Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
válasz
lavorka
üzenetére
Mindhárom jó.
LG WOLED panel, másik kettő QD-OLED.
LG és Samsung matt bevonattal rendelkezik, a Dell az fényes. (kontrasztosabbak, élőbbek a színek, de jobban tükröződik, és óvatosan kell tisztítani, mert könnyen mikro karcossá tehető)WOLED előnyei, hogy nappal is fekete marad a fekete szint.
QD-OLED-nél fény hatására kililul a képernyő, így nappal kevésbé tudja tartani a fekete szintet. Este mindkettő ugyanolyan jó. QD előnye még a homogénebb panel, és a nagyobb színtérfogat.Nekem is 27GP850-esem van. Készülj, hogy a 1440p-n a szövegélesség egyáltalán nem lesz olyan, mint IPS-en. Én láttam havernál G6-ot, nekem nem tetszett az IPS-hez képest, de mivel én sokat olvasok monitoron, így megtartottam, és másod kijelzőnek vettem egy 42"-es OLED TV-t. Egyébként MacType progival valamelyest javítható. Természetesen, ha csak játékra és media fogyasztásra kell, akkor ez nálad nem annyira releváns.
-
Grampy
aktív tag
Összhatásra értettem (méret, glossy, mélyfekete bármilyen napszakban, HDR), mivel írtam, film és gaming megy rajta, minden másra 27" 1440p nano IPS-t használok.
Nálam a 27" 1440p oled nem volt opció text clarity miatt. 32" 4k meg aranyáron megy. Ezt a TV-t meg nagyon jó kedvezménnyel vásároltam. (150e ft) -
Grampy
aktív tag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Én is ezt vettem másod kijelzőnek gamingre, filmre. Megfelelő távolságból nagyon pazar.
-
Grampy
aktív tag
Ez a G5 csak DP 1.2, óvatosan, ha valakinek esetleg kellene a HDR.
-
Grampy
aktív tag
Köszi Nektek!
Kipróbálom, ha érzékeny leszek rá, akkor megy vissza. -
Grampy
aktív tag
QD-OLED monitor tulajok, akik IPS-ről váltottatok és sokat ültök előtte. Tapasztaltok bármilyen szem és fejfájást az IPS-hez képest? Akár csak egy sima web böngészés, átlag felhasználás közben.
-
Grampy
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
Nappal-este vegyesen. Ha fényeset veszek, akkor szerintem megtartanám böngészésre, és minden egyéb másra a matt IPS-emet.
Philipsnél nem nagyon jön be ez a full ezüst dizájn.
Az MSI MAG 271QPX E2 amivel szemezgetek. Igaz “csak” 240Hz, de SP gamingre elég lenne.
Viszont a Samsung 200e Ft lenne Telekomnál hűség hosszabbítással, és akkor ez matt révén kiváltaná a gamingen kívüli felhasználást is. Még agyalok, hogy ér-e nekem annyit a fényes kijelző, hogy másod monitornak tartsak egyet. -
Grampy
aktív tag
Hauptmann: Az kellemetlen, nálam macska nincs, ez a veszély nem fenyeget.
emiki6: Pfuh engem nagyon tud zavarni, ha poros a kijelző. Bár úgy bánok a dolgaimmal, mint a hímes tojással, csak nem lenne gond. Emiatt gondolkodtam el most a matt QD-OLED-en (Samsung Odyssey G6), bár a fényesnek jobb a képe mindenhol azt olvasom. Illetve volt nekem is LG C1 TV-m, valahogy élethűbb volt azon a fényes üvegen keresztül a kép. -
Grampy
aktív tag
Köszi! Akkor nagyon óvatosan nem lehet gond vele. Hozzászoktam, hogy a matt IPS monitoromat minden nap törlöm a portól, ezért kérdeztem. Nekem is van finom mikroszálas kendőm. Szárazon szoktam, de a matt sokkal igénytelenebb ebből a szempontból. Viszont volt LG C1 TV-m, az fényes, és ott sem volt gond a szárazon törléssel. Mikrokarc nem volt rajta. Viszont a QD OLED monitorokra sokan panaszkodnak, hogy nagyon kényes.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalataitok a fényes QD-OLED képernyőkkel karcolódás téren? Elég sok reddit bejegyzés van erről. Valóban egy sima puha mikroszálas kendő is "megsértheti" a felületet? -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Az Acer Predator X27UX1biiphx ([link]) vajon Gen2 vagy 3-as QD OLED panelt használ? -
Grampy
aktív tag
válasz
Frorika1972
üzenetére
A manuális pixelfrissítőt csak panel egyenletlenség során érdemes alkalmazni, egyébként az elektronika számolja az üzemórákat, így 4 összegyűjtött üzemóra után automatikus pixel frissítést csinál, de csak ha standby mode-ban van, ez pár perc szokott lenni. Ha a monitor használatban van, nem kezdi el, max figyelmeztet, hogy itt az ideje lefuttatni. Írtad, hogy egész nap megy a monitor, így néha majd kapcsold ki, hogy lefusson az automata pixelfrissítő.
-
Grampy
aktív tag
Sry
-
Grampy
aktív tag
144Hz-es csak, de az 4K ugye, oda hardver is kell. Volt anno 65C1-em, szerettem nagyon, ez is biztos ütne. Majd meglátom, de a Samsung G6-ra is kíváncsi vagyok. Köszi a személyes monitor beszámolókat, az AOC tapasztalataidból is okosabb lettem!
Shkiz0: Köszi a gari infót!
-
Grampy
aktív tag
Igen én nekem is ez motoszkál a fejemben. Bukni nem buknék rajta eladásnál. Annyi, hogy még filózom, hogy a G6 vagy 42C4 legyen (ez 190k lenne). Mert akarok dupla monitoros rendszert, sarokasztallal, ugyanis sokat böngészek, szoktam fotókat szerkeszteni, zenét szerkeszteni, és ezek mind olyan programokban történnek, ahol sok a statikus tartalom. Ezekre meghagynám az IPS paneles 27GP850-et, játékra, filmre meg menne OLED.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Home server / házi szerver építése
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Jövedelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anno 117: Pax Romana teszt
- Autós topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Sry
Skynet258