- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Long Man
tag
válasz
Mans20 #12579 üzenetére
Amit írtam, az a cikkről jutott eszembe, nem Veled szemben fogalmaztam meg.
(A GTX 960-al elég jól képben vagyok, hiszen nekem is az van)Itt egy másik cikk a GP107-ről és a végén egy jó táblázat a "Pascal Family"-ről:
NVIDIA GeForce GTX 1050 To Utilize Pascal GP107 GPU -
Long Man
tag
válasz
Mans20 #12574 üzenetére
"A 128 mellé 2 vagy 4 illik,"
Igen, hiszen a GM206 is 2GB memóriával indult.
A 4GB-ot viszont nem érzem logikusnak a GTX 1050-nél.Ha az NVIDIA szerint 1024 CUDA maghoz (GTX960), 128-biten, 2 GB is elég(volt),
akkor a GTX 1050, 768 CUDA maghoz, szintén 128-biten, szerintük már 4GB kell?A GM206-hoz hasonlóan, itt is a kiindulási alap a GP106-400 (GTX 1060 6GB, 192bit),
ebből csökkentettek és lett a GP106-300 (GTX 1060 3GB, 192bit),
és ebből még tovább lefelé a GP107-400 (GTX 1050 4GB, 128bit).Ezért is gondoltam, hogy a 4GB a GTX 1050-nél, közelebb állhat a vevőcsalogató marketinghez, mint a technikailag szükségeshez.
(persze, ha jó áron adják, akkor lehet ez egy új szín az ár/teljesítmény palettán)Ez viszont elég logikusnak tűnik:
Nvidia to Discontinue 2GB Versions of the Geforce GTX 960 – 4GB Version Better Suited to Deal with the R9 380 -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Mans20 #12561 üzenetére
Valahogy én is így vagyok. Múltkor a 7950-nel befürödtem sajna. Olyan mikrolaggok voltak, hogy csak na.
kisza25: Viszont érdekelne, hogy az új Radeonoknál is előfordul ez még? Főképp NV-s játékok alatt. Ha van valami olyan játékod, rá tudnál lesni? Dying Light alatt kénytelen voltam mediumra visszabutítani, hogy meglegyen a 80 FPS, és ne legyen mikrolaggos.
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
Mans20 #12421 üzenetére
Én nem vagyok fan, bár évekig vörös kártyáim voltak. Ár-teljesítményben legutóbb a zöld adta az opciót. Most kicsit rezeg a léc. Érdekes, hogy nagy-nagy megelégedéssel használtam mindkét oldal kártyáit. Lehet nincsenek különös igényeim
Beszerelem, működik, ad képet - nekem ez elég.
Szoftveresen is ugyanannyi gondom volt a két oldallal. 2012-ben a catalyst miatt bugzott az NFS HP, nemrég meg az nvidia driverrel indításkor leállt a The Crew. 1:1 részemről.
Jelenlegi felállásban a felvett teljesítmény is csábító... Hmmm. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mans20 #12416 üzenetére
Bocsmár, hogy ha van egy kis szabadidőm 10-12 óra irodai meló után, akkor azt nem ismét a 4 fal között töltöm
Lehet, hogy maga a maghőfok nem hűvösebb, de tuti kevesebb hőt termel a kártya - szimpla fizika - egy mITX konfigban pedig az is számít.
kisza25: Mégy, kipróbálod a piros oldalt, vagy 1060?
-
-
mcs
veterán
válasz
Mans20 #12165 üzenetére
Ez ciki egy ennyire spéci kiadásnál, amikor az olcsóbb árfekvésű Strix tudja. Persze az ügyesek lazán megbuherálják a biost, de rengetegen ódzkodnak ettől.
F.B.I.: i5el jobban fog pörögni, mert ki fogja futni magát rendesen a kártya. Most szerintem a játékok egy részénél 50-60% lehet a gpu kihasználtság, és emiatt a fogyasztás is kevesebb.
-
-
kisza25
félisten
válasz
Mans20 #12007 üzenetére
ezt rendeltem, nem listázza a kereső, mert kicsit összezavartam az IPON-t, mert rossz volt a kép, meg a link is a típushoz(Leírás, specifikáció hamarosan.), amúgy ez az
mondjuk, most az SC is csak kicsit drágább ez is 75W tápcsati nélküli -
PlayMax
nagyúr
válasz
Mans20 #11881 üzenetére
Nagyon gyönyörű kártya és nagyon szépen fel van szerelve,kép alapján is látszik hogy nem egy "gagy" kategória,minőségi cucc rajta minden.
(#11880) embe
Nyugodtan vehetsz costum (nem referencia) KFA kártyát,ha kell én is ráteszem a ph-s referenciámat!
Meg aztán jó egy picinek egyedinek lenni,unalmas az átlagos. -
Pehi
senior tag
válasz
Mans20 #11373 üzenetére
Szerintem se félpasszív az Asus mini! Ha az lenne,biztos 45-50 fok alatt nem lenne terhelés nélkül! A fiamnak a Giga WF 30-32 fok terhelés nélkül,és néma is! Furmakal néztem próbából,max 70 fokos volt 60% ventivel,és szerintem még elviselhető volt hangra is! Talán egy kis szélzajt lehetett hallani,de a ház se egy jól szellőző darab! Játékok alatt 63 fok körül volt a max,de egy Fifánál,50 fok fölé nem nagyon ment!
-
thomeef
őstag
válasz
Mans20 #11200 üzenetére
1-2 nap max és visszaugrik. Bevett ipon szokás. Az is könnyen meglehet hogy soha többet nem lesz ilyen olcsó.
(#11203) Grave444 Azt mindig elfelejtitek ilyenkor hozzáírni hogy Gigabyte 960 4gb. A komolyabb hűtéssel rendelkező egyéb márkájú 4gb-os 960-ak még mindig 65nél kezdődnek. De az értelmesebb Giga is 62. A giga extreme 960 4gb meg konkrétan 89k...
-
-
mcs
veterán
válasz
Mans20 #10977 üzenetére
4 gigás 960ról mentem le 750 Ti-re, de most nagyon csábít ez az olcsósodó Giga 950.
A teljes Pascal paletta kijöveteléig, és árbeállásukig ellennék vele. A komolyabb 950ek igazán eshetnének 47-48ra ahhoz, hogy számításba vegyem őket. Az MSi Gaming vonzana legjobban, mert újan MSi cuccot sose vettem. -
Trailblazer
veterán
-
Long Man
tag
válasz
Mans20 #10635 üzenetére
- 1 iPon
(kétszer megsétáltattak egyértelmű ügyben és csak akkor oldották meg, amikor:
"
- Tudok beszélni a szerviz vezetőjével?
- Tessék, miben segíthetek?
- Vegyük fel a jegyzőkönyvet az elmúlt két javítási próbálkozásáról és elállok a vásárlástól.
- Jövő hétre kész lesz.
- Holnapra vagy most elállok a vásárlástól!
- Rendben, jöjjön holnap.
")és kicserélték egy újra ... No Comment
(többé itt sem vásároltam)szerencsére vannak pozitív tapasztalatok is ... pl. eBolt
(kulturált hozzáállás és még elnézést is kértek, hogy elromlott) -
thomeef
őstag
válasz
Mans20 #10631 üzenetére
Ipon...
2 hete rendeltem Evga ssc+-t, kaptam egy búgó ventiset, ok, gariztatom, még azt is szépen leírtam hogy 800rpm-en hallható leginkább a hiba. Erre visszaküldik hogy a kártya hibátlan, mert a minimális fordulatszáma 900rpm. Mondom ok, kár hogy akár 300rpm-en is tud pörögni, 2 konfigban is kipróbáltam. Erre írják hogy biztosan a gépem más alkatrésze okozza a hibát...
Komolyan ez a szarakodás nekik mire jó?
-
mcs
veterán
válasz
Mans20 #10328 üzenetére
Egyetlen hátránya a Gigának az esetenként bugos ventivezérlése, de a biosának frissítéséhez nem muszáj parancssoros mutatvány, mert a @Bios is stabilan működik. Inkább a kisebbik Windforcera jellemző, hogy az alap biosával szerencsétlenkedik a felpörgéssel. 72 nem csak a Strixért, de bármelyik más 960ért is sok, mert ha nem is rossz kártya, de annyira mégse combos.
-
-FLY->
őstag
Pontosat nem tud mondani itt senki, ahogy teljesítményükről sem. Értelme meg nem attól függ, hogy mikor jönnek az újabb kártyák, hanem, hogy megfelel/kell-e a 950. Várakozással csak megy az idő, ami nem visszafordítható, ha van pénzed rá és kell, akkor megveszed és játszol.
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest