Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donzoli
aktív tag
Valakinek van tapasztalata ilyen kiegészítőkkel mennyire lehet szörnyű a képe?
Jó lenne egy nagylátó, de annyira nem kell most nekem, hogy 100K adjak érte, ennek megfelelően a képminőségben is hajlandó vagyok kompromisszumot kötni... -
donzoli
aktív tag
"és mikor kell a 250-300mm portréra akkor előveszem a telét"
Azért az hozzátartozik, hogy egy ilyen telétől sokat ne várj!
Az meg elég kiábrándító, ha a portré képe legjobb esetben is egy festményhez hasonlít..
ha nincs meg a keret inkább vegyél 50 1.8-at az olcsó és minőséget kapsz.. persze ha szakadék van előtted vagy mögötted akkor oda a gyalogzúm lehetősége, vagy csak nagyobb a kihívás
Ennyi fórumozással töltött idővel végigfotózhattad volna a nyarat
-
donzoli
aktív tag
[itt egy pár kép az átfogásáról..]
azért kíváncsi lennék én azokra a képekre eredetiben.. -
donzoli
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
a felépítésre csak azért tértem ki külön, mert írtad a motocross-t és ilyen nagyon poros helyen nem előnyös a nyúlós, forgós obi..
a most felsorolt helyekhez viszont tényleg lehet, hogy jobban jársz a 70-300al..
viszont én elfogult vagyok (70-200) úgyhogy ne hallgass rám...
-
donzoli
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ahol használni akarod ott elég sok a por és a 70-300 felépítése..... szóval azért még nézelődj, ne hamarkoddd el..
én mikor a 70-200at vettem volt még az eladónal egy 70-300 azon is gondolkoztam, de a számomra nem volt kérdés amint a 70-200at a kezembe vettem..
tartom továbbra is, hogy a 200mm kevés lehet ezekhez, de nem biztos.. lehet vágni is, pláne 12mp-ből.. -
donzoli
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
200mm szerintem is kevés lesz ezekhez..
Én nem fixben gondolkodnék a helyedben, mint az előttem szóló, mert jól jön a zoom a váltakozó távolságok miatt. A fix 400mm azért korlátozottabban használható..
esetleg 100-400 L ideális lenne, de gondolom az már drága, mint ahogy nagyon sokunknak az.. -
donzoli
aktív tag
lenne egy kérdésem ami mindig foglalkoztatott, hogy az objektívek és a váz érintkezői mennyire bírják a cserélgetést, mennyi idő után használódnak el?
-
donzoli
aktív tag
válasz
kiskornel
üzenetére
Jogos az észrevételed a kérdést illetően.. ezért is mondtam, hogy ennyiért nem fog kapni ilyen széleslátót..
A 18-55 IS pedig tényleg nagyon jó az áráért (és a 18mm még 1,6al szorozva is elég jó lehet..), ez ki is lett itt beszélve már többször, nekem is van egy úgyhogy tapasztalatból mondom!
Előtétlencsékről vélemények? -
donzoli
aktív tag
-
donzoli
aktív tag
válasz
Papichulo
üzenetére
szerintem, ha van lehetőséged, akkor próbálj ki egy 70-200 f4 L-et mielőtt megveszed a 70-300-at.. jó nyilván nincs IS, de ez a 200as végén f4 (és tűéles f4-en is) az másik meg f5,6 ez azért nem mindegy. Szebb a háttérmosása is a nagyobb fényerő miatt és akkor a felépítésről (nagyon egyben van, nem lötyög, nem forog..) még nem is szóltam. Nekem nemrég óta van 70-200 f4-em és mint majdnem mindenki én is beleszerettem..
remélem segítettem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha nincs meg a keret inkább vegyél 50 1.8-at az olcsó és minőséget kapsz.. persze ha szakadék van előtted vagy mögötted akkor oda a gyalogzúm lehetősége, vagy csak nagyobb a kihívás