- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alien_
őstag
válasz
VinoRosso #1257 üzenetére
Most miért mondod..? Veszel 3-mat, és full HD-ben Crysis-ozhatsz..
Attix82: Pont ezen gondolkoztam, hogy mi a fene fogja kihasználni ezt? Ez tényleg csak azoknak jó (eddig), akik 22"-es full hd monitoron szeretnének játszani. Itt már előbb fog beállni a proci limit.
nygma: Nem baj, legalább további árcsökkenésekkel a 260 majd jól lenyomja a 4870 árakat
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
VinoRosso #1020 üzenetére
bocs 1 sorral elnéztem. Hát a démakknak se 0. Szerintem jobb teszt mint a vantage, annyi a baj vele hogy nem dx10es. Amennyi erővel kiadták a vantage-t annyi erővel kiadhattak volna egy dx10 patchet a második vantage teszttel integrálva a 06hoz azt bab. Jobban jártunk volna.
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #934 üzenetére
A 12Vágon kevés. Ergo tök8 mennyi +vcoret adtam neki.
A számolósdinak meg ez az alapképlete, hozzáteszem ez se pontos.
[link]160W+hoz már durva hütő kell, 200Wnál már az se elég hanem az alap 120as ventit ajánlott vmi komoly légszállításúra lecserélni és ki lehet préselni 200W+fogyit is egy quadból de ott már érezhetően kevés tud lenni egy léghűtés főleg egy meleg nyári napon. Persze ha vkit nemzavar a 75+Cn futó proci vagy rárak vmi 130cfm nél is többet fujó ventit az még léggel is járathatja a quzánját ilyen diszipáció mellett.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
VinoRosso #892 üzenetére
A sw fejlesztők jó ideje rá vannak kényszerülve az optimizálásra, elvégre is két éve sikerült látványosan fejleszteni a játékok megjelenésén, annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló számítási kapacitás szinte semmit nem nőtt.
Másrészről meg minden elfut 1680*1050-en egy 35e-es kártyával, mi kell még? -
válasz
VinoRosso #844 üzenetére
az MSAA-t a ROP-ok számolják, az SBAA-t a ROP-ok vezérlik és a shaderek számolják. mind ehhez, mind az AF-hez a textúrázókon keresztül jön be az információ. maguk a shaderek általában kevés memória-sávszélességet igényelnek, főleg, hogy elsősorban a regiszterekből dolgoznak - ha pedig vmiért nincs még regiszterben az adat, akkor az ütemező gondoskodik róla, hogy legalább a cache-ben legyen a megfelelő időben.
az AA-nál ugye az a gáz, hogy mind a framebufferen (ill. deferred shading esetén a framebuffereken) kell dolgozni, mind a textúrákat kell nézegetni, és ezért olyan gusztustalanul memória-intenzív. és igen, azt gondolom, hogy mire a ROP-ok kapacitása felkoppanna, már régen a memóriára várunk. ha meg csak a pixel fillrate-et nézzük, akkor a G92 16 ROP-ja talán ha 10-15%-ban van kihasználva (nincs kedvem most pontosan utánaszámolni
)
Firestormhun: így igaz, a 649GFlops a gyakorlatban csak 432. Ezzel szemben a 96GT alig több, mint 200, és hát a 98GTX korántsem 2x gyorsabb...
a farvizen behajókázó MUL-ról én azt hallottam, hogy a GT200-ban ADD lesz, amit várhatóan sokkal több esetben ki lehet használni - de ha egyéb optimalizálást nem végeztek, akkor a kihasználhatóság korlátai miatt a "sokkal több eset" még mindig a béka hátsója alatt lesz. bízzunk benne, hogy végeztek
-
Foglalt név
addikt
válasz
VinoRosso #836 üzenetére
Ezért is nem csak ahhoz viszonyítottam. Tudja az ultra mem sávszélességét, texturában közel egyformák, viszont nagyobb a számolási teljesítménye. Ha ezt teljes egészében ki tudja használni, akkor vagyunk 20% körül. De lehet, hogy én számoltam el magam.
Gbors valóban elég "furcsán" skálázódik a 9600-8800 vonal
-
BloodyEddie
őstag
válasz
VinoRosso #800 üzenetére
Érdekes, h az RV770 topikban ~100 hsz-en keresztül a GTA4 felbontásairól folyt vita, akkor sehol nem volt moderátor.. Egyszerűbb csak úgy lezárni és kész? Aki esetleg érdemben is foglalkozna a témával, az most hová írjon? Aki offolni akar, nyisson off topikot, vagy menjen ki az utcára és szólítson le öreg néniket, viszont én konkrétan szeretnék egy hardver fórumon hardverekről olvasni (és írni..). Ha pedig bekerül néha egy hsz egy másik helyre, azzal nem értem, mi a gond (konkrétan most ide egy Ati-s link). A baj ott kezdődik, ha arról alakul ki vita, ami nem a fórum témája, és itt kéne közbelépni a moderátoroknak, nem akkor, amikor valaki bedob egy linket..
mod: elismerem nekem is volt 1-2 nem oda illő hsz-em, de a párszáz többihez képest nem hiszem h sokat rontana a helyzeten..
-
-
válasz
VinoRosso #720 üzenetére
Egyszerű, Te hogyan mérnéd meg az izgő-mozgó macskádat?
Ráállsz a mérlegre megjegyzed mennyi a súllyod majd kezedbe veszed a macskát és megint megméredzkedsz! Persze lehet úgy is, hogy fejbe vágod a macskát, hogy elterüljön, meg úgy hogy belerakod egy bekötözött nylonzacskóba, de ezek kegyetlen dolgok. Úgyhogy én sem kábeleztem be PCI-E csatit, meg az alaplapot! -
Bundás22
őstag
válasz
VinoRosso #629 üzenetére
[OFF][I]én AMD processor és ati vga párti vagyok, ha ár/értékben(tunningot is beleszámítva) az intel proci v az nv kártya a jobb 5-10%-kel még lehet h megveszem a kedvenc gyártómtól(AMD)
de ha sokkal jobb az intel(tunningot is beleértve) v. az nv (10%+) akkor már megfontolom a másikat(persze ilyenkor az AMD árat csökkent de mire ideér az 2 hónap), szal magammal nem szúrok ki
[/I][/OFF]
jó lenne egyébként ha lenne vmi powerplay utánzat ezekben az új nvidia kártyákban, ráférne, sőt nagyon is! lesz? -
Bundás22
őstag
válasz
VinoRosso #627 üzenetére
ár/teljesítményben ha jobb lesz jelentősen(persze ez nem fordulhat elő mert az ati inkább tud lejjebb menni az árakkal), szal az nvidiának van egy sokkal jobb ajánlata (mondjuk gtx 240) ami ár/teljesítményben 10-20%-ot ráver az atira(ilyen csak nem lesz), akkor nv-t v. semmit se veszek
ich bin doch nicht blöd -
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #581 üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy szar lesz, csak azt, hogy nem érdemes egyből rohanni értük a boltba, mikor az 55nm-es verzióval sokkal jobban járunk és csak 2-3 hónapot kell rá várni max. Ha megnézed, hogy mennyivel csökken a magméret, akkor lehet következtetni, hogy mennyivel "környezetbarátabb" lesz az új. Az 55nm-es kb. annyit fog kajálni és csak annyira fog fűteni, mint a G80.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest