Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Utolérné riválisait a Vivo akkumulátorban
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulaco79
tag
válasz
matyi19
üzenetére
Azt mondta XPS tábornok, hogy északi híd hibás és javítható, kb. még az ár is stimmel.
Sztem laikusok (Te + Én) nem hiszen, hogy otthon megtudják javítani...
Jó kérdés, hogy melyik ér meg jobban: egy szervizes javítás némi garanciával 25-ért vagy egy használt alaplap cseréje házilag 20-ért.
Én lehet a szervizre szavaznék!
-
Dell XPS
veterán
válasz
matyi19
üzenetére
Arra gondoltam sulaco79 kolléga visszajelzése alapján, hogy hasonlóan mint az ACER 5742-nél, chipset vagy videokártya probléma van/lesz. Újraolvastam ezek tükrében a lehetőségeket (VGA kieseik, PCH chip marad), szerintem egy bevizsgálást érdemes volna megejteni, hátha javítható lenne az alaplap és nem kerülne irreális, szinte gazdaságtalan kategóriába. Természetesen lehet, hogy a vizsgálat vége mégis alaplap cserét javasol, de egy "ránézést" megérhet.

-
sulaco79
tag
válasz
matyi19
üzenetére
Hahó Matyi!
Ahogy XPS tábornok is mondta valószínűleg az alaplap a hibás, és a cseréje megoldhatja problémádat, de ezt tutira nehéz kijelenteni.
Egy kicsit utánanéztem és ezt találtam:
Ezek az alaplapok !!!használtan!!! is irgalmatlanul drágák, kb. 45-50 eFt szállítással ebay
Nem vagyok benne biztos, hogy megéri feltámasztani ekkora költség árán a Packardot

Persze ha kapsz hozzá olcsóbban alaplapot akkor megérheti.
-
sulaco79
tag
válasz
matyi19
üzenetére
Hellló!
Ez elég szarul hangzik

Pár kérdés:
1. Felpörög a vinyó-dvd? (tehát boot-ol a Windows, csak nem látod?) ha igen, köss rá egy külső monitort, hogy lásd mi folyik. (fn+F5)
2. Ha külső monitorral sem kapsz képet, akkor ezeket próbáld meg:- szedd ki az akksit, húzd ki a hálózati csatlakozót a gépből és 60 másodpercig tarts nyomva a bekapcsoló gombot, (ez reseteli a BIOS-t), majd rakd vissza az akkut és a hálcsatot, majd boot.
- ellenőrizd a RAM-okat, ha két stick van benne, variáld őket slotonként, vagy próbál bele egy ellenőrzötten jót.
3. Van-e dedikált videókaresz a gépedben?
Ha igen, próbáld meg a hajszárítós megoldást (nekem 3 esetből 2x működött) [link]
Ha ezek nem jönnek be, akkor a fődarabok cseréjével lehetne tesztelni, de akkor már sanszosabb, hogy az alaplap purcant ki...
Próbáld meg a fent leírtakat, ennél rosszabb már úgysem lesz

Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Rally
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch 2
- Steam topic
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Silver Titanium- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 98% Akkumulátor
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mit javítottak rajta? PCH ?

Pyttawrx