- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Pepe78 #12318 üzenetére
"A 4 csatorna hozott kicsit."
Milyen négy csatorna? Mert s1151-ben nincs quad channel. Egyébként gyorsabb a géped 16gb 3000MHz-es mamórmiával, mint 64GB 2400-assal.
"Az aktuális Nvidia Driver van telepítve. Előtte egy GTX1070 volt benn amit 4500 mhz-en is 99% ban bárhol plafonon kihajtott."
Egy GTX1070 az kb pont fele teljesítményű kártya, mint egy 1080Ti.Szerintem ne sírj amiatt, mert nem pörög a játék full 99-en, csak 95-98%-on, lehet millió egy oka neki.....
-
F e Z o
veterán
válasz
Pepe78 #12313 üzenetére
Nekem a 4,4-en ketyegő 5820k 99-en tekerte az 1080Ti-met a régi monitoromon - amit pofára ejtettem szombaton - 1440p 144fps nem nagyon volt meg sosem a beállításaimmal 1900MHz-es GPU-val BFV alatt. FHD-n most 70-80% mindkettő 144 mellett, ugyanilyen részletesség mellett.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Pepe78 #12278 üzenetére
A Gaming széria hűtőjét jónak mondanám, mert kellően masszív és átgondoltan hűt minden fontos részt a VGA-n.
Viszont ajánlott a leragasztott csavarfejen kívül mindegyiket újrahúzni, mert le tud lazulni... én 2 ujjammal fogtam egy PH2-es bitfejet és finoman megcsináltam ezt a procedúrát. Ez kb olyan mint az IKEA-s bútorok... azokat is érdemes -ahogy a gyártó is javasolja- újrahúzni a csavarjait.
A 10-es szérián belül is "ezt" használta kezdetben az MSI az 1050-1060-1070-1080-1080 Ti kártyákon. Viszont ahogy növekszik a kártya energiaigénye (TPD) úgy változtattak a hűtő kialakításán:
Legfelül egy 1050, középen egy 1080 legalul egy 1080 Ti van
Mint látható az 1050 és 1080 között a NYÁK mérete és a hűtő hossza is változik. Aztán az 1080 és 1080 Ti között a vastagság az ami eltérő és 2 slot helyett 2,5 slot-ot foglal a hűtés.
A nálam lévő példányt még nem bontottam, de lehet ajánlott lenne már újrapasztázni... de még nem vettem rá magamat... a csavarról is le kell szedni óvatosan a matricát hogy ne vesszen el a garancia... majd talán tavasszal...
Én ezzel a ventilátorprofillal használom a kártyát:
Jópofa dolog a ventilátorleállítósdi, de nekem nem szimpatikus... inkább forogjon és folyamatosan mozogjon a levegő a kártya nyákja és hűtőbordája között...
Meglehet agresszív profil, de mivel esetemben a ház elejében lévő ventilátor+radiátor+ventilátor vízhűtés miatt nem sok levegő jut be a gépházba és csak a házból kifelé szívás van ezerrel a ház tetején lévő 200-as és a hátul lévő 140-es ventilátorok által.
Így inkább a kártya hányja szét maga körül a meleget ami által valamennyire melegszik-melegedhet a proci és valamennyivel jobban feltekeri a ventilátorokat az egész házban ami meg jobb levegőmozgást eredményez
Lehet megint fel kellene tennem a SpeedFan nevű programot.
Ezzel meglehetett-meglehet(?) azt csinálni, hogy adott ventilátorkimenethez adott komponenseket lehetett hozzárendelni és így ventilátorprofilt létrehozni komponensenként. Tehát ha csak a CPU_FAN kimenetre van elosztóval több ventilátor kötve akkor azt a VGA hőmérséklete is tudja vezérelni az adott ventilátorprofil mellett:
Esetemben a CPU 2 legmelegebb magját és a VGA GPU-ját adtam meg amik alapján szabályozta a házban lévő 9db ventilátort adott ventilátorprofil szerint.
Csak sajnos kicsit körülményes a görbe-ventilátorprofil beállítása... meg lehet az újabb ventilátorvezérlőket nem tudja szabályozni a program... 2017-ben frissült utoljára...
Ezért kéne nekem is bekötnöm a vízbe a VGA-t és akkor ez sem lenne már gond...
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- A HMD visszalép az USA piacáról
- További aktív témák...
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest