- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lufi7
aktív tag
válasz
ricsi99 #16203 üzenetére
+ CS.ZS
Köszi mindkettőtöknek!
Végül is ez lett[link]
Feltelepítettem a Win 10-t.
Eddig rendben is van. (Acer laptop)
Beállítottam magam rendszergazdának és a nejemnek is csináltam egy fiókot.
A párom simán be tud lépni, de én szívok.
Belépéskor küld egy kódot a hotmail-es fiókomba ami sosem ér ide. Rengeteget próbáltam, de nem megy.
Mi a megoldás? Tudjátok esetleg? (Tudom menjek a rákba, de ez nagy szívás most nekem.)
Előre is köszi! -
Technoman
őstag
válasz
ricsi99 #16211 üzenetére
Értem. Utcsó kérdésem a témában:
Eddig úgy láttam, hogy vannak 8/16/32/64 GB-s laptopok. Ha a forrasztott RAM marad és a foglalatba beletetetek mondjuk egy 32GB-t, akkor matematikailag ugyebár 40GB lesz, ami ugyebár a fenti RAM szabványoktól eltérő érték. Ezt lefogja tudni kezelni maximálisan a gép? Értsd, nem fog időnként meghülyülni vagy csak ott lesz, de nem fogja tudni használni? -
-
-
válasz
ricsi99 #15986 üzenetére
Kössz!
Igazad van, végül nem szedtem szét, mert találtam egy jó hatásfogú itx lapot.
...amivel el is érkeztünk a következő feldathoz:
19.5V-os lapop tápegység kell neki, kaptam is egy házi készítésűt kölcsön, de ezt vissza kellett adnom.
Találtam itthon egy régi Toshiba laptop töltőt, amivel megy, de ez a töltő eléggé ciripel, és 3-4W-tal többet fogyaszt, mint a kölcsönbe kapott házi cucc.Tehát most laptop töltöt keresek, ami kifejezetten jó minőségű, tartósan bírja a 24/7 üzemet, és jó hatásfokú a 8-15W-os tartományban, de akár 40W-tot is elbír tartósan.
Kössz!
-
Bálint85
senior tag
válasz
ricsi99 #15977 üzenetére
A GL960 [ez alapján] max 3Gb ramot ismer be.
-
Ixion77
addikt
válasz
ricsi99 #15947 üzenetére
Szétszedtem és összeraktam újra. Most épp úgy tűnik hogy működik.
Más:
A ventik kimenete és a ház valamilyen jó erős textilszerű ragasztószalaggal volt összerögzítve (fél-egy milliméter hézag van köztük). Gondolom, hogy egyrészt stabilitási másrészt légáramlási okokból. Egyelőre szigetelőszalaggal helyettesítettem, de preferálnám a "hivatalos" megoldást. Vajon milyen ragasztószalagot kell keresnem? Ilyen hőálló szalagot, vagy ilyen textil szalagot, vagy valami mást? Az eredeti jó erős volt, és textil jellegű. -
Stars99
csendes tag
válasz
ricsi99 #15932 üzenetére
Én köszönöm a segítséget mindannyiótoknak ( ricsi, dell, tim).
Lehet rászánok még két nyolcas memóriát, bár az is nehéz dió így hasznátan találni, hogy stimmeljen az időzítés meg minden. Amúgy szépen fut minden, win 10 esetében a boot idő kb 8-9 másodperc lett a 15-17 másodperc helyett. -
Stars99
csendes tag
válasz
ricsi99 #15930 üzenetére
Szia Ricsi! Bocsi hogy csak most reagálok, de nem volt az elmúlt pár nap egyszerű...A lényeg, hogy ma kicseréltem a procit, a processzor tetejét tökéletesen takarja a gyári réz hűtő.Minden jó lett.A hőfokok is jónak tűnnek, alapjáraton 50 fok környékén van, de használat közben is kb.60-65 fok a hőmérséklet, 4k videónál felment 75 fokra ( de azt nem szoktam nézni csak tesztként csináltam) MX-4-el pasztáztam újra a procit..A laptop egyből elindult, viszont a windws10 a régi processzort írta ki az eszközkezelőben is, az aida felismerte az i7-3632QM-et , de az is fals adatokat írt. Majd fogtam és újratelepítettem a windowst és minden jó lett, minden értéket jól ír a windows és az aida is ( laikusként nem gondoltam, hogy egy processzor cserénél a windowst is újra kell telepíteni).A rendszer betöltése kb. 3 másodperccel gyorsabb lett és sok programnál pl. Google Earth jóval gyorsabban nagyít tölti be a gép az adatokat, de egy óriásméretű fénykép nagyításánál is jóval gyorsabb a gép.Letöltöttem egy exe fájlos biost a Sony honlapjáról, de nem mertem fríssíteni.8 GB ram van most bennet ( 2db 4GB-os) + egy 500-as SSD, szerinted ha a memóriát cserélné az ember 16GB-ra akkor gyorsulna e még a gép, vagy felesleges a csere?
-
Stars99
csendes tag
válasz
ricsi99 #15921 üzenetére
Igen néztem, hogy nagyobb az I7 felülete ráadásul az I7 nem is szimmetrikus hanem az egyik irányban jobban ( lelóg), köszönöm hogy felhívtad a figyelmemet rá! Amúgy mint laikus kérdezném, hogy tegyük fel 2-3 mm felületet nem takarna a réz hűtőfelület akkor a processzonak annyi lenne? Nem vinné el a hőt úgy is a réz hűtőéegység?Az alaplapomon nincs külön videókártya, tehát a prociba van ágyazva az intel grapics hd 4000, magyarán szerencsére az nem ad plusz hőterhelést a hűtőre.Szinte új korától mindig hűtőpad volt a laptop alatt csak általában nincs bekapcsolva a ventillátor, viszont így job a szellőzése alulról ahonnan levegőt szív.Elvileg szélesebb ez a réz lapka ami takarja a processzor tetejét,sajnos videókon néztem csak jópár éve pasztáztam, de már nem emlékszek milyen,de YT.-on nézett videók alapján pár milliméterrel nagyobb az a réz lapka.Gondolom mx-5 paszta megfelelő hozzá.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ricsi99 #15905 üzenetére
Pedig ezzel rengeteget spórolnak a gyártók. Nem kell nagyobb, erősebb heatsink, hőelvezetés (thermalpad), stb. Egy fázis két FET -ből, kondiból és egy fojtótekercsből áll. Négymagos processzoroknak minimum három fázisos tápáramkör kell.
2013 -ban egy cpu tápáramkör javítás során tudtam meg KillHates -től, hogy így van megtervezve az alaplap. Szóval tőle tudom és a gyakorlatban is megtapasztaltam.Elitebook, Dell Latitude laptopok jöttek sorban i7 -2 magos processzorral gyárilag is.
-
-
perge666
veterán
válasz
ricsi99 #15854 üzenetére
Régebben próbáltam a Linux Mintet egy másik gépen,annyira nem jött be sajnos.
A T1500 is 2magos,csak elég gyenge szegénykém.
A memória 32 bites rendszeren 4 gigát tudomásom szerint nem is látja,emlékeim szerint régebbi gépeimbe hiába volt több memória 3,5GB körül látta csak.
Ezt a Tinyt meg szeretném rajtahagyni,mert ezzel elég gyorsan áll fel a rendszer meg pillanatok alatt kikapcsol,csak mint írtam a böngésző indítás,YT videók lassulnak le.Thunderzolee :
Köszi a megerősítést,énis arra jutottam hogy procit kell cserélnem benne,csak nem tudtam hogy a P-s procikat is támogatja a laptop,de így eléggé megörültem most.CPU-Z nemsokára felrakom,csak most családi program van.......
IGP-röl szinte semmi infót nem találtam,gondoltam hogy az is valami alap cucc.
Fogok hozzá keresni processzort,és majd írok ide hogy tutira jó legyen bele.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket,véleményeket.
B.Ú.É.K. mindenkinek.
-
szabi0314
csendes tag
válasz
ricsi99 #15818 üzenetére
Már frissítettem bios és úgy sem volt jó. És már azt is próbáltam hogy a billentyűzet alá rakom az újat a régi helyére. Ugyan azt csinálta. Az is mindegy hogy magában van vagy a régi rammal és az is mindegy hogy melyik helyen van ugyan azt csinálja. Szóval teljesen tanácstalan vagyok
-
Pferi
senior tag
válasz
ricsi99 #15802 üzenetére
Szerintem is külső hdd lesz a megoldás, ezeket a mai laptopokat meg rühellem szétszedni.
Visszasírom a régi Elitebook-omat, két kis kallantyút kellett elhúzni és lejött a teljes alsó burkolat.
Ezeknél meg 10 csavar meg gumitappancs meg könnyen letörhető kis körmök a burkolaton...Hülye kérdés, de a mostani külső hdd-k mennyire kényesek a leválasztásra, ki- be dugdosásra, tartós hosszú távú működésre? Gondolom kb. ugyanaz a mechanika mint a belső hdd-knél.
-
-
Phoenixy
senior tag
válasz
ricsi99 #15759 üzenetére
Nem lehet. Még előtte letöltöttem a "pc health check-et" (aminek letöltése és telepítése 5-6 percet vett igénybe, annyira volt lassú a gép, néztem egy crystaldiskmark-ot is, 15mb/s olvasási sebességet írt) és meglepődtem, mert TPM az van, de az i3-7020U nem támogatott.
Igazából mindegy a rendszer, mint mondtam a nagyapám gépe és csak Chrome, meg VLC van rajta használva. Akkor kapott hülyét a nagyapám, mikor jött egy windows update (mondjuk havonta van egy nagyobb) és kb. 2 órába telt míg kész lett. Most már 2 perc lesz.
Komolyan így elb***ni egy gépet egy hülye HDD miatt. -
Zoolee19
senior tag
-
Buckey
őstag
válasz
ricsi99 #15721 üzenetére
Azt megnéztem. CL11 és 1600MHz, Samsung RAM. Mondjuk csak vétel után derül ki, hogy megy-e benne vagy sem, de van 14 nap visszaküldeni. De a posta költség akkor bukta.
[#15722Thunderzolee] , csak 1 slot van benne, épp ezért nézek a 4GB helyett 8GB-osat, és ugyanolyan CL 11-es késleltetésűt és 1600MHz frekvenciájút. -
-
Bacusuz
őstag
válasz
ricsi99 #15709 üzenetére
megértem én hogy más megoldást ajánlasz amit köszönök de egy 6-8e ft-os kártya csere ha nekem megoldaná annak nagyon örülnék és a noti szétkapása sem okozna gondod mert ramot is akarok úgyis bővíteni.
tehát az eredeti kérdésre visszatérve mit gondolsz a jelenlegi Realtek RTL8821CE melyik AX-es kártya tudná kiváltani? Nézegettem az intelek közül a:
AX201
AX210
AX211 karikat de nem tudom melyik lehet kompatibilis vele.Egyébként is tetszene a csere mert itthon erős routerek vannak(RT-AX86U és RT-AX86S) tehát a plusz sebesség is kihasználható lenne a 2x2 mimoval.
nem is értem, higy a tabon miért nem lehet állítani a sugárzó csatornát, 5GHz wifi 149(155) fixen ezen adja, míg a teló veszi a noti nem
-
Hege1234
addikt
válasz
ricsi99 #15605 üzenetére
böngészésre, filmnézésre megfelelő
csak a chrome szereti a sok ramot..
másik böngészőre váltani meg...
emiatt meg nincs szükség új/újabb notira jóval drágábbana ram és a proci párosra még egy olyan kérdésem lenne, hogy
a ram 1600MHz-s a proci pedig csak 1333-at tudN2840:
Memory Types
DDR3L 1333ebből lehet gond?
(még tudok változtatni a rendelésen) -
Romeo619
senior tag
válasz
ricsi99 #15554 üzenetére
Szia,
igen, emiatt esett a választásom erre a bővítésre. Még nem volt lehetőségem másik gépben kipróbálni, mert más a csatlakozás a gépben
Na ilyen M2-es csatlakozásnak nem néztem utána, akkor tuti nem tudja kezelni és az lesz a baj.
1 gigás net van itthon, aztán a régi kártya csak 400MB-t tud(de azt hiszem kevesebbet), az új meg AC.
Viszont ha nem válik be, akkor mi alapján keressek Wifi kártyát? Az M2-es csatlakozás alapján? -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ricsi99 #15503 üzenetére
Nem olcsó az sem, fent linkeltek egy alisat... Ami meg olcsó, az elég kétes, hogy működik e ilyen helyekről. Szerintem megy Dominikhoz, aztán majd ő megtákolja, hátha. Vagy így megy elektromos szemétbe. Aprón nem látom értelmét alkatrésznek meghirdetni, mert úgyis valami frankó viszonteladó veszi meg és eladja alig futott orvos harmadik kocsijaként egy baleknak. Már nem az első eset lenne, azért nem akarok semmi hibásat aprón meghirdetni már.
-
válasz
ricsi99 #15482 üzenetére
Köszönöm a reakciót!
Megvan a hiba! A billentyűzet+bekapcsológomb paneljához tartozó szalagkábel, egy gyárilag eléggé bugyuta módon hajtott kábel ebben a típusban. Szétszedtem ismet a gépet, majd a billentyűzet fedlapon lévő kábelt sárga-fekete jól ragadós szgszalaggal, alul fixáltam, hogy ne mozogjon, mivel át van bújtatva egy lukon pluszban, ezért nem csatlakozott rendesen... Minden működik most nyomom az aida64 stressz tesztet. Egyébként milyen progivalnérdemes még tesztelni a procit?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ricsi99 #15421 üzenetére
Telefonos konzultáció alapján: Acer szerviz tájékoztatása szerint ezt a 2 típust használják/használták memória bővítésre ehhez a típusú laptophoz:
KINGSTON KCP426SS8/8 erre annyit mondott 8gb-os átvitel.
KINGSTON KCP426SS6/8 erre 16gb-os átvitel.
CL19 mind a kettő és 2666mhzUtánakeresve az S6/8 végű
- Memory Depth 1G
- Chip Organization x16az S8/8 végű
- Memory Depth 2G
- Chip Organization x8Viszont S8/8-ra nagyon sok oldalon CL17-et írnak=gyártói oldal CL19-et. Árban teljesen hasonlóak, én az S8/8 végűt javasoltam barátomnak beszerezni a kevesebb számú nagyobb kapacitású chipes felépítése miatt
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ricsi99 #15431 üzenetére
Nem kapcsolja le teljesen emiatt a gépet? Érdekes, bár én áramtalanítom az asztalit, ha hosszabb ideig nem fogom használni, szerencsére nem okozott eddig problémát.
Viszont most adtál egy ötletet, mert Adguard mostanában leállítás utáni indításkor blokkolja a netet vagy be sem tölt rendesen, csak próbál kommunikálni a háttérszolgáltatással míg ki nem lépek belőle. Utána kézzel indítva már minden rendben, bár ha nem tud kommunikálni a futó szolgáltatással, akkor azt ki kell lőnöm feladatkezelőből és úgy indítva már OK.
Lehet ez a hibrid alvás kavar be, mert néha kill helyett csak restartolom a gépet és akkor megfelelően indul. Ki is kapcsolom, hogy teszteljem -
tobias40
veterán
válasz
ricsi99 #15424 üzenetére
Meddig van el a hűtős módszerrel és meddig ha csak kiveszem az akksit és beleteszem ha kell?
Ha töltőn használom néha-néha akkor az akksit nem is kell visszaraknom,igaz?
Így mi a jobb neki ha benne van a gépben vagy ki kell vennem és betenni a fiókba?(2-3 havonta újra tölteni és vissza a fiókba?)
Mivel lett egy céges laptopom és azt használom,a dell meg csak 2-3 havonta van bekapcsolva hogy még működik-e! -
SeatLeon08
tag
válasz
ricsi99 #15387 üzenetére
Szia!
Direkt ugyan olyan TDP értékű processzort keresek, mint a mostani.
Ez 35W, a 3612QM és a 3632QM is ugyan ezzel a TDP értékkel egyezik meg, így nem melegedne jobban, véleményem szerint.Igazából ami miatt kellene fejlesztenem az az, hogy lakásfelújításnál sokat segít egy lakberendezős program, ami a képet kirendereli nekünk megadott felbontásban. Fényekkel, valódi színekkel stb. (Planner 5D). Sajnos a modellek színe teljesen eltér a renderelt színtől és sokat kell várni, míg meglesz a valódi renderelt kép.
Ezen gyorsítana esetleg az új I7-es proci?
-
Bozso68
őstag
válasz
ricsi99 #15389 üzenetére
Köszi!
Ez egy All In One monitorgép. SSD-t kell belerakatnom, és ha szét van már szedve, azért gondolkodtam el a procicserén is. Youtube-on láttam videót, abban a gépben a proci simán kivehető. Akkor ennek utánanézek.
7xxx csere nem hoz nagy változást, ezért gondoltam az I5-re. -
atee_13
őstag
válasz
ricsi99 #15376 üzenetére
+ #15377Pyttawrx
Régről megmaradt lapos amiben meghalt a HDD. TV okosítónak használnám. TV nézés, online film sorozat, stream meccsnézés, youtubeozás. És régebbi játékok amiket még elbír.Egy Samsung 870 EVO -t már vettem most RAM ot optimalizálnám. Az ÁK-n leszűrt 1066 mhz nem jó hozzá?
TV alatt nyitott polcon lesz kb 15 cm magas a kijelzőt leszedem róla a zsanérók már úgyis rég megadták magukat, csak nem akarom, h nagyon melegedjen. Ez lenne a hűtés célja. Ha van valami házi barkács javaslat arra is ráprobálnék, ventipad szerintem már nem férne alá.
-
válasz
ricsi99 #15226 üzenetére
Pasztmek, nem hiszem el, h egy ekkora név (Thinkpad) egy memória slottal kerül forgalomba.
Hát ezeknek teljesen elment az eszük.
Ez nem lehet pénz (profit) kérdés, egy Thinkpad nem consumer kategória, h itt tartsunk.Ráadásul AMD, és képesek mellé odatenni EGY slotot.
-
bekecs76
tag
válasz
ricsi99 #15219 üzenetére
Nem 10.5V írtam, hanem 10.85V. De amúgy, most megnéztem nagyítóval, 10.95V. Na a lényeg, hogy köszi a linket, ez szerintem jó is lenne, de nem igazán szeretek ilyen semmilyen weboldalról rendelni. Nem is magyarok, ha jól látom. Talán nincs is magyar ügyfélszolgálat, akivel, lehetne beszélni. Mást nem igazán találtam én sem. Úgyhogy nem tudom mit rendeljek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Asustor NAS
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Vicces képek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest