- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stars99
csendes tag
válasz
Dell XPS #15920 üzenetére
Oké köszönöm, akkor elvileg van esély rá. Az a fajta alaplap amin nincs külön GPU + ramok, tehát az se rontja a hűtését.Igazából nincs se játékra se komolyabb programokra dolgoztatva a gép.Most bővítettem memóriát plusz pár éve kapot egy ssd-t.Kicsit gyorsítani illetve erősíteni szeretném az a cél.
-
Stars99
csendes tag
válasz
Dell XPS #15901 üzenetére
Szia DELL! Köszönöm a gyors válaszod.
Ha 2 magos i7-re cserélném akkor nem igazán lenne számottevő változás.Azt néztem, hogy jöttek ki Vaio SVE1512 szériák i7 3632QM processzorral ( ami ugye szintén négy mag és 35Watt), szerinted ez a processzor sem üzemelne a gépben avagy üzemelne csak a hűtés nem lenne megfelelő? -
válasz
Dell XPS #15910 üzenetére
Okés ,ezt így már értem.
ezt a 2 fázis dolgot ,holnap kipróbálom... van itt egy noti ,ideigleinesen lekapom az eggyik folytótekercset.
"Elitebook, Dell Latitude laptopok jöttek sorban i7 -2 magos processzorral gyárilag is."
Hál isten akkor nem fordult meg a kezem alatt ilyesmi javításra... Tisztitás/telepítésre lehet ,akkor nem szoktam nézegetni az alakatrészek tipusát ,ha nem muszály...
Hp elitebook -om volt de abban valós 4 magos procc volt... de hát minden tipus nem lehet -
-
petyuska74
tag
válasz
Dell XPS #15747 üzenetére
Valójában a válaszuk bővebb volt, a lényeget emeltem ki, de itt a válasz:
Hello.
The list of compatible processors are on the hardware maintenance manual (page 101).
To answer your question the compatible processors as listed there are guaranteed to work, any other else are not, unless some users have tried and shared here that a different processor worked.Tehát a listában szereplők biztosan, a többi meg csak akkor ha valaki tesztelte és tényleg megy.
De a kérdésemre ők is válaszoltak a tekintetben, hogy az i7-ből a 3612QM jó bele, amit te is ajánlottál, de mivel a 3632QM sem különbözik sokban így az is jó.
A probléma az, hogy nem kapható most seholKöszi az ajánlást, én Dél-Pesten vagyok, gondolom akkor ő is kb arrafelé, az adatlapján nem látom.
-
petyuska74
tag
válasz
Dell XPS #15745 üzenetére
Köszi még1X.
Akkor tkp elég 1 db-ot venni, szétvágva elég mind a háromra.
Én nem merek elkezdeni egy ilyet bütykölni, majd keresnem kell valakit.
Jól látom, hogy 3 darab valami 1 db thermal paddal van letakarva balra?Írtam a Lenovo fórumon a proci upgrade miatt és válaszoltak.
Küldtek egyrészt egy Hardware maintenance manualt másrészt azt hogy ebben benne vannak a kompatibilis procik (köztük az i7 3612QM is).Ha esetleg valaki hasznát veszi, annak szívesen elküldöm e-mailen, mert kb 12 MB, ide sztem nem tudom feltölteni.
Nem csak az én laptopomhoz jó:
Lenovo G480/G485/G580/G585/G780 Hardware Maintenance Manual PDFÜdv,
-
-
-
marinea2
addikt
válasz
Dell XPS #11135 üzenetére
Anno ezt a kerdest tettem fel :
"Sziasztok!
Olyan problemam lenne most hogy van egy Asus X55A laptopom. Gyarilag celeron 1000M van benne es a gyari oldalon is latom hogy csak celeron ill. pentium procival adtak ki. Viszont van egy i5 3230M-esem ami bele megy, de csak fel oraig mukodik utanna kikapcsol, i3-al ugyan ez. Nem melegszik tul meg semmi, kulfoldi oldalon olvastam hogy a BIOS direkt kivagja valami ellenorzes utan a gepet. intel FICT program segitsegevel viszont lehet piszkalni a biost allitolag, kiloni ezt a dolgot belole "Intel ® Anti-Theft BIOS Recovery Timer" (legalabbis kulfoldi oldalon ezt irjak amennyit ertek angolul) Teljesen veletlenul nincs valami infoja valakinek vagy valaki ert ehhez a reszehez?Kulhoni forum: [link]
"Azota sandy 960 as pentiummal mukodott mar tokeletesen, most jelenleg 2020M-el megy!
Az i3-at és az i5-it viszont 30 percenkent kikokodi.... pedig nagyon f@sza lenne
-
marinea2
addikt
válasz
Dell XPS #11133 üzenetére
Igen tudom!
És az Asus X55A -ba? 30 percenként kikapcsol ha nem olyan proci van benne mint gyárilag kiadtak a gepet.. Valami bu*iság belevan irva a biosaba... Pedig mukodne vele tokeletesen.
Masik forumba azt irtak az IGP-t csereljem le HM70-rom HM76.... Na azt azert kihagynam...
Bios turos furos megoldást nem ismersz/ismertek?
-
-
válasz
Dell XPS #11108 üzenetére
Ezért írtam pontos HP cikkszámot
Ebben 3 tartja a procit, és 2 a VGA hűtést.
Pontosan ilyen -
-
rendzso
tag
válasz
Dell XPS #10717 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Pontos tipusra ezt tudom mondani:
lenovog580ambrtci32348m4g1tbrhu ez van a dobozára írva.
model name: 20150
serial number: CB21023520Ezek közül nem tudom melyik segíthet. Találtam még egy i7 3520M et is. elvileg 35os tdpvel ez is. Az általad is jónak tartott i5-öt 20 ért, az i7-et 26ért árulják. Nem tudom ennyi pénzt megér-e ez az újítás. Hiszen az i7 is csak 2 magos. De ha számottevő a gyorsulás belevágok. Mit gondolsz erről?
Előre is köszi!
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10368 üzenetére
Értem, azért köszönöm szépen, hogy megpróbáltál utánanézni.
Az új processzorra és a kijelzőcserére csak tavasszal lesz pénzem, most inkább csak meg akartam tudni mik a lehetőségeim és látod milyen jól tettem! Ha aktuális lesz a dolog, akkor majd feladok egy keresős hirdetést.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10365 üzenetére
Még egyszer köszönöm szépen az útmutatásodat!
A 16 GB is inkább elméleti kérdés volt a részemről, de ezt talán azért meglépem.SSD már van benne (adatlapomon láthatod), de csak SATA 2-es. Szerinted a laptop alaplapi vezérlője tudja a SATA 3-at? Érdemes lenne esetleg egy SATA 3-as SSD-re újítanom?
Hirtelenjében megnéztem az apróhirdetéseket, de most nem láttam ilyen kétmagos i7-est. Hol érdemes majd körülnéznem, ha majd tavasszal vennék ilyet? Tudsz ebben tippet adni?
(#10366) sulaco79
Neked is még egyszer köszönöm a segítő szándékot!Sajnos nem jön össze a tervem úgy, ahogy eredetileg terveztem, de ma ismét tanultam új dolgokat.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10363 üzenetére
Értem...
Köszönöm szépen Sulaconak és neked is a segítséget még egyszer!
Esetleg még arra tudsz valamit mondani, hogy érdemes lenne-e kicserélnem a jelenleg benne levő 2540M-t egy kétmagos Ivy Bridge alapú i7-re? Vagy alapvetően nem hozna semmilyen teljesítménynövekedést csak eggyel újabb IGP-t?
Vagy bármi egyéb javaslatod van amit még lehet fejleszteni a gépen?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10348 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy nem csak a chipkészleten és az azonos TDP értéken múlik a dolog? Tehát ha jól értem amit írsz, akkor egy mobil négymagos i7 többet eszik az azonos TDP osztály ellenére?
Egyszer végignéztem az összes C855-t a Toshiba oldalán (jó sok volt...) és összeírtam egy listát, hogy milyen processzorral szerelt változatok jelentek meg belőle. A legerősebb amit ebbe a sorozatba tettek az az i5 3230M volt. Tehát négymagossal nem adták ki. Akkor teljesen valószínűtlennek tartod, hogy működni tudna benne egy négymagos?
"Memóriavezérlés proceszorba van integrálva, így annak függvénye részben (BIOS korlát), de amint látom ennek nem lesz akadálya." Hogy érted, hogy nem lesz akadálya?
Úgy tudom, hogy nincs Full HD változata. Ez az olcsóbb konzumer gépek közé tartozott, ha jól sejtem. Végül is már a matt, pixelhiba mentes kijelző is előrelépés lesz. Milyen árban mozognak ezek?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10344 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Matt HD panelre azért ki lehet cserélni a mostanit szerinted? Nem is a rossz pixelekkel van elsősorban bajom, hanem azzal, hogy nagyon fénylik.
Esetleg tudsz valamit mondani azzal kapcsolatban is, hogy a gép képes-e kezelni 16 GB RAM-ot?(#10342) sulaco79
Szia Sulaco!Megnéztem újra, az általad linkelt i7-sek a BGA modellek, azokban valóban benne van ez a funkció, de az RPGA változatokban nincs. Nekem meg RPGA kell.
Nincs benne dedikált VGA, úgyhogy akkor abban mindenképp előrelépés lenne. Játszani néhanapján ha szoktam, akkor azt az asztali gépen teszem. Ezen maximum pasziánszozom. -
zedok
őstag
válasz
Dell XPS #10185 üzenetére
Köszi. Amit csillaggal jelöltél, az miért "kivételes"?
Teljesítményben, pl programok futtatása esetén mennyire lenne érzékelhető a különbség? Bár ez eléggé hülye kérdés, gondolom mivel programtól függ a dolog.
Vagy kérdezzem úgy, van-e egyáltalán értelme még a CPU cserének?
-
uniqm1
tag
válasz
Dell XPS #10010 üzenetére
Megerősítem, a Samsung RV-510 tökéletesen üzemel a T8100 procival. (Egy kicsit melegebb ugyan, mint kellene - 75 fok körül van alapjáraton, de majd megpróbálok valami normálisabb pasztát - most csak valami noname hűtőzsír volt kéznél.)
Köszönöm Neked és természetesen sulaco79-nek is a segítséget! -
sulaco79
tag
válasz
Dell XPS #10010 üzenetére
Akkor jó!
Pacifier GL960-ason sikertelenül megkísérelt Dual Core T1400 533 - C2D T7700 800 cseréje után már nem merek kijelenteni semmit
Az INTEL anyakönyvi kivonata szerint csak 533-ig, a gyakorlatban pedig egészen 800-ig viszi a P-s procikat...
Notebook review-com az INTEL topicban a GL960-asról:
As of this update, several board members have reported successful uprades to 667MHz FSB and 800MHz FSB Socket P Core 2 Duos and none have reported unsuccessful upgrades. The GL960 will probably work with the following processors:
Core 2 Duo T5250 1500 2048 667
Core 2 Duo T5450 1667 2048 667
Core 2 Duo T5550 1833 2048 667
Core 2 Duo T5750 2000 2048 667
Core 2 Duo T5850 2133 2048 667Core 2 Duo T5270 1400 2048 800
Core 2 Duo T5470 1600 2048 800
Core 2 Duo T7100 1800 2048 800
Core 2 Duo T7250 2000 2048 800Core 2 Duo T7300 2000 4096 800
Core 2 Duo T7500 2200 4096 800
Core 2 Duo T7700 2400 4096 800
Core 2 Duo T7800 2600 4096 800Erre bumm, a Fujitsu Li2727-ben nem működik, vagyis működik, de instabil...
2005-től az i core generációig az INTEL chipsetek eléggé kaotikusak a kompatibilitásukat tekintve.
-
sanzi89
addikt
válasz
Dell XPS #9733 üzenetére
Akkor innen válogass, aminek a foglalata rPGA998B, mint a régi procidnak. Fontos, hogy azonos vagy alacsonyabb TDP osztályba tartozó CPU-t válassz, továbbá akkor a legbiztosabb a CPU upgrade, ha olyan procit keresel, amivel maga a gyártó is szerelte ezt a típust. Lehet, hogy a notebook BIOS-a nem fogja ismerni a CPU-t, hiába megy bele a foglalatba és kezeli le papíron a chipset.
Valamint ugye mondanom sem kell, hogy ilyen módosítás sikerességére semmilyen garancia nincsen. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #9708 üzenetére
Szegényt gyötörtem rendesen.
Volt, hogy félnapokat (vagy akár többet is
) ment egyfolytában ftp vagy torrent letöltés miatt. Mondjuk nem tudta felülmúlni a hajdani Fujitsu Siemens Amilo M1437G-met, ami üzemelt egyfolytában egy hetet is (ilyen többször is volt).
Az egyik tipikus jelensége az volt, amikor akkumulátorról üzemelt és bekapcsolás után néhány percig a processzor 100%-on ment. Így hirtelenjében nem emlékszem, hogy néztem-e a lemez kihasználtságot. A memória használat némileg volt csak magasabb az átlagosnál.
Egy újabb macerás dolog a Wi-Fi. Kissé nehézkesnek találtam a csatlakozását akár akkumulátorról, akár hálózatról üzemelt. Ez leginkább az egyetemen jött elő. Otthoni Wi-Fi routernél ezt nem nagyon tapasztaltam ki, ott azonnal csatlakozott. Amúgy ott minden gépem, még a laptopok is Ethernettel kapcsolódnak (jobban szeretem és megbízhatóbb is).
Ami még nagyon meg tudta fektetni, az a Firefox. Ha meg Flash is volt az oldal(ak)on, akkor aztán megint maximumon ment a processzor. Ilyen oldal például az Időkép. Néhány weblap megnyitása után már többszáz MB-ot evett a böngésző. Ilyenkor be kellett zárnom a Firefox-ot és újraindítanom.
Már máskor is gondolkodtam a bővítésén. Egyszer kicsit utánajártam, hogy Bluetooth-t lehetne-e beletenni, mivel a LED megvan neki. Végül találtam is egy oldalt, ahol bemutatták, hogy némi házi barkácsolással megoldható. Ezen felbuzdulva én is szétszedtem a gépet és még a Bluetooth bekötő kábelét is megtaláltam, de végül nem lett semmi a Bluetooth-ból, viszont kicsit kitakarítottam és ha jól emlékszem újra is pasztáztam. Bár akkor még csak valami névtelen hővezető pasztám rendelkeztem. Azóta beszereztem MX-2-t. Lehet újra szétszedem...
-
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #9703 üzenetére
Átlagos feladatokra használom. Amíg nem volt táblagép-telefon hibridem, addig ezt cipeltem éveken át napi szinten az egyetemre, buszon ezen írtam a beadandókat (
), illetve az egyetemen gyorsan meg tudtam nézni az ETR-t, ma meg már a Neptunt. Amióta phabletem van már ritkábban viszem magammal, főleg ha gépelni kell valamit. A billentyűzetét kimondottan szeretem. A gép méretéhez képest hatalmasak a billentyűk, számomra kényelmes volt rajta gépelni.
Manapság szoktam azt érezni rajta, hogy több megnyitott weblap esetén kissé lassú. Amúgy jól kiszolgált eddig. A megvétele után telepített Windows 7 három évig ment rajta minden gond nélkül és abban a három évben különösen sokat használtam, mert a HD Sentinel 400 nap feletti összes üzemidőt jelzett a merevlemezre mikor SSD-re cseréltem.
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #9651 üzenetére
Köszönöm a segítséget, én is erre gondoltam, de kellett egy szaki megerősítése is, mert azért nem két forintról van szó.
Most már csak vadászni kell a neten, hátha ki lehet fogni egy jó árban lévő lapot.
A proci meg a hűtő az meg ezek után
Ebbe is Socket M-es proci kell, ha jól rémlik?
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #9648 üzenetére
Az igazság, hogy nem enyém a noti, így nem igazán van beleszólásom. Az illető mindenképp ragaszkodik hozzá, így maradok a cserénél.
Viszont annyit tehetek, hogy meggyőzőm a lehető legjobb megoldásról.
Inteles lapok között van komolyabb eltérés?
434723-001 - Intel 945GM Chipset
434722-001 - NVIDIA G72M Chipset
434724-001 - Intel 945GML ChipsetEzek jöhetnek számításba
Melyik lenne a legjobb választás?
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #9645 üzenetére
Azt tudom, hogy jobbára AMD-s lapok vannak hozzá, de gondolkodtam Intel-es lapban is.
Azért maradtam az AMD-snél, mert ahhoz van procim, de ha az Intel-es jobban működik az Nvidia-s VGA-val, akkor lehet megpróbálok egy olyan variációt
Intelesből melyiket ajánlanád?
Olyan kellene mindenképpen, amelyik megbízhatóan működik hosszú távon.
A mostani konstrukció elég hamar megadta magát.
Szinte kevesebb mint 2 év alatt elszállt benne a VGA.
Azóta kellene egy normális lap helyette, mert nem akarom évente cserélni az alaplapot. Ha az Inteles jobban bírja, akkor inkább arra áldozok!
A Heatshink lenne a legkisebb probléma, azt könnyebb orvosolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest