- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
válasz
joker1220 #13870 üzenetére
Csináltam most egy ugyanilyen beállításos tesztet mint a tiéd....
neked kijött a 70 fps -es átlag...de volt 25-ös minimum fps-ed.
nekem "csak" 67 fps az átlagom, de csak 27 fps volt a minimum fps-em.Nekem "csak 2Gb"-os a GTX 960 és nemtudom miért de itt mindig CSAK 2.900 MHZ -en pörög az i5 (pedig 3.600 MHZ a max amit szokott és tud pörögni)....fura :/
-
GEIL
addikt
válasz
PlayMax #13824 üzenetére
Nekem a 2 Gb-os ITX (rövid nyákos)-es 1 ventis, 1 db 6 pines táp..stb.....terhelés nélkül net közben 29-34 fok kb....a venti lassan mindig pörög.........bár a te kártyád leírásában úgy hirdetik hogy a tiéd "passzív hűtés - kis terhelésen"...stb....szóval elvileg tudnia kéne a passzív módot.
-
GEIL
addikt
Igen...tavaly nyáron terveztem is venni GTX1060 6 GB-ost.....de aztán volt más kiadás.....úgyhogy idén összerakok magamnak egy "új gépet", inkább lépek előrébb picit: i7 7700 + 2x8 gb ddr4 + GTX1060 6Gb a terv....a fiam meg megkapja egy az egyben a mostani konfigot.....esetleg ha nem jön ki a lépés elsőre, akkor a GTX 960-at kiveszem magamnak átmenetileg, az i5 4570s mellé meg használja majd a Quadro1800-at ami most dühöng neki a Core 2 Duo E6600 mellett.....
-
GEIL
addikt
Jó kártya az 1050-es, viszont az erejének a 99%-át tudja a jelenlegi 960-am is, és az i5 4570s mellé nem is tervezek erősebbet már.....szóval attól is függ hogy miről lenne a váltás. pl 750Ti-ről vagy integrált helyett egyértelműen jó választás lehet még a sima 1050-es is.
-
GEIL
addikt
Így van...4 Gb.os GTX 1050TI alá már nem érdemes nézelődni.....hiába megy fel az áruk....bár ha már összejött az arra való akkor esetleg a 3 Gb-os GTX 1060 volna a jobb választás...a belépőszint és a középszint árak sajnos feljebb csúsztak...borzalmas miket elkérnek egy jó VGA-ért....
GTX1060 3GB vs GTX1050Ti 4GB --> [link]
-
-
GEIL
addikt
válasz
Tertius #13297 üzenetére
A rövid nyákos "ITX" változatok kisebb és rosszabb hűtést kaptak mint a nagytesók..... szóval előnyük a kisebb fogyasztás és a kompaktabb méret, viszont ebből adódóan a hátrányuk hogy jobban melegszenek ( de nekem pl piszkosul mindegy hogy 68 vagy 75 fokos, bírja és teszi a dolgát ) és az órajelek alacsonyabbak lehetnek mint a nagyobb társaiknak, bár van "ITX" ből is "OC" verziós.....szóval alapóraejelen használom az első perctől, de ahogy nézem a teszteket, a nagytesók sebességeinek a 92-95%-át így is hozza.....amikor vettem nekem nem ért meg plusz 20-25.000 Ft hogy hidegebb legyen 7-10 fokkal és pl a GTA5 very high-on 60 helyett 63- 68 fps-sel fusson..........amennyit én játszom MKX-szel meg GTA5-tel meg pár régebbi játékkal, arra bőven elég FullHD-ben 40-50 fps-sel elfut rajta bármi új játék is...régebbiek meg hasitanak majdnem csutkán, vagy akár úgyis.........amire cserélném az talán egy GTX1060 6gb, de egyenlőre még marad.
GTX1060 ból is csak ITX-es Gigabyte.-ot fogok nézni.
-
GEIL
addikt
1 ventis Giga GTX960 van nekem is...1 éve van a gépben....nem cicereg...nem melegszik...nem hallom a hangját sem...nem eszi a tápot......alap órajeleken teszi a dolgát...GTA5...MKX....stb stb.....
Valami duplaventis változat aminek 2 tápcsati kell és nagyobb is....annak idején 7-8.000-el lett volna drágább....nemszántam rá....ebbe a gépbe ez így elég volt akkor is...most is.
-
GEIL
addikt
válasz
Trailblazer #10763 üzenetére
Lassan 1 éves lesz a Giga 960GTX 2Gb IXOC-m....semmi cicergés....minden baba...zárt házban is max 68 fok volt nyáron dögmelegben.....ilyenkor terhelve is 64 fok körül mozog...pedig nincsen plusz venti a házban...csak a CPU-n lévő gyári hűtő......tök csendes minden....
"kis rövid nyákos egyventis vacak"
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #5977 üzenetére
Az OC felirat valamikor belekerül 5-8 ezer Ft-ba, ami jelent mondjuk 50-120 MHz-et a boost órajelre..és cserébe lesz játékokban 60 fps helyett 63 fps.....semmi értelme....mert ami nem szaggat, az nem szaggat még alapórajelen sem, egy alap GTX960-on.....ami meg amugyis szaggat mondjuk 18 fps-sel, az szaggatni fog hiperszuper OC-s kártyán is 22 fps-sel....ennyi.
-
GEIL
addikt
Mondjuk azért kiváncsi leszek ha kijön egy DX12-es játék, attól függetlenül lehet-e majd szabadon állítani pl DX11-re vagy akár DX10-re........mert ha pl egy alapból egy erős DX11-es kártyán futtatjuk azt a játékot, akkor lehet hogy jobban fog futni rajta mint egy belépőszintű erővel rendelkező, de már DX12-es kártyával ? Asszem így kivehető hogy mire célzok, bár én amondó vagyok hogy ezt menüből kapcsolhatóan meg fogják oldani, mert tudják a játékkiadók is hogy nem mindenki nyomul a legfrissebb hardverekkel....a többség az középkategória.
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #5933 üzenetére
Ami viszont érdekes hogy június óta van meg a GTX960....azóta játszom régebbi játékokat is FullHD-ben, még azokat is amikben amugy nemvolt ilyen felbontás...de külső kis progikkal ez megoldott....nem ördöngős dolog...sokan használják....de miért pont ma reggel halt be ? Tegnap is ment,.,,és juniustól hibátlan volt. Lehet köze ennek a november 1-hez pl ? meg az "nvidia experience marhaságaihoz" pl ?
-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
Ma olyat szívtam a "videokártyával" hogy öröm volt nézni.......fiammal tv-n akartunk játszani egyet....monitor kikapcs, tv-n megy minden....játékból kilépés után az egész asztal látszólag ottvan, de semmi ikonra nemtudtam rákattintani...start menü is full fagyott volt.
oké, restart után tv-n semmi kép, monitoron bootol, win7 indítás..stb....win logo után a monitoron fekete kép és középen az egérmutató, ennyi. oké...megint restart, jöhet csökkentett mód hálózattal, ugyanugy fekete kép....netet kihuztam, ujra restart csökkentett móddal....beizzadta magát nagynehezen, nemláttam semmi furát...mindegy, azért rendszer visszaállítás 1 héttel korábbra.....rendes boot és normál indításnál megint fekete kép és csak az egérmutató mozog.----megint restart csökkentett módban, nvidia driver + physX, meg minden más törlés, eltávolitás....restart után elindult normál módban is végre...megtalálta "szabványos vga vezérlőt"....drivert ujrahuztam, most megint jó.....(kop kop)Need for speed MW-vel toltunk 30 percet....semmi más program nemlett telepitve 1 hete....tv-re átváltás is ment tegnap este is, mert filmeztünk...és mindegy hogy képmásolás vagy csak 1 megjelenitő volt, mindig pöpecül tette a dolgát. érdekes.
-
GEIL
addikt
válasz
Dark KillerX #5819 üzenetére
így így....egy konkurens Radeon 60 fps-se nem érződik és látszódik olyan folyékonynak és simának mint a GTX960 45 fps-se pl......most hülye példa...de így van.....ki kell próbálni fraps nélkül is a játékokat.....szépen visz mindent.
-
GEIL
addikt
Jó, legyen igazad..."kevés" a GTX960 és a 128 bit...de ez BELÉPŐ szintű VGA aki HD ban vagy fullHD-ban akar játszani, max közeli részletességgel....ami ez alatt van pl GTX950 és GTX750ti vagy régebbi VGA-k....azok meg a BELÉPŐ szint legalja......hiába 60 rugó ez a kártya is...ez igenis "olcsó VGA"....a "közép szint" GTX970, "közép/felső szint" GTX980..."felső max szint" az GTX980ti és TitanX.....nem a kártyák drágák...mi vagyunk csórók....ez tény..és pont.
-
GEIL
addikt
így van....még PS4-en és XBOX one-on is észrevettem hogy a látvány a PC változatnak a 90-95%-a...mintha csak HIGH-ra lennének téve kis elmosással és effektekkel elfedve.....PC-n viszont van pl egy ULTRA szint is, amire téve még picit élesebbnek tűnik minden....stb
(nem konkrétan a Batman-re gondolok, ott köztudott hogy a megjelensékor a PC verzio volt esőeffekt hiányban...stb stb)
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #5638 üzenetére
Szeretem ha stabil(abb) az fps.....inkább egyel kisebb felbontásban is akár.....szemüveges vagyok ez tény....és 70%-ban 42" -os LG 3D tv-n játszom ( maradék 30%-ot tolom 23"os LG 3D monitoron)........szóval TV-t minimum 3 méterről nézem és patentra nemlátni semmi gondot a FullHD és a HD között....főleg ha gameplay van és nem állóképet nézek meredten 1 méterről.....szóval nekem az jobb sebességben.
memóriahasználatnál nálad szépen látszik hogy elbírja a 4Gb-os változatot....
-
GEIL
addikt
válasz
Bugfix1984 #5630 üzenetére
Mortal Kombat X-et tolom én is erősen a GTX960-on....ezen megy minden csutkán 16XAF-el és minden legmagasabb részletességen és 1920X1080 (FullHD) -ban, plusz driverből kapcsolva 8XAA és stabil 60fps a gameplay...semmi döccenés vagy microlagg......ugynailyen beállításokkal csak élsimitás nélkül fut 45-60 fps -sel egy GTX750ti-n.....de lejjebb véve 1280X720 (HD)-ba máris kiakad stabil 60fps-sen....a GTX950 tuti hogy úgy fogja vinni mint az GTX960.
-
GEIL
addikt
Ha fraps számokat nemlátom, nagyon oda kéne koncentrálni hogy megmondjam mikor melyik kártya van a gépben....szvsz
-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
nvidia driver beállítások érdekelnének.....pl DSR-t hogy használjátok ? hány % -on meg milyen értéken ?
-
GEIL
addikt
válasz
radgyulaba #5485 üzenetére
az "állandóan tölt" az simán lehet internet sávszélesség miatt is nem ?
i5-ben lévő HD4600-zal szépen futott a FullHD...de GTX960-nal már a 4K is hibátlan és röccenésmentes...sőz a 8K is csak 5mp-ként döccen egy picit.....(youtube-os videókról beszélek )
-
GEIL
addikt
válasz
radgyulaba #5483 üzenetére
fiamnak / asszonynak összeraktam egy gépet:
Core 2 Duo E6600
2 x 2 GB RAM DDR2 dual channel
nVidia Quadro 1800
Youtube-os HD és FullHD video röccenésmentesen fut, a 4K már sok neki......de 39.000 volt cakk pakk az a gép....sógorom meg a haját tép mert ő 75 körül rakott össze egy Athlon II X4-es gépet ami gyengébb lett....röhej tényleg.
-
GEIL
addikt
Fura nekem ez amit mondasz dolog....hogy neked egy i5 az középkategória és neked a csúcs kell az i7 személyében...amit alapon fogsz használni. Ez oké....de ha játszani fogsz, akkor egy "csúcs i7 CPU" mellé miért csak a "FullHD-s felbontáshoz" belépő szintű VGA-t (GTX 960) teszed ? Bár ha valóban keveset játszol, és 3D munkára és kódolásokra használod a gépet, akkor már indokolt az i7....de az mellé akkor már quadro dukálna.....
Előtte meg említetted hogy i7 CPU a terv...és csak 40-50-et szánnál VGA-ra........nem arányos úgy az a gép......bár az is igaz, van ismerősöm i7 4790, 16 Gb DDR3 1600 RAM és csak netezik meg kódolgat, és az integrált HD4600-at használja VGA-nak.
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #5129 üzenetére
jól szerepel.....
-
-
GEIL
addikt
sziasztok...355.82-es drivert próbálta már valaki ?
-
GEIL
addikt
Tudom és értem mit mondasz.
De sajnos be kel látnunk hogy aki játékra is akarja használni a PCjét, annak bizony az alaphangon a 60.000 Ft amit le kell tenni egy videokártyáért.....ez a GTX960, ami FullHD felbontásban Fullos vagy közel fullos részletességgel minden mai játékkal megbirkózik....akár élsimítással is....anisotropic filtering mellett természetesen......pár évvel ezelőtt ez volt a csúcsközeli kártyaár, manapság ez belépőszint és egyáltalán nem drága.....a 980TI vagy a Titan X az drága....ez csak nehezen emészthető maximum
....akinek meg kevés a GTX960 ereje az spórol és 110 körül néz GTX970-et,...vagy 170 körül GTX980-at.....ez van.
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #4764 üzenetére
Azért a 4670K erősebb mint az én 4570s-em......és alapon nemsokkal megy jobban a teszt...neki sem éri el az összpontszám a 6500-at, pedig a CPU-ja magasabb órajelen jár.....és neki a GPU órajel már alapon is magasabb az enyémnél...szóval abszolút elégedett vagyok vele....
Egy alap GTX960 milyen CPU mellett fut szerinted alapon 7600-7700 pontot ?
-
GEIL
addikt
válasz
Trailblazer #4630 üzenetére
V-sync nélkül Quake III-ban borzalmasan szétesnek a függőleges objektumok....főleg abban a modban amiben játszom....olyan tempónál kell a "simitás".....mert zavaró.
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #3909 üzenetére
Belépőszint ahhoz, hogy FullHD-ben lehessen nyomatni a játékokat csutka vagy azközeli részletességgel és 45-60 fps-sel.....
-
GEIL
addikt
Egy VGA kártya 60-70.000 ft körül ( GTX960 ) maximum az alsóház csúcsa vagy a középkategória alja lehet.....ilyen kártyával ne akarj a legújabb játékokkal ultra grafikán játszani......a 750 és 750Ti pedig egyértelműen alsókategóriás kártyák.....amik alattuk vannak azok pedig belépőszint, hogy valami mégis adjon képet......
Ha középkategória csúcsát akarod akkor GTX 970 kell 110.000 körül....ha középkategória teteje / felsőkategória alját akarod akkor GTX980 175.000 körül....ha felsőkategória közepe/teteje akkor GTX980TI 220.000 körül.....a legbikább pedig a GTX titan ugyebár 300.000+ körül.......ott már nincs kompromisszum a grafikában.
Szomorú de egy 60-70 ezres kártya ma már belépőszint ha stabil és korrekt fps-sel akar valaki játszogatni mondjuk FullHD-ben csutka részletesség közelében, akkor még épphogy elmegy az fél / 1 éves vagy öregebb játékoknál....persze ha valaki 720p-ben tolja akkor pöpec lesz még as legújabb neveknél is.......persze van aki megteheti és annyiért vesz VGA-t mint nekem a mostani gépem és az előző összesen volt fénykorukban. Ez van.
Egyébként IGEN, kis kompromisszzumokat kötve sokat gyorsul a GTX960.....FullHD a fontos 90%-os graf mellett....vagy pl HD is elég 100%- mellett ? Be lehet lőni úgy és játszogatni a
"driverrel" is pl AA-val hogy menjen minden szépen.Még hozzá akarom tenni, hogy van pár barátom és kollégám, sőt itt a prohardveren is olvastam olyan emberek véleményét, akik azt vallják hogy pl egy GTX960 45 fps-e simábbnak és folyékonyabbnak, sőt játszhatóbbnak érződik egy Radeon 55-60fps-nél mutatott teljesítményénél......a számok nem mindig jelentik a lényeget.....ki kell próbálni ha van rá lehetőség és saját szemmel látni mit nyújt......nem okoz majd csalódást a GTX960 sem.
-
GEIL
addikt
Feldobtam próbaképpen a 3dmark 11 basic-et...( advanced-hoz nincs kódom...stb)......nem állítottam rajta semmit...sima "720p alapbeállításain" tolt 10.432 pontot......úgy hogy driverből aktiválva van a 8X AA és 16X AF.....kiváló minőség...stb stb minden fullon fent......
-
GEIL
addikt
válasz
tibcsi0407 #3785 üzenetére
tápcsati csere után ugyanannyi feszt kap a kártya és mégis jobb lett ?
-
GEIL
addikt
válasz
Darth_Revan #3701 üzenetére
Az úgy kemény ha 81 fokos a kártya...nekem zárt hoki házban a rövid nyákos Gigabyte 960 IXOC 72-74 a maximum.......2D-ben netezéskor meg 28-32 az átlag....
-
GEIL
addikt
válasz
Winchester95 #3686 üzenetére
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #3679 üzenetére
A lényeg az hogy fraps nélkül mérhetetlen és láthatatlan az előnye a 4gb-os verziónak.....mivel fraps-sal nézve egy játékot még rosszabbul is fut mint nélküle, így ezek a tesztek csak nagyjából mérvadóak....de a 2gb és 4gb között mindenestre rohadtul nincs különbség.....egyszóval még GTA V miatt sem éri meg a több memóriásat venni.
-
GEIL
addikt
válasz
SECTORnooB #3321 üzenetére
Értem én a DX12-es érvet....de a GTX960 az DX11.1.....szóval mire kijön valami DX12-es játék, ami pl érdekel is( Mortal Kombat "11" pl ) ez a gép már kevés lesz....szóval nem is fogom erőltetni a WIN10-et erre gépre.
-
GEIL
addikt
válasz
SECTORnooB #3310 üzenetére
szerintem a win10.-et dobd ki...tegyél vissza 8.1-et vagy egy 64 bites 7-est és ámen...nemlesz drop....
-
GEIL
addikt
válasz
csabika0001 #3300 üzenetére
Köszi....szóval nincs is mit tovább hozzáfűznöm....azért talán látni, hogy nemkell kidobnom / lecserélnem a i5 4570s-t ha játszani is szeretnék.....
-
GEIL
addikt
Itt szépen látni......simán tartja a lépést és van benne erő....igen, játékra is.
-
GEIL
addikt
egy "S"-es és egy normál Haswell i5 között csupán pár % van....a "S"- széria inkább alacsony fogyasztás miatt készült. A mai játékoknál észre nem veszed hogy milyen CPU van a gépben...még egy régebbi i5 is 3,2 ghz körül járatva kb ugyanazt tolja egy GTX960-nal mint az enyém.....szóval....
-
GEIL
addikt
válasz
csabika0001 #3280 üzenetére
Enyémhez képest a plusz 1 Ghz CPU órajel miatt ennyi a pontod ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest