- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Flashy
veterán
válasz
Mercutio_ #4041 üzenetére
csináltam egy egyszerű tesztet amikor nálam volt a Raynox is. a fájlok nevében a 4D meg a 10D a 4 meg a 10 dioptriás előtétet jelenti, a Raynox 4 dioptriás. a homályosság meg azért van mert nem simítottam ki rendesen a pénzeket
sajnos a kivágás nem pontosan ugyanarról a részéről van a képeknek mert ahhoz már lusta voltam, de egymás mellé téve se marad szégyenben a noname. (a sznobok kedvéért még egy extra horror: IS nélküli Canon kitobi
) én nem bántam meg a gagyit de nem akarok téríteni mert nem én árulom, csak megmutatom milyen, ha már megvan
-
Cassidey
senior tag
-
-
Dtomi
őstag
válasz
Mercutio_ #3448 üzenetére
Szerintem nem érted mit akarok mondani. És mi sem, hogy te miről beszélsz. Igen ki lehet forgatni a szavaim hátha valaki hülyének néz, aki korábban nem olvasta a hozzászólásokat. De akkor magyarázok egy kicsit.
Johnjohn nem ilyen egyszerű azért a dolog. Mikor felteszem a 24-70et ami most nálam van a 10D-re nincs fókuszprobléma. A 30D-n egy minimálisan már előjön, de elhanyagolható. Ugyan ez az üveg pl haverom 40D-jén totálisan frontfókuszos volt. Nem véletlenül kérik be a gépet fókuszállításhoz az obi mellé.És a magyarázat pedig nem obival kezdődik.
Adott egy váz. Amiben vagy van fókuszmotor vagy nincs. Vagy van benne dupla érzékenységű keresztszenzor vagy nincs. Vagy ilyen mattüveg van benne vagy olyan. Ez még adott márkán belül is igen változatos, nem hogy pl két rendszer között.Na most az L-es USM-obit 5000-ért állították ha jól emléxem, és semmi baja onnantól.
De pl mikor az egyik rendszernél pl canon minden obinak saját motorja van, úgy a másiknál pl minolta pentax a váz tekeri az AF-et. Arról nem is beszélve hogy ezek a vázak nagyon sokáig nem tudtak csak villanymotoros obikat kezelni. Ezért van az hogy "ugyan az" az obi egyik vázon jó a másikon szar. -
ottkar
addikt
válasz
Mercutio_ #3448 üzenetére
Tényleg mindenki tudja? És azt te tudod e hogy az optikák belsejében a fogazás fogszáma nem egyforma? Ezért két különböző optika nem is állíthat egyforma gyorsan? Azt tudod e hogy a makró optikák szándékosan vannak sűrűbb fogazásúra készítve? Meg nem mondom miért, hiszen én hülyeségeket mondok.
-
Dtomi
őstag
válasz
Mercutio_ #3441 üzenetére
Na látod ezért mondom mindíg, hogy csak canont nikont szabad venni! Azzal egyből nem volt probléma. Mint ahogyan most leírhattam volna hogy használtam 50-500at is minolta 7D-n és egy akkora határ szar volt, hogy majd idegrohamot lehetett kapni tőle 10 perc alatt. Na de az nem az obi hibája volt, hogy a minolta kardánnal tekerte a benga fókuszrendszert és kiakadt lassú volt.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2723 üzenetére
Még mindig én.
Újabb versenyző miatt megint elbizonytalanodtam. Érdekelne páratok tapasztalata az új Pentax 55-300 -al kapcsolatban. Mennyivel jobb már ha jobb mint a Sigma/Tamron 70-300? Gondolom CA tekintetében a Tamronnál biztos jobb. De megéri az árát? Majdnem kétszer annyiba kerül mint ezek. És ha a kitobit veszem alapnak azzal is meg vagyok elégedve szóval ha legalább olyan minőséget produkál az nem lehet rossz.
Előre is köszi. -
Agent87
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2712 üzenetére
Mindenfélét csinálok. Eddig a kitobival és a 70-210 sigma-val elvoltam ezeknél nem tapasztaltam CA-t és az éleséggel/minőséggel sincs különösebb gond. Egy makró obival csak bővülnének a lehetőségeim. Igazából ps-el biztos el lehet takarítani a CA-t valamennyire. Majd szétnézek.
Eddig kb 20 dollárt kerestem igaz kb 3 hete kezdtem és nincs sok képem szóval egyelőre nem ebből fogok megélni. -
TOM.......
tag
válasz
Mercutio_ #2246 üzenetére
Huhh ez most jó volt
Jól beszóltál nekem
Egyébként van aki ugy nézegeti mert utólagos nagyítást végez mert olyan profi obija van és gépe hogy MEGTEHETI!!!! Neked még a 9x15 cm is sok lenne! Sőt az igényesebbek elő is hívatják az egész jól sikerült művészi képeket egész nagy (A4) méretben! De sztem ez a téma már nem neked való! -
ottkar
addikt
válasz
Mercutio_ #1612 üzenetére
"régen szerintem nem tartoztak az olcsó obik közé,"
Ez igaz. Viszont én vettem egy 28-80-as AF Pentaxot 18 éves és egy 35-80-as AF Pentaxot és minden tulajdonságában jobb mint a 18-55-ös kitobi kezdve az élességggel. Ezek a képen szemmel láthatóak. Még az autófókusz állítása is gyorsabb meg is ijedtem mikor először feltettem az optikát úgy kivágódott végállásba.
A kitobi a változatosság kedvéért még féloldalasan életlen képet is "rajzol."
A kitobit csak akkor használom ha a 18 mm kell de nincs sok köszönet benne . Bár azt elhiszem hogy esetleg ennél jobb darab létezik. -
adik
őstag
válasz
Mercutio_ #1234 üzenetére
Csak a középső fókuszpont aktív, lehetőleg valami közeli objektumon, minél kontrasztosabb, ellenőrizhető akármicsodán, belnde tág, kép elsüt, zoom arréb teker, elsüt, zoom arréb teker, elsüt. Távolabbi objektum célba vesz, megismétel, qrva távoli objektum (végtelen) célba vesz, megismétel. Lehetőleg monitor elé leül, végignéz, ha középpre vett ojjektum éles mindenhol, akkor szépen objektívet kifizet, és elhoz.
-
-
orbano
félisten
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Mercutio_ #891 üzenetére
Csak a felét kellett, de így is ráment a hegyibringám (versenyeztem vele), a bridge gépem, és a 350D-m 3 optikával (Sigma 50/2.8 macro, Tokina 12-24, Sigma 70-200/2.8). Gyors váltás volt, de megérte, bár akkor nagyon fájt. Mintha a fogamat húznák.. az összeset.. egyszerre.
-
tbs
addikt
válasz
Mercutio_ #742 üzenetére
Ööööö... Péntektől vasárnapig hirtelen nem találtam használt fénymérőt.
Ez a projektem jó, ha 2 hetes múltra tekint vissza.
És 14 középformátumú kocka után volt egyéb feladata is a Pentaxnak...
Mozdonyverseny: a kis zöld vs. nagy fekete időpontjában voltak a környéken a lányok, úgyhogy én is. Jó sokan megnéztek (szemgúvasztás) a ''gigászi'' fényképezőgéppel... -
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_ #742 üzenetére
ü mekkora ötlet mindjárt meg is hirdetem a 70-300vrem hisz a 17-50böl simán kivágom.... Nemis értem mértgyártanak 18mm fölött bármit, meg zoomot 18mmböl kivághato...
darkman kinézett 18-125ös sigmaja 75K tamron ha körbenéz 95K. Szerintem akkor már egyszer inkább +20 és akkor ez a 17-50 tartomány a köv 10+évre tuti minőségben és fényerősen le van fedve minthogy kiadjon 75Kt és bulin a kis fényerő utcán''real life'' esetén meg az életlenség, aberálás... miatt idegeskedjen.
Persze kinek mi.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mercutio_ #545 üzenetére
Miért épp sportfotó meg tánc amit említettél, ahol az obistabi előny?
Egyébként minden, amire tele kell, tele tartományban az obistabi határozottan hatékonyabb. De van olyan érzésem, hogy a nagylátószögű obistabi is hatékonyabb a CCD stabinál. Tény persze, hogy attól még az is jól jön. De sztem Orbano arra gondolt, hogy az egyébként annyira nem makulátlan Oly DSLR-eket nyomják ezerrel. -
macy
addikt
válasz
Mercutio_ #449 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy egy-két hónapja vette a 350D-t és most 64 ezres obit nézeget, akkor még várhat(na) 2-3 hónapot és megvehetné az L-es csodát. Utána körbepisilné magát a gyönyörtől
Igen, ezt csak azért mondom mert baromira fáj a fogam egy 70-200 L-re. Akarooooooommmm... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest