Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Lehet én vagyok itt a naiv, és túl optimista fószer, de én hiszem azt, hogy 1x lesz valamilyen úton módon, és formában változás ,ha nem is rögtön egyből, de szépen lassan, addig megpróbálok fent maradni a vízen, és most már arra az útra lépni hogy most már 30 évesen tovább képezni magamat olyan irányba amit nem csakhogy szeretek, de több pénzt is hoz a konyhára mint a jelenlegi irodai állásom, vagy valamiféle kiegészítési összeget kiszedni azokból a mellék tevékenységekből amiket szabadidőmbe csinálok.
Nem mellesleg én próbáltam külföldön egy 4 éve, egész pontosan Angliában, együtt éltem az ex barátaimmal, jól kerestem egy igencsak alap fizikai munkával, ami a raktározás volt, de 4 hónap honvágy után úgy döntöttem ,hogy vissza jövök ebbe a poros és koszos országba, mert hiába keresek havi szinten jól, közel 400 ezret forintba átszámolva a kinti fontot, nekem a lelki béke és a barátaim közelsége, meg azok az események, expok amik itthon vannak, azok kint nem voltak meg, abban a városban, ahol én Anglián belül éltem. Plusz indok volt amiért haza rongyoltam az Egyesült Királyságból, azaz, hogy a barátaimmal lehetetlen volt együtt élni, még egy valamire való saját szobám se volt kint. Hiszen úgy mentem ki hozzájuk hogy nekik már megvolt az albérlet jóval korábban, ami pont akkora volt hogy csak nekik felelt meg négyzetmétert tekintve. Én meg egyedül nem akartam külön költözni, mivel a társaság híve vagyok, kint meg összejön egy angol ill más náción belüli nővel, és ott letelepedni, hát kösz nem...
-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Hát ha itt 22-ben nem lesz változás, és a sok nyugdíjas szeme nem nyilik ki attól, hogy a nyugdíj kiegészítésük 10 ezer forint helyett már csak összesen 9 ezer, akkor a következő nem csak 1-2 évben, de a 22 után érkező újabb 4 évben is durva és cringe világ vár ránk. Én nagyon reménykedem benne, hogy 2 év múlva itt sikert arat a másik oldal.
-
Dyrtyho
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
az eMagon vannak BerlingerHaus kések, elég jól néznek ki, és szerintem nem is rosszak, vagy ott van még a Fiskars is.
-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Grashem, ugyan kérlek, az annyira sznob, akkor már inkább a Budai Várban található Hilton Hotel, azaz igazi újgazdag felvágás
jó kilátással, előkelő reggelivel.Amúgy meg ha a vírus terjedést akarják elkerülni, akkor miért nem reggel 7-től délután 5ig ingyenes a parkoló házakban való parkolás ? Akkor sokkal többen választanák a saját gépjárművüket mint a tömegközlekedést, köztük én is, mivel a cég ahol melózóm, levélben értesítette az itt dolgozókat, hogy aki teheti autóval járjon be, cserébe fizetik a benzint. Csak én meg azért nem tudok autóval járni, mert olyan környéken dolgozom, ahol nem szívesen parkolnék autóval az utcán
viszont van a közelben egy parkolóház, de ott meg 400ft/óra a bérleti díj. Ezért lenne jobb számomra, meg szerintem sokan mások is örülnének neki, hogyha a parkolóházakat inkább a csúcsidőben tennék ingyenessé, nem pedig este.#75240 erdey_a : Ne is mond, én is ki vagyok tőlük, eleve miért nem lehet este 20.00 óra után az utcán lenni, ha mondjuk az ember friss levegőt akar szívni, és sétálni egy jót, mondjuk az Erzsébet Hídon, és annak környékén ? Vagy csak szimplán autózni céltalanul, amit az intézkedés előtt, hozzám hasonlóan, szinték nagyon sokan megtettek. Értem én, hogy Ausztriát másoljuk, meg hogy az EU ne pattogjon nekünk, de valahogy.....áhh, inkább nem mondok semmit
-
Dyrtyho
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Észrevételem szerint az este 19.00órás határidőben rajtam kivül, munka után nem kevés ember vásárolt be, nyilván nem voltak tömegek, meg hosszú sorok, de azért várni kellet az önműködő pénztárak előtt is. A vásárlási idősáv meg megint nem lesz kihasználva, főleg úgyhogy a nyuggerek azokon kívül is mehetnek a boltba a többiekkel együtt. Akkor meg mi értelme van az egésznek
Arról nem is beszélve, hogy néhány munkahelynél belefér a reggel 9 órás kezdés, ami előtt 1-2 falatot magához tud venni az ember a tömegközeledéshez haladva, de azért az még sem bevásárlás. Nem lehetne 7-tól 9-ig a vásárlási sáv ? Sok papper meg mammer úgyis olyankor szokott elindulni a piacra
a délt igazán meghagyhatnánk a dolgozó, boltba kijáró ember számára -
Dyrtyho
őstag
-
Dyrtyho
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Személyi kölcsönhöz tartó biztositás ami a Grupamánál van, ezért plusz 2 ezret fizetek a kölcsönnel együtt. Ez pedig arra szól hogyha bármi történik, halál eset, kereső képtelenség, akkor a biztositó kifizeti egy ideig a havi törlesztőmet
-
Dyrtyho
őstag
Szerintetek ilyen esetben lehet fellebezni a biztositóval szemben ?
A helyzet a következő :
Tavaly november 22-én, 2,5 évre felvettem egy kisebb személyi kölcsönt az OTP-től saját felhaszálásra, mivel akkor még úgy tűnt hogy minden okés lesz a munkahelyemen, hiszen semmi előjele nem volt annak ami március végén történt. Ugyanis az alvállalkozó alól kiszállt a fő, izraeli cég, azzal hogy elköltöztette a munkavégzés helyét Pestről Gyálra, ezzel együtt pedig egy leépitést is csináltak, ami azt jelenti hogy az eredeti 23 főből, csak 15-re redukálták a létszámot. A 3 hónapig voltam munkanélküli, közben persze kaptam álláskeresési támogatást, és az alatt vonták is le a havi törlesztőmet. Júliusban történt meg hogy nem volt akkora összeg a kártyámon hogy levonják abban a hónapban is a kölcsön részletét. Igy hát a biztositóhoz fordultam hogy a júliusi haviban segitsenek ki. Sajnos csak 2 hete tudtam benyújtani nekik az általuk kért papirokat. Múlthéten kaptam a levelet tőlük hogy elutasitották a kérelmem, mert a volt fönököm által adott papiron nem szerepel az hogy a cég megszűnt, csak az hogy közös megegyezésel lett vége a munkaviszonyomnak.Röviden tömöre ennyi lenne a történet, és én arra gondoltam hogy felkeresem a volt fönökömet, hogy adjon egy olyan levelet amiben az áll hogy a cég szűnt meg, és nem nekem mondtak fel.
-
Dyrtyho
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én pl próbálkoztam a köreimben lévőekkel ismerkedni ,és ott két opció van, az egyik akiknek vagy van valakijük, vagy épp már kialakulóban van egy következő kapcsolata. A másik részleg akiknek meg túl fiatal vagyok a 29 évemmel, pedig szerintem egy kapcsolatban a kor annyira nem sokat számit, mint azt sokan gondolják. A társkereső oldalak, applikációk meg úgy kukázhatóak ahogy vannak....discokba, szórakozóhelyekre pedig alig járok, vagy ha megyek is, akkor is olyan barátokkal logok ott, akikkel egy zenekarért rajongunk. Bár lehet velem van a gond, hogy élőben sokkal visszahúzodobb vagyok mint irásban, hiszen az előző exeimet is online szedtem fel
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Én úgy gondolom hogy azért nehezebb ismerkedni, mert a legtöbb lány, tisztelet a kivételnek, sokkal inkább anyagiasak lettek, mint anno voltak. Persze léteznek olyan nők is, akik nem a pénz miatt jönnek össze egy-egy palival, hanem a stílus, személyiség, és belső értékek miatt, csak mára már ezen nők személye elég kevés, mondhatni ritkák mint a fehér holló
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Sajnos a mai, modern világban nagyon nehéz ismerkedni, igy sok az egyedülálló ember, aki csak a barátaival megy nyaralni, szóval aki családos ember, annak 2-3x annyiba kerül akár egy külföldi vagy itthoni nyaralás mint egy szinglinek.
(#68159) Spet
Azok a régi jó, pop up!-os reklámok, amiktől vírusos lett sokunk gépe
-
Dyrtyho
őstag
Az a durva, hogy pont múlkor dumáltunk kollégáimmal a melóhelyen, hogy sokkal olcsóbb külföldön nyaralni, mint idehaza valamelyik érdekesebb tájföldünkön eltölteni néhány napot. Csak egy példa :
2018-ban Máltán töltöttünk egy hetet a barátaimmal (4-en utaztunk ki) 7 nap olyan 70 ezer forintba került repüjegy + szállást illetően per fő, 100 ezer forintot vittünk költöpénz gyanánt. Oké, én még külön shoppingoltam az utazás elött plusz 130ezerért, ruhákat, órát, és egy GoPro Hero 4 Black-et. A napi költekezésre olyan 13 ezer forintot (40 eurót) löttünk be, és 10 ezer forinttal jöttünk haza.
2017-ben Siófokon voltunk, ott csak a szállás volt 5 napra fejenként 39 ezer forint, akkor az autóbérlés 3 napra 30 ezer forint, a napi programok 4-5 ezer / helyszín, a kajálásról már nem is beszélve, hát a nyaralás végére nem is maradt nagyon pénzünk.
Szerintem érthető hogy sokan miért adnak ki inkább több pénzt egy külföldi útra, mint sem Magyarországon belül gondolkodni.
-
Dyrtyho
őstag
Phu, én próbálkoztam a megújult Petőfi Rádióval is, hát amióta nem Buda Marci vezeti hanem a Harsányi Levente, hát felidegesit már csak a hülye hangjejtése, a hangszinéről ne is beszéljünk, a Szabó Győzőt még úgy el lehetne viselni, de valahogy engem konkrétan irritál. Amit szívesen hallgattam volna az a Rock Rádió, de az megszűnt, a Retro és Sláger meg túl normális számomra. Szóval maradt a Balázsék.
(#68121) ToBeY : Én WC papirral fogom meg a poloskákat, és a WC lehúzos megoldással irtom őket

-
Dyrtyho
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
persze, meg VIP kanapét nekik házimozival nem ? 
-
Dyrtyho
őstag
Rádió témához hozzászólva, munkába menet a kocsiban a reggeli órákban a Rádió 1 szól, tudom erőltetett poénokat lövögetnek a Balázsék, de sokszor olyan témáról beszélnek amiken elmosolyodik az ember, és igy könnyebben indul a napja, ha meg délutános vagyok, akkor meg sokszor USB szól a verdában, mert a legtöbb adón ugyan azok a számok mennek lejátszási listába ismételve, a saját pendriveomat meg én magam válogatom össze, plusz amúgy sincs idehaza HIP-HOP stílust képviselő frekvencia, pedig anno, pár éve volt ha jól emlékszem
-
Dyrtyho
őstag
Annyira imádom kora reggel azokat a soföröket, akik látják hogy nem fogok megállni nekik, ők akkor is bevágnak a sávomba, majd elakadás jelzővel megköszönik hogy beengedtem őket....
a másik jó képességűek csoportja, azok akik eleinte a csak előre menő sávban haladóak, akik a kereszteződésnél, pont zöld lámpánál rá jönnek, hogy ja, ők amúgy igazából jobbra akarnak menni, nem pedig arra amely sávra rááltak...az ilyenektől vagyok ki ideileg, és persze akadályoznak a munkába menetelben.....

-
Dyrtyho
őstag
Megint változik a rang rendszer

A következő idézetet az arcképes topikból másoltam ki
"Tisztelt felhasználók!
Amint értesültetek róla átalakult és formálódik az új rangrendszer, a végleges verzióig még változhat a rang/hsz. szám, így a végleges ragrendszer beálltáig nem tudjuk elbírálni jogosult-e valaki vagy sem. Amint végleges lesz az új rangrendszer a topik is ki fog nyitni.
Türelmeteket és megértéseteket köszönjük"!
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Mennyiért vesztegetik ezeket az internet rádiókat ?
Amúgy nyugi, Pest se jobb, mert nálunk ami van, és "mai" slágereket sugároz, az Petőfi Rádió, Manna Fm, Rádió 1 és ugye ott van a Tilos rádió, de az inkább underground stílust képvisel, mint sem kereskedelmit. Jó, a Petőfi az még viszonylag tartja a trendet, de a Rádió 1 az kb 2010 számokat sugározz, és nem azt ami a legfrisebb. A Manna Fm-ről pedig annyira nem tudok nyilatkozni, mert annyira sokat még nem hallgattam
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Na én azokat az új rap előadókat akikről beszélsz, konkrétan ki nem állhatom, mert ők azok akik már a Soundcloud és Youtubeon váltak ismerté. Emelett úgy gondolom, hogy csak az előttük betőrő nevek azok akik még tudnak értelmesebb szövegeket tenni a zenéikbe, mint pl Machine Gun Kelly, G-Eazy, Kendrick Lamar, Asap Rocky, The Weekend, és persze a nagy öreg aki nem olyan rég tért vissza, Eminem. Szóval azért könyörgöm, ne vegyük már 1 kalap alá a régi és az új mc-ket, és ezáltal mindről azt mondani hogy csak a drogokról és a kamu bling-blingről szövegel
-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Én ezért hallgatok inkább rap/hip-hop és house zenéket, meg persze tecnot, mert ott nincs ez a nyávogás, bár már lassan ott is előjönnek ezek az új hullámos, soundcloudon népszerűséget szerzett előadók, már mint a rap felhozatalban. A pop-ban pedig szerintem csak azok a jó énekesek, akik női neműek, a férfiaknak valahogy sosem állt jól ez a stílus a zene iparon belül
én mondjuk azt se értem hogy Ed Sheeran hogy lett ekkora felkapott valaki, amikor nincs különlegesebb hangja mint a többi hasonló kollégájának, pl Adam Lavin-nek. -
Dyrtyho
őstag
Na jó, ez már gáz az országunkra nézve
Onkológiai ellátásban Románia is kezd lehagyni minket
Bytheway, úgy tünik Gerendai Károly se ismeri Ed Sheeran, Foo Fighters, és Post Malone-on kivül a többi fellépőt zeneileg
[link] -
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
De amúgy komolyan, én mint a nagy hip-hop/rap zenei stílus imádó, csak fogom a fejem hogy mik ezek a nevek, hogy 69xine, Tekashi, meg Lil Pump. Mert én legutojára Asap Rocky, Wiz Khalifa, Travis Scott, Waka Flocka Flame, és G-Eazy-ről kaptam az infot, hogy ők az újabb nagy nevek

-
Dyrtyho
őstag
Eddig 2x voltam Szigeten, 2011-ben, ahol már nem emlékszem ki volt a nagy név, talán Placebo, de a koncertje alatt uncsitesómmal inkább Honfoglaló sátorban kockultunk. A 2015év évben pedig Hollywood Undead, Major Lazer, Nero volt ami miatt óriási bulinak éltem meg a fesztivált.
Viszont ha már koncert, akkor szintén ugyan abban az évben, a Barba Negrás Papa Roach, és a 2014-es DMX fellépés volt nagy hatással rám, gyerekkorom egyik álma volt élőben látni az amerikai nagykutyát, aki mára már eléggé rottyra került a folytonos börtönből ki és be járás miatt. De ettől még óriási rap bulit tolt le a Pecsába (R.I.P)
-
Dyrtyho
őstag
Én a mai napig imádok úgy főútvonal mellet lakni hogy hajnalban hallom a 30 perceként közlekedő éjszakai busz, hajnali hév hangját, ezt megspékelve egy kis utca zajjal, amihez társul még játszótéri hanghatások is. Jó, mondjuk olyan kecóban nöttem fel ahol ezek szintén jelen voltak, de ettől város a város. Sosem tudnék vidéken élni, never
szóval nálam nincs probléma az alvással 
-
Dyrtyho
őstag
Nem néztem az elmúlt pár esztendőben a jegyárakat, volt fontosabb dolgom is, mint Sziget Fesztiválal foglalkozni, csak most rá csekkoltam kiváncsiség képp, mert most lenne is kedvem, meg volna is pénzem rá, de ennyiért ez már sok nekem is, meg Macklemore-ra & Post Malone-ra is kiváncsi volnék, de igy off
-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Az a durva, hogy én 4 évvel ezelőtt, 2005-ben 16 ezerért vettem meg egy akkori napijegyet, ráadásul hétvégi napra szólt volt, amire alapból drágább a jegy a nagyobb látogatói szám miatt. Mellesleg pedig nem sírok, csak egyszerűen hiányolom a lemezlovasokat a palettáról ennyi, mert én az ő elektronikus zenéiken nöttem fel, és szeretem a mai napig, pl Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Nero, stb. De idén egy ilyen nevet se látok. Félre értés ne essék, a rockal sincs bajom, mert ott van a Limp Bizkit, aki idén meg a Volton lépett fel, akkor a Hollywood Undead. Foo Fighterst meg sosem hallgattam. De visszatérve a Szigetre mint témára kint a Gyros valami 2000-3000 ft környékén van/volt amikor utoljára kint voltam, azzal úgy jól lehet lakni, jégkása meg 700ft. De lehet hogy ezek is drágultak a jegyárak mellett, szóval erős túlzás volt részedről az 50 ezer, én szerint 35-40ből is meglehet úszni egy napját a fesztiválnak. Persze no offense

(#67608) ToBeY Lehet csak én vagyok ennyire mahozista, de én pl élvezném és jobban is aludnék a koncertek háttérzajával

-
Dyrtyho
őstag
Meg ahogy látom a lineupból alig vannak dj-k, csak 1-2, amig pár éve tele volt a nevükkel a felhozatal. Egyedül talán Mecklamore-t vágom, meg a W&W formációt, a de többieket...jó tudom, az elektronikus zenére ott a Balaton Sound....
de azért a Szigeten is voltak 4 évvel ezelőtt amikor utoljára kint voltamAhogy érzem magam a lineupot látva

-
Dyrtyho
őstag
Nézve a fellépők listáját, a külföldi zenészek 90%-át szinte nem is ismerem, velem van a gond, vagy az új vezetősége már nem is igen akar nagy világsztárokat újra elhozni a fesztiválra, mint pl Major Lazer, Nero, stb ?

(#67593) fokukac én nekem csak akkor van határidő ha felgyülemlik egyszerre a sok meló, mert mondjuk olyan nap van, amúgy nyugis a melóm

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
jó kilátással, előkelő reggelivel.
viszont van a közelben egy parkolóház, de ott meg 400ft/óra a bérleti díj. Ezért lenne jobb számomra, meg szerintem sokan mások is örülnének neki, hogyha a parkolóházakat inkább a csúcsidőben tennék ingyenessé, nem pedig este.
Arról nem is beszélve, hogy néhány munkahelynél belefér a reggel 9 órás kezdés, ami előtt 1-2 falatot magához tud venni az ember a tömegközeledéshez haladva, de azért az még sem bevásárlás. Nem lehetne 7-tól 9-ig a vásárlási sáv ? Sok papper meg mammer úgyis olyankor szokott elindulni a piacra
a délt igazán meghagyhatnánk a dolgozó, boltba kijáró ember számára

szóval nálam nincs probléma az alvással