- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sulaco79 #10889 üzenetére
Hűvösebb a kicsike lényegesen! Ez a plafon amit megeszik ez a noti sorozat kiderítettem. Olyan, de olyan fürge lett, hogy ezt látnotok kellene!
Akinek kell T9300-as az szóljon, 7db ot tudok.Az egyetlen 9500-at kaptam meg.
Régen a 720 ment a notinak, most az 1080P-re sem röccen meg: Még T9300-al.
-
-
válasz
sulaco79 #10831 üzenetére
Amik változtak eddig:
Win 7 32bit >>> Win7 64bit
2Gb DDR3 >>> 4Gb DDR3
250Gb HDD >>> 120Gb Intel 530 SSD + 500Gb HGST HDD
Rossz magyar billzet >>> Német gyári újAmi még fog:
T4400 >>> T9300
1 órás soha nem használt akku ami 5 évet aludt >>> Talán cserélem, talán nem. Javul lassan az állapota. -
válasz
sulaco79 #10828 üzenetére
Ez is így dolgozik. Darabokra szedtem, nem egy nagy hűtése van azt meg kell jegyezni. Azért megy sokat ilyen magas hőfokon, mert a gép alapból ennyire dolgozik. Egy yt egy akármi megterheli. Tipikusan az amikor kívánja a nagyobb CPU-t. I7 asztali mellett csöppet idegesítő várni rá.
2009-ben ez nem volt gond, csak változtak a sebességek és hozzászoktam a nagyon gyorshoz.Köszi, már úton van a próba! Remélem érezni változást. Az SSD nagyot lökött.
-
-
konyi79
addikt
válasz
sulaco79 #10536 üzenetére
Bocs, nem célom volt vele bántani, bár lehet tényleg keményen válaszoltam.
A B950 Sandy proci, és noha valóban megeheti a chipset az Ivy-s procikat, de ez nagyon ingoványos terület.
Mivel natív így nem jött ki gép, a driverekkel baj lehet, főleg ott van kockázatnak az Optimus, vajon lekezeli-e? Ha igen mennyit profitál abból a 10%-al erősebb IGP-ből? Az eredeti mérések ráadásul már régiek, ami óta az intel tuti nem frissített drivert (mert nagyon rég leszarja az ivy-t), míg az nvidia driverei lehet hoztak is azóta a -10%-ból.
Bár igazából az egész okoskodás teljesen felesleges, mert ha a játszhatóság nincs meg valamivel, az a 10% kevés lesz meglegyen. Ismétlem: HA működik.
Szóval az egészért messze nem éri meg bármiféle költségbe vernie magát, sosem lesz gémer gép. Kicsit se.A link gomb meg tényleg ott van
(#10534) Thunderzolee
Pedig esélyes, működjön rendessen. Toshiba A200-ban pl, amiből annak idején elég sok jött ki T23xx Pentium Dual Core procival, mindben alacsonyabb volt a proci FSB miatt a memória órajel is (533MHz). Proci upgrade után, T7xxx C2D procival a magasabb FSB miatt ment rendesen a memória is 667 MHz-el. És a proci teljesítmény növekedés melletti memória gyorsulás miatt már jelentős volt az érezhető különbség. Arra kellett csak vigyázni, 533MHz-et lehet upgradelni 667MHz-re, de 800MHz-es viszont nem megy bennük. -
BRIKLY
veterán
válasz
sulaco79 #10396 üzenetére
Köszi szépen,még meggondolom melyik legyen,mert az az igazság,hogy ahová erő kell,oda úgyis az asztali i5-öt nyúzom,a laptop csak "családi közös" gép, netezés,némi online játék,meg néha virtual DJ amire használva csak hát sokszor érzem,hogy elfogy a kis celeron..
SSD van már benne.
(lesd meg az adatlapom
)
-
BRIKLY
veterán
válasz
sulaco79 #10394 üzenetére
Tetszik,csak az eladója értékeléseitől nem vagyok elájulva.
Itt néztem ezt a kettőt:i3-2330M, i3-3110m
Utóbbi tud annyival többet,mint amivel drágább?
Vagy B820 után ezek nem hoznának jelentős változást? -
Ðávid
aktív tag
válasz
sulaco79 #10354 üzenetére
Akkor ugyanabban a cipőben jártál, mint én. Éreztél valamilyen teljesítménynövekedést? Tudom, hogy a leglátványosabbat az SSD adja, de az már van a gépben és annak ellenére, hogy csak SATA 2-es, számomra elég fürgének tűnik.
Olyat én sem tervezem játszani, hogy magasabb TDP-jűt tegyek bele.
Ezért redukálódtak le a lehetőségeim a korábban már említett két i7-es modellre.
Esetleg tudsz ajánlani megbízható eladót, akitől majd beszerezhetem a processzort? Akár privátban is megírhatod, elvégre ez nem a reklám helye szerintem.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
sulaco79 #10352 üzenetére
Egész eddig én is biztos voltam a dologban, de Dell XPS válasza elbizonytalanított. Nem vagyok szakértője a laptopoknak, de egy keveset értek a gépekhez és egész eddig úgy tudtam, hogy a chipkészletnek kell HM76-nak lennie, mert az képes már kezelni az Ivy Bridge processzorokat és egyeznie kell a TDP osztálynak. Ezek klappolnak. Azt tudom, hogy egyes gyártók a BIOS-ban letilthatják bizonyos processzorok működését, de a Toshiba ezt nem tette meg itt, mert a jelenleg benne levő 2540-el nem adták ki a C855-ös sorozatot.
A processzor cseréjéhez telejesen szét kell szedni a gépet. Még a klaviatúra alatt is csavarok tartjá össze az alsó részét. De ebben igazad van. Olyan eladót igyekszem majd keresni akinél erre lehetőség van.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
sulaco79 #10339 üzenetére
Szia!
Alapjában véve semmi extrára, csak a szokásos. Viszont néha előfordulna, hogy virtuális gépeket szeretnék rajta futtatni és ott a minél több RAM a jó. Az általam említett két i7-sel szemben egyetlen "aggályom", hogy hiányzik belőlük a VT-d, míg a mostaniban meg benne van. Igazándiból csak akkor kap szerepet a gép, ha az egyetemre megyek vagy ha nincs kedvem odaülni az asztalhoz, de alapjában véve a két asztali gépem közül használom valamelyiket. Főként az elvi lehetősége érdekel annak, hogy képes-e kezelni 16 GB RAM-ot. Bizonyos fokig ugyanez vonatkozik a Full HD felbontású kijelzőre vonatkozó kérdésemre is.
A processzort cseréjén viszont komolyan gondolkodom. A géppel alapvetően elégedett vagyok, főleg tekintve, hogy eddig mennyibe került nekem. Emiatt aztán egy darabig nem akarom lecserélni és a játékokon kívül négy fizikai magot kihasználni képes alkalmazások köre is bővül. Tehát a processzor bővítése amolyan időtállóságot növelő lépés lenne a részemről.U.i.: Bár ha figyelembe veszem, hogy alkalmanként a Waterfox (Firefox) megzabál több, mint 1 GB RAM-ot és akkor még ott van a többi alkalmazás, akkor az a 8 nem is olyan sok.
-
oliba
őstag
válasz
sulaco79 #10272 üzenetére
Közben beolvastam oda is, de azt hiszem, hogy meg lett a probléma. Először megcseréltem a kábeleket a kártyán, amitől azt hittem, hogy jó lett, de később kiderült, hogy nem. A hiba forrása elég triviális. Eddig a laptop a gyári kartondobozán volt, úgymond asztalként szolgált. Ha a kartondobozon van, akkor nincs net, ha az ágyra van téve, vagy ölben van gépezve, akkor van net. Ez a hiba valóban így van, nem csak hazudok
Benyomok egy oldalt a kartondobozon és semmi. Amint megemelem 1cm-rel, már be is töltött
-
MurdR
veterán
válasz
sulaco79 #10142 üzenetére
Ott a pont. Nem hoz annyit amennyivel több, és csak ''pénzkidobás''.
Jelenleg elvagyok a saját gépemen (i5 540M) SSD nélkül a 7200-as HDD-vel, viszont eszméletlen hogy egy régi lapossal (pl Lenovo T61, T7500-as procival, 2GB memó társaságában) mit tud művelni egy régi lapossal egy SSD.
-
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
sulaco79 #10108 üzenetére
Sziasztok! Sikerület beszerelnem az intel core i7 2640M processzort
Eddig minden jó, bekapcsolt, jó gyors lett a gép
Kérdésem az lenne, hogy tudom leellenőrizni, hogy a turbo boost működik-e rajta? Vagy btudom kapcsolni valahol? És nem lesz gáz ha turbó fokozaton működik, nem fog túlmelegedni?
-
uniqm1
tag
válasz
sulaco79 #10091 üzenetére
Szia!
Nem nagyon tudom megállapítani, mert Celeronnal is csak lebutítva volt játszható (tömörített textúrák, tweakkerrel effektek kiírtása) a WOT, és most is hasonló a helyzet. Talán mintha minimálisan javult volna, de nem szembetűnő a változás. Persze tisztában vagyok vele, hogy a GMA a gyenge pont, de azért ennél kicsit többre számítottam. Amúgy próbálkoztam moddolt vga driverekkel is, a Royal BNA nevű úgy tűnik bevált, ezzel nem annyira szaggat. Nehéz tankokkal, páncélvadászokkal még egész tűrhetően boldogulok, a gond a gyors, könnyű járgányokkal van, azokkal siralmas. De azt hiszem ez itt már nagyon off. -
apfelkristof
csendes tag
válasz
sulaco79 #10096 üzenetére
Sziasztok ismét!
Holnap veszem át az i7 2640M procit, pasztát már megvettem hozzá már csak ki kell cserélnem az i3 2350M procit erre. Viszont a proci új de a Dell laptopokhoz ajánlják, és egy szaki azt mondta, hogy lehet nem fogja kezelni a gépem, mert a bios nem biztos, hogy felismeri vagy lakat alatt van (fogalmam sincs mit jelent), ebben lehet valami? Csak gondoltam még ezt is megkérdezem tőletek, nehogy aztán a beszerelés után kapjak agyvérzést
-
uniqm1
tag
válasz
sulaco79 #10071 üzenetére
Nem, csak pár napot ment venti nélkül, azóta már megint van benne. Addig nem állt le egyszer sem, igaz, hogy erős igénybevételnek nem volt kitéve, és gondolom az is segített, hogy azért némi passzív hűtést ad a procin és a gpu-n csücsölő fémhíd, vagy mi a szösz.
Még nem tökéletes a helyzet, mert most elég hangos lett, ugyanis elveszett a ventiből a középső rugó, és azt egy másikkal helyettesítették. Ez viszont magasabb volt, le kellett belőle nyiszálni, hogy ne érjen hozzá a ventillátor fölötti fémházhoz. Jó pár órát elvacakoltam vele, most nem ér hozzá, de így is sokkal nagyobb a zaja, mint a szétszedés előtt. Majd keresek hozzá gyári ventillátort, de az ráér, egyelőre örülök, hogy van hűtés. Kapott jó kis Arctic MX-4-et, most 40-45 fokos a cpu, ami azért már jóval barátságosabb érték. -
Nic!{
tag
válasz
sulaco79 #10065 üzenetére
Szia!
Igen, lehet h vaterán találtam is egy jót, még várok az eladó válaszára, még annyit kérdezhetnék, hogy egy acer travelmate 2490-em van most egy celeron m 420-as procival, ezt lehetne esetleg cserélni vmi jobbra, úgy hogy a hűtést ne kelljen modosítani, illetve a biost se kelljen frissíteni?
-
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
sulaco79 #10064 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Akkor szerintem egy i7-eset belerakok, csak akkor ezek szerint 45W-os ne legyen azok meg a 4 magos procik, akkor egy i7 2640m-el nem lesz belőle baj? Bocsi hogy ennyit kérdezek, meg visszakérdezek csak nem akarom, hogy valami balul süljön el. Még egy kérdés: ha rakok bele még 4 gb ramot akkor lexz 8gb plussz ez a 7-es proci, láthatóan gyorsabb lesz a gép?
-
uniqm1
tag
válasz
sulaco79 #10057 üzenetére
User error...nem ment a hűtőventillátor, csak ez nem tűnt fel pár napig.
Valószínűleg a portalanításakor valamit elbarmoltam, amikor kiszedtem a fémkeretből. Mindegy, holnapra újracsapágyazzák, addig a játék hanyagolva, átmenetileg meg a laptop alá tettem egy hűtő alátétet, ami eddig úgysem volt használatban. Ennek fényében már értem, miért akadozott a WOT sokkal jobban, mint amikor még a T3500 volt a gépben - eddig a játék legutóbbi frissítésének tudtam be drasztikus FPS-csökkenést.
-
yuyizi
tag
válasz
sulaco79 #10029 üzenetére
i3 3310M van benne viszont netezés közben felmegy 60fokra is terhelés alatt 80-85 körül szokott lenni de használok padot hozzá azzal 75 környékére megy fel. Én szoftveresen szeretném orvosolni a problémát valami olyannal amivel a ventilátort tudom szabályozni hogy bizonyos hőfoknál mekkora RPM-en pörögjön
-
KBé
csendes tag
válasz
sulaco79 #10019 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat (az érveid elég meggyőzőek voltak
) és az i3 3110M-es procival szerelt Asus mellett döntöttem. A nagy kijelző nekünk inkább előnyt jelent mint hátrányt.
Azt jól sejtem hogy ebben a gépben a videókártya az alaplapra van forrasztva, tehát nem cserélhető?
Mondjuk olyan őrülten nagy jelentősége nincsen...Voltunk ma az Euronicsban, de sajnos még nem sikerült lezárni az ügyet.
Egyébként nagyon rugalmasan és korrektül álltak a cseréhez, bár nem teljesen értették hogy mi a bajom a visszavitt géppel. Amikor említettem, hogy az erősebb - és esetlegesen cserélhető - processzor miatt választanám a másik Asust, elég furán néztek ránk.
Mondtam hogy úgy tudom az M-es procik erősebbek és ráadásul cserélhetők is, de győzködtek h csak alaplappal együtt lehetne cserélne - az meg ugye nem igazán megérős.
Vitatkozni ilyen esetben nyilván nem fogok, mivel nem igazán vagyok otthon a témában.Mutattak pár i3 4xxxU, i5 3xxxU és i5 4xxxU-val szerelt gépet ami készleten volt náluk, de végül belementek abba is hogy megrendelik nekem a kinézett laptopot.
Egyelőre itt tartunk. Várom a hívásukat hogy mikor mehetek majd a gépért és reménykedem hogy nem fogják visszamondani.
A választékuk talán nem a legbőségesebb, de hozzáállásuk legalább nagyon korrekt. -
KBé
csendes tag
válasz
sulaco79 #10016 üzenetére
Köszi hogy ilyen gyorsan reagáltál!
Ma délután van az utolsó lehetőségem hogy visszacseréljem, úgyhogy valami alapján jutnom kell valamire.Hálás vagyok amiért segítesz ebben.
i7-3537U:
http://www.euronics.hu/ASUS-X550CC-XX1343D-p41272i5-4200U:
http://www.euronics.hu/ASUS-X750LN-TY006D-p40889i5-4210U:
http://www.euronics.hu/ASUS-X550LNV-XO237D-p41691i3-3110M:
http://www.euronics.hu/ASUS-X75VC-TY166H-p40566 -
KBé
csendes tag
válasz
sulaco79 #10003 üzenetére
Szia sulaco79!
Az első kört lefutottam több-kevesebb sikerrel az üzletben.
Sikeres volt mert simán rámondták, hogy vigyem vissza a gépet és becserélhetem másikra, viszont olyan szempontból már nem vagyok annyira jó helyzetben, hogy a kinézett gépek sajnos nem elérhetők.
Kiárusítás van, a legtöbb esetben ezek valahol kiállított, utolsó darabok.
Valószínüleg egy valamivel drágább Asus gép lesz, de még nem sikerült eldönteni hogy melyik.Ha csak a processzort nézem (a többi paraméter többé-kevésbé azonos), akkor szerinted melyik lehet a nyerő vétel ezek közül?
i5-4200U; i5-4210U; i7-3537U; i3-3110M
Az U végüeket ugye késöbb nem tudom cserélni, tehát ha jól sejtem és az általad linkelt oldalon is megnézve ezek közül az i7-es lehet a tuti.
A jóval gyengébb i3-ast viszont késöbb lehetne cserélni, csak abban nem vagyok biztos hogy mi lehet majd a max. Ha csak a TDP-t nézem akkor létezik hogy akár egy i7-3632QM is alternatíva lehet majd?
Esetleg figyelnem kéne a magok számára is? Ebben az esetben az i7-3540M lenne a lehetőségeim teteje?Vagy teljesen el vagyok tévedve és ilyenkor már más paraméterek is számítanak?
Előre is köszönöm ha tudsz segíteni!
-
KBé
csendes tag
válasz
sulaco79 #10000 üzenetére
Huhh, hát nagyon szépen köszönöm a részletes leírásodat és a linkeket!!!
Tényleg hasznos volt!Holnap délután lehet futok egy kört, hátha...
Bár abban az üzletben ahol én vettem a gépet (soroksári euronics), sajnos nem elérhető amit ajánlottál.
Mit gondolsz, jó alternatíva lehet a Lenovo helyett ez a HP: HP 15-D052SH G1M94EA ?
Ha jól látom a processzor- bár régebbi - de ebben is fejleszthető lenne.Igazság szerint egyelőre ez az Asus is bőven megfelelő nekünk itthoni felhasználásra - főleg a régihez képest. Extra progikat (tervező, videó szerkesztő, stb) nem használunk, a játék igényemet pedig a PS3 is bőven kielégíti.
Valószínüleg évekig ellennénk/elleszünk különösebb gond nélkül az Asus-szal is, csak jó lenne ha 4-5 év múlva nem érezném a gépemet egy használhatatlan őskövületnek. Főleg ha esetleg időközben másra is elkezdeném használni.
(azóta is bánom ezt az elkapkodott választást)
Még egyszer köszönöm a segítségedet!
-
KBé
csendes tag
válasz
sulaco79 #9998 üzenetére
Köszönöm az ötletet!
Tegnap délután vettem egy Euronics üzletben.
Bevallom kicsit elhamarkodott döntés volt, miután délelött behalt az elég régi FujitsuSiemens gépünk.
Utólag nézegettem itthon, hogy ennyi pénzért talán egy valamivel jobb gépet is lehetett volna venni.
Bár annyira nem mozgok otthonosan a témában...Arra vonatkozóan van esetleg tanácsod, hogy hol tudnék utánanézni hogy egy kinézett laptopot meddig lehetne fejleszteni? Milyen támpontjaim lehetnek ehhez?
-
Pacifier
csendes tag
válasz
sulaco79 #9979 üzenetére
Újra telepítettem a win7-et (a telepítéés vége felé egy halk, magas hangot hallottam a proci környékéről de csak akkor meg az első bekapcsolásnál, máskor nem tapasztaltam) majd frissítettem a drivereket és elindítottam a prime95 (miközben néztem a hőmérsésletet és a ram illetve cpu kihasználtságot) de mikor elakartam indítani a tesztet elment a kép. Megpróbálkoztam a BurnIn Testtel is de ott is ugyan ez az eredmény, ha elakarok indítani bármilyen tesztett elmegy a kép. Próbálkoztam még csökkentet módba háta de ott is ugyan ez. Még Lubuntu live usb-ről történő bootolásával is próbálkoztam de ott bejön a háttérkép és csak ennyi, majd kb. 3 mp múlva "no signal". A Memtest86 érdekes módon működött és nem mutatott hibát. Még annyit figyeltem meg, hogy amikor elmegy a kép a hard drive ledes jelzője nem világít vagy egyfolytában ég.
-
matyi19
őstag
válasz
sulaco79 #9944 üzenetére
Igen ha van benne CD felporog a vinnyo.
Kep sajnos monitorral sincs.
BIOS reset volt az elso amit megcsinaltam...
A RAM-ot holnap fogom ellenorizni, azt meg nem tudom hogy dedikalt e a videokartya vagy sem.
Nem igazan volt itom foglalkozni vele, holnap megnezem jobban, es jelentkezem mi a helyzet.
Nagyon szepen koszonom a valszt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest