel lejönnek a porszemcsék. Aztán egy másik mikroszálassal, ami enyhén nedves, áttörlöd a képernyőt, utána pedig rögtön újra száraz törlés, így csík és karcmentes lesz. Ha majd ott járok hogy nagytakarítás kell neki, akkor így csinálom és kiderül.
-
4264adam
nagyúr
Ez nem fog változni amíg a felvételek 23.96xx FPS-el készülnek, a 60 FPS felvétel pedig túl nagy tárhelyet foglalna el.
Pontosan ezt a jelenséget nevezik Stutter-nek, van aki érzékeny rá és van aki nem (LCD-n a Frame hold idő miatt nem zavaró, OLED azonnali válaszreakciója miatt igen). Próbáltam megszokni LG A2 és C2 esetében is de mindig elálltam a vásárlástól és TV-nél maradtam az LCD vonalon Samusng Q80 és QN91-el.
Ahogy Csandi
kolléga írja magasabb FPS mellett nincs gond emiatt PC-re tökéletes az OLED. -
Grampy
aktív tag
-
weri
senior tag
Lentebb kell venni a brightness-t akkor konnyebb lesz megszokni. Nekem legalabb 2 hetig tartott mire megszoktam a qd-oled -et. Elotte VA meg IPS monitorom volt, VA-t sokkal nehezebb volt megszokni mint az oledet, gondolom a black smearing miatt.
Oled-nel a fenyero erosebbnek erzodik.
"QD-OLED monitorok képe dinamikusabbnak és fényesebbnek hat az átlagos használat és a multimédiás tartalmak fogyasztása során" -
Semin
őstag
Maga az OLED technológia nem PWM mentes, vagyis villog.
Nekem a telóm és a TV-m is OLED mégsem okoznak semmilyen problémát tartós használattal sem.Ellenben monitornál (Tandem-WOLED) azonnal fáradtak a szemeim, és diszorientált lettem picit. (Kb mintha egy felest letoltam volna) Ezt lehet csökkenteni azzal, hogy hozzászoktatod magad fokozatosan.
Egy 8 órás etap végén sajnos konkrétan bevérzett a szemem, így visszaküldtem. Azóta IPS monitorom van, és 12 órás etap után sem tapasztalok semmilyen tünetet.
Úgyhogy a kérdésedre a válasz: nagyon is!
-
Nem néztem teszteket specifikusan a beégés ellen: amikor vettem még közel sem volt ennyi OLED lehetőség, hardveraprón jött egy jó ár, megvettem és használom.
Beégésnél az volt akkor is a jó tanács, hogy kapcsold be a shiftinget, 5 perc környékén kapcsoljon ki a monitor - megkapta. Azóta használom

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27FG810SUXEN) 4K OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS49AG952NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49A950UIUXEN) 5K DUAL QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) 32bol ertelmes ips 200+ k, akkor meg mar hotmindegy ha oled.

Rosszul fogalmaztam.
Skynet258