- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
-
kiskornel
addikt
-
sztyui2
őstag
Azért a fényerő nem helyettesíti a vakut, csak néhány esetben. f1.2-n már olyan kis mélységélességed van, hogy ha már elmozdul a téma(márpedig például koncerten elmozdul), akkor máris kicsúszott DOF-ból.
Ha nagy mélységélességet akarsz, és akkor érdemes vakut venni, és mondjuk venni egy f1.4-es obit, ha mégis kell a fényerő.
Az f1.2-es obik a profik játékszerei, nekik is csak azért, mert futja rá, vagy mert elvárják a megrendelők, hogy a legjobb cuccal fotózzanak. Még akkor is, ha nem is használja f1.2-n, és lerekeszelve meg majdnem ugyanolyan képe van, mint az összes többi "átlagos" nagy fényerejű objektívnek. -
törölt tag
200 ropiért egy ilyen használt régi üveget? Az 50mmF/1.2L új ára 430 ropi (az is baromi sok), hol van itt 700-800 k? Nem a legjobb üzlet szerintem...f/1.0 ide vagy oda. Esetleg a kikiáltási árat megérné ha tökéletesen működik. De inkább egy alig használt 50mmF/1.4 USM negyed annyiért.
-
BEE
addikt
Az a 70-200+DCR kiszolgálja a makróst, ha nem akar makróobit venni.
Ha pedig mégis akarsz, akkor ki ne hagyd a listádról a Tamron 90/2,8-at,
mert az most az egyik legjobb optika.
A mélységélesség meg a makrós nagy ellenfele !
Abból mindig kevés van, ezért nagyon fontos a pontos élességállítás.
Nagyobb nagyításoknál az AF-et el lehet felejteni, nem arra van kitalálva.BEE
-
Szten Márs
nagyúr
50mm és 200mm között a DOF beli különbség talán 1% körül mozoghat ugyanakkora leképzésnél.
Kicsit bővebben: [link]
"CLARIFICATION: FOCAL LENGTH AND DEPTH OF FIELD"
"Even though telephoto lenses appear to create a much shallower depth of field, this is mainly because they are often used to make the subject appear bigger when one is unable to get closer. If the subject occupies the same fraction of the viewfinder (constant magnification) for both a wide angle and a telephoto lens, the total depth of field is virtually* constant with focal length!"Örülök, hogy segíthettem
-
Zozzant
addikt
Nézd meg ezt: [link]
Ez 105-ös fizikai gy. távon készült az pentax 50-200-as obival és dcr150-el, F9, kézből, de lehet hogy épp sárban feküdveAzért a dcr250-nek nagyobb a nagyítása, de az emberfia nem 1:1-ben makrózik folyamatosan, és a makróobival is igen kicsi a mélységélesség. Úgy tapasztaltam hogy F9-11 fölé már nem is érdemes menni számottevően nem lesz nagyobb a mélységélesség, pláne ahhoz képest, hogy megemelkedik a záridő. Meglátod, szerintem megjön a tavasz adj neki még esélyt.
-
Szten Márs
nagyúr
A kis mélységélesség a nagy leképzés folyománya. Ha veszel egy 60mm-es makróobit, akkor ott ugyan kisebb a gyújtótávolság, ami miatt nagyobb mélységélességet várhatunk, de közelebb kell menni a témához, ha ugyanolyan leképzést akarunk vele elérni, mint mondjuk egy 200mm-essel. Így elég jó közelítéssel ugyanakkora mélységélességed lesz.
Magyarán, akár DCR-250 + 70-200mm, akár 50-60mm-es makróobi, akár 100mm-es makróobi az, amit használsz, ugyanakkora leképzési arányhoz jó közelítéssel ugyanakkora mélységélesség fog tartozni. Emiatt ne vegyél makróobit.
-
Jinxx
senior tag
Mindnek 1:1 a leképezése, igen. Igazából nem vagyok nagy makrós, de talán egy 100mm környéki obival járnál jól. A Sigmát, és a Canont is sokan dícsérik, talán én a Canont választanám a masszívabb felépítése miatt. Ha mégis sok a 100mm, akkor pedig a 60as Canont venném. Érdemes lenne kipróbálnod egy 100mm-est, milyen a munkatávolsága, fogása, szaga stb, és aztán dönteni, hogy kell-e a kisebb. Na, hátha erre jár majd valami makrós szaki, és kimerítőbb választ ad mint én...
-
Jinxx
senior tag
Kicsit leírhatnád bővebben mire szeretnéd használni pontosan. Teljesen más szerintem egy 50mm-es és egy 100as makróobival fotózni. A Sigma nem árul 100as-t, csak 105öst, amit sokan dícsérnek, a Canon 100mm-esét szintén, egyikkel sem jársz rosszul. Érdemes még szemezni a Canon EF-S 60mm f/2.8 USM-el is, ha tehetném én ezt használnám, kiegészítve egy 150-es Sigma telével. Egy szóval szerintem döntsd el milyen témákra lesz legtöbbet használva és mennyit szánnál rá, úgy többet lehet erre mondani.
-
kiskornel
addikt
Eddig azt hittem hogy értem. Ez van a 450D-hez:
"9 pontos, nagy lefedésű AF
A 9 AF pont úgy oszlik meg a látómezőn belül, hogy a középponton kívül eső témákat is lefedje. A középső AF pont egy nagy érzékenységű, kereszt típusú szenzor, amely lehetővé teszi a gyors, pontos élességállítást f/2.8 és gyorsabb objektívek használatával is.
"
forras: www.canon.huMost akkor ezek szerint a 2,8 és annál gyorsabb objektíveknél nehéz állítani az élességet autofocussal? Mert ez azt jelenti. Én eddig fordítva gondoltam.
Itt van, amiért visszakérdeztem:
400D
9 AF-pont (f/2,8 keresztező típusú, középen)450D
9 AF-pont (f/5,6 kereszt típusú a középpontban, különleges érzékenység f/2,8 fényerőnél)40D
9 keresztező típusú AF-segédpont (f/2,8 középen) -
Bubanc
aktív tag
jó igazad van, csak hasraütésre mondtam ezt, valójában tényleg inkább f8 környékén jellemző az 1/60, de a lényegen nem változtat, repülőnél nem annyira szerencsés, ha negyon kicsire vesszük a mélységélességet legtöbb esetben, de majd utánna nézek mások milyen beállításokkal csinálják a jó képeket
-
Bubanc
aktív tag
kicsit nézelődtem, sajna nincs óriási mennyiségű eladó 70-200 IS L f4.... az IS meg nekem feltétlenül kell egy teléhez... ráadásul a legolcsobb is csak 40 k-val olcsóbb, de az általános a 30k... nem tudom, lehet, hogy megéri egy több mint 200 kHUF-os obinál az a plusz 30-40 az újat.... na de ennyit az offról
-
ottkar
addikt
Megint az összehasonlítás egy drágával. Aminek az ára megfizethetetlen. Azt kell eldönteni mindíg hogy nekem ennyiért megéri e. Szinte nevetek amikor valaki egy fekete fehér korszakban készült optikánál a CA-t vizslatja, mert nem tudja hogy az akkor nem volt szempont.Nem is lehetett.
-
ottkar
addikt
Áruld el akkor mi a francnak használnak ED lencsetagokat ha blendével meg lehetne oldani? Csak azért hogy drágítsák az optikát? Minden könyvben le van világosan írva hogy a CA-t különböző törésmutatójú üvegek összeragasztásával korrigálják akkor miért terjednek ilyen baromságok? Mióta lehet blendével a lencse törésmutatóját változtatni?
Milyen torzítás hordó, párna, dunna , paplan? -
TOM.......
tag
Mások véleménye bármekkora botorság is tiszteletben kell tartani!!! Távol álljon tőlem az illem megsértése!!! De lelkemben szánalom hangja üvölt feléd!!!!
Na viccet félretéve:
Rekesznek nevezik mindenholnem olvasol fényképezőgép specifikációt? vagy egy kép EXIF információját?
Mindenhol rekeszértéknek/rekesznek nevezik!!! Persze a magyar nyelvben az a szép, hogy több szinoníma is található egy szóra és egy szónak több jelentése is van!!! Ezért is lehtett ilyen jól szinkronizálni Funes filmjeit!!!
-
TOM.......
tag
Figyi!!! Tedd meg a szivességet hogy kicsit olvasol is...azon belül előzményt!!Látom képben vagy!! philoxenia hozzászólásait!! Ő kérdezte a vázba van e rekesz!!! Erre fogom a hasam és írom hogy nem!! Erre belinkel kompaktot, hogy én/mi hülyék vunk mert a vázban van
Kicsit olvass vissza ....cserébe visszaveszek
Ebből látszik téged sem a fórum érdekel mert nem olvasol vissza, csak ráböksz az utolsó hozzászólásra és belekötsz....nem szép dolog!!!
-
ottkar
addikt
"Canonnak világszervíze van nem?"
Ez egy tévedés hogyan lehet olyan hogy egy gyárnak a világ többszáz országában szervíze lenne? Szervízt az importőr az adott ország vagy régió hivatalos disztributora tart fenn. Egy régión kívül nem szervízelik a gépet. Az USA-ban vásárolt gépet európában nem szervízelik mert régión kívülre került. A gépeket az importőrök szám szerint kapják egy gépről tudni lehet hogy hova exportálták. Az USA-ban azért olcsóbb jóval a gép mert az importőr nagyobb darabszám vétele esetén engedményt kap az árból míg a kisebb darabszámot vevő importőr nem. A Canon Hungária nem a Canon gyár cége.
-
Ezt találtam:"Olyan, hogy "Canon világgarancia" sajnos nem létezik. A Canon nem ad világgaranciát a fényképezőgépeire, objektívjeire, csak regionális (USA, EU stb.) garanciát. Léteznek szolgáltatók (pl. MACK), amelyektől az eszköz megvásárlásakor lehet világgaranciát venni akár több évre is. Ezek a cégek a javítási költséget utólag, a számla ellenében megtérítik."
Markolatot meg még nem is láttam,így az se tudom milyen egy gép markolattal.Azt tudom,nagyobb nehezebb és kényelmesebb,de rosszabb cipelni.
30D,40D vagy D80(400D semmiképp,450D se nagyon)nem tudom.Amikor elkezdtem nézegettni a gépeket akkor a 40D tetszett meg.De megnéztem az árakat és inkább D40 felé nézegettem.Aztán növekedett a keret és a D80 tetszett meg.Már igazából eldöntöttem,hogy ez lenne a gépem(már erről álmodok)és most megint gondolkodjak.A 40D drága lenne és gari sincs.A D80-hoz van gari,az ára tengerszint alatt van
és mindennel rendelkezik mivel középkategoriás gép,belépő áron.Meg csak ez a gép szimpatikus(a D200,D300 sem tetszik).Ha meg itthon venném még hitelre is tudnám venni(ha nagyon nem muszáj,akkor elkerülöm).Jelenleg 180 lenne rá.Ja és a 40D még cf-es ami drágább,mint az sd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Sony VCT-SGR1
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest