- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Viszlát #4025 üzenetére
amit írtál az nem életveszély, ami nagyon fontos ha beviszed akkor ne fényképezz amíg fel nem melegedik.
egy -10C alá hült gépnél ha a hideg száraz levegőt még a gép felmelegedése elött váltja a meleg de magas páratartalmu akkor az pillanatok alatt lecsapódik a objektív belsejére, a tüköre AF rendszerre....
de igazából most az smdk... korszakába ez se életveszély "csak" erősen kerülendő. -
Dare2Live
félisten
válasz
Viszlát #3020 üzenetére
Nem is nehéz hanem olyan gizike gőzeke esete. alá:
A CPUm miatt nem tudok 16*osan az írommal lemezt írni?Ahelyett, hogy megsértődsz meg szemet forgatsz mint írtam rakj fel vhova képet és segítek/segítünk. És ha segítettünk arra remélhetőleg kapunk egy THXet.
szerk: philoxenia: lehet én értelmeztem rosszul ? Én ahogy olvastam zajra panaszkodik és nem lágyságra. (meg amenyit a 24-105 stabija lágyít pixelpíper legyena talpán akit az zavar.) "Az normális jelenség, hogy a Canon 24-105 F4 L bekapcsolt képstabilizátorral a legoptimálisabb fényviszonyok között is zajos képet készít?" Amikor a képstabi okozza zajt az durva eset.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Viszlát #2731 üzenetére
Utazónak APS-C-n szerintem kicsit karcsú a 24mm-es induló nagylátó, ez inkább full frame-en utazózoom
Konkrét tapasztalatom nincs vele de tudom, mennyi a 24*1,6=38mm ekv., kompakton ez volt az induló nagylátóm és elég sokszor volt kevés. Szerintem utazózoom inkább valami Sigma 18-200 vagy ha nagyon nem kell a tele vége akkor 17-70 de azért 20 alatt induljon. Hacsak nem full frame géped van
Szerintem.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Viszlát #1964 üzenetére
Persze, lemaradnak a képről a lencse szélein keletkező képrészek, ez így van. Ennek a hatása:
- Megváltozik a képkivágás. Digitális vázon a 28-135-ös objektív látószöge 45-216mm kisfilmes látószögnek fog megfelelni.
- Mivel az objektívek a sarkokon szokták e leggyengébb képet adni, a jobb, középső területek érik csak az érzékelőt, azaz kisebb képszéli lágyulás és kisebb vignettálás lesz tapasztalható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged