- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
elod22
senior tag
válasz
elod22 #14962 üzenetére
Kicsit sok időbe telt, amíg megkaptam a rendelést, de szerencsére problémamentesen ment a beszerelés és minden tökéletesen működik. Az SSD jelenléte nagyon érződik, fél perc sem kell és már el van indulva a windows rendszer. Eddig kellett legalább 2-3 perc.
Egyelőre úgy tűnik nincsenek problémák a klónozás után, beállítottam boot device-nak az SSD-t, de nem merem még letörölni a merevlemezről a régi windows-os partíciót. Szerintetek ha két nap alatt nem volt semmi gond, mehet a formázás merevlemez régi rendszer partíciójára? -
-
-
válasz
elod22 #14947 üzenetére
Hát ha így állunk, én először SSD-t vennék a helyedben, aztán 2×8giga ramot.
Gondolom egy jó darabig meg akarod tartani a gépet, nem fog ártani az a 16giga ram a közeljövőben sem.
Mivel nekem 16 van a gépemben, gyakorlatilag sose néztem semminek se a gépigényét, mert úgy voltam vele, h ez bőven elég mindenhez. Utoljára pár éve foglalkoztam vele, mikor az akkor aktuális COD kisebb botrányt keltett, ti. 8 volt a gépigény, de csak 6-ot használt a játék, viszont el se indul, ha nem volt a gépben 8giga ram.
De mondjuk ez akkor nem érintett, mert már akkor is 16 volt.
Most viszont átnéztem a gepigeny.hu-n a kezdőlapon az első 40 játékot, tekintélyes részüknél 12gigát ajánlanak, illetve jópárnál már 16 van ajánlva.
Most attól vonatkoztassunk el, h mennyire túlzóak esetleg ezek az adatok, ha így állunk, én inkább 2×8-at javaslok. Azzal tuti nem fogsz kifutni ram hiányból.SSD-ből meg akkorát vegyél, amennyi játék fel van telepítve, nem muszáj leragadnod a 240-esnél, az említett WD Blue ráadásul nem is jó neked, mert az SATA3-as vezérlőjű, neked meg NVMe kell.
A már linkelt "Milyen SSD-t vegyek" topicban kérdezd meg milyen M.2-es SSD-t vegyél.
-
válasz
elod22 #14953 üzenetére
Intensot ne! Csavart egy szervizbe kérj.
wd blue 3d m.2 abba van mar dram cache. Az intensoba nincs, meg gagyi, és bizonytalan eredetű vezérlőkkel jön. Ami még kerülendő, az az A400 kingston, tudom az 2,5”
ha ssd vasarlassal van kérdésed, akkor gyere ide, segítünk:
[link] -
válasz
elod22 #14947 üzenetére
Ram /hdd csere álltalában nem veszedelmes... ha nem bizol magadba vidd be egy szervizbe , ha nem kérsz ujratelepitést akkor olcsón kicserélik neked.
4+8 bovitésre szavazok én is
aztán itt a ph-n meghirdeted a 2*4 et ... hozzápotolsz picit és máris megvan a 8 gbs második modul -
válasz
elod22 #14942 üzenetére
A 16gigás modul értelmetlen. :/
Hogy vetted észre, h nem elég a 8giga ram?
Feladatkezelőben láttad, h "elfogy" a 8GB ram?
SSD van a gépben már? Azzal kellene kezdeni a fejlesztést.
Én amúgy maradnék a 12gigánál (4 + 8), vagy ha van pénz lóvéra, 2×8-ra upgradelnék, bár szvsz ebbe a gépbe hiába raksz 16 giga ramot, nem a 12 giga ram lenne a "leggyengébb láncszem", hanem a 1050-es VGA.
De félre ne érts, nem szxrozom a gépet, ez egész kis korrekt gép játékrade nem hiszem, h bármi változik, ha 8-ról 16gigára váltasz. Bár tény, h egyre több játéknál 8gigát adnak meg minimum gépigénynek, így nem ártana, ha legalább 12 lenne benne.
Az SSD viszont nagyot dobna az egész gép használhatóságán.
Ahogy elnéztem, ez fogad M.2-es SSD-t, vettél már hozzá azt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 25
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Elfelejtettem a film címét
- Vezetékes FEJhallgatók
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged