- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbalint3
tag
Köszi mindenkinek aki lemérte, sajnos nem fog beférni.
Akkor marad a Asus Strix változata, gondolom erről isjó véleményekkel vagytok?Illetve 2 típus is van belőle:
Egyik: STRIX-GTX950-DC2OC
Másik: STRIX-GTX950-DC2Ha jól látom csak annyi a különbség, hogy az utóbbi a referencia órajelen működik míg az első egy kismértékű gyári tuningot kapott. Én nem akarok semmit sem overclockolni, úgyhogy nekem gondolom jó a sima Strix változat?
-
mcs
veterán
Neweggen nem panaszkodott senki a hangjáról, Iponon pedig hőlégfúvónak is nevezték. Az a 4000 rpm soknak hangzik, de az Intel procik gyári hűtése se vészes magas fordulaton. Kíváncsi lennék nagyon.
Derekas: Nekem nem túl szimpatikus az RX460, mert minden tesztben összevissza ingázó teljesítményt mutat. 43 ezret pont megér a 4 gigás Giga, csak kérdéses, hogy a driverei mennyi fejfájást okoznának.
-
-
Peat;)
veterán
"A VRAM-szükséglet egyáltalán nincs egyenes arányban a GPU sebességével." Én ezzel vitatkozom, mert ez olyan Abu-s kijelentés. Egyrészt van benne igazság, de attól hogy nem egyenesen arányos a kapcsolat attól még nagyon is szoros a kapcsolat. Az egyáltalán szót ha nem rakod bele valószínű nem is reagálok rá, de beleraktad.
A memória jelenleg csak a textúrára jó ezen a szinten, 1-2 éve vannak játékok ahol nem megy 2gb-al a maximum szint, ez nem újdonság. Ezért nem értem miért lenne gond a jövőben ezekkel a kártyákkal, én nem hinném hogy a medium beállítás is többet fog követelni mint 2gb, de majd kiderül.
-
Peat;)
veterán
Én ezzel vitatkoznék, nem egyenes arányosságról van szó, de igenis van összefüggés. Az effektek is eszik a memóriát, legalábbis pl gta5 szerint. Mivel pont az effektek azok ahol erőszeretettel kiherélik a régebbi vagy fejletlenebb vga-kat így a gpu miatt már kénytelen lesz az ember butítani azokon, az hogy ez memóriában játékonként mit jelent majd kiderül. Szerintem nem lehet megjósolni hogy időtállóbb lesz-e a 4gb-os verzió, sokkal inkább érdemes az eddig megjelent játékok alapján meghozni a döntést. Én ennél a vga-nál a jövőben sem várok nagyobb differenciát mint ami most tapasztalható. Tehát megrekedünk a textúránál ahogy írod, mint pl a gta5-ben vagy shadow of mordorban van differencia a 2gb vs 4gb között, én ez nem írnám úgy hogy a jövőben gond lehet a 2gb-os 960-assal. Illetve akkor bármivel gond lehet, pl egy kikapcsolhatatlan hajeffekt és annyi a 960-asoknak.
-
Long Man
tag
"A VRAM-szükséglet egyáltalán nincs egyenes arányban a GPU sebességével."
Ez így igaz.
(ha a GPU alatt a teljes video-kártyát érted, akkor meg méginkább igaz)De én ezt írtam:
"A plusz VRAM-ot még így is gyorsabban érik el a grafikus chipek, mint a rendszermemóriát ..."Valószínű a - bár nem vagyok NVIDIA mérnök
- a GTX960-nál azért nincs olyan látványos sebesség csökkenés memória elérésben, mint a GTX970 vs. GTX980-nál, mert a GM206 nem egy, egyszerűen félig letiltott GM204, hanem egy áttervezett, új , teljes értékű chip.
-
-
-
-
kisza25
félisten
Attól, hogy visszaveszik az órajelet még nem lesz olcsóbb az előállítás
960 vs 950 nél is alig tudnak valamin spórolni, VRM kicsit gyengébb, meg van pár lájtosabb hűtős megoldás, de kb ennyi.
A hűtőn már nem tudnak spórolni, max az olcsóbban vehető csippen, de az szerintem max 5eFt a 950-hez képest.
950 vs 960-nál is 10eFt különbségek vannak azonos márkáknál, de ott még tudtak kicsit spórolni a kiegészítőkön/ hűtésen/ VRM részen/ dobozon 950-hez képest, na ezt már mind lespórolták, szóval 950 vs 950se között max 5eFt lesz szerintem, de ne legyen igazam
MeroM: itt a teljes cikk, biztos benne van -
kisza25
félisten
Az Nvidia egy új videokártyával rukkolhat elő az elkövetkező hetek folyamán, amely a 150 dollár alatti árszintet veszi célba – a friss termék gyakorlatilag a 140 dolláros GeForce GTX 950 némileg „visszametszett” kiadása lesz. A források szerint ezzel együtt a vállalat a GeForce GTX 750 Ti nyugdíjazására is készül, valamint a GeForce GTX 750 számára is szeretne méltó utódot állítani. Ezek a videokártyák még a Maxwell architektúra első generációs kiadására támaszkodtak.
A GTX 950 140dollár elvileg, ez gyakorlatban 46-65eFt
GM206-os lapka 8 SMM tömbjéből már csak 5 lesz aktív, 950-nél 6 volt, ha csak ennyi lesz a különbség akkor nagyon olcsóbban nem fogják tudni adni, 40-45eFt-ra tippelek, indulóár nem lesz 45eFt alatt, szerintem -
kisza25
félisten
mondjuk ami 380X mellett szól 380-hoz képest, hogy alapból 4GB-os és 15% gyorsabb 960-nál, szóval egy jó árcetlivel nem olyan rossz az, mondjuk 75eFt környékén már alternatíva lehetne és az ASUS strix árából kiindulva giga kártyák 78-80eFt környékén fognak nyitni ami azért már nem olyan rossz
benvolio: eddig 47eFt volt a legolcsóbb ára, nem tudják olcsóbban adni, mert tulajdonképpen annyiba van nekik, mint a 960, ugyanaz a GPU ugyanaz a memória és még a hűtés is -
Peat;)
veterán
Szerintem is erről van szó, kötve hiszem hogy a piac ráugrik a 380x-re, így az nvidianak teljesen felesleges kapkodni. Különösen karácsonyi szezonban ahol a 970-es és 380x közötti árdifferencia jelenleg igencsak csekély elég sok országban. Illetve a vga vásárlók 80%-a szerintem úgy vásárol kártyát hogy a gyártó adott(amd/nvidia), tehát csak a szűkebb rétegnél lehet meg a két gyártó termékeinek közvetlen összevetése. Ez a szűkebb réteg sem amerikai stb, inkább kevésbé jelentős piac szerintem.
-
mcs
veterán
Hát jha, Afterburnerrel monitorozva vegyes limites. Hol a vga korlátoz, hol a cpu, és utóbbit ráadásul alig használja ki a játék. Első két mag max 10%on megy, harmadik 20-40en, negyedik pedig 70-80on. Nem tudom, hogy esetleg javítana-e valamennyit az, ha driverben kikapcsolnám a többszálas optimalizálást.
-
GEIL
addikt
Jó, legyen igazad..."kevés" a GTX960 és a 128 bit...de ez BELÉPŐ szintű VGA aki HD ban vagy fullHD-ban akar játszani, max közeli részletességgel....ami ez alatt van pl GTX950 és GTX750ti vagy régebbi VGA-k....azok meg a BELÉPŐ szint legalja......hiába 60 rugó ez a kártya is...ez igenis "olcsó VGA"....a "közép szint" GTX970, "közép/felső szint" GTX980..."felső max szint" az GTX980ti és TitanX.....nem a kártyák drágák...mi vagyunk csórók....ez tény..és pont.
-
Xm4s
újonc
Igen sorry, néhány dolog kimaradt, pl.
alaplap :Asus h81m-k
memória : kingston 8gb ddr3 hyperx furypersze, full hdban szeretnék játszani és ilyenekkel mint pl. gta 5, dota2, csgo, heroes7
i3 és i5 között jelenleg kb 20 000 ft van, és ha a gtx 950 hez elég az i3 de a 960 hoz kell az i5 akkor az már egy komolyabb ugrás lenne, kérdés hogy megéri-e?
-
fauv
őstag
Csak egy apróság, az átlag felhasználó aki 960-ast vesz, itt max Full HD- ban játszik, azon belül is HIHG felbontásban, mert ugyan alkalmas a kártya ultra beállításra is, de 15 és 30 között ugrál az fps ami nem igazán jó.
Ezeken a beállításokon pedig ami az átlag, nem érezhető akkora különbség a 2 GB és a 4GB között.
Jó példa erre amit a kolléga linkelt a THIEF -nél, hogy a 4 GB sokkal simábban futtatja a játékot, de ott leírták , hogy csak 2560x1440 felbontással tesztelték és ott bizony már 3 GB kellett, azaz ott javasolt a 4 GB kártya.
Aki pedig minden áron Ultrán akar játszani, full, full beállításokkal, az nem 960-ast fog venni, főleg ha zavarja a játékban előforduló ns-os pici tüskék.
-
GEIL
addikt
Tudom és értem mit mondasz.
De sajnos be kel látnunk hogy aki játékra is akarja használni a PCjét, annak bizony az alaphangon a 60.000 Ft amit le kell tenni egy videokártyáért.....ez a GTX960, ami FullHD felbontásban Fullos vagy közel fullos részletességgel minden mai játékkal megbirkózik....akár élsimítással is....anisotropic filtering mellett természetesen......pár évvel ezelőtt ez volt a csúcsközeli kártyaár, manapság ez belépőszint és egyáltalán nem drága.....a 980TI vagy a Titan X az drága....ez csak nehezen emészthető maximum
....akinek meg kevés a GTX960 ereje az spórol és 110 körül néz GTX970-et,...vagy 170 körül GTX980-at.....ez van.
-
GEIL
addikt
-
Peat;)
veterán
Azt hogy piac szempontjából új termék, meg Magyarországon jellemző hogy 2-3 hónap után pl gigabyte kártyák "akciós" áron kaphatóak valamiképpen. A legolcsóbb 950-es ahogy látom már 53 alá is benézett, nem lesz annyira nagy különbség. Vagy is nem akkora ami indok lenne a márkahűség vagy márkaszimpátia feladására ha kizárólag a teljesítmény nézzük.
Illetve ezen dolgokat sajnos a ph! nem érzi szükségesnek megemlíteni a tesztekben, cikkekben. A másik true audiot és free syncet igen, csak azokat a 370-es nem támogatja asszem. Persze lehet azzal jönni ki vesz 4k tv vagy monitor alá 950-es vga-t, de kezd terjedni a 4k tartalom elég erőteljesen, sikerült beetetni az emberekkel hogy ez a nagy next step a tv stb piacon, ez van.
-
Peat;)
veterán
Korrekt kis kártya, jelenlegi árakat és a 960-asoknál lévő tendenciát nézve a gigabyte mini talán már benéz 50k alá amikor elkezdik forgalmazni. Erre ráadásul tényleg bőven elég egy venti ha normális a borda, itt már tényleg pénzkidobásnak tűnik a komolyabb hűtés, írom ezt ilyen szempontból elég háklis emberként.
-
Peat;)
veterán
Maxwellnél az is szokatlan hogy egy fajta chip egy kártya dolog megy, általában egy fajta chipre legalább két kártya szokott épülni a gyártási kihozatal miatt. Úgy néz ki tényleg itt ez (sem) gond, remélhetőleg a sok pénzt értelmesen használja fel nvidia és nem úgy mint az AMD a 7-es sorozat után.
-
jcs
tag
Én nem akarom az nvidiát védeni...innentől beszélj Velük
De pl fps-ben 7950 vs 7970 : 32,8 % , Strix OC 960 vs 970 : 35,3 % különbség.Abban igazad van , hogy egy jól tuningolt kártya beéri vagy majdnem beéri a felette következőt
!
Tehát milyen lenne a 960 TI ? Ezt most komolyan kérdem.
Az eredeti 960 hoz képest a kiadott kártyák már sokkal többet tudnak...
A 970 meg a 980 "butítása".kovy29 : bocs ezt nem értem.. mármint , hogy hogy látod, miben mi alapján egy játék alatt az 50 %-ot.
Itt egy " fps tábla" , van a neten olyan cikk, olyan bizonyos játéknál még elenyészőbb a különbség... -
Peat;)
veterán
Azért annyira nem esznek keveset ezek a kártyák, nem 750ti-ról van szó, talán a "legrosszabb" maxwell eddig teljesítmény/fogyasztás ügyileg. A 660-amnak hasonló lehet a fogyasztása és bizony elfér rajta a két ventis hűtő ha játék alatt is csöndet szeretne az ember. 660-asból is voltak egy ventis változatok, az alapján ennek a gigának terhelés alatt, tunningolva szerintem már megjön a hangja.
De úgy néz ki a legnagyobb feladat megtalálni azokat a gyártmányokat amik nem ciripelnek, hihetetlen dolgok miatt ugranak neki az nvidiának az emberek, ph! is jól meglovagolja a trendet, miközben a ciripelés valódi probléma ami miatt tényleg megérdemelnék a fenéken billentést.
-
Peat;)
veterán
Én el tudom képzelni hogy lesz a 128 bites sima és a 192 vagy 256-os Ti verzió. Túl nagy üres tér lenne, persze ott van a "régi" 770-es, de valami azt súgja hogy a maxwellel jóval olcsóbban is meg tudják oldani azt a teljesítményt. Meg eddig így is működött 670 - 760 ugyanaz sőt utóbbi picit erősebb az órajel miatt, pedig csökkent generációt jelölő első számjegy utáni jelölés. 680 - 770 szintén. Akkor a 770 - 960 esetében elvileg kell olyan 960-asnak lenni ami minimum a 770-est hozza, nyilván ezért várta mindenki erre a szintre.
Nézegettem sima 280-as teszteket amd oldalról, azok is úgy tudnak melegedni hogy így is úgy is megvárom a 960-asat, remélem fizikai méretben kicsit visszább vesznek (970-esnél furcsa az a nagy méret...oké nem én vagyok a szakember, de általában a fogyasztással összefüggött eddig a kártya mérete és a nyákot is cikizték valahol hogy nem egy bonyolult valami) nem fognak ciceregni és halkak lesznek.
-
fsb1000
nagyúr
Sajnos azt hiszem ez lesz a forgatókönyv.
Ha tényleg egy "fél" 980-at kapunk akkor még mindig a gtx760 és 770 közé fog pozicionálódni a 960, ami szerintem logikus gyártói lépés.
.
Vessetek meg, de jobban elfogadom a 128 bitet mint a 192-öt. (2 GB vRam-mal)
Főleg ha a gtx660-hoz hasonlóképp a ramon lehet majd huzingatni 10-20%-ot.
Ha mindez alacsony árral párosul pl. gtx980 30-40%-a akkor lehet, hogy best buy lesz.
A fogyasztás meg 100W alatt lesz tuti. -
fsb1000
nagyúr
Játék közben engem sem zavar, nem érzem hátrányát csak rossz rágondolni.
A GTX285 512-es buszától eljutni 192-ig.... Tudom más architektura, más frekvencia... de azért mégiscsak.
.
Arra tenném a voksom, hogy 3GB-al jön a 960. És lehet a te jóslatod beválik: 192 bites lesz a memória busz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Villanyszerelés
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest