-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Egy kisebb házat akartam, meg kíváncsi voltam. Azt hittem legalább egy gyenge tuningal viszonylag csendben tudja tartani a 80 fokot. De sajnos nem. Így hogy se hőcső, se vapor ez így gáz. Megnéznék így egy hőkamerás felvételt burkolat nélkül, hogy van veszi át a borda a meleget. Mert iszonyat légnyomás kell, alap órajelen is...
-
batt
aktív tag
Köszönöm szépen! Lehet akkor ez megoldja a problémám! Bár az Sn szám nem teljesen egyezik! Ha nem gáz valaki tudna egy kicsit segíteni nem valami jó az angol tudásom! ? Pontosan miről is lenne szó?
Fix for GTX970/980 Fans Randomly Turning On issue
ÖÖÖÖ ez nem hivatalos? Msi live update-re nem jön?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel lecserélték a HBAO+ shadert. Ez okozza a teljesítmény növekedését. Mindig így lesz mostantól. A régi shader már nem volt jó, mert a GameWorks DRM-je megváltozott, így újra vissza kellett fejteni.
A GTA5-ben nem lesz zárt, DRM-mel védett kód. Ott eleve a konzolból hozzák át a fejlesztők a shadereket. Ezzel nincs munkája az AMD-nek, mert a konzol shader eleve jól fut náluk.
-
-
daveoff
veterán
-
Mate
nagyúr
Corsair vízhűtőknél csodálkoztunk pont ezen.
Többoldalas tesztek és 1-2° dönt. Aztán lecserélve a gyári pasztát nyer az ember 4-5°-ot....
Még jó, hogy szétszedtem az evgát és számomra is világossá vált mennyit számít egy jó minőségű paszta
Még egy kérdés. 1 alkalomra kb. hány gramm paszta megy el? Én egy 0,5g-os vackot vettem nemrég. Abból maradt jócskán.
ArcticCooling MX-4 4g-os kiszerelésben van illetve 30g
Maross írta korábban, hogy 1-1,5 év alatt eléggé beszárad a tubusban. Ebből kiindulva elég a 4g, nem? 1 vga+2 proci pasztázásra kell.
-
ffodi
veterán
Pontosabban ez általában kártyánként (típusonként) változó, ahogy én látom.
Más (de igazából ehhez is tartozik):
Kicsit belementem most a témába, és kutakodtam milyen paraméterekkel rendelkezik a Strix-szem.
- Power limit gyárilag 250 W --> Ezt könnyen lehet módosítani, meg is tettem. (nyilván nem a szoftverekben lévő powerlimit csúszkára gondolok.....)
- Gyári VGPU nálam 1,2 V --> a VR-ből kijövő fesz (igaz csak szoftveresen mérve) terhelés alatt 1,172-1,180 V körül mozog. Ezt (lényegében a max. boost feszt.) is sikerült megemelni, de csak némi BIOS módosítással, illetve összesen két lépést (1 lépés = 6,25 mV) sikerült változtatni pozitív irányba, mert efelett elkezd korlátokba ütközni a dolog, vagyis 1,2125 V (ami terhelés alatt 1,189-1,193 V) főlé nem engedi a kártya a GPU feszültséget, bármit is sikerül beállítani a BIOS-ban. Erre jön az, hogy van egy csoda tool, amivel lehet manipulálni a VR regisztereit, és ezzel szépen fel lehet tolni a VR kimenetét szoftveresen (ami a mérések és a fokozott VRM melegedéséből következően valószínűleg működik), viszont a korlátozás ennek ellenére a tesztek alapján valahogy megmarad (vagy csak nem skálázódik egyáltalán +feszre a kártya, amit azért nem hiszek.....)
- A 256 bites membusz is érezhető, mert minden egyes plusz MHz memória órajelre nagyon durván skálázódik a teljesítmény (290x-nél nem ehhez szoktam na)
És akkor itt érdemes megemlíteni, hogy a ref 980-ak tipikusan 1,25-1,275 V-ot adnak a GPU-nak.....
-
-
Oszt' játék alatt mit pörköl? Ne BF4 -t, azt már láttuk
#5657: Engem a Tomb Raider 2x SSAA mellett érdekelne, de nem a Benchmark, hanem a játékmenet tuningolt Ti -hez mérten. Más most nem játszik
A napokban vittem végig a játékot Ti -vel és 58fps alatt szerencsére soha nem volt 2x SSAA mellett (csak haj közelben) 1200/1900 -s órajelen. Ez a tüzes íj körül jött be, addig az erdőben úgy 75-80 -s átlag.
-
Nem kell aggódni,nagyon szépen teszi a dolgát a vezérlő.
És az,hogy nincs hangja az jól jöhet érzékeny füllel rendelkezőknek.
Amikor 99% van terhelve a GPU és pörögnek a ventik akkor sem hallod a hangját.Egyébként meg a sok program közül vmelyiket kiválasztva adsz neki 20% fordulatot és kész. De ahogy írtam is ,erre semmi szükség.
#5610 TTomax :
Sztem én sem fogok újabb több száz fontot elkölteni majd vga(k) vizezésére. -
Nem kell aggódni,nagyon szépen teszi a dolgát a vezérlő.
És az,hogy nincs hangja az jól jöhet érzékeny füllel rendelkezőknek.
Amikor 99% van terhelve a GPU és pörögnek a ventik akkor sem hallod a hangját.Egyébként meg a sok program közül vmelyiket kiválasztva adsz neki 20% fordulatot és kész. De ahogy írtam is ,erre semmi szükség.
-
daveoff
veterán
65°C főlé még nem ment a kártya, zárt mATX házban van, nálam minden kártya melegebb szokott lenni, mint másnál. És annyira halk, hogy hihetetlen, ha 100%-ra feltolom a ventit még akkor sincs olyan hangja, mint a ref 290x-nek volt 40%-on.
(#5606) TTomax: Azt a venti ki-be kapcsolást én sem használom, AB-s venti profil megy...
-
Landon
addikt
Detto. Pont ez a 2 nagy problemem: 1; 2x979=980G1 az arat illetien de teljesitmenyben sokkal jobb HA megy SLi. 2: Ha iden kijonnek a 8G valtozatok akkor abban a pillanatban kell megszabadulnom az 'uj' VGA-ktol...
A legjobb az lenne ha November vege fele lenne 8G... Akkor mar nagyon nem tudok melle nyulni mert ha 980-at veszek max par honap mulva ha valoban kell melledobok meg egyet amit szivesebben teszek mert tudom, hogy 8G mellett meg van az idotallosag is viszonylag.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor csináld manuálisan.
C:\Users\[computer name}\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization Beyond Earth
Ide rakja az ini fájlokat. A GraphicsSettings.ini a felbontást tartalmazó állomány. Ott írd át. Viszont így ki kell majd raknod a játékot ablakos módba. Ez lehet keret nélküli is. Full screen módban a felbontás visszavált.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A CIV6-nak van egy detektálási bugja DirectX11-ben, így bizonyos konfigokon szimplán nem tudja kiolvasni a felbontást, és a default profilt tölti be. Innen jön a te alacsony felbontásod. [link] - itt egy gyorsfix rá, lényegében egy egyszerű edit az egész. Később jön egy hivatalos patch.
A Mantle rendert nem ugyanaz az ember írta, aki a DirectX 11 rendert. A kettőnek nincs köze egymáshoz. Ez egy szimpla DirectX 11-es detektálási bug a játékban. -
HSM
félisten
Nem számít, ugyanis a hagyományos kialakításnál a 80-100mm-es venti légmozgásának a töredéke hűti a tipikusan nem túl nagy hőleadó felületű VRM hűtőcskét. Itt pedig a nagy ventik hűtőhatásán felül van elvezetve is még némi hő. Továbbra is állítom, csak a hőleadó felület méretén múlik, mennyire kell hangos legyen az a venti. Láttam már hasonló kis 40mm-es ventit (az valami Nidec volt, egy régi VGA-ra barkácsoltam rá) ami megfelelő fordulaton síri kussban dolgozott, de kis helyen azért megmozgatva a levegőt.
Meg kell lesni valami tesztből, jól lőtték-e be, avagy csak egy üvöltő borzalom egy felesleges extrán.
-
-
Zorel
senior tag
Csak nem ennél a motornál...
780 3GB vs 970 vs 780 6GB, teljesen megegyező hardveres és szoftveres környezetben. (saját teszt, 780-ak azonos órajelen)
Mordor benchmark:
780 3GB min FPS 25
970 4GB min FPS 28
780 6GB min FPS 45Játékban pedig még nagyobb eltérések voltak min FPS-ben.
-
Landon
addikt
Igen ezegy erdekes felteves! Raadasul a 980-as valamivel gyorsabb is mint a 780Ti.Ki akarna dragabban Ti-t venni ha olcsobban meg van a 980-as?!
Azt, hogy biztosan nem lesz 980Ti ill. a nagyobb VGA nem GM204 lesz mire alapozod? Csak erdeklodesbol kerdezem mitol olyan biztos ez?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Igen, de valóban csak egyes címeknél. Nézd meg ugyanabban a tesztben a Metrót, tiszta VGA-limit.
(#3531) boogie84
Vagyis a Broadwellt? -
ÁdiBá
veterán
Hát ez nem semmi... Nálam is hasonlón teljesített húzva a GTX780Ti bár nekem az 1280-1260 hoz már feszt is kellett adagolnom. Milyen gpu tempre gondolsz?
Amit látsz asztal az már nem él. Az a régi GTX780Ti (Sli)-nek az asztala volt.
Csak a kapott, mért eredményt illesztettem be oda amit a régi rendszerrel elértem. -
ÁdiBá
veterán
Melyik kártyával hogyan?
Van választék.
R9 290X DCU2 OC?
GTX780Ti ref avagy OC?
GTX780Ti Sli alap avagy OC?
GTx980 alap vagy OC ?(#3081) zack Az 1500MHz +0,020V adtam, nem azért mert kellett, nem kérte, hanem hogy ne legyen gond tutira.
Szerintem még gyári feszültséggel is viszi az 1500Mhz-et.
Szerinted miért marad 75 fokos a gpu? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest