- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
válasz
Papichulo #4520 üzenetére
200mm-ig teljesen okés, mintha valami "fehér színű" obival fotóztál volna, 300mm-hez közeledve látványosan romlik a minőség, 300mm-en már kicsit életlennek tűnik, de még ott is teljesen használható képet ad (nem úgy mint a sima 70 vagy 75-300 vagy a Sigma 70-300), főleg ha lerekeszeled. CA-t nekem nem nagyon sikerült belőle kihozni, amin csodálkoztam is, de örültem neki.
-
Jinxx
senior tag
-
kiskornel
addikt
válasz
Papichulo #4272 üzenetére
Mindenképp érdemes egy jó macro obit nézni. Arra is lehet még később gyűrűket rakni.
Gyűrűk esetén a fényerő vészesen csökken.
Gyűrűk úgy működnek, hogy közelebb hozzák a fókuszpontot. Pl. 30 cm-re lehetne fényképezni eredetileg, akkor 15-re leviszi -> közelebbről fényképezed, nagyobb lesz. Ha többet raksz össze, még közelebb jön a fóuszpont.
Hogy meddig lehet növelni...
Nem tudom, mert én nem használok ilyeneket. És ez attól is függ, mire rakod rá. Általába 50mm-100mm-es obikra ajánlják. 100 felett már nem nagyít olyan nagyot...Én a macro obi híve vagyok. Egy EF 100 2,8 Macro USM-et használok. 30 cm-ről 1:1 nagyítást kapok. Ha nagy szükség van rá, akkor az 1,5x toldatot még rárakom, de ez igen ritka.
-
kiskornel
addikt
válasz
Papichulo #4268 üzenetére
Ejnye! www.canon.hu !!!
Íme az 50-es obi Link
Itt a: Nagyítás - EF25 II Extension Tube közgyűrű... értéket kell nézni
A 25 és a 12 mm-esekre meg van adva. Igaz ezek csak Canon obik...
Az 1 érték azt jelenti, hogy az érzékelőre vetitett tárgy képe ugyanakkora, mint a tárgy.
Huh.. más szavakkal: ami 5mm, az a CMOS érzékelőn is 5 mm-lesz. Ha 0,5 ez a szám, akkor a 10mm lesz 5mm az érzékelőn... stb... -
Surfym@n
senior tag
válasz
Papichulo #4260 üzenetére
Inkább közgyűrűket szerezz be, feltéve ha tényleg szeretnél jó minőségben makrózni, s hajlandó vagy költeni is rá picit többet (pl. Kenko EF-közgyűrű kb. 30db ezres)mint egy sima dioptriás lencsére.
Ha csak "jáccadozásra" kell, akkor üld meg a lovat fordítva (s itt jut eszembe mindig egyik forumtársunk legjobb aranyköpése...) alapon használj fordítógyűrűt.Valaki említette a 17-70es creepelését tele végen: nekem volt ilyen üvegem, nem egy közül válogattam (27 db között vaciláltam, tesztelgettem...) anno, s azt kell mondjam, sajna mind hajlamos visszacsúszni, hol jobban, hol kevésbé...
-
Bubanc
aktív tag
válasz
Papichulo #4080 üzenetére
ez a téma foglalkoztat engem is már hónapok óta és nem tudok dönteni... a 70-200 F4 L igazából nem alternatíva, mert kézből is sokat fotóznék vele... viszont nem tudom meg ér-e ennyit ez a hobbi, hogy 70-200 F4 L IS-t vegyek 240ért... már már kezdtem rábeszélni magam a 70-300 IS-ra, de még olvasgattam a neten és megint elbizopnytalanított.... a hozzászólások kb 80 %-a azt mondja, hogy 70-200 F4 L-t(IS nélkülit) vegyünk 70-300 helyett, de ez nekem nem alternatíva
és ennek a 80%-nak az 50 %-a azt mondja, hogy annyira vacak és lágy a képminősége a 70-300-nak, hogy elmegy a kedve a fotózástól....
A kérdésem az, hogy tényleg ennyire sz.r a 70-300?? Hogy lehet, hogy akkor a photozhone.de-n meg azt írják, hogy EF 70-300mm IS can be almost described as a hidden Canon L lens... meg hogy 300 mm-en sincs igazán nagy visszaesés a remek optikai minőségében... ráadásul ha az MTF resolution-t nézzük minimális a lemaradása a 70-200 L-hez (IS nélküli) képest... ez azt jelenti, hogy ők egy kivételesen jó példányt teszteltek, és általában sokkal gyengébb, vagy mi az igazság?
-
donzoli
aktív tag
válasz
Papichulo #4069 üzenetére
szerintem, ha van lehetőséged, akkor próbálj ki egy 70-200 f4 L-et mielőtt megveszed a 70-300-at.. jó nyilván nincs IS, de ez a 200as végén f4 (és tűéles f4-en is) az másik meg f5,6 ez azért nem mindegy. Szebb a háttérmosása is a nagyobb fényerő miatt és akkor a felépítésről (nagyon egyben van, nem lötyög, nem forog..) még nem is szóltam. Nekem nemrég óta van 70-200 f4-em és mint majdnem mindenki én is beleszerettem..
remélem segítettem.. -
Stitch
őstag
válasz
Papichulo #4076 üzenetére
Nehogy véletlenül a 75-300-at vedd és akkor remélhetőleg nem fogod megbánni, de nem én beszéltelek rá.
Komolyra fordítva a szót, hobbi célra ez és az 55-250-en tökéletesen megfelel, csak tudni kell használni őket. Szerintem 200mm felett már érdemes támasztékot keresni vagy monopodot használni, az IS sem mindenható. Én az 55-250-en gondokodtam jódarabig, de aztán egy kompaktba ruháztam be, úgyhogy az még várat magára. Nem telézek sokat, ha meg rámjön, akkor van egy fix 200-asom, bár igaz, hogy elég korlátozottan használható.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Papichulo #3904 üzenetére
Szvsz képminőségre is jobb a Canon, na meg a Canonban van képstabi, ami telénél nem elhanyagolható dolog. Igazából ezt a Sigmát abszolút nem szokták szeretni, a Canon 55-250 viszont annál jobb objektív hírében áll. Én azt mondom, hogy soha egyszerűbb választást, teljesen egyértelmű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest