- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Íme az új Android Auto!
- KUGOO S1 Pro elektromos roller teszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Eagle16
üzenetére
Nekem nincs ilyen menüpontom, pedig kerestem, nekem csak az Extra menüpont van, de ott nincs screen saver opció, csak a LEA, de az nem oldja meg ezt.
Most ezért próbáltam meg, hogy magasabbra teszem egy kicsit a fényerőt, illetve gamma2, és így úgy néz ki nem csinálja. Alacsonyabb fényerőnél viszont igen. De játékok alatt már kicsit túl sötét nekem 30-as fényerő alatt. Most 50-esen használom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42
üzenetére
Monitorban en is igy gondolom.
tvben visszamentem miniledre, igaz a 2 tv kozott van kb 7 ev
de amire kell arra tokeletes a miniled. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Illetve, nekem ehhez szintén tv szinten van viszonyítási alapom, az 55" CX oledet cirka 5 évig használtuk, vegyes használatban, SDR/HDR/Vision, volt rajta konzol is párszor, és én nem vettem észre, hogy csökkent volna a fényerő..
@Csandi: Persze ezért is mondtam, h ez csak lábjegyzet, és csak h a technológia már elvileg megvan.
Illetve van 3/5 év gar manapság..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg ott lesz a Micro RGB, amiből már van tv, és elvileg az versenybe száll az oleddel, elvileg majd talán jobb is lehet majd nála, vagyis ilyen pletykák mennek, de nem láttam még microRGB tv-t. Illetve azt sem tudom, hogy abból lesz-e egyáltalán monitor. De ez mondhatni off ilyen szempontból, szal sry. A miniled pedig mondhatni VA, azért nehéz összehasonlítani az oleddel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
AOC-nál ezt az auto fényerő állítást valahogy meg lehet szüntetni, ki lehet kapcsolni? Amúgy is visszavett fényerővel használom, de így is csinálja, és néha elég zavaró már..
Csandi: Erre vannak a képjavítók a TV-knél, amik ezeket javítják, de őszintén szólva nekem ezektől kifolyik a szemem.. engem nagyon zavar.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
madkiller
üzenetére
Én ezért mondtam h alkoholos szemüvegtörlővel takarítottam eddig a monitorokat, és a amíg oled tv-m volt, azt is, egyik sem lett karcos.
A szemüvegek felülete is eléggé kényes tud lenni, főként több védőréteggel, stb.. és azokat sem karcolja. Nyilván ha rákerül bármi por, stb..
De akkor csináltam azt h először mikroszálas, utána szemüvegtörlő.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Alapesetben ha jól sejtem bármilyen puha mikroszálas jó lehet.

Bár én a maszatokat még mindig szemüvegtörlő kendővel szoktam letörölni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Őőő.. TV-nél 50" felett a Samsung is kimegy.. csak ezt sokan nem tudják, illetve amúgy minden külső szerviz, mert nem tudod mondjuk a buszon elvinni. Sőt, van aki a 43"-as miatt is kimegy, de ez ritka, mert az könnyen szállítható.
De ez nem ide tartozik.
Monitornál is hasonló a szitu, de pl. az AOC amúgy is futárt küld szinte mindenért.. Vagyis amit én 34"-ban intéztem (AOC, Philips) mindenért küldték a cserét, és a hibásat elvitték. Nem kellett bevinnem sehová.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Skynet258
üzenetére
Én most 36-os fényerőn használom, és pl. fut az RTSS is ingame, és annál simán észreveszem, hogy lentebb veszi a fényerőt, úgy, hogy az uniform brightness be van kapcsolva.
Megnéztem, fw update nincs. Úgy néz ki, hogy az AOC-k ilyenek. De ez csak tipp. Plusz én nem is találtam hozzá opciót.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Skynet258
üzenetére
A végső célom az lenne, hogy ne égjen be pár hét után.
amint a DQ-OLED-nek sikerült abszolválnia... Talán 1 hetet bírt ilyen formában..Távoli asztalon dolgozom, napi 8-10 óra, ikonok tálcán lent, ami nem változik..

Na, de akkor oké, köszi

Elvi kérdés volt.. nem feltétlen a kínzás..

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ezek után bátorkodom feltenni a kérdést, sima SDR fényerő itt mennyire beégés veszélyes?
mivel a 34-es Philips-em SDR mellett talán 80-100 nit körüli állandó fényerővel is képes volt beégni.. De az QD-Oled volt.. Az AOC WOLED, lehet ezért is fura.. de akkor adnék neki fényerőt.. Úgy valamennyivel elviselhetőbbnek tűnik..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgatom megszokni az SRGB módot az AOC-nál, de őszinte leszek kifolyik tőle a szemem.
A 34-es Philips oled-nél nem volt ennyire zavaró, mint ennél.. nem értem miért..
Alapból alacsony fényerőn használom, 30-40 között, mert nem kell nagyobb, de nem értem miért ennyire fura..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42
üzenetére
Őszinte leszek, én szemüvegtisztító kendővel takarítom a monitorokat, tv-ket évek óta. Utána max száraz mikroszálas kendő.
Ez eddig mindig bevált mind matt, mint fényes felületre.. Nem karcol, nem mattította meg a fényes felületet sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Most a hétvégén próbálgattam, de az srgb valahogy nem jön át.
Fogalmazzunk úgy, hogy "túl meleg színű.." Másképp nem nagyon tudom elmondani, hogy mi a problémám vele.. Marad a DCI-P3. Úgyis csak SDR van, alacsony fényerővel. Lehet az srgb is jobb lenne magasabb nit mellett, de így nem jó.
MArad ez. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy AOC AG276QZD.
Uniform brightness-t érdemes bekapcsolni? Fényerőt leveszem amúgy is SDR-ben.
Áttettem SRGB módra, de őszinte leszek, nekem így nem annyira tetszenek a színei.. Adtam neki nvidia digital vibrance-al egy kicsit, 50-ről 55-re.
AOC-nál mehet az SRGB mód bátran? Vannak ezzel tapasztalatok?

Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Samsung Odyssey G5 LS27CG510 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- MOMODS 15.6" 1080P FHD IPS FreeSync Portable Hordozható monitor!
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraGear Gaming Monitorok : UPDATE! 03.13!
- LG 86QNED913PA / Mini LED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 120Hz & 3ms / 900 Nits / HDR Dolby / HDMI 2.1
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch5 LTE 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

AG276QZD
reméljük gyorsan cserélik..
Rosszul fogalmaztam.