- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyaratesz
csendes tag
-
Ðávid
aktív tag
válasz
KisBundi #9679 üzenetére
Értem. Sajnos nekem nincs lehetőségem kísérletezni ilyesmivel, pedig de szép is volna...
A Toshibám egy elég öszvér gép volt, mert HM76-os chipkészlettel és Sandy Bridge Celeronnal adták ki. Tehettem volne bele Ivy Bridge-t is, de csak egy i5 2540M-re futotta.
Azért gondoltam, hogy csereszabatos az első generációval, mert az asztali változatokból indultam ki. Elfelejtettem utánanézni, hogy itt a tokozás megegyezik.
Közben lenne nekemis egy kérdésem.
Már feltettem itt korábban és kaptam is rá nemleges választ, de gondoltam téged is megkérdezlek. Van egy MSI Wind12 U210-em, amiben egy 2 GB-os DDR2-es memória van. Szerinted képes lennne kezelni egy 4 GB méretűt?
-
Dell XPS
veterán
válasz
KisBundi #9644 üzenetére
Nálad rendben voltak a GPU memóriák, FET-ek hűtései, vagy cserélted a gap pad-okat is?
(#9643) Gesta28: Nem nagyon van különbség az alaplapok között, még ami létezik hozzá az ilyen komponenseket tartalmaz (AMD-és verzió ). Intel processzoros változat van (Socket M - T7200, T7400 cpu), ami talán jobb választás lenne, de oda heatsink is kellene még.
-
Dell XPS
veterán
válasz
KisBundi #9634 üzenetére
Pedig nincs benne komoly heatsink, illetve ventilátor. Nagyon jó érték ez 100% os terheléssel mérve (AIDA), még kettő fok és elkezdene throttlingolni, szóval éppen a határon van. Természetesen kell egy jó hőelvezető mindenképpen (minőségi), de itt nagyon sok múlik a hűtéstervezésen is (+ szabályozás), mert nagyon nehéz "kordában" tartani az i7-es procit.
Köszi a visszajelzést!
-
sulaco79
tag
válasz
KisBundi #9624 üzenetére
Köszi a választ Bundi! Ahogy nézegettem a yt videókat: tökéletesen megegyezik a hűtése a 47W-ossal, tehát elvileg cserélhető, de ezt csak last resort-ként vetem be
egyelőre újrapasztázom Arctic Silverrel. Most a legolcsóbb amasan Warmeleite T12-essel van kenve, talán ezzel is nyerhetek pár fokot.
majd kap egy laptop hűtőpadot is, mindenképpen szeretném 80 alatt tartani, ha egy mód van rá.
-
válasz
KisBundi #6525 üzenetére
Nagyszerű.
Akkor már inkább csak az a kérdés, h milyen procit találsz hozzá - szerintem - és nem az, h melyik célszerűbb bele.Másik notebookos topicban nem kérdezted egyébként?
Sajnos AMD-nek nem nagyon vannak magas órajelű 4 magos processzorai, alacsonyabb négymagos viszont visszalépés lenne azokban az alkalmazásokban, ahol csak 2 magra van igény.
Meg L2 tár a 3-4 magosokban is csak 512KB.Szerintem egy magasabb órajelű kétmagossal jobban jársz (2MB L2-vel):
Phenom II N620 2.8GHz
Phenom II N640 2.9GHz
Phenom II N660 3.0GHzEsetleg:
Turion II N530 2.5GHz
Turion II N550 2.6GHz
Turion II N570 2.7GHzDe mondom, inkább azt derítsd ki, h amiket túlnyomórészt futtatni akarsz rajt, azok hány magot használnak.
Illetve a legjobb amit beletehetsz az a már említett Phenom II X4 N970.
-
válasz
KisBundi #6521 üzenetére
Hát ugye ezek tehetők a foglalatba:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2AMD-nek nincsenek nagyon magasabb órajelű modelljei, ha van, akkor az már nem 25W-os TDP-jű, hanem 35, esetleg 45.
A gép hűtését viszont úgy tűnik a 25W-os processzorokhoz tervezték, legalábbis nem találtam infót róla, h volna-e ezeknek nagyobb processzorral szerelt változata.
Azért azt kalkuláld bele, h nagyobb TDP-jű procival lehet a hűtés sokkal többet menne.Egyébként nem hiszem, h sok értelme van mást belerakni, mert ott maga a VGA ami behatárolja a lehetőségeket.
Esetleg egy olyan kétmagos proci, amiben 2×1MB az L2 tár, nem csak 2×512.
Meg hát persze attól függ mivel játszol, ha olyan játékokkal, amik 4 magot igényelnek, értelem szerűen azoknál javulás áll be 4magos procival. -
-
válasz
KisBundi #5469 üzenetére
Nem h×lyeség, csak rossz típusokat akartál felcserélni.
Igen, van ilyen is:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_30.htmlSajnos nem sikerült annak idején (és azóta se) a szabványosítást maradéktalanul végrehajtani; a gyártók nem nagyon akaróztak követni az nVidia féle MXM szabványt, meg hát ahogy ugye technika fejlődik, úgy kell időnként újabb fajta csatlakozó(ka)t kifejleszteni.
-
válasz
KisBundi #5466 üzenetére
Itt vannak az adatai:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlA csatlakozó ugyanaz, de a kártya fizikai méretei mások.
Ez az egyik különbség, a másik pedig a kártyák hőtermelése.Milyen VGA-(ka)t akarsz cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged