- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung SmartTag2 teszt
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én elhiszem ,hogy érdekel ez a dolog és ha minden áron meg szeretnéd csináltatni.
Én segíthetek. Ha partner vagy ebben.
Elöször is ,szerezz a t cpu-d hoz való "stencil"-t.
Ez után valamelyik vasárnap fell kell utaznod a cégemhez.
Adsz a főnökömnek egy 10-est a műhelyhasználatért.
Szépen beülünk és árgus szemekkel figyelsz ,ahogy elvégzem a cserét.
Pl szépen letisztitom ,a hozott cpu-t ... eleve az ujragolyózáshoz + ellenörzés ,hogy nem e sérült e fizikailag.
Aztán a stencillel megkapja az új golyókat.
Ez szerintem bő 1 óra alatt megvan.
Aztán a notid szétszed ,alaplapról a cpu levesz , alaplap megtisztít ,másik cpu visszaforraszt.
Youtube tele van ezzel ,hogyan kell ...
Ez is megvan szerintem ,ha minden patentül megy, 3 óra alatt kb megvan.
Noti összerak és ha minden klappol szerintem 4-5 óra alatt biztos megvan.
A felelősség persze a tiéd... monjuk már beázott valaha a gép és melegítés során szimán szétcsattan a nedvesség miatt a lap, vagy mondjuk a hozott cpu nem jó... vagy a gyártó alulról,oldalról a procit +ban ragasztóval és megerősítette , amit az oldószer nem old és ezért sérül a lap ,vagy ilyesmi... aki ezt csinálja kapásból tud mondani 20 olyan okot amivel pillanatokon belül tönkreteheted az egész alaplapot.
Ha elindul ,jó.. ha nem akkor vagy ismétlés mindenben vagy így jártál... hozott alkatrészre nincs garancia... nem azért mert olcsó hanem azért mert ki tudja működik e.
Ez után kiszámolsz nekem egy olyan óradíjat amit úgy ítélsz ,hogy a felhasznált speciális anyagok /szerszámhasználati dijait fedezze (nem lidl-is hőlégfúvó) , + 4-5 óra szakmunka díját.
Ha ezt vállalod persze szivesen megcsinálom ...
Ricsi -
Én ezt nem értem.
Ezek az M-re végződő CPU-k cserélhetők a foglalatban.
Keresel Youtubeon disassembly videokat, szétszeded a notit, átcseréled, azt kész.De ahogy néztem a tutorialt, ez tényleg bele van forrasztva.
Ami neked van i7-es, az BGA-s, vagy PGA-s?
Mert ha ez utóbbi, akkor nem is lehet beleforrasztani, mivel ehhez BGA-s processzor kell.Írta itt valaki feljebb, h 10-20ezerért megcsinálják. Hát ez inkább ~30ezer szokott lenni..
A procicsere ha PGA foglalatos, esetleg 10-20 (egy drágább helyen), de ezt végülis otthon te is megcsinálhatod magadnak.A másik a teljesítmény növekedés.
Ahogy írták már itt feljebb, nem sokkal jobb az az i7-es, ne reménykedj ugrásszerű gyorsulásban.
Mire használod amúgy a gépet?
Net, film, zene, office?
SSD van már a gépben? (Az sokat gyorsít.)
Mennyi RAM van benne?Nem lebeszélni akarunk, mert van értelme a cserének, de csak ha PGA tokozású a processzor.
Ez így pénz temető, és kérdéses a hosszútávú kimenetele is, nem feltétlenül tesz jót egy notinak, ha forrasztgatják az alaplapját. Pláne ez egy kb 7 generációval ezelőtti szerkezet, már kiszolgálta a nyák az idejét, nehogy elhalálozzon a csere után pár hónapra. :/ -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Óra topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Samsung QE65QN95AAT - QLED TV - hez 100 Mbit-es Ethernet port bővítése?
- Ford topik
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED monitor topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest