Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Szerintem nem lesz ebből vita, és nem véletlenül kerülnek ritkábban említésre a fix obik. Itt legtöbben eseményfotózással foglalkoznak, családi fotózások, szülinapok, munkahelyi, iskolai, események, ez mind riport jellegű ott pedig kell a szabadság. Akik pedig komolyan foglalkoznak vele (esküvő, rendezvény, klasszikus riportesemények) koncertek kivételével lassú és nehézkes ezeket használni. Mikor nyakamba a 10D 580EX +24-70 vállamon a 30D 580EX II + 70-200 mindkettő markolattal, a hátam közepére nem kívánnék még 1 obit, vagy obicserét. így is épp elég váltani a két gép között, bár ez hál' isten már igen gyorsan megy. fixel ugyan ezt megcsinálnom minimum 4 váz kéne, és 4 vaku. És mindíg pont az kéne amelyik legalul van. Ráadásul a minőség nagyon sok helyen ilyenkor abszolut nem számít. Persze 1 stúdióba bőven van ideje az embernek, meg ott úgy is minden a tervek szerint megy, fel lehet rá előre készülni. Egy eskűvőn szintén, ahol egy 135 L maga a menyország. És itt a minőségnek is szerepe van. Bár nem tudom hányan stúdióznak a jelenlévők közül. Persze ezekre az esetekre és hobbyra is szívesen használna az ember 10-20 fölfelé 50-100mm es lépésekkel nagy fényerejű fixeket de itt a legtöbben még 1 obiért és egy vázért is nagyon sokat kell, hogy spóroljanak. Nem beszélve egy fix 3-4-500-ról. Valljuk be azért egy 85 f1,2L nem sok embernek figyel a táskájába. Pedig kétségtelenül jó obi, csak hát aki ilyet vesz az már valamit sejt a fotózásról és nem itt kérdez, vagy nem számít neki az ára, és azért nem kérdez róla semmit. Persze makróra itt is mindenki fixet ajánl/használ 105-150 egy 85/f1,8 is tökéletes és olcsó megoldás, és akár egy 135L is beleférhet a büdzsébe. 50/1,8 is, bár én kifejezetten utáltam 1 év alatt nem használtam talán 20-30 képet lőttem vele. És egyáltalán nem ajánlanám kezdő szettbe. Ezek még a megfizethető kategóriában vannak. Aki pedig dolgozik a gépével úgy is tudja mik a rendszere korlátai, és már beszerezte a neki szükséges dolgokat, vagy éppen használja a kiadójét, vagy a megrendelőjét.
-
Dtomi
őstag
És erre ajánlottam kevesebb mint féláron
Pl. -
Dtomi
őstag
le lett írva Nem csak én Szten Márs is leírta
-
Dtomi
őstag
Egyszerűen butaságokat szeretnél abból adódóan, hogy nicns meg a kellő tapasztalat. Ergo hiába írják már le 100x hogy mit hogy kéne, csak megy tovább vég nélkül ez a marhaság. Természetfotózásról beszálünk, azt, azzal, úgy, ahol, amikor, klasszikus módon nem lehet!!! Hogy te egyénileg milyen végeredményt, mi a CÉLOD mi nem tudjuk. Akkor, hogy adjunk rá tanácsot????
Legkevesebb fény mellett a nagy fényerejő optikák működnek jobban ezek a fotózás alapjai ezekkel nem vagy tisztában.
-
Dtomi
őstag
Nem tudom ki-mivel fotózott eddig életében de kezd nagyon nagy sületlenség születni ebből az objektív (szubjektív) vitából. Való igaz én eddíg távcsőbe nem fotóztam még soha. De nem gondolom, hogy bármikor is könnyebb lenne fotózni vele mint egy AF es teleobjektívvel. Mikor nincs fény nem lehet fotózni, ez ennyi, ezen nincs mit írni még 100 oldalt, ez egy baromság, egy ordenáré nagy baromság!!!! Ha valaki 1 büdös fotót mutat nekem akárhonnan ami szürköletben készült, és nem speciális bemozdulás, vagysziluettes háttérfény fotó f2,8 1/10-1/100 ISO 4-800-on készült és értékelhető élességű és nem fosszürke az egész, megfelelő kontraszt mellett, akkor lepippantom magam.
Szürkületben nincsnenek színek, nincs olyan megvilágítás/árnyék amitől térézékelés létrejöhet, nincsenek csúcsfények, portrénál nincs szemfény olyan mintha döglöttállat lenne a képen, nincs megfelelő kontraszt.
Bigmával 500-on 6,3on nem lehet élességet állítani??? Érdekes én ilyet soha nem tapasztaltam FIZIKA Ha FTM + AF el nem tudok valamit befogni mert nem látom Akkor mi a jó istent akarok még fotózni???? 400 f2,8 - 300 f2,8??? Nem csodaüvegek ezek nem látnak sötétbe!!!!! 4-5 x ad ki gyorsabb záridőt mint egy 5,6 vagy 6,3-as üveg DE NEM LÁT SÖTÉTBE
(#3674) De ugye nem ez a kettő lett használható??? Ez egy vicc!!! Nem temészetfotó!!! Ez egy nagy büdös nulla!
Légyszives nyissatok egy új topikot a marhaságokhoz, mert ennek semmi köze az objektívekhez!!! Ne offoljátok szét a topikot.
(#3678) Ezt komolyan gondoltad??? Ugye nem???
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
Este mozognak jellemzően, de akkor hol maradnak a gyönyörű narancsos ellenfények? Vagy a szépen csillogó aranyos csúcsfények. Nem csak lencsevégre kapni nehéz a vadállatokat/madarakat, hanem ezeket a plusszokat a képre tenni, hogy igenis az 1 hónapos felhős posvány, mocsok időből, pont azon az egy vörös, naplementés napon üljön kinn az ember. És pont akkor pont oda tévedjen az állatunk. nehéz dolgok ezek
a felszerelés ehhez képest már bakfitty csak az utolsó pontot könnyíti vagy nehezíti meg. -
Dtomi
őstag
200mm en f2,8-al ha fotózol 2,8-on tegyük fel 1/1000-et kapsz 400/5,6-al u.o 1/250-et
2,8on 1/200 az 5,6-on 1/60-ad te tudod mit szeretnél fotózni nagy fényerő nagyon sokat számít az biztos. Én ezt anno mm-re áldoztam sokkal több dologról maradtam volna le ha nem így teszem. -
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
150-500 de az képminőségben sok tesztben nagyon alul marad az 50-500 minősége alatt. Van benne képstabi ugyan olyan a fényereje mégis árban is sokkal olcsóbb a bigmánál. A lencséken spóroltak....
-
Dtomi
őstag
És 200 m-en hogy jön ki egy teljes képkockás felvétel?? Szerintem az még tájkép. Bár én max 3x fotóztam nagyvadat abból 1 őszi 500 as telével egy nyári 400 f2,8 + 1,4 + egy téli szintén 500-al kb 1-2 értékelhető kép lett az őszi fotózáson ahol 15 bika egyszerre rohant ki a tisztásra. 200mm szerintem irtó kevés.
-
Dtomi
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mi canon?? Igen a canonnak van ótvaros képe TC-vel.
-
Dtomi
őstag
1x használtam életemben ilyen obit nem negyon tudok róla mit mondani riport volt... ott nem néztem annyira milyen a minőség. Egyébként dpreview nagyon mutatós tesztje szerint majdnem hajszál pontosan a canon f2,8 minőségét hozza, sőt 1-2 helyen jobb is annál a canonos 70-200 tapasztalataim is ezt támasztják alá. Nikon 70-200 pedig porrá alázza mindkettőt, ezt is tapasztaltam, és tudatában voltam uh szerintem ez a teszt elég hiteles, legalábbis nekem ugyan ezek a tapasztalataim.
Ja és megjelent a kettes kiadás!! Mindenképpen azt vedd!!! -
Dtomi
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Szerintem nem érted mit akarok mondani. És mi sem, hogy te miről beszélsz. Igen ki lehet forgatni a szavaim hátha valaki hülyének néz, aki korábban nem olvasta a hozzászólásokat. De akkor magyarázok egy kicsit.
Johnjohn nem ilyen egyszerű azért a dolog. Mikor felteszem a 24-70et ami most nálam van a 10D-re nincs fókuszprobléma. A 30D-n egy minimálisan már előjön, de elhanyagolható. Ugyan ez az üveg pl haverom 40D-jén totálisan frontfókuszos volt. Nem véletlenül kérik be a gépet fókuszállításhoz az obi mellé.És a magyarázat pedig nem obival kezdődik.
Adott egy váz. Amiben vagy van fókuszmotor vagy nincs. Vagy van benne dupla érzékenységű keresztszenzor vagy nincs. Vagy ilyen mattüveg van benne vagy olyan. Ez még adott márkán belül is igen változatos, nem hogy pl két rendszer között.Na most az L-es USM-obit 5000-ért állították ha jól emléxem, és semmi baja onnantól.
De pl mikor az egyik rendszernél pl canon minden obinak saját motorja van, úgy a másiknál pl minolta pentax a váz tekeri az AF-et. Arról nem is beszélve hogy ezek a vázak nagyon sokáig nem tudtak csak villanymotoros obikat kezelni. Ezért van az hogy "ugyan az" az obi egyik vázon jó a másikon szar. -
Dtomi
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Na látod ezért mondom mindíg, hogy csak canont nikont szabad venni! Azzal egyből nem volt probléma. Mint ahogyan most leírhattam volna hogy használtam 50-500at is minolta 7D-n és egy akkora határ szar volt, hogy majd idegrohamot lehetett kapni tőle 10 perc alatt. Na de az nem az obi hibája volt, hogy a minolta kardánnal tekerte a benga fókuszrendszert és kiakadt lassú volt.
-
Dtomi
őstag
Sigma EX
Több sigma EX -lencse is megfordult már a kezeim alatt.
bigmámra sokan az mondják piszok nagy mázlim van, mert biztos az enyém a legjobb rajzolatú a világon... érdekes. Volt is belőle itt a fórumon gyanusítgatás meg feszültség.Láttam azért én mástól is képeket amiket Bigmával készítettek és ilyen éles részletek azért nem voltak megfigyelhetőek azokon. Jó objektív a Bigma ez kétségtelen de csak a kategóriáján belül és bizony igen erősen megvannak neki is a korlátai
( ha annyira kiváló lenne mint ahogy láttatni szeretnéd mindenki azt venné és nem vágyakoznának a fix 400 vagy nagyobb f/4-es objektívek iránt).Azonkívül volt nálam vagy 5db 24-70 f2,8 EX mindegyiknek kifogástalan volt a képe. Most is van nálam egy. a 10D-n hibátlan a 30D-n minimálisan frontfókuszos de csak riportra van használva, ott meg nem foglalkozik senki 10pixelcsíkkal és nem jár senki nagyítóval.
18-50 f2,8 EX pedig talán az egyik legjobb obi amit valaha használtam pedig az összes tesztben irtó szarul szerepel a neten. aztán 105 EX makró fantasztikus képpel, felépítéssel, és 150 EX macro ami szerintem a világ második legjobb macró üvege első a 180 EX de azt még nem volt alkalmam kipróbálni. 70-200 f2,8 EX is iszonyatosan jó képet adott ami nálam volt és az ára 2/3 az ugyanilyen canonhoz képest. Érdekes a 70200 f4l ami most nálam van olyan backfókuszos volt hogy használhatatlan, és mindenki a sigmákat szapulja. aztán van itthon egy 18-50 f3,5-5,6 nagyon nagyon szerettem kicsi könnyű és viszonylag szép képet ad, sajnos fater elhasználta az egyik AF fogaskereket realtime AF-be, gondolom én
bár mindent tagad
Egyetlen egy lencsére mondom azt hogy szinte használhatatlan a sigma 24-105 digin egy katasztrófa. De a felépítése miatt filmesen se szeretném az 100...
Egyedül amin változtatni kéne a gumi borítás, bár azért azt hozzá kell tenni, hogy a 3 év alatt amióta megvan a bigmám kapott már eleget, mégis szerintem abszolut tűrhető állapotban van. Egyedül az állványtalpon van nagyobb kopás, de az meg csoda lenne ha azon nem lenne. Normál felhasználás tehát pl a 24-70en elképzelhetetlennek tartom, hogy bármikor is megkopjon a borítása. -
Dtomi
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem nem értesz velem egyet, hanem elbeszélsz mellettem. Szó sem volt itt pénzkeresésről... Ha átolvasod mit írtál, szerintem te is látni fogod, hogy butaság.
-
Dtomi
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
NG-nek eladni
Hogy jön ez ide? Szerintem egy 100e ft-os tele még olyan messze van a drágától mint makó jeruzsálemtől. És egy 80ezres makró is abszolut low cost kategória.
Egyébként a nem túl drága cucc megvétele előtt kellett volna az ilyeneket kitalálni, makró kell, tele is kell, nem tudom mi micsoda na bumm bridge.... -
Dtomi
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Célterületnél nagyon sok múlik a lencsén. Makrónál a leképzés, telénél nagyon sokszor a fókusztáv, sportnál pedig a fényerő. Ha nincs meg hozzá a megfelelő technikai háttér az esélyek, és a sikerélmény minimálisra csökken.
-
Dtomi
őstag
Igazából ez a 22-es csapdája. 50 nemtudomhány hozzászólás óta a low end szegmensől megy egy meddő beszélgetés.
Legelőször is 1.Aztán:
És végül: sanos ebben a kategóriában nicns jobb, és nagyon különbségek sincsenek.
A DSLR világában a lencséket kell megfizetni, a képminőségnek ára van. És legtöbbször nincs "átmeneti" megoldás. ÁMENMakróra egy sigma 105
telére egy 70-200
Alapnak meg kinek mi. Nem nagyon lehet tovább ragozni. -
Dtomi
őstag
válasz
péter007
üzenetére
Ha telét akarsz akkor a 135-mm szerintem egy kicsit rövid lesz. Már ha klasszikus teléről beszélünk. 135-öt talán APS-Cn lehet csak telének nevezni.
"tamron 70-300-at csak akkor meg fogyamatosan obit kéne cserélgetnem" Mikor DSLR-t vettél gondolom feltűnt, hogy erről szól a dolog. -
Dtomi
őstag
pont most csináltam egy 50-500 70-200 f4L backfocus tesztet, ami végülis rajzolatba adott mellbevágó eredményt ha hazaérek feltöltöm a képeket.
-
Dtomi
őstag
Végre kiadta a sigma a 24-70 f2,8 EX-et HSM-el

-
Dtomi
őstag
Miért ne változna az 50D-vel??? Anno a mikor 20D-vel fotóztam állandóan kifagyott err99 -et írt minden baja volt a vakuval és a markolattal. Volt a 200D majd fél milkóért meg volt a 20D. A 20D csak lízingbe. Viszont nem akartam 20D-t venni mert tudtam, hogy nem biztos, hogy jól járok vele noha egy nagyon nagyon jó gép. D200-ra meg nem tellett. Ja meg megvolt már a canon bajonettes bigma több mint negyedmillióért. Bejött a 30D minden hiba javítva kicsit feltupírozva elsők között vettem meg talán. kijött a 40D u.a a hibatipusok mint a 20D-nél. és számomra kevés az a plussz a 30D után ami miatt bevállalnék egy ilyen cserét. viszont az 50D ért még ha nem is lesz olyan megbízható mint a 10D vagy a 30D akkor is be fogom vállalni mert olyan dolgokat írnak róla ami miatt már megéri a váltást.
-
Dtomi
őstag
40D hez 5 felhasználói firmware jött ki 1.08-ig 1.02-03-al árulták az első példányokat japánban és egészen 1.08ig megy a sor. De ki tudja mi lesz még tavaszig

Ez volt az első hírsztelés/specifikáció. Azóta szivárogtak ki információk amik megerősítették. Anynival kiegészítve, hogy több helyen írták, hogy megkapja az 1D fókuszrendszerét, van ahol azt, hogy 25 körüli fókuszpontot kap. És valóban tudni fogja a 8fps-t elemek meg kiegészítő táp nélkül
-
-
Dtomi
őstag
Szerintem ezek a dolgok mind a korai digic III al lehetnek kapcsolatban. mark III nak is ez volt a baja és ott is elég volt a szoftvert firmvert buherálni nem kellett mechanikát mókolni. Már a tavaly karácsonyi naturart gyűlésen is volt róla szó, hogy nem kerek valami. Eért nem is váltottam csak a régi 10D-t újra cseréltem
-
Dtomi
őstag
Nekem nem tudom hány sigma obi fordult már meg a kezembe de szerintem közeledek az 50 hez minimum és soha egyiknek nem volt semmi baja. Lehet, hogy ultramázlista vagyok de ez tényleg így van, pedig még a nagyon sokat szidott 24-70 f2,8 ból is volt kettő. még a kis szirszar 18-50 17 ezres játszósobim is olyan minőségű, hogy műszakilag kifogástalan minden tekintetben, és a képe is bőven ki kell, hogy elégítse egy hobbyfotós igényeit. egyébként tudtommal a 70-200 f4L se nem por se nem cseppálló. És ha előbb szólsz olyan backfókuszos 70-200 f4L-t tudtam volna mutatni, hogy sírvafakadsz a látványtól. És tamron és tokina obikból is volt már egy pár azoknak se volt bajuk. Ellenben pl 1 hónapos Af hibás canon 50 f1,8 már volt nálam, két szar 580Ex és a mostani EX II is volt egy idő amikor megmagyarázhatatlanul alulexponált -1-2 értékkel a 30D-n, a 10D-n érdekes mód nem. Egyébként indexen elég sok 17-40 L fókuszhibáról olvasni. de lehet 70-200L és 24-70L ről is hallani néha. Szerintem ha ugyan anniy L es obi fogyna mint sigma azért többet hallanál ilyen hibákról. Vagy ha a sigma is ennyiért árulná az obijait jobb minőségben gyártaná és alaposabban ellenőrizné. Nem véletlenül fizetsz másfélszer 2x többet egy L es obiért.
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Amiket mutogatott a gépen???? Mármint a fényképezőgép LCD-jén???

Az új sony és nikon gépek LCD-jén kívül max az alma különül el a körtétől nem a mókus szőrszálai. Az a baj az ilyen hozzászólásokkal ha nincsenek lereagálva 1-2 hét múlva aki rákeres a bigma szóra a fórumba már készpénznek fogja venni, hogy a bigma képe 500 mm en lágy lesz. Na nem azt mondom, hogy egy 400 F5,6 L vagy egy 300 f2,8 hoz képest nem lágy. De nem is 400 hanem 500mm a vége nem fix hanem 10X es zoom. És nem 1 millió hanem 210e HUF szerkesztetlen JPG kép ahogy a gépből kiesett Szerintem hobby célra rawból minimális élesítéssel azért eléggé "használható" a képe 500mm-en -
Dtomi
őstag
válasz
conchris
üzenetére
Először is a jelzés az csak jelzés. A mai legkisebb felbontású ff-es gép 12 mpixeles 5D ezek az obik 8-10 mpixelnél 100% hogy nem tudnak többet kiszolgálni, főként ezért. feloldó képesség Ha későbbb akarsz venni ff-est és nem az 5D-lesz kb 14-16 mpixelre kell számítani. Figyelembe kell azt is venni, hogy a ff-en sokkal jobban vignettálnak. Ha nagylátózni akarsz arra ott van sok APS-C-s nagylátó.
FF-es gépeknél álltalában a képminőség az elsődleges szempont. Ami ugye az objektívtől függ. kicsit olyan ez mintha egy 320D re 175 /13" os gumikat tennél. www.fotopest.fw.hu itt tudod megvenni 85ért -
Dtomi
őstag
USM HSM obi kell és akkor van autó manuál meg minden amit akarsz egyszerre...
-
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem tudom melyik volt kb 20 képet készítettem ha pont ezt tettem be régen is akkor elmegyek lottózni vagy rulettezni.
-
Dtomi
őstag
Már ne is haragudj de az elmúlt 7en akárhányszor idetévedtem a fórumra mindíg akkora marhaságokat írtál, hogy a hajam égnekáll tőle. Pl az utolsótól is, az asztrós topictól elkezdve szinte bármelyikbe csupa brillírozás. Pl ez a kép amire azt írtad nincs probléma gondolom azt számításba vetted, hogy 1 milliós cuccal lett fotózva ideális körülmények közt.
-
Dtomi
őstag
válasz
üzenetére
Azért nem értettelek az előzőnél sem és a mostaninál sem mert úgy gondolod, hogy a 28-300L -nek van sigma tamron megfelelője. Esetleg mm-ben de még ott se egyébként vagy 7*8 X drágább kb de lehet 10X Tehát nem azért nincs a sigmának tamronnak tokinának olyan minőségú lencséje mert olyan marha mód nem értenek hozzá, hanem mert aki kiadna annyi pénzt egy üvegért bizony inkább a márkánál marad. Így nemigen van mit összehasonlítani eg L en és egy EX-en
-
Dtomi
őstag
válasz
üzenetére
Miért ne lenne továbbfejleszteni a 170-500at??? Nem tudom mitől függ ez az átfogás dolog és a rajzolat közti különbség mert pl a 28-300L simán ott van a maga majd 11X es átfogásával mint a 2X es 17-35L vagy a 3X-os 100-300 5.6L
a 80-400 pedig 100al rövidebb és drága is. Tehát logikusnak tűnik egy ilyen lépés. -
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
150-500Ígéretes teleobi
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Ha természetfotózni akarsz, a minimum obi sztem a sigma 135-400 árban ez a legjobb. És a legolcsóbb. ez 148e a 220V nál. 70-300al maximum kismadarakat lehet fotózni télen etetőn. De 400mm alatt nem a képminőséggel lesz a elginkább a kompromisszum. Hanem a képkivágással, FF-es képet nagyon nehéz lesz vele fotózni.
-
Dtomi
őstag
Igen ezek működnek. Ha ehhez az obihoz veszed a kétszerezőt akkor nincs értelme kétszerezőt venni
gondold el, hogy ez FF-es kép és ilyen méretbe kicsinyítve is ilyen gyatra a képminőség, akkor mire lehet használni. Ráadásul ez még nem is 400mm en volt. De kétszerező nélkül nagyon szép képe van ennek az ubinak. -
Dtomi
őstag
Használtam 1,4 es TC-vel D80 on és használtam magában is. Árultam itt PH-n is a régiek biztos emlékeznek rá.Használtam 70-200 F2.8 VR-t is 2es TC-vel és 1,4-el is És 70-200 IS USM -et 1,4-el. 50-500at 2es TC vel bár ott ratyi kenko val uh az nem mérvadó.
A nikonos 70-200 kivételével mindegyik "beszart" minden tekintetben. a két 70-200 on megmaradt az AF de a canonnak olyan trágya képe lett és annyira belassult az 1,4 től, hogy az már gáz volt. -
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
sebességben, megbízhatóságban, kényelemben, képminőségben. A többi nemm érdekel

-
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Felesleges a kampány nálam. Én nikonos lennék egy D200-al ha anno a bigmát nikon bajonettel hozzák. Nem is azért írtam csak ez a mondat megtetszett. HA most kezdeném előről akkor 100% hogy D300 at vennék. De mivel nem most kezdem tudom hogy középkategóriás vázat soha többet nem veszek. Marad a Mark II N az meg zsebreteszi az összes canont és a nikont is <= kezdődhet az oltás

-
Dtomi
őstag
válasz
as_Rock
üzenetére
Nem a kitobival hanem a vezető piaci részesedéssel. Olyan rohadt mindegy volt milyen obit ad hozzá akkor is a canont vitték. Nikonnak lépnie kellet mivel még mindíg CCD-volt mással nem tudott szvsz csak az ajándékobival. Pentax nem sok vizet zavart mint ahogy a sony/minolta sem oly meg nem is volt. Viszont a nikon a D40, D80, D200 és most a 3as szériával már igen csak beleköpött a canon levesébe. így most hogy már ők is CMOS-t használnak és fasza gépeket most jött el az ajándékobi fejlesztésének az ideje. Ha belegondolunk igen reális marketingpolitika.
-
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Sehogy nem lehet megoldani a rekeszelést?? mindíg a legtágabb blendenyíláson marad?
Nézegettem képeket gyönyörű képe van. -
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
hiba
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a felszerelés ehhez képest már bakfitty csak az utolsó pontot könnyíti vagy nehezíti meg.
bár mindent tagad
Egyetlen egy lencsére mondom azt hogy szinte használhatatlan a sigma 24-105 digin egy katasztrófa. De a felépítése miatt filmesen se szeretném az 100...