- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
6zuzo9
csendes tag
válasz
bobalazs #13975 üzenetére
Igen, így van. A hozzá való bios-val se viselkedik normálisan. Természetesen az asus oldalán nincs fent a "gyári" bios úgy mint más kártyáknál.
Nincs esetleg itt valakinek ugyanilyen kártyája aminek el tudná küldeni a bios-át?
(Maxwell bios tweak-vel megnézegettem mi van a rom-okban csak összehasonlítás képen) -
sith7
félisten
válasz
bobalazs #13949 üzenetére
értem
Igen, amint megjelenik a windows képernyő, bekapcsol a turbina ... net, játék , kezdőképernyő tökmindegy, ugyanolyan sebességgel megy a venti, miközben a gpu - z meg azt írja, hogy 33%, és 590 RPM
Végülis mi mehet tönkre ?
A hűtése, de maga a kártya az nem ugye ? Hát elvileg hülyére van hűtve
... az más kérdés, hogy nagyon zavaró a hangja
... meg ugye a lassabb venti az kicsit kerreg is a turbina mellé
Csupingo
köszönöm a választ Neked is
-
Csupingo
veterán
-
kisza25
félisten
-
holozis_HUN
addikt
válasz
bobalazs #13427 üzenetére
És hogyan?
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy hogyan működhetne
Akárhogy gondolkozom oda jutok, hogy nem lehet. Úgy gondoltam ezt a dual monitort, hogy a kis monitoron megy egy Youtube, fb vagy fórum, néhanapján a live előkép, vagy valami ilyesmi, másodlagos dolog, hogy ne kelljen alt + tab-ot nyomni. A nagy monitoron meg menne a játék. Nem akarok semmilyen plusz terhet róni a kártyára ezzel a 2 monitoros megoldással. A második monitornak bőven elég lesz az IGP, böngészésre elég.
-
válasz
bobalazs #9421 üzenetére
A TDP a 600-as szériától kezdve fontos marketingeszköz az nVidia kezében. Ennek következtében a leírtak általában igazak, de csak bizonyos körülmények között. A 960 pl. belefér a 120W-os TDP-be, olyannyira, hogy nekem a ref kártyám bőven felette ment a boost1 órajelnek, és ha feljebb kapcsolom a hűtését, jellemzően tartotta volna a boost2-t is. Ezért a custom kártyákban sem kellett sokat piszkálni a power targeteket.
A 950-ből viszont nincs referencia-kivitel, így kényelmesen be lehetett mondani a 30W-tal alacsonyabb TDP-t, ami, tekintetbe véve az azonos boost1 és memória órajeleket és a mérsékelten megvágott chipet, tartható, de korántsem olyan konzisztenciával, mint a 960 esetében. Ilyenkor a kártya csökkenti a GPU feszültségét és az órajelét, és persze esik a teljesítmény - ezt elkerülendő, a custom kártyák gyártói szép csendesen feljebb tolták a power limitet. Mindenki happy - a user azt hiszi, hogy takarékos a kártyája (miközben a gyakorlatban igazából nem érdekli a +15-20W), a gyártók nem kapják a savazást az inkonzisztens teljesítményért, az nVidia pedig jó áron eladja az amúgy is költséghatékony GM206 selejtes darabjait.
-
válasz
bobalazs #9419 üzenetére
A hivatalos TDP a referencia designt jellemzi, ami a gyakorlatban nem létezik. A custom kártyák közül amit láttam, mind jobban el van eresztve power limittel, általában 100W-ig, de inkább 110W-ig el tudnak menni - és ezen kártyák alapján alakult ki a percepció, hogy mit megy a 950. Ehhez képest a 75W biztosan fájni fog - az Anno 2070-ben pl. 90W-ra beszorítva már csak a 80%-át hozza a 960-nak. Részletezzem tovább?
-
válasz
bobalazs #9415 üzenetére
Hát pont ez az, a takarékos módon van a hangsúly. Mit gondolsz, miből nyerik azt a 15W-ot? (ami igazából inkább 25, mert a 950 valós körülmények között alig fogyaszt kevesebbet a 960-nál, és ezt a kártyát nem hiszem, hogy elengedik 75W-ig, inkább csak 70-ig). Lesz persze, ahol nem üti el a power limitet, de pont a sebességigényes játékoknál fog a legjobban fájni a limitáció. Hacsak persze nem direkt gyűjtögettek komolyan alacsony szivárgású chipeket - az tud enyhíteni ezen.
-
kisza25
félisten
válasz
bobalazs #9402 üzenetére
ezt hol látod, hogy beéri 75W-al
Asus says the card has a board power of 75W and doesn't need a six-pin PCIe power connector.
ez 75W a lapról+6pin ahonnan megint 75W-ot kaphat
ja ok pont azt írja nem kell neki +tápcsati
viszont tutira nem is fog annyit menni a powerlimit miatt -
Csupingo
veterán
válasz
bobalazs #8613 üzenetére
Jaaa, hogy csak az asztalra lép ki? Azt hittem leáll, újraindul a gép. Megnézhetnéd másik vga driverrel is.
Ugyanilyen kártyám van, én még a hozzáadott régi drivert használom és nincs gond. 353.06
(Azt lehet hogy írja, hogy az eszközillesztő leállt, helyreállt csak mondjuk nem jelenik meg a tálcán?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest