Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hth
tag
Teljesen igazad van . Másra valö a nagy fényerő és másra a stabilizátor.
De ha nincs pénzünk minden célra külön obit venni,talán jobban használható egy hosszab zom stabilizátoral és kicsit kisseb fényerövel mint forditva.
Igaz hogy a stabilizátor nem egy mindent megoldó dolog,de ( +1Fé ) az sem egy nagy szám!
2-3 az már talán. -
Bubanc
aktív tag
jó igazad van, csak hasraütésre mondtam ezt, valójában tényleg inkább f8 környékén jellemző az 1/60, de a lényegen nem változtat, repülőnél nem annyira szerencsés, ha negyon kicsire vesszük a mélységélességet legtöbb esetben, de majd utánna nézek mások milyen beállításokkal csinálják a jó képeket
-
Hth
tag
Az IS az tuti a levegöben is kérdés menyire tudom követni a célt.
Azért van egyes obiknál csak egyirányu stabilizálás is. -
donzoli
aktív tag
-
Hth
tag
1/60-ad kell stabilizátoral,nélküle 1/200-ad 200mm esetén !!!
Fényértéktöl és fénytöl fügetlenül,csak a bemozdulás el kerülése végett.
Az más kérdés mijen világos lessz a kép.
-
Bubanc
aktív tag
válasz
donzoli
üzenetére
Ha nem süt a nap akkor is kell f4-en kb 1/60-ed, hogy szépen exponált képet kapjunk, na most ez 200 mm-en támaszték nélkül, szerintem nehezen kitartható... pedig nem is vagyok alkoholista
szürkületről még nem is beszéltem... elsősorban a repülő fotózás miatt kellene... spotterek
jó igen oda meg vihetek állványt 
-
lesaux
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Kb. 135-től már 5.0.
-
Szten Márs
nagyúr
MTF resolution diagramokat nézni meggyőződésem, hogy értelmetlen. Csak példaként, olvasd el ezt: [link] (Ha még több dolog érdekel, akkor esetleg ezt is: [link])
És ezen túl is erősen kétséges számomra a valós képminőség és egy MTF ábra kapcsolata. Amit tenni tudsz: tesztképek nézegetése. Akár tesztoldalakon, akár a pixel-peeper.com -on. Ez utóbbin szerintem van bőven elég.A 70-300-nak 200-on mekkora a fényereje, nem tudod véletlenül?
-
Hth
tag
Bubanc: Szerintem nyugottan meg veheted a 70-300 IS-t nagyon jól fogod tudni használni.
Nekem ennek az elödje volt a 75-300 IS annak is szép képe volt,gondolom ennek meg csak jobb lehet. (http://www.photozone.de/canon-eos/200-canon-ef-70-300mm-f4-56-usm-is-test-report--review?start=1 )
A felbontása mindenhol a NAGYON JÓ tartományban van,a szinhia minimális,vignyettálás szintén . A végén azt az 1Fé veszteséget bőven kompenzálja az (IS). -
Bubanc
aktív tag
válasz
Papichulo
üzenetére
ez a téma foglalkoztat engem is már hónapok óta és nem tudok dönteni... a 70-200 F4 L igazából nem alternatíva, mert kézből is sokat fotóznék vele... viszont nem tudom meg ér-e ennyit ez a hobbi, hogy 70-200 F4 L IS-t vegyek 240ért... már már kezdtem rábeszélni magam a 70-300 IS-ra, de még olvasgattam a neten és megint elbizopnytalanított.... a hozzászólások kb 80 %-a azt mondja, hogy 70-200 F4 L-t(IS nélkülit) vegyünk 70-300 helyett, de ez nekem nem alternatíva
és ennek a 80%-nak az 50 %-a azt mondja, hogy annyira vacak és lágy a képminősége a 70-300-nak, hogy elmegy a kedve a fotózástól....A kérdésem az, hogy tényleg ennyire sz.r a 70-300?? Hogy lehet, hogy akkor a photozhone.de-n meg azt írják, hogy EF 70-300mm IS can be almost described as a hidden Canon L lens... meg hogy 300 mm-en sincs igazán nagy visszaesés a remek optikai minőségében... ráadásul ha az MTF resolution-t nézzük minimális a lemaradása a 70-200 L-hez (IS nélküli) képest... ez azt jelenti, hogy ők egy kivételesen jó példányt teszteltek, és általában sokkal gyengébb, vagy mi az igazság?
-
donzoli
aktív tag
válasz
Papichulo
üzenetére
szerintem, ha van lehetőséged, akkor próbálj ki egy 70-200 f4 L-et mielőtt megveszed a 70-300-at.. jó nyilván nincs IS, de ez a 200as végén f4 (és tűéles f4-en is) az másik meg f5,6 ez azért nem mindegy. Szebb a háttérmosása is a nagyobb fényerő miatt és akkor a felépítésről (nagyon egyben van, nem lötyög, nem forog..) még nem is szóltam. Nekem nemrég óta van 70-200 f4-em és mint majdnem mindenki én is beleszerettem..
remélem segítettem.. -
Stitch
őstag
válasz
Papichulo
üzenetére
Nehogy véletlenül a 75-300-at vedd és akkor remélhetőleg nem fogod megbánni, de nem én beszéltelek rá.
Komolyra fordítva a szót, hobbi célra ez és az 55-250-en tökéletesen megfelel, csak tudni kell használni őket. Szerintem 200mm felett már érdemes támasztékot keresni vagy monopodot használni, az IS sem mindenható. Én az 55-250-en gondokodtam jódarabig, de aztán egy kompaktba ruháztam be, úgyhogy az még várat magára. Nem telézek sokat, ha meg rámjön, akkor van egy fix 200-asom, bár igaz, hogy elég korlátozottan használható. -
Papichulo
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Valaki meg azt mondta hogy olyan a gyökere mint egy döglött teve

-
Papichulo
tag
Az új géphez akarok majd venni új obit,mert most csak a kit van. Nézelődtem és nekem ez a legszimpibb: [Canon 70-300/F4-5.6 EF IS USM objektív(katt)] ,de gondolkozom azon is amit itt sokan ajánlotok a 70-200-as L-es obin is,de abból nekem szerintem hiányozna a képstabi. Ha nem lesz elég pénzem akkor meg lehet hogy csak egy ilyenre ruházok be [Canon 55-250/F4-5.6 EF-S IS objektív(katt)] Nah mit gondoltok?

-
Fejo
őstag
válasz
ServerWorks
üzenetére
"szóval 70-200 f/4 L IS USM... eccerüen gagyi, mint az IS nélküli verzioja... fujj, nem kell"
Mivan?

-
Cassidey
senior tag
válasz
ServerWorks
üzenetére
artworktol. mindenre
ez az alapobim. de portrera vettem meg "kb egesz alakosra". (de babakat es egesz kicsiket fotozom leginkabb, naluk meg mas ugye az egesz alak mint nalunk.) -
Cassidey
senior tag
válasz
ServerWorks
üzenetére
gagyi
oke..amugy ja, egy jo kepert ki lehet. de nekem nem azert kellett, h neha elovegyem, hanem folyamatos hasznalatra, arra meg nem art egy jobban kezelheto cucc. index eskuvofotos topicjaban is van egy srac, aki a 70-200/2.8 IS-el dolgozott, es o is kurvara kiakarta valtani vmivel, mert ha tobb oran at hasznalod gaz. de te tudod neked hol van ez a hatar, sok szerencset a Sigmahoz, azert probald ki vasarlas elott.

-
kiskornel
addikt
válasz
ServerWorks
üzenetére
Sokkk boldogságot hozzá!
(én Sigma-t akkor se vásárolnék anélkül, hogy helyben nem próbáltam ki... írd be a gugliba, hogy "sigma 100-300 problem"... olvasgass.
Olyanokat is olvasni, hogy veszel másik gépet, és nem megy vele az obi...) -
ServerWorks
aktív tag
válasz
Cassidey
üzenetére
nah, ittvok... szóval 70-200 f/4 L IS USM... eccerüen gagyi, mint az IS nélküli verzioja... fujj, nem kell

erösen a Sigma 100-300 f/4 felé hajlok, mert mindenhol minőségben azt irják az összes 70-200ra ver függetlenül L vagy más gyártó

ha mégse akkor Sigma 70-200 f/2.8 lesz, mert tetszik az is, meg kompaktabb mint a 100-300, meg ugye kicsit fényerösebb a drága

amugy simán elbirom, mert egy jó képért ennyit ki lehet birni

erősitéshez ezt ajánlom:

-
kiskornel
addikt
válasz
ServerWorks
üzenetére
Te most aadtál el némrég egy Canon EOS 1D Mark II N-t, Nem?
-
kiskornel
addikt
válasz
ServerWorks
üzenetére
Mire kell?
-
Hth
tag
Igazatok van nem néztem utánna utánna a kérdésnek. Valoban kb. egyforma a 70-200-asoknak a képminösége,söt a 100-300-nak még job is mint a Canoné. Viszont az ( IS ) tekintetében ál a zászlo .
Igy viszont már tényleg dilemma hogy IS vagy 300F4 .Kérdés hogy mire kell?
Ha elég a 200 akkor a stbilizátor miatt ÉN a Canont venném .
Ha kell a nagy tele,megfontolnám a 100-400 L IS-t .
A 100-300-as jó optika valóban,viszont lehet vinni vele edgyütt az álványt is.
Nekem Nikonom van és ott,még nem találtam oja Sigmát aminél nem lett volna jobb a Nikon hasonlo paraméterekkel rendelkezö optikája ( persze általában nem is egy ár kategoriába voltak ) -
Cassidey
senior tag
válasz
ServerWorks
üzenetére
nem tudom, mire kell neked, en is a 70-200/2.8 IS-t akartam, de ha van lehetoseged probald ki par orara, mert en arra jutottam, h tul nehez ahhoz, h tudjak vele dolgozni. Sot, hasznalni. A sima 70-200/2.8 konnyebb kicsit, de meg mindig tul nehez ahhoz, h ne remegjen be alatta a kezem. Tehat 70-200/4 IS.
Ha te kigyurtabb vagy mint en, akkor nem szoltam.
-
Stitch
őstag
válasz
ServerWorks
üzenetére
Ha már lúd legyen kövér?

Ezek mind, nagy és nehéz objektívek, először még lelkesen cipeli az ember, de aztán egyre ritkábban kerül bele a táskába..kivéve ha erősíteni akarsz.

70-200 F/4 USM L IS?
Szerk.: közben megelőztek..

-
Dare2Live
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
és mire használnád? mire kell? APSC?
Mert 2.8 az nagy/nehéz, profi obi és cipelni agyrém. De egy 100-300 F4 is. Pesze ha erösödni akarsz... vagy ha vmiért megszállott vagy....
De mindha egy hölgy lenne az avatarod... véletlen? 
Meg a két 2.8 közt van olyan 80% árdifi. Az se kevés.egyébként én nem értek egyet az elöttem hozzászoló nagy általánosítgatás "lozungjaival". Nemcsak mert sok tekintetben/sokszor elveri egy külső cég obija az L-eket hanem mert általánosítgatni nem jó dolog.
-
kiskornel
addikt
Ahogy léteznek állatvédők a világban, itt léteznek "fénképezőgép márkavédők" és "objektív-védők" (nem az objektív sapkára gondotam).
Az előbbi a green peace, az utóbbi kettő meg a camera brand peace és a lens peace szervezet.
Ez azt jelenti, hogy nagyon finoman kell fogalmaznod mikor negatívumot írsz, különben ráddöntik a fórumot.
Hogy ezt megelőzzem, azt írom: én példányom, az én meglátásom, az enyém így viselkedik. Ezek jelentése: szerintem mindegyik obi ilyen.Viccen kívűl:
- Egy nagyon halvány tejfehéredés látható a valósághoz képest a képeken, mintha nagyon finom ködben fotóztál volna. Csak egy 2mp-es korrigálás (kontraszt csúszka előre), és eltűnt.
- Az iso dologban meg bizonyára a fényképezőgép is bent van egy kicsit. Máshogy néz ki a zaj minősége. Ha élesíteni akarod, ebből a zajból hamarabb előtűnnek a zavaró kiugró pontok (ezt máshogy nem tudom leírni).
Ezeknek nincs jelentősége, ha van fény és tudod az objektíved határait.Amúgy végső válasz a kérdésedre: High-End szemmel nézem a képeket...
Teszek fel egy 4,4 megás képet, hogy lásd szerintem nem kompakt kategória a cucc:
kép -
Hth
tag
Szerintem ha van rá pénzed akkor a Canon70-200 + valamikor konverter mert igaz hogy az (IS) nem mindenható de ha kell akkor igen joljön ha van,és azt késöbb külön nem tudod megvenni. Az obi csere pedig általában igen nagy bukta.
Melesleg a Sigmának nemigen van ojan képminösége mint egy Canon L-nek -
ServerWorks
aktív tag
emberek!
vennék objektivet és 3 verzio lehetséges:
Sigma 70-200 f/2.8 II APO EX DG MACRO HSM (az uj II-es verzios) [link]
Sigma 100-300 f/4 APO EX DG HSM [link]
Canon EF 70-200 f/2.8 L IS USM [link]van egy gépem, arra kéne egy normálisabb tele-zoom objektiv
kinek mivel van tapasztalata esetleg? 100-300at nagyon istenitik, meg a 70-200nál lényegesen drágább... a canon és a sigma 70-200 között van -
Chapel
addikt
válasz
kiskornel
üzenetére
Jogos,lehet,csak bosszantó

Amúgy Hydra pont azt mesélte h szinte 0 utómunkát használ,ha láttad már a képeit akkor érted miért nagy dolog ez

Egyébként mit jelent az hogy "az én példányom "kicsit" kontrasztszegény"valami mod van rajta,,vagy kifogtál egy "gyengébbet" a szériából

-
kiskornel
addikt
A kérdés jogos! Ekkora gyújtótávnál már sokat szoktak torzítani az obik (az olcsóbbak). Úgy mondják "túl lágy" a képe. De nem ennek az obinak!
Nekem is van. Azt hittem először én is, hogy valami baj van vele, mert nagyon kihozza a képe a zajokat, főleg ha ISO-t kell nyomatni. Tehát 1:1-es crop-ra csak ISO100-on alkalmas. De aztán rájöttem, hogy nagy fénybe kell használni... utómunka kötelező hozzá, mert az én példányom "kicsit" kontrasztszegény.
Viszont jó hír, hogy a 450D fénymérőjét, mintha ehhez az obihoz tervezték volna. Nincs beégett ég (vagy legalábbis nagyon ritka).
Mozgó célpontra fókuszálni marha nehéz vele 400mm-en. -
Chapel
addikt
A mai velencei-tavas fotózás (szétfagyás) alkalmával volt szerencsém Hydra 100-400 metál obiját megsasolni,hát ja
Kicsit utánna olvastam, kiváncsiságból és megakadt a szemem egy kommenten egy bolt honlapján...muszáj belinkelnem,nem tudom sírjak -e vagy röhögjek:"Valaki tudna nekem arra a kérdésre válaszolni hogy ha van egy canon 450em vagy 40em és veszek rá egy ilyen obit akkor még mindíg jobb rajzolata lesz mint egy bridge gép obijának?"
Neki van pénze erre, én meg egy mezei telét alig tudok kiizzadni..no comment

-
Flashy
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
csináltam egy egyszerű tesztet amikor nálam volt a Raynox is. a fájlok nevében a 4D meg a 10D a 4 meg a 10 dioptriás előtétet jelenti, a Raynox 4 dioptriás. a homályosság meg azért van mert nem simítottam ki rendesen a pénzeket
sajnos a kivágás nem pontosan ugyanarról a részéről van a képeknek mert ahhoz már lusta voltam, de egymás mellé téve se marad szégyenben a noname. (a sznobok kedvéért még egy extra horror: IS nélküli Canon kitobi
) én nem bántam meg a gagyit de nem akarok téríteni mert nem én árulom, csak megmutatom milyen, ha már megvan 
-
Flashy
veterán
én a Raynox helyett 4 darabos előtétlencsesort vettem vaterán (kicsivel olcsóbban mint a Raynox), igaz, hogy csak egy bizonyos menetre megy rá, nincs ilyen rugós izéje, de az embereknek legtöbbször csak 1 olyan obijuk van, amire érdemes rátenni; ha lesz másik, majd ahhoz is veszek maximum, az obi árához képest már semmi. érdemes meggondolni. engem a Raynox nagy műanyag berendezése zavart, asztalra letett gépnél el is akad néha (volt nálam kölcsönbe), talán a gagyi obiknak is jobb a belecsavart előtét mint ez a rugós csont az elejére csíptetve.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Olivair
üzenetére
tudtommal nem zavar be az AF-nál, hátránya az hogy nyilván nem éri el egy dedikált macro obi képminőségét, de mondenhol azt olvasom, hogy az árát bőven megéri.
amúgy erről: [link] van szó, bár mos tcsodálkozom, mert korábban mintha 10k lett vonla az ára, ill. nem tudom, nem takar-e ki valamennyit az obi "látómezőjéből", mivel a hátsó réz átmérője csak 43mm
-
Padam
aktív tag
Egyik haverom vett egy obit az ebay-en (sigma) és az egyik belso lencsen van egy kis piszok(vagy legbuborek?) garancia nincs ra, mert haszntaltan vette.
Nem tudjatok itthon ki foglalkozik a Sigma obik javitasaval? az info@hama.hu -ra mar irt levelet de nem jott valasz.
Elore is koszonjuk a segitseget!
-
Olivair
csendes tag
válasz
rumos14
üzenetére
köszi a válaszokat
a minoltát én is néztem, csak a fix obi télleg csak makrózásra jó én pedig másra is akarom használni (tájképek, természetfotó), és az a 70mm-es vég elég általános célra
úgyhogy szerintem a sigma+raynox a legjobb megoldás
de egy ilyen előtét nem befolyásolja az AF-et? vagy van vmi hátránya? -
rumos14
nagyúr
válasz
Olivair
üzenetére
ezekre az telékre tudtommal csak a marketing osztály íratja rá azt hogy macro, valójába köze sincs hozzá az obinak.
sztem lehet hogy nem a 18-50-es sigma mellé, hanem helyette kellene obit keresned... tegnap volt szerencsém kipróbálni egy Sigma 17-70-est, nem macro obi, de már úgy kb. 6-7 cm-re talál élességet, elé raksz még egy 10k-s Raynox előtétet, és elég jó makro cuccod lesz. csak vásárlás előtt ellenőrizd, hogy nem backfocus-os-e. lenne egy elég jó alapobid, gondolom a macro fotózás csak egy speckó terület nem csak macr-ot lősz.
vagy ez? [link] -
Olivair
csendes tag
helló
sony a-200 hoz keresek egy 18-50es sigma obi mellé olyan tele obit amivel lehet makrózni is, olcsóbbat olyan max 80k körüleddig ezeket néztem:
Sigma 28-300mm F3.5-6.3 DG MACRO
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG APO MACRO
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macroesetleg:
Tamron SP AF 90mm f/2.8 DI 1:1 Macro (bár ez árban necces)nekem a 70-300as sigma volt eddig a legszimpatikusabb
vagy ha tudtok jobbat ajánlani hasonló árban... -
johnjohn
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Van róla teszt itt is !
A képminőség valószínűleg kárpótol a lassú AF-ért. -
Dare2Live
félisten
válasz
johnjohn
üzenetére
végülis semmi új. 60.000Ftért ez az optika walkaroundnak bestbuy. (Persze nem egy tami optikailag, meg nem is 2.8 de jóval olcsobb/nagyobbat fog át.)
hamár homár akkor
Tamron 70-200 2.8 slrgearon [link]
Tamron megentcsak igencsak odarakta magát. AFet mondjuk meg kell nézni.... csoda is lett volna ha tami vmi "tökéletest" megen "ocsón" ad ki. Mindig elszurnak vmit. -
johnjohn
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
amit írtál az nem életveszély, ami nagyon fontos ha beviszed akkor ne fényképezz amíg fel nem melegedik.
egy -10C alá hült gépnél ha a hideg száraz levegőt még a gép felmelegedése elött váltja a meleg de magas páratartalmu akkor az pillanatok alatt lecsapódik a objektív belsejére, a tüköre AF rendszerre....
de igazából most az smdk... korszakába ez se életveszély "csak" erősen kerülendő. -
Viszlát
addikt
Elnézést a laikus kérdésért, de ma szembesültem először egy problémával, talán Ti tudtok rá megoldást. Fél órája fotóztam szabadban, kb -3 fok volt, amikoris bementem egy madárházba, ahol fűtöttek és meleg volt, mondanom sem kell, nem gyengén bepárásodott az uv szűrő. Nagyjából 20 percet vártam mire felmelegedett és törlés után nem párásodott be újra. Van ennek kiküszöbölésére valami trükk?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
macskajancsi
üzenetére
Nem, és mivel nem, semennyire.
-
kiskornel
addikt
válasz
Zozzant
üzenetére
Cass, Reset, Zozzant: köszönöm a válaszokat.
Vannak dolgok, amit senki nem mutat meg, nem mondanak el. Többek közt az is, hogy mire kell ügyelni obik, gép esetében. Ezzel legtöbben már csak akkor találkoznak, mikor rákeresnek a google-ben a "miért pacás a képe a fényképezőgépemnek"...
-
macskajancsi
aktív tag
hi!
nem tudja valaki véletlenül, h a yashica/contax típusú bajonett kompatibilis-e a pentax K bajonettjével? ha igen, mennyire? (milyen funkciók működnek, mik nem...) -
Cassidey
senior tag
válasz
kiskornel
üzenetére
az furcsa, h a gepen nincs semmi. szerintem az obikupak nem gaz, mi baja lenne a taskaban? en se teszem vissza, ha olyat fotozok, h cserelgetni kell, raer ha vege a dolognak, vagy hazaertem. persze ha idonk mint a tenger, es a fotoalanyunke is, mert csak egy fa, akkor ellehet szoszolni a pakolaszassal.

ezek a dolgok hasznalati targyak, nyilvan vigyaz rajuk az ember, mert nem olcso, vagy munkaeszkoz, de az objektiv van erted, nem te erte. -
johnjohn
addikt
Ha Valakit érdekel
edvenc objektívem testvére, 35-70/2.8 NIKKOR AF D nálam üldögél eladásra !
Felteszem az aprók közé . -
kiskornel
addikt
Nem értem. Szinte minden videoban, amit a youtube-on találok a táskákba fedetlenül teszik be a lencséket. Egyik lencsére se teszik fel a kupakokat...
Sőt, itt még a fényképezőre se tette fel a kupakot, hogy ne koszolódjon el az érzékelő...
Ez így helyénvaló? -
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Sorry, a tudatlanságomat, de kösz a topic linket

-
jorden06
senior tag
Haligali.
Na, két dologról szól a kérdésem, nem tudtam hova írjam, ide jöttem:
Szóval egy Minolta Dynax 3L gépre (analóg, filmes DSLR) szeretnék nézni egy tele obit.
Tanácsotokat kérném, hogy milyet tudtok ajánlani , tapasztalatok, és hogy szerintetek, melyik a legjobb ár/érték arányban. Nem tudom, hogy vannak-e különbségek a digitális, és analóg DSLR-ek obiai között. Lényeg a lényeg az illető "közelebb akarja hozni a vaddisznót
(vadász)" Úgyhogy ha tudtok segíteni, előre is köszi a válaszokat. Ja még annyit, hogy ne 200e Ft-os fixeket ajánljatok,hanem egy olcsóbb obit (ha van) , valamit korrekt áron, egy korrektul rajzoló, frankót
Előre is köszi a választ
Üdv -
kiskornel
addikt
Remélem megbocsátanak, hogy idézek (photozone.de test FAQ):
Q: What is a centering defect ?
A: A centering defect originates in a misaligned lens element or lens group. The result is a blurry corner, an off-coplanar projection (symmetrical blur) or object edge shadows. A centering defect is normal to some degree - there's simply no perfect lens out there, not even a Leica. Generally centering problems are more obvious with large aperture lenses and they're more frequent with budget (third-party) lenses.és a link: ITT (CTRL+F "Centering")
-
kiskornel
addikt
Köszönöm a választ.
Bár nem biztos, hogy jó. Dare írta, hogy keressek rá. Hááát. Jó pár órámba telt.
Centering defect az lesz, hogy a szélén ellágyul. Azt nem írja, hogy aszimmetrikusan. (forrás Photozone.de)
Szerintem az amit leírtál a "decenter" probléma lesz. Ha lesz időm erre is rákeresek, de egy pár fórumban azt írják, amit te is írtál.
Dare2Live: ehh. Ezt a tanácsot (keress rá a neten) mindenkinek, minden problémájára be lehetne írni... csak akkor minek ez a fórum. Bár most jól jött ki...
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet OFF topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR (makulátlan állapot!)
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Canon EF 50mm f/1.8 II objektív eladó
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szürkületről még nem is beszéltem... elsősorban a repülő fotózás miatt kellene... spotterek

és ennek a 80%-nak az 50 %-a azt mondja, hogy annyira vacak és lágy a képminősége a 70-300-nak, hogy elmegy a kedve a fotózástól....

Az előbbi a green peace, az utóbbi kettő meg a camera brand peace és a lens peace szervezet.