- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
Raidon #13549 üzenetére
Tojd le..
anno 1080ti ről váltottam 2080ti-ra, kb 20-l% előnye lett, de nyilván új featureek bekapcsolásával ez csökkent. Onnan 3080ti jött, az valóban erős kártya, kb 2x 1080ti szint vagy jobb (volt sli-m is) de fullhdre feleslegesen erős.. Ezért el is adtam, gtx780-ra vissza , de ott butítani kellett a grafikát, pl dirt2-nél egy esős éjjeli pálya fele fps..
most megint itt vagyok és jónak érzem, sosem baj ha van tartalék egy kártyában adott felbontásban szvsz.. -
pacni120
tag
válasz
Raidon #13516 üzenetére
Igen, javíttattam már kártyát, aminek aztán a következő tulaja meg is jegyezte, hogy jó csúnyán lett megcsinálva.
Én sem vagyok remegős kezű, de tényleg nem nyúlok többször kártyához, nagyon rosszul esett az a halott 3070Nem azért mert nem tudnám megcsinálni, de ki tudja mi lehet még ezzel a kártyával, amiről elfelejtettek szólni. Lehet kell neki egy bios reset, vagy kiszáradt egy kondi, franc tudja. Ezektől még simán tud üzemelni egy kártya, de egy ilyen után már bármit kinézek a kollégából
-
Poloploid1
csendes tag
válasz
Raidon #13354 üzenetére
Ez sajnos így van. Én is sokat gondolkodtam ezen, de több mint dupla árat fizetni egy olyan VGA-ért, ami alig erősebb a 1080 Ti-nál, ááááá! Nekem pár napja sikerült eladnom 240-ért a 1080Ti-om, de komolyan mondom, hetekig gondolkodtam rajta, sőt, még igazából most sem tudom, hogy mi legyen. Nem vagyok hajlandó ennyit fizetni egy NVidia kártyáért, igazából a keretem is olyan 350 ezer lenne, kacérkodok egy 6700XT gondolatával, de akkor is, még az is szinte egy középkategóriás használt autó ára!
Nagyon kilátástalan ez a helyzet. Megmaradhatott volna akár a 1080 Ti is, mert tényleg mai napig kiváló VGA, nade egyrészről sikerült jó áron eladni, másrészről meg (mégha bár a legkisebb jelét sem adta), mi van ha egyszer csak megáll? Akárhogy is, nem mai csirke már, bolti gari nincs, és akkor meg se pénz se posztó! Hatalmas dilemma ez!
-
mihione
őstag
-
Puma K
nagyúr
válasz
Raidon #13068 üzenetére
Szerintem cseréld, mert leszolgálta az idejét. A hatásfoka sem lehet már olyan jó és öregedik ezeknek is a belsejük ami által a gyakorlatban egy idő után csökken az a névleges teljesítmény mint amit le tudnak adni.
A mostani jobb tápok már 10-12év garanciával rendelkeznek.
Még megvan tartaléknak a 2014-ben vett XFX Pro 450-es tápom.
Szerencsére az a széria Seasonic belsővel volt szerelve.Korábban mikor 0-ról építettem magamnak gépet 2014-ben, akkor tudtam hogy milyen hardvert fogok használni és ahhoz milyen táp fog kelleni.
Így lett minőségi belsővel rendelkező 450W-os táp mellett ez a konfig:
- i5 4460 --> i7 4790K@4,7GHz
- GTX 760 --> GTX 1070 --> GTX 1050 Ti
- 7db 120-as ventilátorEkkor még 1920x1080@60Hz-es megjelenítőm volt amit tudtam hogy idővel cserélek 2560x1440@165Hz-re. Viszont ehhez erősebb gép kellett mint az addigi.
Tudtam, hogy minimum 8 magra fogok váltani a korábbi 4mag/szálról. A VGA pedig egy 1080 Ti lesz, mert ez tud kellő erőt leadni ekkora felbontáson és ekkora képfrissítés mellett.
Azzal is számoltam, hogy épített vízhűtést akarok a procira, hogy játék közben a lehető leghalkabb legyen a gép, de azért ne szálljanak el a hőmérsékletek sem.
Viszont ha az összes alaplapi csatlakozóra ventilátort kötök és még egy szivattyú is lesz bent akkor ezek maximális fogyasztása 144W is lehet.
Így számoltam az alkatrészek fogyasztását illetően:
- CPU : 150-250W
- VGA : 300-350W
- ventilátorok+szivatyú: 144W
- 7200RPM HDD kezdeti fogyasztása: 20W/db+ alaplap + memóriák + SSD.
Kezdetben 550-650W-os tápokat nézegettem minimum gold minősítéssel. De aztán rá kellett jöjjek magamtól, hogy az nekem kevés lesz ha olyan gépet akarok építeni mint amit fentebb részleteztem.
Kellett egy olyan táp ami, legalább ~784W-ot le tud adni és még ezen felül az alaplapot, a memóriákat és az SSD-t is meghajtja.
Ezért esett a választásom hosszas keresgélés és tesztek olvasgatása után egy Seasonic Focus Plus 850W Platinum tápra.
Tudom hogy nem midig jár minden hardver a maximumán, de ha kap egy egyenletes terhelést mind a proci mind a videokrátya, akkor sem akartam problémát.
Vagy ha megterhelem a CPU-t vagy a VGA-t valamilyen benchmak programmal akkor nem akartam azt sem hogy a gép kifagyjon vagy újrainduljon mert nem tudja a táp ellátni kellő szuflával ami akkor abban a pillanatban vagy időre szükséges lenne.
Ennek a tápnak egy ilyen gépet kell most kiszolgálnia:
- Intel 9900K 5,1GHz@1,264-1,28v, ami AVX-es terhelésnél 255W-ot fogyaszt, amúgy több órás multis játékok után 158W-al beéri
- (korábbi) GTX 1080 Ti ami 3DMark közben berántotta az akár 360W-ot, de játékokban akár a 330-ot is
- 7db 140-es ventilátor
- 1db 200-as ventilátor
- 3db 120-as ventilátor
- D5 szivattyúA tápra adott 10 éves garanciával és a 850W-os mivoltából adódóan nyugodtan cserélgetem a hardvereket, mert tudom hogy van egy keret ami viszonylag tág és tudok fickándozni.
Most az SLI hatékonyságába és működik-nem működik témákba nem kezdenék bele, de egy RTX 2080 vagy 2080 Super SLI-n kipróbálnék... csak hogy milyen meg hogy hajtsak még ebben az életben egy SLI-s konfigot.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
Raidon #12926 üzenetére
Koszi a tippet, igen probaltam mar DDU-val driver torlest es telepitest, ujat, nehany honaposat, sajnos nem javult. Masik kalbellel/monitorral emlekeim szerint fel eve probaltam, es ott is megjelent. Probaltam kutakodni a neten hatha masnal is elofordult mar, de meg nem talaltam ugyanilyen esetet. Eloszor artifaktra gyanakodtam, de ez sokkal kisebb foltokban es mas mintaban vagy szinben van jelen.
Olvastam olyanrol, akinek hasonlo jelenseg volt es ugy tudta orvosolni, hogy a kartya lelogo felet megtamasztotta alulrol - ennek nem tudom mennyi relevanciaja lenne, mert az enyem jo ha 1-2 milimeterben ter el a vizszinttol.
-
-Solt-
veterán
-
mike92
csendes tag
válasz
Raidon #12005 üzenetére
az a furcsa hogy eddig Vega 64-gyel és RX 480-nal simán ment minden freesync-kel, aztán kb egy hónapig átmenetileg intel HD530-cal voltam el, azzal sem tűnt fel stuttering probléma, és ahogy 1080 ti-re váltottam rögtön jelentkezett az akadozás. még furcsább hogy korábban ezen a konfigon volt 1080ti és 1080 is (kb egy-másfél éve, igaz rövid időre), és akkor sem jött elő ez a probléma.
Van ilyen, hogy videokártya váltás eredményez meghibásodást az egyik komponensben? Mert mást nem tudok elképzelni, mint hogy a CPU, alaplap, memória, PSU egyike elkezdett nem optimálisan működni miután váltottam gpu-t. amúgy tegnap a tesóm gépében kipróbáltuk az 1080 ti-t és nem volt vele gond (tőle van tesztre az 1060 6GB amivel neki semmilyen problémája nincs, nálam akadozik azzal a kártyával is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest