- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tragger
tag
-
gainwardgs
veterán
válasz
Synaptic #12211 üzenetére
Én már cseréltem, sajnos le kell szedni az egész hűtőt hozzá, és ugye matricázva van a csavar, szval ugrott a gari ha esetleg lenne még rá.
Amúgy nem nagy munka a csere kb 30 perc, magához a hűtőblokkhoz van csavarozva belülröl a műanyag ami fogja a ventiket. A ventik is belülről vannak csavarozva a műanyaghoz
Eredeti ventik hozzá [link] -
Lidl
senior tag
válasz
Synaptic #12219 üzenetére
Nem felejtős az AIO. Nekem is normálisan ráment egy nem ref. nyákos EVGA-ra. Ráadásul a G12 univerzálisabb, mint a G10.
De ez egy picit drágább.
Amit nem értek a venti cserédnél, az az, hogy szerintem csak ugyanolyan, vagy rosszabb ventit tudsz venni hozzá. Nem hiszem, hogy nagyon gyártanak hozzá jobbat, mint a gyári.
Ez elég "kispéldanyszámú" probléma.
Szóval ha ugyanolyat veszel, ugyanolyan hangos lesz.
De lehet, hogy nincs igazam ;)Lidl
-
Puma K
nagyúr
válasz
Synaptic #12216 üzenetére
Értem, és akkor a helyükre keresel 1:1-ben betehető ventilátorokat amik remélhetőleg mérsékelte hangerővel dolgoznak lehetőleg azonos hűtési teljesítmény mellett.
Azt tudod csinálni esetleg, hogy
- újrapasztázod a VGA-t
- egyedi ventilátorprofilt állítasz pl MSI Afterburner-benVagy terhelés-játék közben milyen órajelen és feszültségen jár a GPU-ja a kártyának?
Mert még egy alulfeszeléssel próbálkozhatnál úgy beállítva a GPU órajelét, hogy 1800 vagy 1900MHz-et tartsa.De egy 1080 Ti teljesítményű-energiaigényű kártyánál ezt a hőtermelést amit léghűtés esetén embertől függően de hangosan tudja megoldani el kell tudni fogadni.
Engem is zavar, hogy a gépemből a leghangosabb komponens a VGA... de erre én már nem költök... marad így ahogy van. Pedig sok minden megfordult a fejemben... AIO hűtés... a kártyát teljesen lefedő vizes blokk...
-
Walter_White
senior tag
válasz
Synaptic #10369 üzenetére
Nem...
Először a Hátlapot lecsavarozod minden csavart kicsavarsz kivéve a GPU-nál lévőt ami ugymond szabadon van, majd bejelöltem a csavarokat amiket mind kikel szedni (1-et kihagytam alul véletlenül), majd pirossal az a rész amire rá kell melegíteni hajszárítóval, és lejön a hátlap.Ha ez megvan, akkor jöhet, a GPU-nál lévő 4 csavar, fogsz egy papírt, vagy pengét, és melegítéssel (ugyancsak hajszárító) rámelegítesz a matricára, és a pengével vagy papírral alányulsz, ajánlom a vékony papírt, és mintha vágnád a matricát
2db lesz 2db matrica a csavarokon (az egyik a GPU merevítőjén, a másik a Hátlapi csavaron). Ha ez megvan akkor a I\O Shielden lévő 2 csavart kicsavarod. Meg is vagy 90%-ban, mostmár csak le kell "mozgatnod" ÓVATOSAN a hűtőt a VGA-ról, esetleg lehet kicsit a bordára hajszárítóval melegíteni, Könyebben feljön, viszont azért ÓVATOSAN mert ahogy lejön a borda, a nyákhoz van kötve 2 kis pin, az egyik a világítás felül, a másik meg maga a venti, a világítással nem is, de a ventivel megizzadtam mire kijött a csati... és meg is szabadultál a hűtéstől, vissza meg ugye ahogy szétkaptad, a GPU-nál anniy hogy keresztbecsavarással kell ki és be csavarni. (figyelni kell a merevítő pontos felhelyezésére, ahogy a képen is látszik.) a matricákat meg elteszed szépen vmire, (én a Pengére tettem rá) ha gariztatni kell visszateszem őket a csavarokra ennyi
Fotózd le elötte a matricák elhelyezkedését a csavarokon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest